Jaunākais izdevums

Trīs Rīgas tirdzniecības centros - "Galleria Riga", "Galerija Centrs" un "Domina Shopping" - 18.jūnijā tiks atvērti vakcinācijas pret Covid-19 punkti, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Savukārt sestdien, 19.jūnijā, tiks sākta izbraukuma vakcinācija gadatirgos visā Latvijā. Vakcinācija gadatirgos notiks bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistīsies gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Vēlāk, 21.jūnijā, darboties sāks vēl trīs vakcinācijas punkti citos tirdzniecības centros, tostarp divi lielveikali Rīgā - "Alfa", "Akropole" un Liepājā - "XL Sala". Savukārt 28.jūnijā vakcinācijas punkts tiks atvērts tirdzniecības centrā - "Riga Plaza".

Paralēli vēl procesā ir vakcinācijas punktu izveide virknē citu lielveikalu, tostarp "Origo", "Olimpia", "SĀGA", "Sky&More", "Mols", "Ozols", kā arī reģionu tirdzniecības centros - "Korso" Jūrmalā un "Ditton nams" Daugavpilī.

Vakcinācijas kārtība tirdzniecības centru punktos būs tāda pati kā lielajos vakcinācijas centros - cilvēkam būs jāierodas ar personu apliecinošu dokumentu, kopā ar ārstniecības personu jāaizpilda anketa par veselības stāvokli un jāparaksta vakcinācijas veidlapa. Pēc tam cilvēks tiks informēts par sagaidāmajām blakusreakcijām, saņems savu vakcīnu un pakalpojuma sniedzējs reģistrēts vakcinācijas faktu e-veselībā. Pēc vakcinācijas arī paredzēts, ka persona varēs uz vietas mediķu klātbūtnē uzgaidīt 15 minūtes, lai pārliecinātos, ka vakcinētajam nav nekādu alerģisku reakciju.

Lai veicinātu efektīvu resursu izmantošanu, plānots aizstāt abus Nacionālā mēroga vakcinācijas centrus - "ATTA" centru un Ķīpsalas halli - ar plašu vakcinācijas tīklu visā Latvijas teritorijā ar vismaz 25 jauniem vakcinācijas punktiem, liecina uz otrdienas valdības sēdi sagatavotais Veselības ministrijas (VM) informatīvais ziņojums.

Ziņojumā skaidrots, ka abus Nacionālā mēroga vakcinācijas centrus būtu lietderīgi aizvērt ne vēlāk kā ar 31.jūlijā, to vietā izveidojot plašu vakcinācijas tīklu ar vismaz 25 jauniem vakcinācijas punktiem. Astoņi no tiem būtu Rīgā, pa diviem - Liepājā un Daugavpilī, kā arī pa vienam Valmierā, Siguldā, Ventspilī, Kuldīgā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Preiļos, Bauskā, u.c.

Katrā no punktiem plānots nodrošinot vismaz vienu ārstniecības personu brigādi, kas dienā var apkalpot vidēji 300 personas, līdz ar to, kopējā vakcinācijas jauda nedēļā 25 jaunos vakcinācijas punktos varētu veidot līdz 7500 vakcinācijām nedēļā.

Tāpat VM vērtējumā būtu nepieciešams punktus izveidot pilsētu un novadu tirgos, dažādos publiskajos pasākumos, organizējot izbraukuma vakcinācijas ar pārvietojamajām teltīm, gadatirgos, koncertos un citos publiskajos pasākumos, kā arī citās publiskajās ēkās un telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 18.jūnija tiek uzsākta vakcinācija pret Covid-19 arī īpašos vakcinācijas punktos, kas tiek ierīkoti tirdzniecības centros visās Latvijas lielākajās pilsētās, informē Nacionālās veselības dienests.

Plānoti līdz 25 vakcinācijas punktiem tirdzniecības centros visā Latvijā. Vienā vakcinācijas punktā katrā lielveikalā var nodrošināt vakcināciju vidēji 300 personām dienā, nedāļā tiek plānoti ap 7 500 vakcinācijas faktu.

No 18.06 vakcinācijas pakalpojumi būs pieejami t/c "Galleria Riga" 6. stāvā, t/c "Galerija Centrs" 1. stāvā un t/c "Domina" 1. stāvā. No 21.06. darbību sāks vakcinācijas punkti t/c "Alfa" 1. stāvā, t/c "Akropole" 1. stāvā un Liepājā - t/c "XL Sala", no 28.06.2021. - t/c "Riga Plaza". Tuvākajā laikā vakcinācijas punkti tiks atvērti arī t/c "Origo", t/c "Olimpia", t/c "SĀGA", t/c/ "Sky&More", t/c "Mols", t/c "Spice" (VC4 medicīnas centrā), t/c "Ozols", t/c "Korso" Jūrmalā, t/c Ditton nams 1. stāvā, Daugavpilī

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Trīs centros šodien vakcinēties varēs ikviens; Rīgā rindā jau vismaz 600 cilvēki

LETA, 16.04.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien trīs Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā - būs iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Rīgā darbosies vakcinācijas punkts "ATTA" centrā Krasta ielā 60, Jelgavā - Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24 un Jūrmalā - Jūrmalas sporta skolā Nometņu ielā 2b.

Vakcinācija minētajās pilsētās notiks no plkst.9 līdz plkst.17.

Zaudējam laiku. Steidzami jāvakcinē strādājošie!  

Uzņēmēji aizvien uzstājīgāk pauž – ja vecie un slimie negrib potēties, tad...

Pirms lielā vakcinācijas centra darbības sākuma pie "ATTA" centra Rīgā vairāk nekā 350 cilvēki gaida iespēju, lai varētu saņemt savu poti pret Covid-19, novēroja aģentūra LETA. Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9

Pie vakcinācijas centra cilvēki sākuši pulcēties jau pēc plkst.7, bet pēc pāris minūtēm to skaits jau bija sasniedzis 12. Cilvēki turpināja nākt un aizņemt savu vietu rindā. Plkst.8.10 rindā esošo cilvēku skaits jau bija pieaudzis līdz 250 cilvēkiem.

Pirms lielā vakcinācijas centra darbības sākuma pie Zemgales Olimpiskā centra Jelgavā nedaudz vairāk par 100 cilvēkiem gaidīja iespēju, lai varētu saņemt savu poti pret Covid-19.

Ap plkst.10 Rīgā, pie "ATTA" centra, ārā rindā gaidīja apmēram 600 cilvēku, kuri grib saņemt poti pret Covid-19, novēroja aģentūra LETA.

Vakcinācijas projekta birojs savukārt informē, ka 380 iedzīvotāju jau ir iegājuši vakcinācijas centrā.

LETA jau ziņoja, ka rīta pusē rindā pēc Covid-19 vakcīna "ATTA" centrā var būt jāstāv līdz pat pusotrai stundai. Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā Rīgā sākās vēl pirms oficiālā darba laika sākuma plkst.9.

Vakcinācija tiks veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām, un iedzīvotāji poti varēs saņemt, ierodoties minēto pilsētu liela mēroga vakcinācijas centros.

Iedzīvotāji, kuri atbilst kādai no jau atvērtajām prioritārajām grupām, tiks aicināti tiem paredzētā īpašā rindā, nekādi papildu apliecinājumi par atbilstību prioritārajai grupai netiks prasīti. Īpaša rinda konkrētajā vietā ļaus operatīvāk saņemt vakcīnu salīdzinājumā ar citiem vakcinēties gribētājiem.

Pēc biroja paustā, pārējie vakcinēties gribētāji tiks virzīti pa otru rindu. Vakcinācijai katrā no pilsētām būs iepriekš noteikts vakcīnu apjoms. Brīdī, kad vakcīnu apjoms būs izlietots, vakcinācijas centrs konkrētajā dienā beigs savu darbību.

Sestdien vakcinācijas punkti Rīgā darbosies "ATTA" centrā un Ķīpsalas hallē, Ķīpsalas ielā 8. Vienlaikus atvērti būs arī punkti Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā, Jūrmalas sporta skolā, Cēsīs bijušā "Super Netto" veikala telpās Bērzaines ielā 2a un Liepājā - Olimpiskajā centrā Brīvības ielā 39. Strādās arī vakcinācijas punkts Daugavpils sporta kompleksā Parādes ielā 7 un Rēzeknē - Latgales vēstniecībā "Gors".

Svētdien, 18.aprīlī, atvērti būs centri Cēsīs bijušā "Super Netto" veikala telpās un Daugavpils Sporta kompleksā.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) uzsver, ka šajā nedēļas nogalē brīvo rindu princips paredz, ka vakcinēties ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu var nākt ikviens Latvijas iedzīvotājs.

Piektdien, sestdien un svētdien minētajās pilsētās lielajos vakcinācijas centros iedzīvotājiem būs iespēja vakcinēties arī ārpus ierastā prioritāro grupu principa, lai gan prioritāro grupu iedzīvotājus plānots īpaši virzīt uz atsevišķu rindu. "Šajās pilsētās esam aktīvi uzrunājuši prioritāro grupu iedzīvotājus, taču "AstraZeneca" vakcīnu atlikums ļauj nekavējoties vakcinēties arī citiem iedzīvotājiem," skaidro ministrs.

Tas, pēc viņa paustā, īsā laikā nodrošinātu vakcinācijas iestādēs jau iepriekš nogādāto vakcīnu izmantošanu un imunitātes veidošanu sabiedrībā. "Šobrīd esam nodrošinājuši, ka citas vakcinācijas iestādes ir saņēmušas pieprasītās vakcīnas no pēdējām piegādēm tādā apjomā, lai turpinātu prioritāro grupu iedzīvotāju vakcināciju," atzīmē ministrs.

Vakcinācija notiks bez iepriekšēja pieraksta un tiks vakcinēts jebkurš iedzīvotājs, kurš atbilstoši centru darbības dienai un laikam būs ieradies centrā līdz brīdim, kad vakcīnas ir pieejamas. Iedzīvotājiem jāņem līdzi tikai pase vai ID karte.

Katrā centrā plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji tiek īpaši lūgti ievērot divu metru distanci un lietot deguna un mutes aizsegus.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākamās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt un stāties dzīvajā rindā tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavā un Jūrmalā piektdien ap plkst.13 slēgtas rindas uz masu vakcinēšanas centriem, aģentūra LETA uzzināja Vakcinācijas projekta birojā.

Birojs aicina cilvēkus vairs neierasties uz šiem centriem.

Sestdien, 17.aprīlī centri atsāks darbu plkst.9.

Jau ziņots, ka šodien trīs Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā un Jūrmalā - ir iespēja vakcinēties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Rīgā darbosies vakcinācijas punkts "ATTA" centrā Krasta ielā 60, Jelgavā - Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24 un Jūrmalā - Jūrmalas sporta skolā Nometņu ielā 2b.

Vakcinācija minētajās pilsētās notiks no plkst.9 līdz plkst.17.

Vakcinācija tiks veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām, un iedzīvotāji poti varēs saņemt, ierodoties minēto pilsētu liela mēroga vakcinācijas centros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Netiek izslēgta iespēja, ka, sākot no aprīļa, kad Latvijā ienāks lielāks vakcīnu daudzums, būs jāveido liela mēroga vakcinācijas centri, žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc ministra vārdiem, tie būtu lieljaudas vakcinācijas punkti, līdzīgi tiem, kas jau izveidoti tādās valstīs kā Lielbritānija un Izraēla, kur šādi vakcinācijas centri tiek organizēti sporta zālēs vai izstāžu zālēs ar pietiekamu ietilpību un cilvēkresursu daudzumu.

Šāda pieeja ļaušot nodrošināt lielu vakcinācijas tempu, tomēr tā neesot piemērota visiem, piemēram, senioru vakcinācijai.

Vaicāts, kas līdz šim jau izdarīts, lai veidotu šādus centrus, Pavļuts sacīja, ka procesā ir iesaistīts plašs partneru loks, tostarp pašvaldības un privātās veselības aprūpes iestādes. Tāpat esot skatīts, kādas izmaiņas būtu nepieciešams virzīt normatīvajos aktos, lai veidotu šādus centrus. Vienlaikus ir arī apzinātas pieejamās jaudas un personāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darbu sāks trīs vakcinācijas punkti tirdzniecības centros Rīgā un Liepājā

LETA, 21.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien darboties sāks vēl trīs vakcinācijas pret Covid-19 punkti tirdzniecības centros - divi Rīgā "Alfā" un "Akropolē", bet viens Liepājas lielveikalā "XL Sala".

Pirmie vakcinēšanās punkti tirdzniecības centros tika atklāti 18.jūnijā "Galerija Centrs", "Galleria Riga" un "Domina Shopping".

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš norādīja, ka Latvijā kopumā tiks atvērtas 25 jaunas vakcinēšanās vietas, no kurām desmit būs Rīgā. Pavļuts pauda, ka šāda iespēja ļauj iedzīvotājiem ikdienas gaitās jeb pa ceļam sevi pasargāt, vakcinējoties pret Covid-19.

Uz šīm vakcinēšanās vietām varēs iet gan ar, gan bez pieraksta, norādīja ministrs. Politiķis arī pavēstīja, ka mediķi brauks arī uz pasākumiem, piemēram, gadatirgiem, lai iedzīvotājiem būtu iespēja vakcinēties arī pirms Jāņiem.

28.jūnijā vakcinācijas punkts tiks atvērts tirdzniecības centrā "Riga Plaza".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Nodarbināto vakcinācijas temps strauji aug, šobrīd sasniedzot 76%. Uzņēmumi un viņu darbinieki dara visu, lai mēs ātrāk atgrieztos normālā dzīvē," secinājis ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Viņš 28. oktobrī bija sasaucis attālinātu Tautsaimniecības padomes ārkārtas sēdi, lai ar uzņēmējiem un lielākajām uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām pārrunātu uzņēmumu darbību ārkārtējās situācijas laikā, darbinieku vakcinācijas un testēšanas norisi uzņēmumos, kā arī par nepieciešamajiem pasākumiem, lai veicinātu nodarbināto vakcināciju pret Covid-19.

“Uzņēmēji atzina, ka ir nepieciešama lielāka uzticēšanās no valdības, ļaujot pašiem organizēt savu darbinieku testēšanu, tādējādi mazinot arī birokrātiskos šķēršļus testēšanas procesā,” norāda J.Vitenbergs.

Sanāksmes laikā Ekonomikas ministrija iepazīstināja uzņēmējus ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem datiem par vakcinācijas pret Covid-19 norisi dažādās tautsaimniecības nozarēs, profesiju grupās, kā arī reģionālajā griezumā. Diemžēl zemākā vakcinācijas aptvere šobrīd ir apstrādes rūpniecībā, kas ir būtisks risks Latvijas ekonomikas tālākai izaugsmei, jo var veidoties situācija, ka plašas saslimstības gadījumos uz laiku tiek apturēta eksportējošu uzņēmumu darbība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sekmīgi nodrošinātu 37 nacionāla mēroga vakcinācijas centru darbību līdz plānotajai iedzīvotāju vakcinācijas pabeigšanai, valdība no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīrusi 5,5 miljonus eiro.

No piešķirtā finansējuma 4,5 miljoni eiro tiks novirzīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai segtu pašvaldību izdevumus, nodrošinot B un C līmeņu vakcinācijas centru darbu. Savukārt viens miljons eiro tiks novirzīts Nacionālajam veselības dienestam, lai līdz augusta beigām nodrošinātu A līmeņa vakcinācijas centru darbību Rīgā - Ķīpsalas hallē un ATTA Centrā.

Latvijā līdztekus ģimenes ārstiem un vakcinācijas kabinetiem ārstniecības iestādēs vakcināciju ir iespējams nodrošināt arī trīs līmeņu centros:

  • A līmeņa centru telpas pārsniedz 5000 m2, tiem ir vismaz 180 autostāvvietas, kā arī noteikta pieejamība no šī gada aprīļa sākumā līdz augusta beigām. Latvijā šādi centri ir Rīgā, un abi - SIA "RTU-BT 1 (Ķīpsalas halle) un SIA "MORIENT IG" (ATTA Centrs) - ir izvēlēti pēc veiktās tirgus izpētes.
  • B līmeņa centru telpas ir vismaz 1500 m2, ar vismaz 45 autostāvvietām, kā arī noteikta laika perioda pieejamība līdzīgi kā A līmeņa centriem. Latvijā šādi centri ir 10 pilsētās - Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī. Centru konkrētas atrašanās vietas noteikušas pašvaldības.
  • C līmeņa centri Latvijā tiek veidoti sarunu rezultātā ar pašvaldībām, kas šobrīd vēl turpinās. Apstiprinājums par pilsētu iesaisti un jau izvēlētajām vietām ir Alūksnē, Bauskā, Jaunolainē, Kuldīgā, Madonā, Olainē, Salaspilī, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā. Šīs pilsētas un vietas apstiprinātas, bet darbu sāks pēc vajadzības, kad vakcīnu apjoms un pieprasījums vakcinēties sasniegs ievērojamu apjomu šajās pilsētās. Šobrīd turpinās sarunas ar vairākām pašvaldībām, piemēram, Babīti, Mārupi, Dobeli un citām, kur plānoti īstermiņa izbraukuma vakcinācijas punkti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viļņā no trešdienas sāk kursēt divi pilsētas autobusi, kuros cilvēki varēs vakcinēties pret Covid-19.

Kā pastāstījis Lietuvas galvaspilsētas pašvaldības vakcinācijas koordinators Kiprs Krasausks, šādi mobilie vakcinācijas punkti pirmām kārtām paredzēti, lai sapotētu pēc iespējas vairāk Viļņas sabiedriskā transporta darbinieku, bet vienlaikus tajos bez iepriekšējas reģistrācijas varēs vakcinēties arī iedzīvotāji, kuriem būs iespēja izvēlēties vai nu "Pfizer", vai "AstraZeneca" vakcīnu. Gaidīti arī cilvēki, kuri vēlas ātrāk saņemt otru vakcīnas devu.

Pēc viņa teiktā, pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā vakcinēti aptuveni 40% personāla, bet kopumā imunitāti ieguvuši apmēram puse autobusu un trolejbusu vadītāju un administrācijas darbinieku.

Viens no "vakcinācijas autobusiem" no trešdienas rīta gaida potēties gribētājus pie Viļņas Preses nama, bet otrs līdz plkst.15 atradīsies pie trolejbusu parka Antakalnes rajonā, bet vēlāk dosies uz autobusu parku Verķos, kur ap to laiku lielai daļai šoferu beidzas maiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse (NĪAA) Latvijas lielāko tirdzniecības centru vārdā nosūtījusi vēstuli veselības ministram Danielam Pavļutam un ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam, aicinot valdību gatavoties potenciālajam saslimstības ar Covid-19 pieaugumam rudenī.

Vēstules autori rosina veidot plānu, kas neparedz veikalu un tirdzniecības centru slēgšanu, lai nozare izvairītos no atgriešanās krīzes stāvoklī un nesāktos maksātnespējas vilnis. Pretējā gadījumā tirdzniecības centri uzsver skaidras kompensāciju sistēmas nepieciešamību, kā arī apliecina gatavību atkārtoti vērsties Satversmes tiesā.

Ministriem nosūtītajā vēstulē NĪAA norāda, ka jau iepriekš noteikto ierobežojumu dēļ no 2020. gada rudens līdz šī gada pavasarim lielākie tirdzniecības centri cietuši zaudējumus vairāk nekā 67 miljonu eiro apmērā, no kuriem tikai daļa tika kompensēta atbalsta programmas ietvaros.

Arī šobrīd, kad ļauts strādāt visiem tirgotājiem, tirdzniecības centru apgrozījums aizvien nav sasniedzis pirmspandēmijas līmeni, jo pircēju plūsma ir ievērojami samazinājusies. Lai ļautu nozarei turpināt atgūšanos no krīzes nevis situāciju pasliktinātu, vēstules autori aicina valdību atbalstīt Ekonomikas ministrijas iesniegtos priekšlikumus un rudenī neslēgt veikalus un tirdzniecības centrus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvija gaida digitālo vakcīnu

Artis Gustovskis, Kuldīgas novada galvenais eksperts darbam ar sabiedrību un valsts institūcijām, inovāciju un tūrisma projektu vadītājs, 02.12.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālajai transformācijai Latvijā joprojām esot bērna autiņos, tomēr jau iezīmējas vairākas būtiskas problēmas, kuru risinājums, kaut arī iepriekš paredzams, vēl nav radis konkrētas aprises regulējošos dokumentos. To trūkums lielā mērā atstāj šo vitāli nozīmīgo jomu brīvprātīgu iniciatīvu līmenī.

Man ir bijusi lieliska iespēja būt klāt dažādu jaunu lietu pirmssākumos. Piemēram, deviņdesmito gadu sākumā dibināju vienu no pirmajiem tūrisma informācijas centriem Latvijā. Tolaik tūrisms sāka iegūt aktualitāti visā Eiropā, arī Latvijā sapratām, ka katrā pašvaldībā vajag šādu mazu pieturas punktu. Ar šobrīd aktuālo digitālo transformāciju ir ļoti līdzīgi. Šis process sākās jau pirms vairākiem gadiem, bet tikai tagad parādās sapratne par digitālās transformācijas būtību, jo īpaši vietējā līmenī. Tieši tāpēc nereti salīdzinu digitālo transformāciju ar toreizējo tūrisma nozares sakārtošanas sākumu.

Trīs galvenie izaicinājumi

Izaicinājumi ir vairāki – pirmais un galvenais: Latvijā trūkst regulējuma vai plāna, kas uzliktu par pienākumu vai novirzītu valsts līmeņa finansējumu digitālās transformācijas organizāciju izveidei pašvaldībās. Arī te varam saskatīt paralēles ar TIC, kas joprojām ir pašvaldību brīvprātīgi veidotas un uzturētas iestādes. Identiska situācija veidojas ar digitālo inovāciju centriem vietējā līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru