Tirdzniecība un pakalpojumi

Tamro Latvija īpašnieks pabeidz lielāko iegādes darījumu uzņēmuma vēsturē

Db.lv, 04.11.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tamro Latvija īpašnieks PHOENIX Group ir iegādājies farmācijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma McKesson Europe daļas, tādējādi nodrošinot sev Eiropā lielākā farmācijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma pozīciju.

Darījums tika noslēgts 2022. gada 31. oktobrī pēc atļaujas saņemšanas no iesaistīto valstu konkurences uzraudzības iestādēm.

Saskaņā ar 2021. gada jūlijā noslēgto pirkuma līgumu starp McKesson un PHOENIX, darījums ietver McKesson uzņēmumus Beļģijā, Francijā, Īrijā, Itālijā, Portugālē un Slovēnijā, kā arī Eiropas galveno mītni, finanšu pakalpojumu centru Lietuvā, Vācijas uzņēmumu Recucare GmbH un mazākuma daļu kopuzņēmumā Brocacef Groep Nīderlandē.

Ar šo iegādi PHOENIX grupa ienāk jaunos veselības aprūpes tirgos Beļģijā, Īrijā, Portugālē un Slovēnijā, vienlaikus paplašinot savu pašreizējo darbību Francijā un Itālijā. Pēc iegādes grupa tagad ir pārstāvēta 29 valstīs, tai ir vairāk nekā 45 000 darbinieku, 224 uzņēmumi, kas darbojas farmācijas vairumtirdzniecības un pirmsvairumtirdzniecības jomā, kā arī vairāk nekā 3200 grupai piederošu aptieku un 17 000 partneru aptieku. Tādējādi PHOENIX grupa nostiprina savas pozīcijas kā Eiropas vadošais farmācijas vairumtirgotājs, aptieku operators un pakalpojumu sniedzējs farmācijas nozarē.

Pēc Tamro Baltics izpilddirektora Leona Jankeleviča teiktā, piederība augošai starptautiskai grupai sniedz konkurētspējas priekšrocības arī uzņēmumam Tamro, kas darbojas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. “Grupa bija Eiropas līderis arī pirms iegādes, taču tagad šī pozīcija ir vēl vairāk nostiprinājusies un mēs neapstrīdami esam Nr. 1 Eiropā. Tas nozīmē, ka esam vēl vērtīgāks partneris farmācijas nozarei, un tas mums paver arī jaunas biznesa iespējas Baltijā,” komentēja L. Jankelevičs.

“Būdami daļa no Eiropas lielākā nozares uzņēmuma, mēs iegūstam pieeju jaunām idejām, kas palīdz tālāk attīstīt mūsu esošos pakalpojumus un digitālos risinājumus gan vairumtirgotājiem, gan BENU Aptieku klientiem, kā arī paaugstināt vietējās organizācijas efektivitāti. Finanšu pakalpojumu centrs Lietuvā sākotnēji turpinās darboties tā pašreizējā formā,” piebilda L. Jankelevičs.

Lielākais farmācijas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmums Baltijā Tamro Baltics ir PHOENIX grupas daļa. PHOENIX grupa, kuras galvenā mītne atrodas Manheimā, Vācijā, ir Eiropas līderis farmācijas vairumtirdzniecības, aptieku mazumtirdzniecības un farmācijas nozares pakalpojumu jomā.

Uzņēmums darbojas 29 Eiropas tirgos, ikdienā apgādājot aptiekas, slimnīcas un medicīnas iestādes ar medikamentiem un veselības aprūpes produktiem no 224 izplatīšanas centriem, un tā vairāk nekā 45 000 darbinieku sniedz būtisku ieguldījumu visaptverošas veselības aprūpes nodrošināšanā.

PHOENIX grupa 17 Eiropas valstīs pārvalda vairāk nekā 3200 savu aptieku, tostarp BENU Aptiekas Latvijā, kurās vairāk nekā 195 miljoni pacientu gadā papildus medikamentiem saņem arī farmaceitu konsultācijas. PHOENIX grupa piedāvā arī partnerības un sadarbības programmas 17 000 aptieku, tostarp aptieka1 aptiekām Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laikā ir notikušas izmaiņas Baltijā vadošā medikamentu vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības uzņēmuma Tamro Baltics vadībā. B2C kanāla un komercdirektors Kristers Tamms (Krister Tamm) iecelts par Tamro Baltics izpilddirektora vietnieku, kā arī valdei pievienojušies trīs jauni dalībnieki – Aleksejs Boroduļins, Uldis Priekulis un Inese Žēpere.

Pēc līdzšinējā Tamro Baltics B2B kanālu un piegādes ķēdes direktora Kestuta Dubinkas lēmuma aiziet no uzņēmuma pēc 20 gadu darba, tostarp pēdējos trīs gadus strādājot Baltijas valdes sastāvā, tika nolemts paplašināt Baltijas valdes sastāvu.

“Paplašinātā komanda ļaus mums vairāk koncentrēties uz iespējām Baltijas veselības aprūpes tirgū, kā arī izmantot iekšējo efektivitāti Baltijas valstīs kopā ar mūsu spēcīgajām vietējām vadības komandām Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Būdami lielākais farmācijas vairumtirgotājs Baltijā un vadošais aptieku tīkls, esam apņēmušies rūpēties par pacientiem un klientiem visās Baltijas valstīs,” par izmaiņām uzņēmuma valdē saka Tamro Baltics izpilddirektors Leons Jankelevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru