Mazumtirdzniecība

The Body Shop ienākumi sarukuši, taču uzņēmums spēšot pārvarēt ārkārtas situāciju

Žanete Hāka, 26.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"The Body Shop" tirdzniecības zīmola un koncepcijas īpašnieka mazumtirdzniecības partneris Latvijā un Lietuvā SIA "Bodybalt" 2019.gadā apgrozījis 4,39 miljonus eiro un nopelnījis 29,78 tūkstošus eiro, liecina "Lursoft" dati.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, tirgotāja apgrozījums palielinājies par 51,91 tūkstoti eiro. Uzņēmuma mazumtirdzniecības bizness tiek organizēts galvenajā ofisā Rīgā un gada beigās tas kopā nodarbināja 80 darbiniekus – 50 Latvijā un 30 Lietuvā. 2019.gada beigās SIA "Bodybalt" piederēja 8 veikali Rīgā un 7 – Lietuvā.

Šobrīd, laikā, kad pastāv koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteiktie ierobežojumi, SIA "Bodybalt" vadība nepārtraukti izvērtē situāciju un krīzes ietekmi uz uzņēmuma darbību, uzskatot, ka tas tomēr spēs pārvarēt ārkārtas situāciju ar kompensējošu mehānismu un mātes uzņēmuma atbalstu.

Šā gada martā un aprīlī SIA "Bodybalt" ieņēmumi ir mazinājušies par aptuveni 30%, taču izdevies samazināt arī dažādas izdevumu pozīcijas – liela daļa no iznomātājiem piekrituši nomas maksas samazinājumam, ir samazināta mārketinga materiālu izgatavošana, kā arī samazināto darba stundu dēļ sarukušas arī darbaspēka izmaksas.

"Lursoft" pieejamie dati rāda, ka 13.maijā SIA "Bodybalt" darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem.

Uzņēmumam uz šā gada 7.maiju bija reģistrēts 26,61 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds.

Nākamajā finanšu gadā kompānija paredzējusi galveno uzsvaru likt uz lojālo klientu datu bāzes funkciju uzlabošanu, interneta veikalu funkciju paplašināšanu un zīmola atpazīstamības veicināšanu.

Somu "Bodim Port Oy" piederošais SIA "Bodybalt" 2019.gadā nodokļos valsts kopbudžetā samaksāja 594,81 tūkstoti eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru