Finanses

Ugunsgrēkā cietusī Jelgavas saimniecība pieteikusies vairāk nekā 400 tūkstošu latu atlīdzībai

Žanete Hāka, 05.07.2013

Jaunākais izdevums

Jelgavas novada zemnieku saimniecībā, kuras tehniku jūnija beigās skāra ugunsnelaime, pieteikusies apdrošināšanas atlīdzībai AAS Balta, un kopējais atlīdzību apmērs var pārsniegt 400 tūkstošus latu.

Kā informēja apdrošinātājs, zemnieku saimniecībā jau ir veikta zaudējumu novērtēšana, un tiek meklētas iespējas aizstāt zaudēto tehniku.

No vairāk nekā 10 speciālās tehnikas vienībām AAS Balta bija apdrošinātas piecas, un zemniekam tiks atlīdzināts gan par angāra atjaunošanu, gan par bojāto lauksaimniecības tehniku.

AAS Balta īpašumu apdrošināšanas produktu vadītājs Aldis Eņģelis skaidro, ka zemnieku saimniecību var uzteikt kā pozitīvu piemēru, jo speciālā tehnika tika glabāta apsargājamā angārā, neturot to zem klajas debess un samazinot zādzību risku. Taču no šī gadījuma var mācīties vairākas nozīmīgas lietas, kas nelaimes brīdī var būt izšķirīgas, viņš uzsver.

Viens no ieteikumiem ir angāru siltināšanā labāk izmantot akmens vati, kas ir nedaudz dārgāka, taču, to lietojot, ir mazāka iespēja, ka notiks tik liels negadījums, kāds piedzīvots Jelgavas novadā. Turklāt akmens vates izmantošana ļauj nedaudz samazināt apdrošināšanas polises cenu. Jelgavas gadījumā izmantotais putupolistirola materiāls ļāva liesmām izplatīties ļoti ātri. Otrs ieteikums ir apsvērt iespēju glabāt tehniku dažādās vietās, samazinot risku vienā nelaimē - ugunsgrēkā vai, sabrūkot angāram sniega vai vētras dēļ, zaudēt var uzreiz visu.

Pēc pēdējās informācijas, pašlaik nelaimē cietušajai saimniecībai, kas darbojas graudkopības nozarē, ar tehniku ražas novākšanas laikā apsolījuši izlīdzēt gan kaimiņi, gan lauksaimniecības tehnikas tirgotāji, ja līdz tam vēl nebūs izdevies sarūpēt jaunu tehniku

Db.lv jau rakstīja, ka 25. jūnijā Jelgavas novada Vilcē kādā lauksaimniecības remonta angārā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kurā sabojātas vairāk nekā desmit lauksaimniecības tehnikas vienības.

Kopumā ugunsgrēks plosījies 1200 kvadrātmetru platībā – dega angāra sienu un jumta siltumizolācija.

Ugunsgrēkā sadegusi vai/un bojāta ar ūdeni smagā automašīna, teleskopiskais iekrāvējs, septiņi traktori, divi kombaini, graudu sējmašīna, miglotājs un cita tehnika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdienas rītā industriālā parka «NP Jelgavas biznesa parks» rūpnieciskajā teritorijā Jelgavā aizdegusies kāda ražotne.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apstiprināja, ka Aviācijas ielā ar atklātu liesmu deg vienstāva ražošanas ēka. Notikuma vietā jau strādā trīs autocisternas-autokāpnes. Savukārt ceļā ir vēl trīs brigādes. Kopumā ugunsgrēkā dzēšanā iesaistīts 21 ugunsdzēsējs.

VUGD norādīja, ka ugunsgrēks ir klasificēts kā paaugstinātas bīstamības, jo tas ir izcēlies lielā platībā. Tāpat dzēšanas darbus apgrūtina lietus un vējš.

Ugunsgrēks izcēlies bijušajā RAF rūpnīcas teritorijā. Tuvējās ielas piepildījuši dūmu mutuļi.

Industriālo parku attīstītāja un apsaimniekotāja SIA «NP Properties» valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja apstiprināja, ka ugunsgrēks izcēlies «NP Jelgavas biznesa parka» teritorijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Jelgavā dedzis logu ražošanas uzņēmums; daļu produkcijas izglābj

Dienas Bizness, 30.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Naktī no svētdienas uz pirmdienu paaugstinātas bīstamas ugunsgrēks izcēlies Jelgavā, logu ražotnes uzņēmumā Flora, informē Zemgales Ziņas. Izglābt ir izdevies 300 kubikmetrus produkcijas.

Dega uzņēmuma angārs tūkstoš kvadrātmetru platībā, savukārt kopējā angāra platība ir 1400 kvadrātmetru, ziņo medijs.

Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēma plkst. 2 naktī. Ugunsnelaimi izdevās lokalizēt ap pulksten sešiem, taču ugunsdzēsēji darbu logu ražotnē pirmdienas rītā vēl turpināja, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciāliste Viktorija Šembele.

Uz notikuma vietu tika nosūtīti papildspēki no Rīgas, Kalnciema, Olaines, Dobeles, Elejas, kā arī «Latvijas dzelzceļa» ugunsdzēsības daļas. Kopumā notikuma vietā strādāja astoņas VUGD autocisternas, vienas autokāpnes un viens pacēlājs, kā arī viena Latvijas dzelzceļa autocisterna.

Komentāri

Pievienot komentāru