Jaunākais izdevums

«SEB banka» ir piešķīrusi 415 tūkstošu eiro ilgtermiņa aizdevumu uzņēmumam «Auto Rings», aizdevumam piesaistot Attīstības finanšu institūcijas «ALTUM» garantiju 80% apmērā no šīs summas. Līdzekļi tiks ieguldīti auto bezkontakta mazgātuvju tīkla paplašināšanas projekta līdzfinansēšanā – uzņēmums uzstādīs divas jaunas «LaserWash 360 Plus» robotizētās auto mazgātuves, kas darbojas bez cilvēka iesaistes.

Viena no automātiskajām bezkontakta mazgātuvēm tiks uzstādīta Purvciemā, bet otra Ādažos pie tirdzniecības centra «Apelsīns». Rīgā jau šobrīd darbojas viena «LaserWash» auto robotizētā mazgātuve – tā atrodas «Auto Rings» centrā, Senču ielā 2F.

«LaserWash 360 Plus» ir ASV ražota iekārta. Iebraucot mazgātuvē, vispirms tiek veikta automobiļa skenēšana, lai atbilstoši gabarītiem izvēlētos optimālus mazgāšanas režīmus. Atkarībā no klienta izvēlētās programmas, auto mazgāšanas procesā tiek lietoti vairāki auto ķīmijas līdzekļi, bet mazgāšana tiek veikta vienlaicīgi ar 18 augstspiediena sprauslām. Vienas automašīnas mazgāšana aizņem no četrām līdz deviņām minūtēm, atkarībā no mazgāšanas programmas un auto lieluma. «Auto Rings» piedāvā piecas auto mazgāšanas programmas.

««Auto Rings» ir pirmais centrs Baltijā, kuram ASV ražotājs «PDQ Manufacturing Inc» ir uzticējis iespēju uzstādīt bezkontakta automātiskās auto mazgāšanas iekārtas. Pēc gadu ilgas iekārtas pārbaudes, esam nolēmuši šo pakalpojumu piedāvāt plašākam klientu lokam. Pašu līdzekļiem esam izstrādājuši oriģinālu paviljona konstrukciju, kas ļaus iekārtai strādāt autonomi, to uzstādot mūsu izvēlētajā vietā. «SEB bankas» un «ALTUM» sniegtais atbalsts ļaus mums strauji ieviest šo pakalpojumu Rīgā un apkārtnē, relatīvi īsā laika posmā uzstādot 10 līdz 20 šāda tipa autonomus paviljonus. Plānojam pakāpeniski uzsākt darbību arī citās Eiropas valstīs,» komentē Sergejs Upadiševs, «Auto Rings» valdes loceklis.

Tev varētu interesēt arī:

Rīgā gatavojas izplesties LaserWash automazgātavu tīkls

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Automazgātavu LaserWash 360 Plus tīkla paplašināšanā ieguldīs 6 miljonus

Lelde Petrāne, 28.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot aptuveni 300 tūkstošus eiro, uzņēmums Auto Rings atvēris jaunu bezkontakta auto mazgāšanas kompleksu LaserWash 360 Plus Ādažos, pie tirdzniecības centra Apelsīns. Tuvākajā laikā īpašnieki plāno atvērt trīs šādus kompleksus arī Rīgā.

Rīgā gatavojas izplesties LaserWash automazgātavu tīkls 

SIA «Auto Rings» nākamā gada laikā sāks spert nākamos soļus bezkontakta automazgātavu «Laserwash 360...

Īpašnieki plāno turpināt auto mazgāšanas tīkla attīstību un tuvāko trīs gadu laikā, investējot aptuveni 6 miljonus eiro, ieviest ap 20 šādu automazgātavu Rīgā, tās apkārtnē un vairākās pilsētās Latvijā. Tiek plānots pakāpeniski uzsākt darbību arī Igaunijā, Lietuvā un citās Eiropas valstīs.

Jaunā LaserWash 360 Plus ir mobilā kompleksa konstrukcija uz LaserWash tehnoloģiju bāzes, kas izstrādāta pēc Auto Rings pašu izveidotas koncepcijas. Tā aprīkota ar ASV izstrādātām un ražotām tehnoloģijām. Mazgāšanas procesā tiek izmantoti ASV izstrādāti ķīmiskie līdzekļi. Mazgāšanas process balstīts uz augsta ūdens spiediena pielietošanu un attiecīgam procesam specifisku secīgu ķīmisko līdzekļu iedarbību. Lai nenodarītu kaitējumu apkārtējai videi, mazgāšanas komplekss ir aprīkots ar jaudīgu ūdens attīrīšanas iekārtu.

«Auto mazgāšanas process noris bez cilvēka iejaukšanās, tas ir 100% robotizēts. Automašīnai iebraucot automazgātavā, tā tiek noskenēta, lai atbilstoši gabarītiem izvēlētos optimālus mazgāšanas režīmus. Mazgāšana notiek, izmantojot 21 augstspiediena sprauslu,» stāsta Sergejs Upadiševs, Auto Rings valdes loceklis.

Plānots, ka drīz par pakalpojumiem LaserWash automazgātavās varēs norēķināties, neizkāpjot no auto, maksājumu veicot no autovadītāja vietas aizsniedzamā apmaksas automātā vai ar mobilās aplikācijas palīdzību – šī iespēja būs ērta cilvēkiem ar kustību traucējumiem. «Esam uzsākuši dialogu ar Latvijas Paralimpisko komiteju, kā rezultātā secinājām, ka ir jāievieš ne tikai mobilā aplikācija, bet arī apmaksas automāti, kas ļaus klientam norēķināties par pakalpojumu iespējami vienkārši, neizkāpjot no automašīnas. Tā būtu ne vien ērtība, bet arī iespēja veikt ikdienišķo auto mazgāšanu cilvēkiem, kuriem kustību spējas ir ierobežotas,» norāda Auto Rings izpilddirektors Aivars Lavranovičs.

Auto Rings projekta īstenošanai saņēmis SEB bankas un ALTUM atbalstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka piešķīrusi aizdevumu 300 tūkstošu eiro apmērā SIA “Auto Rings” bezkontakta automazgātavu tīkla LaserWash 360 Plus attīstībai.

SIA “Auto Rings” ir pirmais un vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas piedāvā bezkontakta robotizēto automašīnu mazgāšanu ar ASV ražoto iekārtu LaserWash 360 Plus. Šobrīd Latvijā pieejamas piecas LaserWash 360 Plus stacijas – četras Rīgā un viena Ādažos.

Attīsta jauna koncepta automazgātavas 

Rīgā, Krasta ielā atvērta jauna konveijera tipa automazgātava ar izklaidējošiem gaismas elementiem "Wash&Drive Express"....

“Bezkontakta robotizēto automazgātavu LaserWash izvēlas klienti, kas ciena savu laiku un komfortu, kā arī rūpējas par auto virsbūves ilgmūžību. Pasaulē vadošie eksperti atzīst, ka bezkontakta mazgāšana ievērojami samazina risku bojāt auto virsbūvi. Pateicoties SEB bankas atbalstam, tuvāko 18 mēnešu laikā plānojam atvērt četras jaunas LaserWash bezkontakta automazgāšanas stacijas Rīgā un Mārupē, paplašinot pakalpojuma teritoriālo pieejamību,” uzsver SIA “Auto Rings” valdes loceklis Sergejs Upadiševs.

“Viena no SEB bankas prioritātēm ir atbalstīt mazos un vidējos uzņēmumus viņu attīstībā. Šī brīža ekonomiskajā situācijā teju puse jeb 47% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu nav gatavi papildu investīcijām*, tāpēc mēs jo īpaši novērtējam uzņēmumus, kuri izvēlas nevis nogaidīt, bet gan attīstīties un papildināt savu darbību ar inovatīviem risinājumiem, paplašinot pakalpojumu izvēles iespējas iedzīvotājiem,” stāsta SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars, papildinot, ka kreditēšanas apjoms mazo un vidējo uzņēmumu segmentā šī gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis par 22%, sasniedzot 186 miljonus eiro.

Uz LaserWash 360 Plus bāzes ir izstrādāta unikāla mobilā kompleksa konstrukcija. Mazgāšanas process balstīts uz ūdens augstspiediena un secīgu speciālu ķīmisko līdzekļu pielietojumu. Lai nenodarītu kaitējumu apkārtējai videi, mazgāšanas komplekss ir aprīkots ar jaudīgu ūdens attīrīšanas iekārtu. Automašīnai iebraucot automazgātavā, tā tiek noskenēta, lai atbilstoši gabarītiem izvēlētos optimālus mazgāšanas režīmus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Domina Shopping līdz gada beigām atvērs sešus jaunus veikalus

Db.lv, 04.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā “Domina Shopping” šogad līdz septembrim atvērti 14 jauni veikali, bet vēl seši tiks atvērti no oktobra līdz decembrim, tostarp divi 5. oktobrī – modes preču veikals “Peek & Cloppenburg”, kā arī apavu un aksesuāru veikals “Este”.

“Šīs divas preču kategorijas mums ir īpaši svarīgas, jo tieši tās cilvēki jo īpaši novērtē “Domina Shopping” veikalu klāstā. Otro “Domina Shopping” dekādi uzsākam ar pilnībā nokomplektētu nomnieku sastāvu,” saka Dina Bunce, t/c “Domina Shopping” direktore.

Šī gada noslēdzošajā ceturksnī (oktobrī, novembrī un decembrī) savas durvis tirdzniecības centra “Domina Shopping” apmeklētājiem atvērs vēl četri nomnieki – uztura bagātinātāju stends “Vitamīns.lv”, “Storexo” elektronikas un sadzīves tehnikas veikals, “British American Tobacco” stends un “Dipstage” pašapkalpošanās automazgātuve.

"Domina Shopping" pārvaldītājs ir SIA "Eften Domina". Pagājušajā gadā "Eften Domina" strādāja ar 12,797 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 42,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 97,3% - līdz 3,011 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs militāro pilsētiņu būvniecība Lietuvā izmaksājusi ap 230 miljoniem eiro, un janvārī karavīri pārcelsies uz militāro bāzi Rokantišķē netālu no Viļņas, paziņoja aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

Anušausks žurnālistiem teica, ka trīs jaunas militārās bāzes uzbūvētas par apmēram 230 miljoniem eiro, ieskaitot pievienotās vērtības un citus nodokļus. Viņa rīcībā esošā informācija liecinot, ka cenu pieaugums salīdzinājumā ar sākotnēji plānoto nepārsniedz 8%, lai gan būvniecības nozarē kopumā tās augušas par 25% un vairāk procentiem.

Pašlaik tiek plānots, ka līdz gada beigām pilnībā tiks pabeigti būvdarbi militārajā bāzē Rokantišķē un Kņaza Vaidota motorizētā strēlnieku bataljona karavīri, kas uz laiku izvietoti Marijampolē, uz to pārcelsies janvārī.

Anušausks norādīja, ka Vācijas brigādes karavīriem, kuru uzņemšanai gatavojas Lietuva, ir nepieciešama cita infrastruktūra, tādēļ viņus plānots izvietot trīs vietās - Viļņā, Rūdninkos un Ruklā.

Komentāri

Pievienot komentāru