Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Covid-19 izplatības ietekmē pašvaldībai piederošā SIA "Tukuma ledus halle" likvidē kafejnīcu un sākusi kolektīvo darbinieku atlaišanu, liecina Tukuma novada domes sēdes protokols par uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu.

Saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatības ierobežojumiem valstī, tai skaitā sporta jomā, ledus hallē esot izveidojusies situācija, kas rada zaudējumus un apgrozāmo līdzekļu trūkumu. Lai atvieglotu negatīvo ekonomisko slogu, uzņēmums likvidē kafejnīcu "TLH" un ir sākusi kolektīvo atlaišanu, atbrīvojot deviņus darbiniekus. "Firmas.lv" dati liecina, ka pērn uzņēmums nodarbinājis 30 darbinieku.

Tāpat ledus halles valdes loceklis un deputāts Modris Liepiņš (LRA) skaidroja, ka, nemainoties epidemioloģiskajai situācijai un ierobežojumiem sporta jomā, ieņēmumi septembrī tiek plānoti 32 121 eiro apmērā, turpretī izdevumi 58 909 eiro apmērā, no kuriem 42 324 eiro nepieciešami norēķiniem ar personālu, ietverot darba algas un atlaišanas pabalstus.

Ņemot vērā Liepiņa iesniegumu domei, deputāti lēma palielināt uzņēmuma pamatkapitālu, ieguldot 26 785 eiro saimnieciskās darbības nodrošināšanai.

"Firmas.lv" dati liecina, ka pašlaik pašvaldības uzņēmuma pamatkapitāls ir 498 893 eiro. Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 410 332 eiro, bet zaudējumi sasnieguši 121 661 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru