Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Pārtikas un medikamentu uzraugs patlaban nopietni apsver, vai atļaut gēnu inženierijas rezultātā izaudzēta laša tirdzniecību, raksta New York Times.

Ģenētiski modificēto lašu audzētājs AquaBounty Technologies jau desmit gadus cenšas iegūt atļauju šīs zivs, kas gēnu inženierijas rezultātā ir aptuveni divas reizes lielāks nekā dabīgais lasis, tirdzniecībai.

Tagad kompānija pārtikas tirgus uzraugiem iesniegusi gandrīz visu, ja ne pat visu, informāciju par ģenētiski radīto lasi, lai varētu pārbaudīt, vai šos lašus ir droši ēst, vai uzturvielas tajos ir līdzvērtīgas dabīgajam lasim un vides drošību, šo zivi ražojot masveidā.

Ja šādā veidā audzēta laša tirdzniecība tiks apstiprināta, tam pretosies gan patērētāju grupas, gan vides aizstāvji. Pat Pārtikas un medikamentu administrācijas vidū valda šaubas par to, vai, šādam produktam nonākot tirgū, nebūtu nepieciešama speciāla etiķete, kas informē patērētāju, ka konkrētais produkts ir ģenētiski modificēts. Produktiem, kas satur ģenētiski modificētus augus, uz iepakojuma šāda informācija netiek drukāta.

Komentāri

Pievienot komentāru