Jaunākais izdevums

Zemgales rajona tiesa pasludinājusi tūrisma uzņēmumu SIA "Jēkaba aģentūra" par maksātnespējīgu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Jānis Kumsārs.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram līdz 2022.gada 20.janvārim.

Tikmēr "Firmas.lv" informācija liecina, ka bankrota procedūras īstenošanas termiņš ir viens mēnesis.

Jau vēstīts, ka "Jēkaba aģentūrai" pagājušā gada nogalē tika apturēta tūrisma operatora licences darbība.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane toreiz stāstīja, ka 2020.gada 3.decembrī "Jēkaba aģentūra" informēja PTAC par to, ka kompānijai jaunas apdrošināšanas polises maksa nākamajam darbības periodam veido 2500-3000 eiro, kā arī pārējie apdrošināšanas kompāniju izvirzītie nosacījumi ir neizpildāmi esošajā situācijā, jo uzņēmums nedarbojas.

Pēc PTAC sniegtās informācijas, "Jēkaba aģentūras" apdrošināšanas polises pēdējā darbības diena bija 2020.gada 5.decembris.

Lēmumu par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu PTAC pieņēma, jo kompānija neizpildīja regulējošās prasības, proti, tā nebija noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

2019.gadā "Jēkaba aģentūras" apgrozījums pieauga par 19,4%, sasniedzot 5,951 miljonu eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 93 415 eiro pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Tostarp kompānijas ieņēmumi no tūrisma ārpus Latvijas veidoja 5,899 miljonus eiro. Savukārt kompānijas 2020.gada finanšu rādītāji nav publiskoti.

Kompānija "Jēkaba aģentūra" reģistrēta 2003.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas īpašnieki ir Ilze Ķelpe (51%) un Uldis Alksnis (49%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zemgales rajona tiesa izbeigusi tūrisma uzņēmumam SIA "Jēkaba aģentūra" maksātnespējas procesu, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Maksātnespējas process kompānijai izbeigts, jo ir izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

"Jēkaba aģentūrai" maksātnespējas process izbeigts piektdien, 23.decembrī.

Jau vēstīts, ka Zemgales rajona tiesa 2021.gada 16.decembrī pasludināja "Jēkaba aģentūru" par maksātnespējīgu. Par kompānijas maksātnespējas procesa administratoru tika iecelts Jānis Kumsārs.

Tāpat ziņots, ka Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) 2020.gada nogalē apturēja "Jēkaba aģentūrai" tūrisma operatora licences darbību.

Lēmumu par "Jēkaba aģentūras" tūrisma operatora licences darbības apturēšanu PTAC pieņēma, jo kompānija neizpildīja regulējošās prasības, proti, tā nebija noformējusi jaunu apdrošināšanas polisi vai kredītiestādes garantiju nākamajam periodam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pedagogu protesta gājienā dosies vairāk nekā 8000 izglītības un medicīnas darbinieku

LETA, 24.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotajā protesta gājienā šodien piedalīsies vairāk nekā 8000 izglītības un medicīnas iestāžu darbinieku, lai prasītu "cieņpilnu un atbildīgu attieksmi" pret nozarēm.

Arodbiedrībā norādīja, ka protesta gājienā piedalīsies 7500 pedagogu, tostarp zinātnes institūciju pārstāvji, jo streika prasības par pedagogu atalgojumu un slodzes grafiku attiecas arī uz viņiem. Šobrīd savu dalību ir apstiprinājuši darbinieki no Latvijas Zinātnes akadēmijas, Daugavpils Universitātes, Liepājas Universitātes, Latvijas Universitātes, Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un citām.

Protesta gājienā piedalīsies arī universitāšu studentu padomes un studenti.

Latvijas Ārstu biedrībā aģentūra LETA noskaidroja, ka protesta gājienam varētu pievienoties ap 1000 mediķu, bet tas neietekmēšot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, jo vairākas slimnīcas aicinājušas piedalīties gājienā tos mediķus, kuriem tajā dienā nav jāstrādā. Lai nodrošinātu medicīnas pakalpojumu nepārtrauktību, slimnīcās strādājošie ņemšot gan atvaļinājumus, gan izmantošot savu brīvdienu, lai piedalītos protesta gājienā.

Komentāri

Pievienot komentāru