Jaunākais izdevums

Japānas un Zviedrijas apvienotais telefonu ražotājs Sony Ericsson prezentējis vairākus viedtelefonus. Kompānijas mērķis ir cīnīties ar tā galvenajiem konkurentiem Nokia, Apple (telefona iPhone ražotājs) un Research in Motion (telefona BlackBerry ražotājs) par viedtelefonu tirgus daļu.

Swedish Wire norāda, ka Sony Ericsson tālu atpaliek no galvenajiem konkurentiem viedtelefonu, mūzikas un spēļu tirgū.

Sony Ericsson ir pasaules piektais lielākais mobilo telefonu ražotājs un bija pionieris viedtelefonu tirgū, taču pēdējo gadu laikā ievērojami zaudējis tirgus daļu.

Kompānija novembrī prezentēja Xperia X10 viedtālruni, bet šajā nedēļas nogalē prezentēja tā «mazākos brāļus» - X10 Mini un X10 Pro.

Kompānija arī paziņoja, ka tuvākajā laikā tā prezentēs viedtelefonu Vivaz Pro, kuram būs augstas izšķirtspējas video un tas darbosies uz Nokia Symbian operētājsistēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony jau 2012. gada vidū plāno atteikties no Sony Ericsson zīmola izmantošanas. Tāpat kompānija plāno uzsākt mobilo ierīču ražošanu, izmantojot zīmolu Sony.

Db.lv jau vēstīja, ka oktobrī Sony iegādājās Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu giganta Ericsson daļu kopīgajā uzņēmumā Sony Ericsson. Darījuma sasniedza 1,05 miljardus eiro. Japāņu-zviedru grupa tika izveidota 2001. gadā. Tā ir kļuvusi par sesto lielāko spēlētāju globālajā tirgū.

Kompānija norāda, ka nākamajā gadā veltīs ievērojamus līdzekļus, lai popularizētu Sony arī kā mobilo ierīču zīmolu, vēsta Los Angeles Times.

«Mēs pēdējā laikā neeasam bijuši tik agresīvi, kā pirms dažiem gadiem. Tomēr mēs pastiprināsim un koncentrēsim savu darbību, kā arī investēsim atsevišķos tirgos, kā, piemēram, Indijā,» sacīja Sony Ericsson viceprezidents Kristiāns Tīrs (Kristian Tear).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Sony Corp uzsākusi sarunas, lai izpirktu Zviedrijas uzņēmumam Ericsson piederošās daļas mobilo telefonu ražošanas kopuzņēmumā Sony Ericsson, aģentūrai Reuters pavēstījuši anonīmi avoti.

Šāds darījums varētu ļaut Sony sekmīgāk konkurēt ar tādiem telekomunikāciju ierīču ražotājiem kā Apple un Samsung. Kā Reuters paskaidroja nozari pārzinoši avoti – Sony un Ericsson jau vairākas nedēļas cenšas vienoties par kopuzņēmuma, kurā abām kompānijām pieder puse, nākotni.

Ja Sony vienotos par Ericsson daļu izpirkšanu, darījuma vērtība varētu sasniegt 1,3 miljardus ASV dolāru. Summa arī atkarīga no tā, kādas vienošanās tiktu noslēgtas par Ericsson telekomunikāciju patentu izmantošanu.

Tomēr The Wall Street Journal iepriekš vēstīja, ka šīs sarunas jebkurā brīdī var izgāzties. Abas kompānijas atteikušās sniegt komentārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Sony Ericsson nākamgad plāno pāriet tikai uz viedtālruņu ražošanu

Jānis Rancāns, 14.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc trešā ceturkšņa finanšu rādītājiem, Sony Ericsson paziņojis, ka no nākamā gada ražos tikai viedtālruņus, vēsta BBC.

Šī gada trešo ceturksni uzņēmums aizvadījis bez peļņas, kas bijis uzlabojumus salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, kurā Sony Ericsson piedzīvoja 50 miljonu eiro lielus zaudējumus. Salīdzinājumam – aizvadītā gada trešajā ceturksnī Sony Ericsson bija nopelnījis 49 miljonus eiro, norāda britu medijs.

Tāpat trešajā ceturksnī samazinājušas Sony Ericsson tālruņu piegādes – uzņēmums minētajā periodā piegādājis 9,5 miljonus tālruņu, kas ir 9% kritums salīdzinot ar aizvadīto gadu.

Japānas un Zviedrijas kopuzņēmumus šos zaudējumus skaidro ar zemo pieprasījumu pēc tradicionālajiem mobilajiem tālruņiem. Piemēram, uzņēmuma ražotie Xperia viedtālruņi veido 80% no tās pārdoto ierīču apjoma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu gigants Ericsson ceturtdien apstiprinājis, ka pārdos savu daļu mobilo tālruņu kopuzņēmumā Sony Ericsson kompānijai Sony par 1,05 miljardiem eiro, ziņo thelocal.se.

«Sony iegūs Ericsson piederošos 50 procentus akciju Sony Ericsson... padarot mobilo tālruņu biznesu par pilnībā Sony piederošu meitas uzņēmumu,» teikts Ericsson paziņojumā.

Japāņu-zviedru grupa tika izveidota 2001. gadā. Tā ir kļuvusi par sesto lielāko spēlētāju globālajā tirgū.

Savā paziņojumā Ericsson norāda, ka mobilo tālruņu tirgus pēdējo desmit gadu laikā ir mainījies dramatiski, pārslēdzoties uz viedtālruņiem.

Ericsson vadītājs Hanss Vestbergs desmit gadus veco kopuzņēmumu nodēvējis par perfektu tam laikam, kad tas tika izveidots, bet šķiršanās esot loģisks solis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tālruņu ražotājs Sony otrdien elektronikas izstādē Lasvegasā laidis klajā savu pirmo mobilo tālruni bez Sony Ericsson zīmola, iezīmējot simbolisku noslēgumu kompānijas desmit gadu sadarbībai ar Zviedrijas telekomunikāciju gigantu, raksta thelocal.se.

Ericsson, kas telefonus sāka ražot 1878. gadā, vārds vairs nav atrodams uz viedtālruņa ar nosaukumu Sony Xperia S.

Zīmola maiņa ir rezultāts Sony lēmumam iegādāties Ericsson pusi no partnerības pagājušā gada oktobrī par 1,05 miljardiem eiro.

Šķiršanos paredzēts oficiāli noslēgt līdz janvāra beigām.

Japāņu - zviedru grupas spēkus apvienoja 2001. gada oktobrī.

Neskatoties uz ievērojamiem finansiāliem kāpumiem un kritumiem, Sony-Ericsson kopuzņēmums kļuva par sesto lielāko spēlētāju globālajā tirgū.

Sony nopirka Ericsson daļu 2011. gadā ar mērķi koncentrēties uz viedtālruņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tālruņu ražotājs Sony Ericsson atgriezies pie peļņas

Lelde Petrāne, 21.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas - Japānas Sony Ericsson, pasaulē piektais lielākais mobilo tālruņu ražotājs, paziņojis, ka gan pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, gan visā gadā kopumā strādājis ar peļņu, ziņo swedishwire.com.

Sony Ericsson, kas pieder Zviedrijas kompānijai Ericsson un Japānas grupai Sony Corp, kļūst arvien grūtāk konkurēt ar viedtālruņiem, piemēram, iPhone.

Tālruņu ražotāja tīrā peļņa ceturksnī bijusi 8 miljoni eiro. Tajā pašā laika posmā pirms gada tas cieta 167 miljonu eiro zaudējumus. Pagājušā gada ceturtais ceturksnis bijis ceturtais pēc kārtas, kad tālruņu ražotājs guvis peļņu.

Taču ieņēmumi trīs mēnešos, kas noslēdzās 31.decembrī, sarukuši par 13% līdz 1,53 miljardiem eiro.

Gadā kopumā Sony Ericsson tīrā peļņa sasniegusi 90 miljonus eiro. 2009.gadā tālruņu ražotājs strādāja ar 836 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Ericsson: Mobilā interneta abonomentu skaits piecu gadu laikā sasniegs piecus miljardus

Jānis Rancāns, 07.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilā interneta abonomentu skaits tuvāko piecu laiku gadā sasniegs piecus miljardus, bet šī gada laikā tas var sasniegt 900 miljonus, savā jaunākajā pētījumā secina Zviedrijas tehnoloģiju kompānija Ericsson.

Tas skaidrojams ar augošo viedtālruņu, planšetdatoru un citu mobilo ierīču popularitāti. Ericsson arī norāda, ka viedtālruņu datu plūsma vien šogad varētu trīskāršoties, bet līdz 2016. gadam tā desmitkāršosies.

Kompānija savā pētījumā prognozē, ka 2016. gadā pilsētu aglomerācijās un to teritorijās dzīvos vairāk nekā 30% pasaules iedzīvotāju. Šīs teritorijas aizņem mazāk nekā vienu procentu no zemeslodes platības, taču tajās tiks ģenerēti aptuveni 60% pasaules mobilās datu plūsmas.

Pētījums balstīts uz Ericsson balss un datu plūsmas mērījumiem 180 pasaules valstīs, vairāku gadu laikā.

Db.lv jau vēstīja, ka Ericsson oktobrī apstiprināja, ka pārdos savu daļu mobilo tālruņu kopuzņēmumā Sony Ericsson kompānijai Sony par 1,05 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony Ericsson trīs mēnešos nopelnījusi 12 miljonus eiro

Lelde Petrāne, 16.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Sony Ericsson paziņojusi par otro ceturkšņa peļņu pēc kārtas, vēsta The Wall Street Journal.

Tīrā peļņa trīs mēnešos līdz 30.jūnijam bijusi 12 miljoni eiro. Tajā pašā laika posmā pērn kompānija strādāja ar 213 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem.

Gūtā peļņa gan ir krietni mazāka nekā bija prognozējuši analītiķi, kuri bija aplēsuši, ka kompānija varētu būt nopelnījusi pat 50 miljonus eiro.

Sony Ericsson, kas ir Zviedrijas Telefon AB L.M. Ericsson un Japānas Sony Corp. kopuzņēmums, jau sen cīnījusies ar zaudējumiem un sarūkošo tirgus daļu, bet pirmajā ceturksnī tai izdevās strādāt ar pirmo tīro peļņu kopš 2008.gada otrā ceturkšņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Bite izveidojis videoklipu, kurā trīs blondīnes testē telefonus. Uzņemtais klips ir acīmredzama kopija pusgadu vecai Sony Ericsson reklāmai. Bite nenoliedz, ka tā ņemta kā paraugs un dēvē to par joku, bet kāds reklāmas speciālists, kurš vēlējās palikt anonīms, Db.lv sacīja: «Nav ne mazāko pazīmju par joka klātesamību.»

Bite Latvija sabiedrisko attiecību menedžere Lita Grafa, vaicāta, vai konkrētais klips šobrīd tiek izmantots operatora reklamēšanai, stāstīja, ka kompānija to esot ievietojusi interneta vietnē YouTube, šis video neesot domāts kā reklāma, bet tā mērķis esot izklaide - joks sociālajā tīklā brīvam brīdim. Vaicāta par redzamo līdzību ar Sony Ericsson reklāmu, L. Grafa atbildēja, ka Sony Ericsson video esot redzēts un tā «ideja ir aizlienēta», jo esot smieklīga un interesanta, taču abu video pamatā esot fokusgrupas ideja.

«Neviens par to neko neteiks, jo katrs ir iegrābies savā pīrāga daļā un augstākā pakāpe, ko spēj izdarīt, nedaudz maigi paknābāt viens otru pirms vēlēšanām. Pārējā laikā pashēmot un noturēt savu pīrāgu,» tā, komentējot Bite joku, norāda kāds reklāmas speciālists, kurš vēlējās palikt anonīms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sony Ericsson zaudējumi sarūk

, 17.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo tālruņu ražotājs Sony Ericsson paziņojis par mazākiem zaudējumiem trīs mēnešu laikā, nekā bija gaidīts, ziņo BBC.

Uzņēmums, kas pieder Zviedrijas Ericsson un Japānas Sony no jūlija līdz septembrim zaudējis 164 miljonus eiro.

Zaudējumi bijuši mazāki nekā 213 miljonus eiro lielie zaudējumi iepriekšējos trīs mēnešos, bet lielāki nekā 25 miljonu eiro zaudējumi 2008.gada trešajā ceturksnī.

Uzņēmums aprīlī paziņoja par 2000 darbavietu «apcirpšanu», kas sekoja 2000 darbavietu likvidēšanai iepriekšējā gadā.

Nesen Sony Ericsson konkurents Nokia paziņoja par 913 miljonu eiro zaudējumiem tajā pašā laika posmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony Ericsson pārsteidz ar ceturkšņa peļņu

Lelde Petrāne, 16.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo tālruņu ražotājs Sony Ericsson pirmajā ceturksnī ( trīs mēnešos līdz 31.martam) strādājis ar 21 miljona eiro (gandrīz 15 miljoni latu) tīro peļņu, ziņo The Wall Street Journal.

Tajā pašā laika posmā pirms gada kompānija strādāja ar 293 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem.

Analītiķi kompānijai bija prognozējuši 128 miljonu eiro zaudējumus arī šā gada pirmajā ceturksnī.

Kompānija nebija strādājusi ar tīro peļņu kopš 2008.gada otrā ceturkšņa.

Sony Ericsson arī pavēstījusi, ka patērētāji pozitīvi uzņēmuši tās jaunos telefonus Xperia X10 un Vivaz.

2009.gada ceturtajā ceturksnī Sony Ericsson bija pasaulē ceturtais lielākais mobilo telefonu ražotājs pēc tirgus daļas pēc Nokia Corp., Samsung Electronics Co. un LG Electronics Inc., liecina izpētes firmas Strategy Analytics dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls «24/7 Wall St.» nosaucis desmit zīmolus, kas 2012. gadā izzudīs, to skaitā ir tādi pazīstami vārdi kā Sears, Sony Pictures, American Apparel, Nokia, Saab, A&W All-American Foods Restaurants, Soap Opera Digest, Sony Ericsson, MySpace un Kellogg’s Corn Pops.

Šogad jautājumam pieiets vairāk metodiski, svarīgākie kritēriji bija ievērojams apgrozījuma kritums un zaudējumi; mātes kompānijas paziņojumi par zīmola aiziešanu no tirgus; strauji augošas izmaksas, kuras cenu pieaugums nespēj segt; kompānijas, kuras izliktas pārdošanai; kompānijas, kuras bankrotē; uzņēmumi, kas zaudējuši lielāko klientu daļu; darbības, kas samazinājušas tirgus daļu. Visiem saraksta zīmoli ir saskārušies ar vismaz vienu no šīm problēmām, un portāls prognozē, ka nākamo 18 mēnešu laikā šo zīmolu vairāk nebūs pasaules tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Barselonas mobilo ierīču skaistumkonkursu ieskicē Samsung ar jaunu Galaxy Tab

Ritvars Bīders, 14.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienu pirms oficiālā Mobilā pasaules kongresa Barselonā kompānija Samsung prezentējusi jaunu, lielāku planšetdatora Galaxy Tab versiju, kas, pēc ekspertu domām, būs tiešāks konkurents izmēru ziņā līdzīgajam Apple iPad nekā iepriekšējā Galaxy Tab septiņu collu versija, raksta Business Week.

Dienu iepriekš Samsung arī nāca klajā ar jaunu viedtālruņa Galaxy S versiju.

Tajā pat laikā kompānijas Sony Ericsson vadītājs Berts Nordbergs paziņojis, ka drīzumā tiks uzsākta Zviedrijas-Japānas kopuzņēmuma pirmā ar operētājsistēmu Android aprīkotā viedtālruņa tirdzniecība. Šīs ierīces galvenais trumpis ir savietojamība ar Sony divīzijas PlayStation videospēlēm.

Android ierīces, kuru skaitā ir tādu ražotāju kā HTC, Sony Ericsson, Samsung ierīces, patlaban dominē viedtālruņu tirgū, otrajā vietā atstājot Apple ar viedtālruņiem iPhone.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē par spēku apvienošanu paziņoja divi viedtālruņu tirgus milži – Nokia un Microsoft, kā rezultātā gaidāmi Nokia viedtālruņi, kas būs aprīkoti ar Windows Phone operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sony Ericsson atgriezies pie peļņas, bet ne tik lielas, kā gaidīts

Lelde Petrāne, 15.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sony Ericsson, Sony Corp. un Ericsson AB kopuzņēmumam, šā gada trešajā ceturksnī izdevies atgriezties pie peļņas, ziņo MarketWatch.

Uzņēmums nopelnījis 49 miljonus eiro. Tajā pašā laika posmā iepriekšējā gadā tas cieta 164 miljonu eiro zaudējumus.

Dow Jones Newswires aptaujātie analītiķi bija prognozējuši 67 miljonu eiro tīro peļņu.

Apgrozījums samazinājies līdz 1,60 miljardiem eiro no 1,62 miljardiem eiro iepriekšējā gadā. Analītiķi bija prognozējuši, ka apgrozījums pieaugs par 13% līdz 1,84 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezpeļņas organizācija EWG izanalizējusi 1 268 mobilo telefonu elektromagnētiskā izstarojuma lielumu. Kaitīgāko telefonu augšdaļā ir telefoni no tādām kompānijām kā Blackberry, Nokia, Motorola, Sony Ericsson un Apple. Tātad var teikt, ka visām lielākajām telefonu ražotāju kompānijām ir kāds telefona modelis, kura elektromagnētiskais izstarojums ir ļoti liels, ziņo Wired.

«Telefonu ar lielu elektromagnētisko izstarojumu bez kaitējuma veselībai var lietot 10 gadus, bet pēc tam, ja lietotājs turpina lietot šādu telefonu, tad viņš riskē saslimt ar galvas smadzeņu audzēju,» norāda EWG vecākā zinātniece, kas pie šī pētījuma strādājusi desmit gadus, Olga Neidenko.

Pētījums parāda, ka viskaitīgākais telefons, no pētījumā pieejamajiem tālruņiem, ir T-Mobile myTouch 3G, kura elektromagnētiskais izstarojums ir 1.55 w/kg (vati uz kilogramu). EWG par visnekaitīgāko telefonu nosaukusi Samsung Impression, kura elektromagnētiskais izstarojums ir tikai 0.35 w/kg.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sony Ericsson pozitīvi pārsteidz

, 22.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas un Zviedrijas apvienotais telefonu ražotājs Sony Ericsson pārsteidz prognozes, paziņojot mazākus zaudējumus ceturtajā ceturksnī.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī kompānija strādāja ar 190 miljoniem eiro lieliem zaudējumiem. Eksperti iepriekš bija prognozējuši, ka kompānija strādās ar 221 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

«Atjauninātais portfelis kopā ar uzņēmumu reorganizāciju beidzot ir sācis pozitīvi ietekmēt mūsu finanšu rādītājus,» norādīja Sony Ericsson prezidents Berts Nordbergs (Bert Nordberg).

Viņš arī prognozēja, ka kompānijas finanšu rādītāji 2010. gadā ievērojami uzlabosies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Sony un Amazon atsakās piedalīties tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress

Lelde Petrāne, 10.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koronavīrusa radīto risku dēļ arī kompānijas "Sony" un "Amazon" izstājušās no tehnoloģiju izstādes Mobile World Congress (MWC), kas ir viens no lielākajiem pasākumiem tehnoloģiju jomā pasaulē, ziņo BBC.

"Sony" paziņoja, ka nepiedalīsies MWC Barselonā, sekojot situācijas attīstībai pēc koronavīrusa uzliesmojuma.

Vienlaikus izstādes organizators apgalvo, ka pasākums tik un tā notiks, lai gan arī citas kompānijas informējušas par iespējamu izstāšanos.

No izstādes, kas norisināsies no 24. līdz 27. februārim, izstājušies arī Dienvidkorejas "LG Electronics", Zviedrijas telekomunikāciju iekārtu ražotājs "Ericsson" un ASV mikroshēmu kompānija "NVIDIA".

"GSMA", kas organizē izstādi, informē, ka, lai arī daži lieli izstādes dalībnieki ir nolēmuši šogad neierasties, pasākumā tik un tā būs vairāk nekā 2800 dalībnieku.

Izstādē tiks ieviesti papildu pasākumi, lai pārliecinātu dalībniekus un izstādes apmeklētājus, ka viņu veselība un drošība ir galvenā prioritāte. Tie ietver aizliegumu visiem ceļotājiem no Ķīnas Hubei provinces, kas ir slimības uzliesmojuma epicentrs, savukārt cilvēkiem, kuri ir bijuši Ķīnā, būs jāsniedz pierādījumi, ka viņi 14 dienas ir bijuši ārpus valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākā mobilo telefonu ražotāja Nokia tirgus daļa globālā mērogā šā gada otrajā ceturksnī sarukusi līdz 34,2%. Pērn šajā laikā kompānija kontrolēja 36,8% globālā tirgus, liecina kompānijas Gartner jaunākais pētījums.

Kopumā šā gada otrajā ceturksnī gala lietotājiem pārdoti 325,6 miljoni mobilo telefonu, kas ir par 13,8% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada.

Viedtelefoni no šā gada otrajā ceturksnī kopā pārdotajiem mobilajiem telefoniem veidoja 19% lielu daļu. Kopumā šogad otrajā ceturksnī līdz gala lietotājiem nonākuši par 50,5% vairāk viedtelefonu nekā 2009. gada attiecīgajā laika periodā.

Apple tirgus daļa gada laikā palielinājusies no 1,9% līdz 2,7%, savukārt Research In Motion (RIM) savu klātbūtni globālajā tirgū šogad palielināja līdz 3,4% no 2,7% pērn.

2010. gada otrajā ceturksnī globālā mobilo telefonu tirgus pirmais trijnieks bija Nokia (34,2%), Samsung (20,1%) un LG (9,0%). Tālāk seko BlackBerry ražotājs Research In Motion (3,4%), Sony Ericsson (3,4%), Motorola (2,8%), Apple (2,7%) un HTC (1,8%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada jūnijā Austrumeiropā gandrīz 40% no visiem mobilo lapu skatījumiem interneta lapās, ko mēra Gemius, ir veikti no Apple viedtālruņiem vai planšetdatoriem. Savukārt Latvijā šis rādītājs sasniedz teju 45%. Vēl biežāk Apple ierīces tiek izmantotas Igaunijā, kur puse no visiem mobilo lapu apmeklējumiem ir veikti no šī ražotāja ierīcēm.

Otrajā vietā Latvijā, līdzīgi kā Austrumeiropā kopumā, pēc mobilo lapu skatījumiem, ierindojas Samsung (23%), trešajā – Nokia (14%), savukārt HTC ir aptuveni 7% daļa, bet Sony Ericsson – aptuveni 5% no visiem apmeklējumiem. Latvijā populārākie modeļi interneta lapu pārlūkošanai ir iPad ar 27,27% no kopējā ierīču skaita, iPhone (16,47%) un Galaxy S II (5,11%).

Dati liecina, ka šā gada jūnijā Austrumeiropā gandrīz 40% no visiem mobilo lapu skatījumiem interneta lapās, ko mēra Gemius, ir veikti no Apple viedtālruņiem vai planšetdatoriem, kas padara amerikāņu kompāniju par Austrumeiropas līderi šajā jomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Valkā ražo burbuļplēvi un montē detaļas autogigantiem

Dienas Bizness, 23.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz industriālās ēkas, kur atrodas viens no Valkā lielākajiem uzņēmumiem – SIA Pepi Rer – joprojām rotājas milzīgs padomju propagandas sauklis «Augstu kvalitāti katrā darba vietā!». Lai arī desmitgades mainās, šī devīze spītē konotācijai ar iepriekšējo valsts iekārtu un joprojām ir aktuāla, raksta laikraksts Diena.

Uzņēmums ar Latvijas kapitālu Pepi Rer, kas ražo putota polietilēna izstrādājumus un pat patentējis parketa apakšklāju ProVent, spējis iekarot eksporta tirgus 15 valstīs, piemēram, Skandināvijā, un plāno paplašināties arī turpmāk – arī uz ASV. Tiek apgūti arī Eiropas Savienības līdzekļi, informē laikraksts.

Plēves izstrādājumus – kopskaitā vairāk nekā 60 – partneri iepērkot pat Nokia un Sony Ericsson vajadzībām. Pepi Rer lielu vērību pievēršot arī zinātniskajam darbam, piemēram, sadarbojoties ar Rīgas Tehniskās universitātes Polimēru mehānikas institūtu. «Partneru novērtējums mūs katrreiz motivē attīstīt ražotni - ja reiz atrodamies Eiropā, tad lai tā arī izskatāmies!» teicis uzņēmuma administrācijas pārstāvis Modris Miķelsons, piebilstot, ka uzņēmums cenšas norobežoties no vietējās politiskās dzīves.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs Nokia vēl joprojām strādā pie līgumiem ar filmu studijām, lai Nokia telefonu lietotājiem varētu piedāvāt lejupielādēt filmas un TV raidījumus.

Bloomberg norāda, ka, kamēr Nokia vēl mēģina noslēgt līgumus tikmēr kompānija Apple saviem iPhone lietotājiem piedāvā lejupielādēt jau vairāk nekā 5 000 filmas. Bloomberg arī uzsver, ka Samsung Electronics un Sony Ericsson Mobile Communications arī sākušas piedāvāt lejupielādēt filmas.

«Video pieejamība spēlē ļoti lielu lomu, kad cilvēks izvēlās kādu telefonu iegādāties. Nokia ir krietni atpalikusi no Aplle, un ja tā nevēlās zaudēt tirgus daļu, tad tai vajag paplašināt piedāvājuma klāstu," uzsver Unicredit SpA analītiķis Rolands Pits (Roland Pitz).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošās mobilo tehnoloģiju izstādes "Mobile World Congress" norise trešdien kļuvusi apdraudēta pēc tam, kad vairāki tehnoloģiju uzņēmumi paziņojuši par dalības atcelšanu jaunā koronavīrusa radīto risku dēļ.

Par dalības atcelšanu paziņojusi Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija "Nokia", Lielbritānijas mobilo sakaru operators "Vodafone", Vācijas telekomunikāciju uzņēmums "Deutsche Telekom", Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Ericsson", Japānas elektronikas uzņēmums "Sony Corp.", ASV tehnoloģiju gigants "Amazon", Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums "LG Electronics" un ASV mikroshēmu ražotājs "Intel Corp."

"Nokia" trešdien paziņoja, ka pēc pilnīgas risku izvērtēšanas saistībā ar koronavīrusa izplatīšanos kompānija nolēmusi atsaukt dalību izstādē "Mobile World Congress", kurai no 24. līdz 27.februārim jānorisinās Madridē.

Arī pārējie uzņēmumi savu lēmumu nepiedalīties izstādē skaidro ar jaunā vīrusa izplatīšanos un ar šo situāciju saistītajiem riskiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Japānas zemestrīces dēļ ievērojami samazinājusies Sony Ericsson ceturkšņa peļņa

Lelde Petrāne, 19.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo tālruņu ražotāja Sony Ericsson pirmā ceturkšņa tīrā peļņa samazinājusies par 48%. Tā rezultātus negatīvi ietekmējusi postošā zemestrīce Japānā, ziņo AFP.

Japānas - Zviedrijas grupa, sestais lielākais spēlētājs pasaules tirgū, paziņojusi par tīro peļņu 11 miljonu eiro apmērā. Atbilstošajā ceturksnī pirms gada tā strādāja ar 21 miljona eiro peļņu.

Kompānija pavēstījusi arī par apgrozījuma kritumu 18,5% apmērā līdz 1,15 miljardiem eiro.

Kompānijas vadītājs Berts Nordbers teicis, ka «Japānas zemestrīce padarīja šo par grūtu ceturksni», un kompānija piedzīvo nelielus sarežģījumus attiecībā uz piegādēm.

Kā vēstīts, šā gada 11.martā Japāna piedzīvoja spēcīgu zemestrīci un tai sekojošus cunami vilņus, kas atņēma dzīvību tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā koronavīrusa izplatību "Mobile World Congress 2020" rīkotāji "GSMA" tomēr nolēmuši pasākumu atcelt.

Pēdējo dienu laikā vairāki nozīmīgi izstādes dalībnieki paziņoja, ka atceļ savu dalību izstādē vīrusa dēļ, būtiski samazinoties dalībnieku skaitam, tādēļ GSMA nācās pieņemt šo lēmumu. Dalību pasākumā atsauca tādas kompānijas kā "AT&T", "Amazon", "BT, Ericsson", "Deutsche Telekom", "Cisco", "Intel", "Facebook", "HMD Global", "Nokia", "LG", "Sprint", "Verizon", "Sony", "MediaTek", "Royole", "Marvell", "Volvo", "NVIDIA", "Marvell", "McAfee", "Sprint", "Rakuten", "Western Digital" un "Vivo".

"GSMA" vadītājs Džons Hofmans skaidrojis, ka vīrusa izplatība padarījusi neiespējamu konkursa rīkošanu, un bez šiem nozīmīgajiem spēlētājiem izstāde zaudē savu vērtību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu pārtraukuši sadarbību ar Krieviju

LETA--UNIAN, 03.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu ir pārtraukuši sadarbību ar Krieviju, protestējot pret tās plašo iebrukumu Ukrainā, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centrs.

No Krievijas "aizgājuši un aiziet: "Apple", "Audi", "Chevrolet", "Cadillac", "Coca Cola", "Danone", "Dell", DHL, "Ericsson", "Ford", HP, "Harley Davidson", "General Motors", "Jaguar", "Lenovo", "LinkedIn", "Maersk" (ardievu, "Ali express" un ASOS), "Nike", "Scania", "Porsche", "Renault", "OnlyFans", AMD, "Adobe", BMW, "Dropbox" (pēc dažām dienām), "FedEx", "Intel", "Mercedes", "Nestle"," teikts paziņojumā.

Krieviju bloķējuši uzņēmumi "Apple Pay", "Amazon", "Cex Io", "Etsy", "Facebook" (slēgti Krievijas mediju konti), "Google Pay", "Google Maps", "Instagram" (Krievijas propagandas bloķēšana), "Paysera", "Samsung pay".

Krievijas dalību dažādos pasākumos atcēluši to rīkotāji "Cannes Festival", "Eurovision", "Formula 1", FIFA, MOK, "Mobile World Congress", NHL, bet uzņēmums "Adidas" atteicies strādāt ar Krievijas futbola izlasi.

Komentāri

Pievienot komentāru