Jaunākais izdevums

Microsoft Lumia 950 XL kopā ar Display Dock gana veiksmīgi var aizstāt ierasto datoru, ja vien pa rokai ir monitors un klaviatūra

Viedo ierīču rītausmā apņēmīgi skandinātais solījums, ka mobilās ierīces kādu dienu spēs aizstāt personālos datorus, šobrīd ir tuvāk īstenošanai nekā jebkad iepriekš. Microsoft jaunākais viedtelefons 950 XL paredzēts tieši šādām vajadzībām – lietot tālruni kā galddatoru, kam pievienots monitors, klaviatūra un pele.

Prāvais tālrunis var palepoties ne vien ar jaunāko Windows 10 operētājsistēmu un Microsoft Office programmu paku, bet arī ar neparastu dokstaciju. Mazā, bet smagā kvadrāta formas pāreja Display Dock, kas gan jāpērk atsevišķi, ir patiešām uzmanības vērta inovācija. Tai no vienas puses caur jauno USB-C pieslēgvietu jāpieslēdz tālrunis, bet otrajā pusē 3 USB, vienā HDMI, DisplayPort un USB-C pieslēgvietās var pievienot datora aksesuārus. Ar Continuum lietotnes palīdzību tālruņa saturs pārlec uz pievienoto monitoru vai televizoru, ļaujot saturu aplūkot krietni lielākā ekrānā. Protams, var teikt, ka arī iepriekš telefonu bez grūtībām varēja savienot ar TV gan ar kabeļa, gan kāda no bezvadu risinājumu palīdzību. Taču vienlaikus pievienot vairākus aksesuārus nebija tik vienkārši kā Lumia 950 XL gadījumā. Vai šī kombinācija patiešām aizstāj datoru?

Astoņu kodolu procesoram kombinācijā ar 3 GB operatīvo atmiņu jaudas pietiek. Arī 32 GB iebūvētā atmiņa, ko var papildināt ar microSD karti par vēl 200 GB, nozīmē, ka visus vajadzīgos dokumentus un pat vizuālos materiālus var pārnēsāt un vajadzības gadījumā apstrādāt tālrunī. Protams, Word un Excel mobilā versija nav tik pārskatāma kā datorā, jo komandu joslas nav «piestiprinātas» lapas augšpusē, bet gan ikreiz jāatver papildu logā. Toties visas vajadzīgās darbības var veikt.

Visu apskatu Dators sarūk līdz kabatas izmēram lasiet 15. janvāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HP inovatīvajam viedtelefonam Elite x3 var pievienot monitoru, klaviatūru un peli un izmantot to datora vietā

Nākamā ienesīgā produkta meklējumi dzen ražotājus pa neparastām takām, mudinot izmēģināt spēkus pat jomās, kurās uzņēmumam nav spēcīgu iestrāžu. Šim scenārijam seko arī viens no lielākajiem datoru un printeru ražotājiem pasaulē Hewlett-Packard, mēģinot tirgū izkalt jaunu nišu ar viedtelefona un datora apvienojumu HP Elite x3.

Nav jau gluži tā, ka HP būtu pilnīgs iesācējs telefonu tirgū. Pirms 13 gadiem tas ar iPAQ Pocket PC bija viens no kabatas datoru jeb mūsdienu viedtelefonu priekšteču pionieriem. Nevar arī teikt, ka Elite x3 ir absolūta inovācija, jo jau pirms gada tālruni ar līdzīgām funkcijām – Lumia 950 – tirgū laida Microsoft. Taču HP gadījums ir interesants ar to, ka viņu ierīce izmēru dēļ ir tuvāka planšetei nekā telefonam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung šā gada flagmaņa Galaxy S8+ prāvais ekrāns ar noliektām malām aizņem gandrīz visu tālruņa fasādi

Divus gadus ļāvis lietotājiem aprast ar bezmalu telefoniem, labāko sēriju Galaxy S piedāvājot parastā un Edge versijā, šogad Samsung spēris soli tālāk. Astotās paaudzes korejiešu darinājumā S8 klasiskā versija ir izskausta un tālrunis pieejams vienā vienīgā izskatā – ar nolocītu ekrānu, kas «plūst pāri» korpusa sānu malām.

Toties pircēji var izvēlēties divus dažādus izmērus – S8 ar 5,8 collu ekrānu un S8+ ar 6,2 collu. DB izvēle šoreiz krita uz lielāko modeli.

Dizains

Ieraugot tehniskajā aprakstā ekrāna izmēru raksturojošo skaitli 6,2 collas, prātā iezogas klusas bažas, ka atkal darīšana ar nepraktisku monstru. Taču patiesībā viss izrādās citādi. Tā kā Infinity Display klāj 84 procentus no visa korpusa fasādes laukuma, Samsung izdevies radīt negaidīti kompaktu ierīci. S8+ ir tikai vienu milimetru garāks par Apple iPhone 7 Plus, taču par veseliem 4,5 milimetriem šaurāks. Lai saprastu atšķirību, «ābola» plašākajā korpusā mājo par 0,7 collām jeb aptuveni diviem centimetriem pa diagonāli mazāks ekrāns. Tiesa, Samsung displeja ietilpināšanai piegājuši radoši, izvēloties neparastu 18,5:9 malu attiecību. Tā rezultātā ekrāns izskatās diezgan izstiepts, taču ikdienas lietošanā tas pārliekas grūtības nesagādā. 173 gramus smagās ierīces ekrāna tālāko malu ar īkšķi var aizsniegt bez piepūles, bet līdz augšmalai gan neaizstiepties.

Komentāri

Pievienot komentāru