Jaunākais izdevums

Japānas automašīnu rezerves daļu ražotāja Takata akciju vērtība trešdien nokritusies par 20% saistībā ar ziņu aģentūras Bloomberg informāciju, ka uzņēmuma ar gaisa spilvenu atsaukšanu saistītās izmaksas var sasniegt pat 2,7 triljonus jenu (21,2 miljardus eiro).

Kompānija aplēsusi, ka sliktākā gadījuma scenārijā nāksies atsaukt 287,5 miljonus gaisa spilvenu piepūšanas mehānismu, kopējām izmaksām sasniedzot 2,7 triljonus jenu, atsaucoties uz situāciju labi pārzinošu personu, vēsta Bloomberg.

Informācijas avots norāda, ka Takata un uzņēmuma klienti šobrīd cenšas vienoties par to, kā tiks sadalītas šīs izmaksas.

Takata iesaistīts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Pasaulē lielāko autoražotāju apvienība februārī paziņoja, ka tā noteikusi iemeslu, kas izraisa Takata ražoto gaisa spilvenu pārsprāgšanu, kura tiek saistīta ar vismaz desmit nāves gadījumiem pasaulē.

Neatkarīga pārbaužu savienība (ITC), kurā ietilpst desmit autoražotāji, tostarp Toyota, General Motors un BMW, pavēstīja, ka pārbaužu rezultātā konstatēti trīs šī defekta izraisoši faktori, kuri visi saistīti ar mitrumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Takata gaisa spilvenu dēļ Tesla Ķīnā atsauc 14 000 automobiļu

LETA--AFP, 18.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums «Tesla Motors» Ķīnā atsauks vairāk nekā 14 000 «Model S» automobiļu saistībā ar defektīviem gaisa spilveniem, ko ražojis Japānas uzņēmums «Takata», piektdien paziņoja Ķīnas tirgus regulators.

Uzņēmums atsauks importētas «Model S» automašīnas, kas ražotas laika periodā no 2014.gada februāra līdz 2016.gada decembrim.

Regulators norāda, ka ietekmēto «Model S» automobiļu pasažieru puses gaisa spilveni aprīkoti ar «Takata» ražotu gaisa spilvenu piepūšas mehānismu, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvējošu atlūzu izplatīšanos.

«Takata» kopš 2013.gada ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem.

Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus, un šī defekta dēļ pasaulē bojā gājuši vairāk nekā 20 cilvēki un vēl gandrīz 300 guvuši ievainojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) paziņojusi, ka pārsprāguša Japānas uzņēmuma Takata ražotā gaisa spilvena dēļ Savienotajās Valstīs gājis bojā jau astotais cilvēks.

NHTSA vēsta, ka pusaudzis gājis bojā šā gada jūlijā, kad pārsprāga gaisa spilvens 2001.gadā ražotā Honda Accord automašīnā.

Pasaulē atsaukti kopumā 19 miljoni automašīnu no 12 autoražotājiem saistībā ar riskiem, ka Takata ražotie gaisa spilveni var piepūsties ar pārmērīgi lielu spēku un pārsprāgt, automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Kopumā pasaulē defektīvo gaisa spilvenu dēļ bojā gājuši deviņi cilvēki, no kuriem visi atradušies Honda automašīnās.

ASV regulatori novembra sākumā Takata piemēroja rekordlielu naudassodu par neprecīzas informācijas sniegšanu saistībā ar sprāgstošajiem gaisa spilveniem.

Komentāri

Pievienot komentāru