Jaunākais izdevums

Pēc pāris atceltajiem sākotnējiem publiskajiem piedāvājumiem (IPO) pērn Meksikas biržā tomēr ir sākusi kotēties ģimenes kompānija Jose Cuervo, kas ir lielākā tekilas ražotāja pasaulē, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Casa Cuervo SA mūsdienās vada tās aizsācēja tiešais pēcnācējs Huans Domingo Bekmans, un Reuters raksta, ka arī pēc IPO Bekmanu ģimene paliks vairākuma akcionārs.

Kopš pagājušā gada rudens visai ekskluzīvā tekilas industrija ir arī Latvijas ekonomisko interešu redzeslokā. DB jau rakstīja (06.01.) par Amber Beverage Group plāniem līdz ar Fabrica de Tequilas Finos akciju paketes iegādi – ar gatava produktu portfeļa palīdzību strauji ieiet ASV tirgū.

«Es teiktu, ka IPO iznākums vēlreiz apstiprina to, ka pasaulē ir augsta interese par tekilu kā produktu un arī par izejvielu dažādu tekilas veidu ražošanai, jo zilās agaves, no kurām iegūst tekilu, augšanas cikls ir 7 gadi, bet kategorija pasaulē aug daudz straujāk,» ziņu par Jose Cuervo startu biržā DB komentē Amber Beverage pārstāve Dana Hasana. Iepriekš holdinga vadītājs Sīmurs Pols Fereira DB sacīja, ka Latvijas kompānija ar pārpirkuma darījumu ir veiksmīgi iekļāvusies šai strauji augošajā dzērienu tirgus daļā. Tekilas tirgus vērtības vidējais pieaugums gadā ir vidēji 16%, sevišķi premium segmentā.

Visu rakstu Tekila saņemas biržai lasiet 13. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienojot spēkus pašmāju lielākajam alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas uzņēmumam «Amber Beverage Group» (ABG) un leģendārajai austrāliešu rokgrupai AC/DC, Eiropā sāk tirgot tekilu ar grupas slavenākās dziesmas nosaukumu – «Thunderstruck».

«Šī ir vienīgā tekila, kuru iesaka tāda smagsvara rokzvaigznes, varbūt tādēļ mēs kā ražotāji izjūtam tik milzīgu atbildību pret šo zīmolu, mūsu partneriem AC/DC, kā arī, protams, patērētājiem,» skaidro «Amber Beverage Group» globālais zīmolu direktors Mantas Zlatkus.

«Tā kā šis Eiropā ir jauns produkts, kas dienasgaismu ieraudzījis tikai 1. novembrī, AC/DC fani un tekilas cienītāji tikai pamazām sāk atklāt šīs tekilas garšu, kas pagatavota no 100% zilās agaves,» stāsta M. Zlatkus. «Savukārt reposado tekila ir apveltīta ar pilnīgu un intensīvu agaves garšu. Šis tekilas paveids ir īpaši nogatavināts ozolkoka mucās vismaz divus mēnešus, kas arī ir šī dzēriena nokrāsas un bagātīgās garšas atslēga,» skaidro zīmolu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēja gars salīdzinoši nesen izveidotajam holdingam Amber Beverage Group nav ļāvis laist garām izdevību, un nu Rīgas Melnā balzama ražotāja produktu portfelī ir arī tekila un tuvākās nākotnes plānos – arī ekspansija Amerikā, stāsta holdinga vadītājs Sīmurs Pols Fereira.

Fragments no DB intervijas:

Jūsu nesen iegādātā Fabrica de Tequilas Finos akciju pakete Meksikā, Tekilas pilsētā, acīmredzami ir ambiciozs solis. Taču ko tas īsti nozīmē?

Tas noteikti ir ambiciozi. Ražotne Tekilā acīmredzami ir ļoti tālu no mūsu mājām, un nudien – arī mums pašiem tā nešķistu pirmā acīmredzamā izvēle biznesa paplašināšanai, tomēr tā nāca kā ļoti laba iespēja, un to nevarēja laist garām. Šādas iespējas nāk, kad nu tās nāk, un ne tad, kad plānojat.

Šī iespēja pieteicās, un mums tajā patika viss – kompānijas lielums, produktu portfelis, zīmoli, un mums jau bija stratēģiskas ambīcijas, ka gribam izplest biznesu Amerikas kontinentā. Tekilas kompānija dod iespēju uzreiz ieiet šai tirgū un paralēli jau tur esošajiem zīmoliem ieviest arī mūsu oriģinālos zīmolus daudz ātrāk. Šis pirkums dod resursus, labu ģeogrāfisko izvietojumu, kā arī zīmolu portfeli vienā no straujāk augošajām spirtoto dzērienu kategorijām pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kā ražo KAH tekilu Fabrica de Tequilas Finos ražotnē Meksikā

Žanete Hāka, 05.05.2017

Fabrica De Tequilas Finos atrodas Tekilas pilsētā, tieši blakus dzelzceļa stacijai. Tas ir ģimenes uzņēmums.

Foto: Amber Beverage Group

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016.gada septembrī Baltijā lielākais alkohola ražotājs un izplatītājs Amber Beverage Group (Latvija) noslēdza darījumu, iegūstot savā īpašumā ievērojamu daļu tekilas ražotāja Fabrica de Tequilas Finos akciju, kas atrodas Tekilas pilsētā Meksikā.

Fabrica De Tequilas Finos ražo vairāk nekā 50 tekilas zīmolu, tostarp KAH®, Don Camilo, Agave 99, Zapopan un citi. Viens no pazīstamākajiem šīs ražotnes zīmoliem ir KAH®, kas atšķiras ar savu galvaskausa formas pudeli. Tās dizains ir radīts, iedvesmojoties no tradicionālajiem Calaveras - no cukura veidotiem galvaskausiem, ko izmanto Mirušo dienā (Dia de los Muertos) - senā Vidusamerikas rituālā, lai godinātu mirušos tuviniekus. Pastāv ticējums, ka tad, kad pudele ir pilna, KAH ir dzīvs un gaida, kad ar to cienās tos, kuri ir to pelnījuši.

Tekila ir stiprs alkoholisks dzēriens, kas tiek ražots Halisko štatā Meksikā, pilsētā ar nosaukumu Tekila – no kuras šis dzēriens aizguvis savu vārdu. Tāpēc tekilai ir aizsargāta ģeogrāfiskā indikācija – līdzīgi kā daudziem vīniem vai citiem produktiem. Lielākā daļa Latvijā pieejamo tekilu patiešām nāk no Meksikas un kādas no Halisko provinces pilsētām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc tekilas arvien aug, bet tās ražošanā joprojām tiek izmantotas senas metodes.

Tekila ir Meksikas vislabāk pazīstamais dzēriens visā pasaulē. Tekilas industrijas saknes meklējamas Halisko ielejā, no kuras dzēriens ir ieguvis arī savu nosaukumu - tur atrodas Tekilas ciems.

Šajā vietā jau paaudžu paaudzēs tekila tiek gatavota no zilās agaves sulas.

«Jimador», meksikāņu lauksaimnieka, galvenais darba rīks ir coa de jima vai vienkārši coa. Tie ir plakani, asi naži, kas līdzinās kaplim. Coa tiek izmantots, lai apstrādātu augu, atsājot tikai pašu centru, kas pēc tam tiek sasmalcināts.

Ar augu novākšanu un aso lapu noņemšanu, kas ir roku darbs un prasa lielu fizisku spēku, nodarbojas lietpratēji - «jimandor», kuri dienā spēj apstrādāt vairāk par tonnu ražas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Amber Beverage Group Meksikā sākusi ražot jaunu tekilu Rooster Rojo

Žanete Hāka, 27.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzērienu ražotājs un izplatītājs Amber Beverage Group uzsācis premiālā tekilas zīmola Rooster Rojo® ražošanu Meksikā, kas tiks izplatīta visos lielākajos tekilas tirgos pasaulē.

Rooster Rojo® tekila ir ražota no 100% agaves, starp konkurentiem izceļas gan ar dzēriena garšu, gan īpašo pudeles dizainu. To ražo Fabrica De Tequilas Finos rūpnīcā Tekilas reģionā Meksikā. Latvijas uzņēmums Amber Beverage Group to iegādājās pagājušajā gadā.

Rooster Rojo® tekilas galvenā izejviela ir tīra zilās agaves sula, kuru atbilstoši tradicionālajām tekilas destilācijas metodēm filtrē caur Meksikas sudraba filtru.

Jaunā tekila Latvijas veikalu plauktos parādīsies novembrī.

Rooster Rojo® būs pieejams lielākajos tekilas tirgos pasaulē, tostarp ASV, Meksikā, Kanādā, Krievijā, Vācijā un Lielbritānijā.

Jaunā zīmola izveidē un attīstībā ir ieguldīti vairāk nekā 200 tūkstoši eiro, jo kompānija radījusi premiālu zīmolu, kuram ir liels potenciāls konkurēt ar vadošajiem tekilas zīmoliem šajā kategorijā, stāsta uzņēmuma pārstāve Dana Hasana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - Amber Beverage Group no Nordea saņem 13,4 miljonus dolāru ivestīcijām tekilas rūpnīcā Meksikā

Zane Atlāce - Bistere, 02.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā lielākais alkohola ražotājs un izplatītājs Amber Beverage Group, kas ir daļa no starptautiskā koncerna SPI Group, ir noslēdzis darījumu, iegūstot savā īpašumā ievērojamu tekilas ražotāja Fabrica de Tequilas Finos kapitāla daļu, informē uzņēmumā.

Investīcijām tekilas rūpnīcā Meksikā uzņēmums no Nordea bankas saņēmis 13,4 miljonu ASV dolāru finansējumu. Līdztekus rūpnīcas iegādei, uzņēmums no Nordea bankas saņēmis arī 7,7 miljonu eiro lielu apgrozāmā kapitāla finansējumu. Tas tiks izmantots vairāku produktu virzīšanai tirgū, kā arī iekšējo procesu optimizācijai, kas atbilst šī brīža tendencēm pasaulē un mūsdienīgiem uzņēmējdarbības standartiem.

«Rūpnīcas iegāde ir vēl viens lielisks piemērs, kā veiksmīgi īstenot ilgtermiņa attīstības stratēģiju un virzīties tuvāk izvēlēto mērķu sasniegšanai starptautiskā līmenī,» saka Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

VIDEO: Stila dzēriens – džins

Monta Glumane, 06.01.2020

Dalies ar šo rakstu

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Skotijai ir viskijs, Somijai ir Nokia, Itālijai ir makaroni,Meksikai ir tekila, Karību salām ir rums, bet Latvijai ir džins – OBDO džins, pārliecināti SIA "OBDO gin" izveidotāji.

Līdz šim "OBDO" džina ražotāji bija saistīti ar finanšu un reklāmas nozari, un uzņēmējdarbības uzsākšanā ieguldīti privātie līdzekļi. Šobrīd Rīgā, Tallinas ielā, izveidota neliela ražotne, kurā, izmantojot Latvijā ražotu spirtu, avota ūdeni un dažādus meža un pļavas augus, tiek radīts džins.

"Sākotnēji pat bija doma, ka varētu ražot viskiju. Apbraukājot alkohola un iekārtu ražotājus Vācijā un citur Eiropā, izkristalizējās doma par džina radīšanu. Džins ir brīvāks, radošāks, tajā var vairāk izpausties, ļauties brīvu domu lidojumam, un tam var pievienot dažādas garšas. Pēc tam radās doma, ka mēs maksimāli varētu izmantot vietējos produktus – zālītes, kas aug Latvijā," stāsta SIA "OBDO gin" ražošanas vadītāja Zane Drauga.

Komentāri

Pievienot komentāru