Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pauzes būvniecības darbos, šopavasar atsāksies augstbūvju projekta, ko savulaik dēvēja par Z torņiem vai Z towers, būvniecība. Pirmās kārtas izmaksas būs 40 milj. eiro.

Nule Igaunijas celtniecības kompānija YIT Ehitus ir noslēgusi līgumu ar SIA Towers Construction Management par objekta būvniecību. Būvdarbos piedalīsies arī Latvijas šīs kompānijas māsas uzņēmums YIT Celtniecība, apstiprināja tā valdes priekšsēdētājs Andris Božē. Pēc viņa teiktā, mēnesi paredzēta «mobilizācija» un tad 1.5 – 2 gados līguma izpilde.

Viens no torņiem būs 31, bet otrs — 29 stāvu augsts. Ēkas augstākais punkts nepārsniegs 120 metrus. Kopējā kompleksa platība paredzēta 100 tūkst. m2, no kuriem 70 tūkst. m2 atradīsies virs zemes.

Kā izteicies SPI Grupas izpilddirektors Vals Mendeļejevs, ēka varētu kļūt par ievērības cienīgu arhitektonisko akcentu visā Baltijas reģionā. Neraugoties uz ekonomisko situāciju reģionā, projekta īpašnieks to uzskata par daudzsološu.

EIT Ehitus un YIT Celtniecība ir Somijas YIT Construction uzņēmumi Baltijā.

Db jau ziņoja, ka alkoholisko dzērienu ražotāja Latvijas balzams lielākās īpašnieces S.P.I. Group meitas kompānija Rīgā, Ķīpsalā realizē vērienīgu projektu, kura kopējās investīcijas savulaik tika lēstas 130 milj. eiro. Projekts plānots kā divu savstarpēji savienotu augstceltņu komplekss Daugavgrīvas ielā, kur atradīsies augstākās klases biroju telpas, konferenču zāles, viesnīca (kompānijai ir noslēgts līgums ar starptautisku viesnīcu ķēdi Sheraton) u.c.

Būvdarbus šajā objektā bija sākusi Austrijas celtniecības kompānija Strabag AG. Projektu Z Towers izstrādāja Latvijas arhitektu birojs F.L.Tadao & Lukševics.

Komentāri

Pievienot komentāru