Jaunākais izdevums

Ceturto gadu notika Tele2 AB grupas pasākums – Hack Day, kurā trešo reizi piedalījās arī Tele2 Shared Service Center. Tā ir viena diena, kurā uzņēmuma darbinieki vienojas komandās, lai kopīgi strādātu pie inovatīvām idejām, kas veicina darba vides uzlabošanu. Šogad Latvijā kopā ar darbiniekiem idejas attīstīja arī studenti.

Hack Day vienlaicīgi notika Igaunijā, Lietuvā, Latvijā un Zviedrijā. Rīgā kopumā piedalījās 70 dalībnieku, no kuriem 8 studenti no dažādām Latvijas universitātēm.

«Studentu dalība uzņēmuma iekšējos pasākumos ir ļoti svarīga, būtiski, lai jaunie talanti iepazīst Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) un telekomunikāciju darba tirgu un uzņēmumus. Studenti ļauj mums paskatīties uz lietām no pavisam cita skatu punkta, viņiem ir citi risinājumi problēmām. Šobrīd IT jomā ir liels cilvēku iztrūkums un šī problēma, laikam ejot, tikai saasināsies, mēs vēlamies strādāt pie tā, lai studentiem rodas interese par jomu un tās specifiku, kā arī iepazīstināt ar reālo darba vidi,» studentu iesaisti pasākumā skaidro Tele2 SSC vadītājs Kims Leandersons (Kim Leandersson).

Kopumā Hack Day ietvaros darbs noritēja ar 14 idejām.

Tele2 Shared Service Center (Tele2 SSC) ir Tele2 AB grupas uzņēmums, kas Latvijā tika izveidots 2004.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hakatonu idejas un prakses pirmsākumi meklējami jau 1999. gadā Kanādā. Tagad tie nonākuši arī līdz Latvijai.

Par hakatonu ideju biznesa portālam db.lv stāsta Aļona Beļinska, Latvijas Startup uzņēmumu asociācijas ‘Startin.lv’ projektu vadītāja.

Kas ir hakatons?

Hakatons jeb tehnoloģiju maratons ir pasākums, kas ilgst 48 stundas. Tā mērķis ir izveidot jaunas komandas un radīt jaunus tehnoloģiskus risinājumus. Sākotnēji katrs, kuram ir biznesa ideja, prezentē tās pārējiem dalībniekiem. Pēc tam dalībnieki izvēlas, pie kuras idejas attīstīšanas strādāt turpmākās 48 stundas un no nulles veido reālu produkta prototipu. Hakatons ir satikšanās vieta dažāda līmeņa un profesiju pārstāvjiem. Lai tajā piedalītos, nav nepieciešams būt profesionālim, tomēr pasākuma formāts nav domāts tikai studentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināts - Mērķis radīt Endomondo un Waze sajaukumu

Lelde Petrāne, 02.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunieši no Latvijas iecerējuši izstrādāt jaunu lietotni Taker, kas palīdzētu orientēties Latvijas un pasaules dabas takās, kā arī dalīties ar savu atrašanās vietu ar draugiem un redzēt arī pārējos cilvēkus kustībā, pastāstīja pārstāve Sallija Bule.

«Šobrīd pārstāvam Latviju jauno biznesa ideju konkursā Global Startup Battle. Esam kvalificējušies pasaules finālam, tomēr, lai tiktu tālāk, mums nepieciešams cilvēku atbalsts,» viņa skaidroja.

Taker esot paredzēta dabas mīļotājiem un pārgājienu popularizēšanai ikvienam.

«Pati ideja dzima no spontāno pārgājienu veidošanas, kad cilvēki naktī nevarēja atrast pārējos un pievienoties citiem. Vēl liela problēma Latvijā ir ar taku kartēm. Mūsu risinājums ir radīt Endomondo un Waze sajaukumu - navigāciju kājām gājējiem,» stāstīja S. Bule.

Lietotni varēšot izmantot arī festivālos - kad kāds pazudis pūlī, vieglāk būs viņu atrast, izmantojot Taker lietotni.

Komentāri

Pievienot komentāru