Pasaulē

TransAsia veidos Taivānas pirmo zemo cenu aviokompāniju

Lelde Petrāne, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

TransAsia Airways pavēstījusi, ka tērēs aptuveni 3 miljardus Taivānas dolāru (100 miljonus ASV dolāru), lai izveidotu Taivānas pirmo zemo cenu aviokompāniju, tādējādi cenšoties apmierināt augošo pieprasījumu pēc lētas ceļošanas, ziņo AFP.

«Mēs tam esam gatavojušies ilgu laiku, un mūsu mērķis ir radīt mazcenu aviokompāniju, kas pilnībā atbildīs Taivānas iedzīvotāju vajadzīgām un gaidām,» sacījis priekšsēdētājs Vinsents Lins, komentējot kompānijas iegūto valdības apstiprinājumu šāda veida kompānijas «meitas» izveidei.

TransAsia, Taivānas pirmā privātā aviokompānija, sākotnēji plāno nomāt divas līdz trīs Airbus lidmašīnas un sākt lidot gada laikā.

«Mēs nomāsim pavisam jaunas lidmašīnas pavisam jaunai aviokompānijai. Mēs izmantosim labāko iespējamo aprīkojumu,» stāstījis Lins. Viņš gan atteicies pagaidām atklāt, kādos maršrutos jaunā aviokompānija lidos un kādi būs tās tarifi.

Kompānija izsludinājusi konkursu saistībā ar jaunās aviosabiedrības nosaukumu - uzvarētājs iegūs tiesības bez maksas lidot 10 gadu gadumā.

TransAsia patlaban lido uz Japānu, Singapūru, Dienvidkoreju un Vjetnamu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivanā upē avarējusi lidmašīna, kas veda galvenokārt ķīniešu tūristus. Vismaz 19 cilvēki gājuši bojā, ziņo BBC.

TransAsia Airways lidmašīna avarējusi neilgi pēc pacelšanās no lidostas Taipejā. Lidmašīnā atradās 58 cilvēki - 5 apkalpes locekļi un 53 pasažieri, bet par daudzu cilvēku dzīvībām patlaban nav informācijas. Kā ziņo BBC, pēc avārijas daļa pasažieru bijuši iesprostoti lidmašīnas iekšpusē.

Jāatgādina, ka pagājušā gada jūlijā jau avarēja TransAsia lidmašīna, dzīvības zaudējot 48 cilvēkiem.

ATR-72 turbopropellerdzinēju lidmašīna bija tikko pacēlusies no Taipejas Songšanas lidostas un bija ceļā uz Kinmenas salām.

Komentāri

Pievienot komentāru