Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksporta un inovācijas balvai četrās nominācijās šogad pieteicies rekordliels uzņēmumu skaits - 133, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Komunikācijas un informācijas departamentā.

Pirms Covid-19 pandēmijas, 2019.gadā, kad pēdējo reizi notika konkurss, tika saņemti 117 pieteikumi.

Konkursā balvas tiks piešķirtas četrās nominācijās - "Eksportspējīgākais komersants", "Eksporta jaunpienācējs "Uzlecošā zvaigzne"", "Uz zināšanām balstīta inovācija" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts".

Tiks pasniegti arī īpaši apbalvojumi tādās kategorijās kā "Eksporta čempions" un "Inovācijas čempions", bet AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" pasniegs balvu "Drošākajam eksportētājam".

Nominācijā "Eksporta jaunpienācējs" žūrijā piedalīsies un savus apbalvojumus piešķirs arī Latvijas eksportētāju asociācija "The Red Jackets", tādā veidā turpinot pirms astoņiem gadiem aizsākto tradīciju, kad pirmo reizi tika organizēts jauno eksportētāju konkurss "Rising Stars".

Visvairāk jeb 46 pieteikumi iesniegti nominācijā "Eksportspējīgākais komersants", nominācijā "Uz zināšanām balstīta inovācija" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" saņemti attiecīgi 32 un 30 komersantu pieteikumi, bet nominācijā "Eksporta jaunpienācējs" - 25 pieteikumi.

To uzņēmumu pārstāvji, kuri pēc konkursa žūrijas vērtējuma tiks izvirzīti otrajai kārtai, tiks aicināti attālinātā prezentācijā plašāk pastāstīt par uzņēmuma sasniegumiem un turpmākajiem mērķiem.

Uzņēmumu apbalvošanas ceremonija notiks 16.decembrī, Hanzas peronā. Savu dalību balvas pasniegšanā apstiprinājis Valsts prezidents Egils Levits, tradicionāli uzņemoties konkursa patrona lomu.

Konkursu organizē LIAA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, "Red Jackets" un "Altum". Šogad konkurss notiks 16.reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru