Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Joprojām virmo kaislības ap Ceriņu ielas pārbūvi Aizputē un galvenokārt par jaunas autobusu pieturas izbūves vietu. Iedzīvotāji iesaka to celt tuvāk centram vai atpirkt jau esošo. Pilsētas galva punktu vēl neliek, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

«Mēs nevaram saprast, kādēļ jānīcina skaista, apzaļumota vieta,» aizputnieku vārdā saka ārste Vilma Krūze. Tieši viņas darba kabinets bijusi vieta, kur uzlikti 270 paraksti zem vēstules novada domei, protestējot pret aptuveni 20 koku izciršanu autobusu pieturai ieplānotajā vietā. Arī projekta prezentācijas pasākumā visi esot bijuši pret pieturvietu Ceriņu un Brīvzemnieka ielas krustojumā.

Ja jaunajā pieturvietā darbosies plānotā kafejnīca, tā būšot bomžu apgrozīšanās vieta un ūdensrožu dīķis – piemētāts. «Smukā vietiņa aizies postā,» uzskata V. Krūze.

«Man tas ir vissāpīgāk,» atklāj kādreizējais Aizputes mērs Pēteris Hanka. «Tur bija gružu kaudze, mēs to nolīdzinājām, uzvedām melnzemi un kopā ar Imantu Ozolu un dendrologu Albertu Priedolu braucām un pirkām šos skaistos kokus Baltezera stādaudzētavā. Paši kopā ar bezdarbniekiem šo parciņu veidojām.»

«Iesim tur veidot dzīvo rindu, kaut vai nogulsimies!» aizputnieki pauž apņēmību kokus aizstāvēt.

«Koki ir mazākais, par tiem man sirds nesāp,» saka pedagogs un domes deputāts I. Ozols. «Runa ir par infrastruktūru, lai cilvēkiem būtu ērtāk.» Pašreizējā autoosta Ceriņu un Jelgavas ielas krustojumā ir attālu no veikaliem, doktorātiem un citām iestādēm, bet tagad, pēc P. Hankas teiktā, būšot vēl puskilometru tālāk. «Man tas nav pieņemams.»

Plašāk lasiet 30.oktobra laikrakstā Kursas Laiks!

Komentāri

Pievienot komentāru