Citas ziņas

Tovanceviem – naudas sods

Elīna Pankovska, 26.03.2010

Jaunākais izdevums

Rīgas apgabaltiesa uzņēmējam Genādijam Tovancevam un viņa sievai Ritai Tovancevai par vairāku personu apkrāpšanu, aptuveni 155 tūkstošu latu apmērā, piespriedusi naudas sodu.

G.Tovancevam kā pamatsods tika noteikts naudas sods 27 tūkstošu latu apmērā ar mantas konfiskāciju, savukārt viņa sievai tiesa piemēroja naudas sodu deviņu tūkstošu latu apmērā. Tiesa arī nosprieda apmierināt cietušo pieteikumu par zaudējumu atlīdzināšanu vairāk nekā 100 tūkstošu latu apmērā.

Pilns spriedums būs 8.aprīlī, kad to, likumā noteiktajā kārtībā, varēs pārsūdzēt.

Jāatgādina, tiesu debatēs prokurors prasījis G.Tovancevu sodīt ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem, bet R.Tovancevu ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, kā arī piemērot viņiem mantas konfiskāciju. Abi apsūdzētie savu vainu neatzīst.

Db jau rakstīja, ka tiesa iepriekš noraidīja Tovancevu lūgumu par viņu nekustamajiem īpašumiem uzliktā aresta daļēju noņemšanu. Tovanceviem apsūdzība ir uzrādīta pēc KL 177.panta 3.daļas par krāpšanu lielā apjomā.

Iespējamā krāpšana saistīta ar Db kopš 2004. gada aprakstīto SIA Tovanceva grupa darījumiem, piedāvājot iegādāties zemi savrupmāju būvniecībai Pierīgā. Tolaik ne Uzņēmumu reģistrā, ne Komercreģistrā nereģistrēti uzņēmumi Tovanceva grupa un Dmitrija Tovanceva aģentūra pircējiem piedāvāja it kā apbūvējamus zemes gabalus Rīgas apkaimē un citviet Latvijā. Vairākas vietas nebija paredzētas apbūvei. Rezultātā par apkrāptiem sevi uzskata vismaz 16 pircēji.

G. Tovancevs sabiedrības uzmanības centrā nonāca deviņdesmitajos gados kā viens no galvenajiem lieciniekiem saucamā reketa karaļa Ivana Haritonova prāvā. Viņu turēja aizdomās arī par izspiešanas mēģinājumu no uzņēmēja Ādolfa Sadauska, kurš 1997. gadā gāja bojā autoavārijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Tovancevi atkal sēdušies uz tiesas sola par krāpšanu lielā apmērā «pļavu lietā»

LETA, 25.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas rajona tiesā šodien tika nopratināti liecinieki krimināllietā, kurā par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēti iepriekš uz tiesas sola jau nonākušie uzņēmēji Genādijs un Rita Tovancevi.

Tovancevi apsūdzēti pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas, proti, par krāpšanu lielā apmērā, par ko personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Šī lieta pirmās instances tiesā tiek skatīta jau kopš 2011.gada.

Kā pastāstīja apsūdzības uzturētāja, šajā lietā ir apvienotas trīs lietas. Visās trīs lietās ir runa par lauksaimniecības zemes gabalu iegādi un tālākpārdošanu it kā apbūvei. Lietā par Lakstīgalu pļavām runa ir par cilvēkiem nodarītajiem zaudējumiem vairāku simtu tūkstošu dolāru apmērā, Dzērvju pļavā nodarītie zaudējumi arī bijuši vairāku simtu tūkstošu dolāru apmērā, savukārt epizodē par Mājpuķīšu parku zaudējumi ir 90 670 lati (129 012 eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

AT attaisno krāpšanā apsūdzētos Tovancevus

, 16.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta ir attaisnojusi Genādiju un Ritu Tovancevus, kuri tika apsūdzēti par 17 tūkstošu ASV dolāru (8.16 tūkstošu latu) izkrāpšanu saistībā ar kādu nekustamā īpašuma darījumu.

AT atcēla iepriekš Rīgas apgabaltiesā pieņemto spriedumu ar kuri apsūdzētie tika atzīti par vainīgiem. G. Tovancecvam tika piemērots naudas sods 100 minimālo mēnešalgu jeb 16 tūkstošu latu apmērā, ar mantas konfiskāciju, bet R. Tovancevai tika piemērots sods 60 minimālās mēnešalgas jeb 9.6 tūkstoši latu un mantas konfiskācija. Šo spriedumu pārsūdzēja abas puses.

Tovancevi bija vienojušies par pirkuma līguma noslēgšanu ar kādu personu par aptuveni 20 tūkstošu kvadrātmetru liela nekustamā īpašuma Rīgā iegādi. Šo nekustamo īpašumu pēc sadalīšanas abi apsūdzētie bija plānojuši pārdot trešajām personām kā savu. Viņi atrada personu, kas gribēja nopirkt daļu no minētā īpašuma, kā arī uzrādīja viņam dokumentus, kas it kā apliecināja viņu īpašuma tiesības uz pārdodamo zemes gabalu. 2003.gada pavasarī tika noslēgts pirkuma līgums, ar kuru pircējam tika pārdotas valdījuma tiesības uz 1506 kvadrātmetrus lielu zemesgabalu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Lielākajiem nodokļu parādniekiem valstij jāmaksā 132 miljoni latu

Guna Gleizde, 23.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodokļu parādniekiem, kuru parādu summa ir lielāka par 300 tūkst. Ls, kopumā valstij jāmaksā 132 milj. Ls, liecina Valsts ieņēmumu dienesta informācija.

Šādu parādnieku kopumā ir 176, starp tiem ir gan fiziskas, gan juridiskas personas. Nodokļu parādnieku saraksta galvgalī pēdējo mēnešu laikā nav notikušas ievērojamas izmaiņas.

Lielākie nodokļu parādi ir uzņēmumam SIA ZTT. Jau ziņots, ka uzņēmums nodarbojas ar graudu, sēklu, neapstrādātas tabakas un lopbarības vairumtirdzniecību. Tā parāds 1. jūlijā sasniedzis 4,2 milj. Ls.

Otrajā vietā ar 3,7 milj. Ls parādu VID melnajā sarakstā ir SIA Būve Interiors 1. Trešais lielākais nodokļu parādnieks bija uzņēmums SIA Madacom, kura parāds valstij mēneša sākumā veidoja 2,96 miljonus latu. Starp desmit lielākajiem parādniekiem ir vēl tikai viens uzņēmums – SIA Metalex, kura saistības ir 2,5 milj. Ls lielas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais nodokļu nemaksātājs palielinājis parādu vēl par 0.82 milj. Ls

Elīna Pankovska, 23.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par lielāko nodokļu parādnieku valsts budžetā uz 1.septembri atzinis privātpersonu Jevgeņiju Jakovlevu, kura parāds kopumā veido 13,55 milj. Ls, liecina informācija VID mājaslapā. Viņa parāds mēneša laikā pieaudzis par 0,82 milj. Ls.

Otrajā vietā ierindojies uzņēmums SIA Metalex, kura parāds krietni atpaliek no pirmās vietas un ir 2,96 milj. Ls. Pēc Lursoft informācijas uzņēmums nodarbojas ar metālizstrādājumu cauruļu, apkures iekārtu un to piederumu vairumtirdzniecību. Savukārt trešajā vietā atrodas uzņēmums SIA Koltex, kura parāds ir 2,77 milj. Ls.

Ceturtajā vietā ierindojies uzņēmums SIA Migur ar parādu 2,53 milj.Ls, bet pirmo piecinieku noslēdz privātpersona Ēriks Mingazetdinovs. Viņa parāds veido 2,35 milj. Ls. Simts lielākie nodokļu parādnieki septembra sākumā valstij kopumā bija parādā 113,57 milj. Ls, liecina publiskotie dati. No tiem 42 ir privātpersonas, bet pārējie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Samazinājies lielāko nodokļu nemaksātāju parāds

Elīna Pankovska, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) lielāko nodokļu parādnieku saraksta augšgalā uz 1.oktobri vēl joprojām atrodas privātpersona Jevgeņijs Jakovlevs, kura parāds kopumā veido 10,29 milj. Ls. Tas ir par 3,27 milj. Ls mazāk nekā septembrī, liecina informācija VID mājaslapā.

Otrajā vietā ierindojies uzņēmums SIA Metalex, kura parāds, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi pieaudzis un šobrīd veido 3,98 milj. Ls. Pēc Lursoft informācijas uzņēmums nodarbojas ar metālizstrādājumu cauruļu, apkures iekārtu un to piederumu vairumtirdzniecību. Savukārt trešajā vietā oktobrī atrodas SIA kopuzņēmums Nafta Trading, kura parāds ir 3,61 milj. Ls.

Jāatgādina, ka septembra sākumā trešo vietu ieņēma uzņēmums SIA Koltex. Šomēnes tas ieņem ceturto vietu ar 2,8 milj. Ls lielu parādu.

Pirmo piecinieku tāpat kā septembra sākumā noslēdz privātpersona Ēriks Mingazetdinovs. Viņa parāds veido 2,35 milj. Ls. Simts lielākie nodokļu parādnieki oktobra sākumā valstij kopumā bija parādā 107,1 milj. Ls, kas ir par 6,47 milj. Ls mazāk nekā mēnesi iepriekš. No minētajiem parādniekiem 42 ir privātpersonas, bet pārējie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru