Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai ir jāatsakās no brīvā tirgus ekonomikas, kas valsti dzenot nabadzībā, bijusī valsts kontroliere un tautas kustības No sirds Latvijai dibinātāja Inguna Sudraba pauda LTV raidījumā Rīta Panorāma.

Lai arī Latvija ir uzņēmusies saistības, kas tai ir jāpilda, valstij pirmajā vietā jābūt pašu interesēm. I. Sudarba, kas plāno iet politikā, pauda, ka «mums ir jācīnās par savām interesēm, ja mēs gribam, lai mūsu valsts saglabājas un lai mēs neesam tikai teritorija kaut kādiem citiem cilvēkiem».

Mainīt Latvijas ekonomikas modeli neesot neiespējami, un to pierāda citu valstu pieredze. Piemēram, Ungārijas daudzos jautājumos pauž nostāju, ka nepildīs tos starptautiskos noteikumus, kas viņu tautai ir nelabvēlīgi. «Kaut vai tie paši enerģētikas tarifi. Viņi [ungāri – red.] bija pirmie, kas pateica - mēs šos tarifus nemainīsim, jo mūsu tautai tas ir neizdevīgi, mūsu biznesam tas ir neizdevīgi,» pauda I. Sudarba.

Gadījumā, ja I. Sudarbas vēl nenoformētais politiskais spēks nāks pie varas pēc vēlēšanām, kas gaidāmas šoruden, valstī tiks veiktas vērienīgas pārmaiņas. Tās būšot virzienā, «kas būs valsts un tautas labā».

Db.lv jau informēja, ka I. Sudraba šā gada janvārī dibinājusi biedrību Tautas kustība No sirds Latvijai, liecina SIA Firmas.lv informācija. Kustības No sirds Latvijai mērķu īstenošanai tiks dibināta arī partija, iepriekš apliecināja bijusī valsts kontroliere.

Komentāri

Pievienot komentāru