Citas ziņas

Vācu investors centies saņemt miljonus kompensācijā par neveiksmēm Latvijā

Vēsma Lēvalde, 14.10.2010

Jaunākais izdevums

Lielākais a/s Baltic Holding Company (BHC) akcionārs EOP Biodiesel AG izvirzījis bijušajiem valdes locekļiem Mārim Binderam un Gatim Bērziņam pretenziju vairāk nekā 7,5 miljonu eiro apmērā.

Vienlaikus vācu uzņēmums norādījis, ka šos zaudējumu varētu segt apdrošināšanas kompānija Allianz Versicherungs - Aktiengesellshaft, raksta Dienas Bizness.

Ar pretenziju rakstiski pie abiem bijušajiem a/s BHC valdes locekļiem 2009. gadā vērsies toreizējais EOP Biodiesel AG valdes priekšsēdētājs Svens Šēns, liecina DB rīcībā esošās dokumentu kopijas. Vēstulē norādīts, ka ar rapša iepirkumiem par summu 7,554 miljoni eiro laika periodā no 2008. gada 27. jūnija līdz 2008. gada 1. septembrim, kā arī izsniedzot nenodrošinātu kredītu un pārdodot zemesgabalu maksātnespējīgai firmai, vietējo vadītāju kļūdainie lēmumi nodarījuši smagu kaitējumu koncernam. Tā kā G. Bērziņš un M. Binders veikuši darījumus, neņemot vērā esošo finansiālo situāciju, vācu akcionārs izvirzījis katram no valdes locekļiem pretenziju par vairāk nekā 3,665 miljoniem eiro. Savukārt Māris Binders DB atzina, ka lēmumus pieņēmis, vai nu saskaņojot ar vācu akcionāriem, vai arī pēc viņu rīkojuma. Plašāk par to lasiet laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājā plāno vērienīgu industriālā parka projektu

Vēsma Lēvalde, 31.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA BHC industriālais parks aktualizējusi pirms vairākiem gadiem izstrādātu projektu par vērienīga industriālā parka izveidi Liepājā.

Aktualizējot projektu, palielināts uzņēmuma pamatkapitāls līdz 119 400 latiem, Db.lv informēja SIA BHC industriālais parks valdes priekšsēdētājs Imants Cibulis.

Parka izveide paredzēta blakus a/s Baltic Holding Company (BHC) labības un rapša pirmapstrādes kompleksam aptuveni 30 ha plašā teritorijā. Zemes īpašumu kapitālsabiedrība ilgtermiņā nomās no Liepājas pašvaldības. Parkā paredzēta vieta vairākiem uzņēmumiem, kas varētu būt savstarpēji saistīti. Izstrādāti biznesa plāni par dažādu ražotņu attīstīšanu, tostarp ar ļoti augstām tehnoloģijām. Parkā varētu būt gan bioenerģētikas, gan mikrobioloģijas nozares ražotnes, kuru izveidē sadarbosies vairāku valstu zinātnieki un uzņēmēji. Pagaidām parka projekts vēl top, tāpēc sīkāku informāciju par ieceri I. Cibulis sola sniegt pēc pilnīgas projekta izstrādes. SIA BHC industriālais parks dibināta 2001.gada nogalē kā a/s BHC saistītais uzņēmums. Attīstot rapša pirmapstrādes kompleksu, industriālā parka projekts tika atlikts malā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielos parādos iestigusī rapšu apstrādes Baltic Holding Company, iespējams, noorganizējusi maksātnespējas shēmu. Shēma, iespējams, organizēta, lai ar maksātnespējas palīdzību atbrīvotos no vairākus miljonus latu parādiem un saistībām pret ES līdzfinansējumu.

2010. gada 22. aprīlī Valmieras rajona tiesā ierosināta a/s Baltic Holding Company maksātnespējas lieta, ko tiesa skatīs 28. maijā. Maksātnespējas lieta ierosināta pēc SIA V. A. Birojs pieteikuma. Aizdomas par organizētu shēmu radušās vienam no a/s BHC kreditoriem - z/s Robežnieki īpašniekam Artim Kamolam. Viņš vērsies prokuratūrā ar prasību pārbaudīt, vai maksātnespējas pieteikumu nav iesniegusi fiktīva firma. «Rodas bažas par rūpīgi izplānotu krāpšanās shēmu, jo saskaņā ar līgumu par ES naudas līdzfinansējumu a/s Baltic Holding Company piecus gadus pēc pēdējā maksājuma saņemšanas, kas notika 2006. gada novembrī, nedrīkst pārtraukt ražošanu vai mainīt sākotnējo profilu, uzņēmumu nedrīkst pārdot,» skaidro A. Kamols. Pretējā gadījumā ES līdzfinansējums jāatmaksā. Taču maksātnespējīgam uzņēmumam piedzīt naudu nebūs iespējams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lems par rapša pārstrādes a/s BHC maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 10.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras rajona tiesa 28. maijā skatīs prasību atzīt rapša pārstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC) maksātnespēju. Prasību iesniegusi SIA V.A.Birojs.

Baltic Holding Company maksātnespējas lieta ierosināta Valmieras rajona tiesā 2010.gada 22.aprīlī. SIA V.A.Birojs reģistrēta LR Uzņēmumu reģistrā tikai 2009.gada 22.decembrī. Saskaņā ar Lursoft datu bāzē pieejamo informāciju minētā uzņēmuma pamatdarbības veids ir restorāni, restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi. Lieta ierosināta Valmieras rajona tiesā, jo a/s BHC mainījusi juridisko adresi no Kapsēdes iela 3, Liepāja, uz Stacijas laukums 7, Valmiera. 2010.gada 23.februārī Baltic Holding Company veikusi grozījumus statūtos un mainīta arī uzņēmuma padome – atbrīvota Irina Mangale, Martins Veigels un Svens Šēns, viņu vietā ieceļot Jakobu Karlu - Hermani Jorgu, Korupu Bengtu un Rozengartenu Filipu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rapša pārstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC) mazākuma akcionāri vērsušies tiesībsargājošajās struktūrās ar lūgumu ierosināt kriminālprocesu saistībā ar a/s BHC maksātnespēju.

«4. jūnijā esam iesnieguši visus dokumentus un arī prasību ierosināt kriminālprocesu,» DB informēja a/s BHC mazākuma akcionāri Imants Cibulis un Irina Mangale. Uz šādu soli esot pamudinājusi «nejaušu sakritību» virkne, kas liek domāt par apzinātu krāpniecisku shēmu, kurā varētu būt iesaistīti gan vācu akcionāri, gan uzņēmuma pašreizējais vadītājs, gan vairāki juristi, apdrošinātāji, iespējams, pat maksātnespējas administrators un Valmieras tiesas tiesnese. Mazākuma akcionāri sliecas domāt, ka tik vērienīga shēma radīta lielas naudas dēļ. Tiek pieļauts, ka uzņēmumam bija apdrošināti biznesa riski un darbības pārtraukšanas gadījumā akcionāri saņemtu daudzus miljonus eiro apdrošināšanas naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgā rapša pārstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC) kreditoru sapulcē lūgusi atļauju izstrādāt izlīguma piedāvājumu kreditoriem. Izlīgumu kreditori uzdevuši sagatavot līdz gada beigām.

Lēmums pieņemts ar kreditoru vairākuma atbalstu. Parādnieka sagatavoto izlīguma piedāvājumu būs jāakceptē pirmkārt nodrošinātajam kreditoram, Db.lv uzsvēra a/s BHC maksātnespējas administrators Haralds Velmers. Pēc viņa teiktā, izlīgums ir izdevīgāks nenodrošinātajiem kreditoriem, jo tad viņiem vēl ir cerība kaut ko no parādiem atgūt. Savukārt nodrošinātajam kreditoram izlīgums nav izdevīgs.

Izlīgums BHC gadījumā iespējams vienīgi tad, ja parādnieks spēj piesaistīt ārēju investoru, uzskata H. Velmers. No uzņēmuma paša līdzekļiem segt kaut daļu parādu neesot nekādu iespēju.

Db.lv jau rakstīja, ka uzņēmumā saimniecisko darbību šobrīd veic nomnieks - SIA Vendo. Liepājas prokuratūra pieņēmusi lēmumu par kriminālprocesa uzsākšanu saistībā ar a/s Baltic Holding Company (BHC) maksātnespēju, ko pasludināja Valmieras rajona tiesa šī gada pavasarī pēc SIA V. A. Birojs prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Intrigas ap rapša kompleksu nerimst

Vēsma Lēvalde, 31.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārvalstu uzņēmējam piedāvāts iesaistīties shēmā, lai, apejot izsoli, pārņemtu rapša pārstrādes kompleksu Baltic Holding Company.

Tā DB apgalvoja kāds kaimiņvalsts uzņēmējs, kurš savu vārdu publiskot gan nevēlējās. Vienlaikus jāatzīst, ka arī paša uzņēmēja vēlme pārņemt maksātnespējīgu uzņēmumu bez izsoles nav likumīga. Juristi, kam pārmet «shēmošanu», pieļauj, ka potenciālajam pircējam nemaz nav finansiālu iespēju izsolē piedalīties un viņš, iespējams, nepārstāv savas intereses. Pirmajā izsolē piedalījās trīs pretendenti, liecina DB rīcībā esošā informācija – ar banku saistīts uzņēmums, SIA Vendo un Latraps.

Uzņēmējs, kurš vērsās redakcijā, jau sen esot vēlējies iegādāties rekonstruēto rapša pārstrādes kompleksu, lai attīstītu biodegvielas ražošanu. Pirkuma iespējas pārrunātas ar iepriekšējiem BHC īpašniekiem – Vācijas uzņēmuma EOP Biodiesel pārstāvjiem. Kad uzzinājis par a/s Baltic Holding Company (BHC) maksātnespēju, viņš vērsies pie administratora, lai uzzinātu, kādas ir iespējas ražotni iegādāties bez izsoles. Administrators ieteicis juristus, ar kuriem konsultēties. Juristi viņam piedāvājuši shēmu – iegādāties kompleksam blakus esošās zemes, tad viņam būšot pirmpirkuma tiesības. Lai darījums būtu drošāks, vajagot iegādāties arī kādu Latvijā strādājošu agrofirmu. Uzņēmējs shēmai būtu piekritis, taču nav dotas nekādas garantijas, ka viņš tiešām tiks pie kārotā kompleksa. Turklāt ārvalstnieks iebildis, ka pusmiljons par firmu, kas strādā ar zaudējumiem un kuras pamatkapitāls ir 2000 latu, izskatītos pēc naudas atmazgāšanas un par to varētu ieinteresēties Latvijas specdienesti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rapšu pārstrādes a/s BHC nomās SIA Vendo

Vēsma Lēvalde, 06.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rapšu pārstrādes un graudu uzglabāšanas kompleksu Liepājā, kas līdz šim piederēja maksātnespējīgajai a/s Baltic Holding Company (BHC), nomās SIA Vendo.

Tā liecina DB rīcībā esošā informācija. SIA Vendo, tāpat kā a/s BHC, ir vācu kapitāla sabiedrība, reģistrēta Rīgā, Vīlandes ielā 12 - 4, juridiskajā birojā.

DB neizdevās sazināties ar maksātnespējīgās a/s BHC administratoru Haraldu Velmeru, lai uzzinātu par nomnieka plāniem graudu apstrādes kompleksā, kā arī lai uzzinātu nomas līguma nosacījumus.

Savukārt SIA Vendo juridiskajā adresē DB uzzināja, ka SIA Vendo gatavo paziņojumu presei par saviem attīstības plāniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parādos iestigusī rapša apstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC), iespējams, noorganizējusi shēmu, lai ar maksātnespējas palīdzību atbrīvotos no vairākus miljonus latu lieliem parādiem un saistībām pret Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

«Kā SIA V.A.Birojs vēl pirms informācijas pieejamības publiskajā telpā zināja, ka maksātnespējas pieteikums jāsniedz tieši Valmieras tiesā un tieši tajā dienā, kad a/s Baltic Holding Company nomaina juridisko adresi?» uz aizdomīgiem faktiem centienos panākt a/s BHC maksātnespēju norāda z/s Robežnieki īpašnieks un a/s BHC kreditors Artis Kamols, kurš vērsies prokuratūrā ar prasību pārbaudīt, vai maksātnespējas pieteikumu nav iesniegusi fiktīva firma.

Galvenie draudi – no Rietumiem

«Jaunajām» Eiropas valstīm sava attīstība jāplāno rūpīgāk, bet pašlaik galvenais šo valstu ekonomiskais drauds ir briestošās problēmas Grieķijā un citās Eirozonas valstīs, kā arī Rietumeiropas lēnais izaugsmes temps, kas bremzē arī no tām lielā mērā atkarīgo Austrumu ekonomiku attīstību, šādi secinājumi izriet no aizvadītajā nedēļā Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā notikušās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) gadskārtējās sanāksmes diskusijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rapšu pārstrādātājs Baltic Holding Company vēršas pret nomnieku

Vēsma Lēvalde, 26.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parādos ieslīgusī a/s Baltic Holding Company (BHC) vērsusies tiesā pret kamīnmalkas ražotāju SIA Wood Warmth, pieprasot piedzīt zaudējumus un izlikt no nekustamā īpašuma.

SIA Wood Warmth no a/s BHC nomājusi daļu teritorijas, taču ilgāku laiku nav maksājusi līgumā paredzēto nomas maksu. Prasības apjoms ir vairāk nekā 16 tūkstoši latu. Liepājas tiesa prasību plānojusi skatīt 8. jūnijā. Šajā pašā dienā un laikā Liepājas tiesa plāno skatīt arī SIA Lauku Agro prasību pret a/s BHC par vairāk nekā 75 tūkstošu latu lielu zaudējumu piedziņu. DB jau rakstīja, ka 2010. gada 22. aprīlī Valmieras rajona tiesā ierosināta a/s Baltic Holding Company maksātnespējas lieta, ko tiesa skatīs 28. maijā. Maksātnespējas lieta ierosināta pēc SIA V. A. Birojs pieteikuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras rajona tiesa atzinusi par maksātnespējīgu rapšu pārstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC).

Par to DB informēja uzņēmuma administrators Haralds Velmers. Uzņēmums par maksātnespējīgu atzīts no šā gada 22.aprīļa, kad, kā jau DB rakstīja, Valmieras rajona tiesa ierosināja maksātnespējas procesu. Parādnieka parāda saistības pārsniedz tā aktīvus par aptuveni 1,17 latiem.

Kopējā parādu summa ir vairāk nekā seši miljoni latu. Nodrošinātais kreditors ir DnB Nord banka, pārējo kreditoru pieteikšanās noteikta trīs mēnešu laikā. Tiesa noteikusi šādu termiņu tāpēc, ka iespējami arī ārvalstu kreditori, sacīja administrators. Uzņēmuma akcionāriem pagaidām nav padomā risinājums, kā izkļūt no situācijas, sacīja administrators. Savukārt par to, vai pārtraukt uzņēmuma saimniecisko darbību, administrators pieņems lēmumu nākamnedēļ, jo pagaidām viņa rīcībā neesot pietiekami daudz informācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesvedība. Vācu investorus tur aizdomās par vērienīgu krāpšanas shēmu.

Rapša pārstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC) mazākuma akcionāri vērsušies tiesībsargājošajās struktūrās ar lūgumu ierosināt kriminālprocesu saistībā ar a/s BHC maksātnespēju. Uzņēmumam bija apdrošināti biznesa riski un darbības pārtraukšanas gadījumā akcionāri, iespējams, saņemtu daudzus miljonus eiro apdrošināšanas naudu, pieļauj a/s BHC mazākuma akcionārs Imants Cibulis.

Transports&Loģistika 12

Rīgas osta gaida Eiropas miljonus

Rudenī vai gada beigās būs zināms, vai Eiropas Komisija piešķirs finansējumu Rīgas ostas infrastruktūras pārvietošanai uz Krievu salu. Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 130 milj. Ls apmērā

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atsaka kriminālprocesu saistībā ar a/s BHC maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 21.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde nolēmusi atteikt kriminālprocesa ierosināšanu saistībā ar iespējamu ļaunprātību, novedot līdz maksātnespējai rapša pārstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC).

Mazākuma akcionāru iesniegumu noraidījis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Savukārt vērienīgā rapšu pārstrādes kompleksa jaunie nomnieki, vācu kapitāla SIA Vendo, par saviem attīstības plāniem pagaidām klusē. Vairāk par mazākuma akcionāru neveiksmīgo mēģinājumu pierādīt Vācijas investoru EOP Biodiesel AG apzināti veidotu krāpniecisku shēmu lasiet šodienas, 21. jūlija Dienas Biznesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgais a/s Baltic Holding Company (BHC) ražošanas komplekss izsolē tiek piedāvāts par cenu, kas ir tikai puse no tā nomnieka gada apgrozījuma.

Mantas kopībā ietilpst pieci zemesgabali, ražošanas ēkas, tehniskās ēkas, kā arī graudu un rapša pirmapstrādes kompleksa tehnoloģiskās iekārtas, rapšu eļļas ražošanas tehnoloģiskā līnija, autosvari un transports. Īpašuma kopības piespiedu pārdošanas vērtība un izsoles sākumcena ir 1,224 miljoni latu, tai skaitā nekustamā īpašuma vērtība ir 727,8 tūkst. Ls, bet kustamā manta novērtēta par 496,2 tūkstošiem latu. Tā kā komplekss darbojas, iekārtas ir vienas no modernākajām Latvijā un graudu uzglabāšana ir ienesīgs bizness, izsoles cena ir zema, atzīst DB aptaujātie nozares uzņēmēji.

Savukārt maksātnespējas administrators Haralds Velmers uzsver, ka izsoles sākumcena noteikta atbilstoši tirgus situācijai, nevis veiktajiem ieguldījumiem. DB rīcībā ir informācija, ka vēl pirms a/s BHC maksātnespējas pasludināšanas vestas sarunas ar kādu potenciālo investoru, un vienošanās cena bijusi astoņi miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policijai jālemj par iespējamu ļaunprātību a/s BHC maksātnespējā

Vēsma Lēvalde, 08.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde saņēmusi mazākuma akcionāru Imanta Cibuļa un Irinas Mangales iesniegumu ar lūgumu ierosināt kriminālizmeklēšanu saistībā ar iespējamu rapša pārstrādes a/s Baltic Holding Company (BHC) novešanu līdz maksātnespējai.

Iesniegums reģistrēts tikai 6. jūlijā, DB informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldē, tāpēc vēl nav pieņemts lēmums par izmeklēšanas ierosināšanu. DB jau rakstīja, ka a/s BHC mazākuma akcionāri vērsās tiesībsargājošajās iestādēs ar prasību ierosināt krimināllietu saistībā ar iespējamu ļaunprātību, novedot akciju sabiedrību līdz maksātnespējai. Abu mazākuma akcionāru iesniegumu LR Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzibas departaments nosūtījis Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai, kas savukārt lietu pārsūtījusi VP. Rapšu pārstrādes un uzglabāšanas komplekss šobrīd nodots nomā SIA Vendo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Rapša kompleksu Baltic Holding Company iegādājas Baltic Agro

Vēsma Lēvalde, 09.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdots rapša pārstrādes komplekss Liepājā a/s Baltic Holding Company (BHC).

Izsole notikusi un objektu izdevies pārdot, Db.lv informēja maksātnespējas administratora Haralda Velmera birojā, taču sīkāku informāciju atturējās sniegt. Savukārt SIA Baltic Agro apliecināja, ka piedalījusies un uzvarējusi izsolē, bet plašāku informāciju sniegs tuvākajā laikā.

Db.lv rakstīja, ka a/s BHC bija plānots izsolīt 2011. gada 25. novembrī, taču administratora slimības dēļ tā nenotika. Tagad plānota atkārtota izsole šā gada 9. februārī un izsoles sākumcena ir pieaugusi - no 1,2 līdz aptuveni 1,25 miljoniem latu. Objekts sastāv no vairākiem zemesgabaliem un ēkām, kurās izvietotas rapša pirmapstrādes un eļļas spiešanas iekārtas, kā arī noliktavas un cita ar ražošanu un uzglabāšanu saistīta infrastruktūra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas ostā būvēs biodīzeļa ražotni

Vēsma Lēvalde, 25.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas naftas un tās produktu pārkrāvējs DG Termināls iesniedzis Liepājas domē būvniecības pieteikumu biodīzeļa ražotnes izveidei Liepājas ostā.

Kopējais investīciju apjoms varētu sasniegt ap pusmiljonu latu, sarunā ar DB lēsa uzņēmuma īpašnieks Aivars Millers. Investējot vairāk nekā 300 tūkstošus latu, uzņēmējs jau iepircis ražošanas iekārtas, vēl plānoti ieguldījumi infrastsruktūrā. Plānotā ražošanas jauda nav liela - līdz 10 tūkstošiem tonnu gadā. Kvotas uzņēmumam nav, taču plānots prasīt valsts atbalstu tikai tad, kad sāks ražošanau, norādīja A. Millers. Ražotni plānots izveidot gada laikā. Ideja par šādu ražotni radusies jau pirms vairākiem gadiem, kad sāka strādāt rapšu pārstrādes komplekss a/s Baltic Holding Company (BHC). Patlaban, kad uzņēmuma darbība apturēta un tas apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ gaida uz tiesas lēmumu, kas atzītu BHC maksātnespēju, nākšoties meklēt citus eļļas piegādātājus, sacīja A. Millers. Tomēr tā neesot problēma Latvijā, jo eļļu ražo pietiekami daudz uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rapša pārstrādes maksātnespējīgā a/s Baltic Holding Company (BHC) mainījusi juridisko adresi no Valmieras uz Rīgu, uz maksātnespējas administratora Haralda Velmera biroju.

Adreses maiņa veikta, lai nodrošinātu visas korespondences nonākšanu pie maksātnespējas administratora, kurš šobrīd ir uzņēmuma faktiskais vadītājs, kā arī tāpēc, ka par adresi Valmierā bija jāmaksā nomas maksa, Db.lv skaidroja H. Velmers. Uzņēmums, kā jau vairākkārt rakstīts, atrodas Liepājā. Novembra sākumā kreditoru sapulce lems par a/s BHC maksātnespējas stāvokļa risinājumu. Tikmēr uzņēmumā saimniecisko darbību veic nomnieks - SIA Vendo. Saimnieciskā darbība, kā novēroja Db.lv, pašlaik norit aktīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgas satiksmei degvielu par 60 miljoniem eiro piegādās RDZ Energy

LETA, 06.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielu par 60 miljoniem eiro piecus gadus ilgā periodā pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) piegādās SIA RDZ Energy, kas konkursa piedāvājumu pārvērtēšanas rezultātā atzīta par konkursa uzvarētāju.

Arī iepriekš degvielas iepirkuma konkursā SIA RDZ Energy tika atzīta par uzvarētāju, taču tam iebilda citi pretendenti, uzsverot, ka uzņēmums par uzvarētāju atzīts negodīgi, jo pēc piedāvājumu atvēršanas mainījis cenu.

Kā pastāstīja RS preses pārstāvis Viktors Zaķis, RS Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) uzdevumā pēcāk pārvērtēja visus atklātajam konkursam iesniegtos piedāvājumus, tostarp East West Transit (EWT) piedāvājumu, par kura nodokļa parāda faktu IUB uzdeva pārliecināties RS. Citu iebildumu saistībā ar konkursa norisi IUB neesot bijis.

Zaķis skaidro, EWT iesniegtie dokumenti apliecinājuši, ka uzņēmumam, piesakoties konkursam, nav bijis nodokļu parāda, tādēļ RS vēlreiz bija jāizvērtē visi konkursa piedāvājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad uzņēmuma amatpersonu vidū parādās jurista Edgara Kareļa vārds, tas ir signāls par nopietnām problēmām biznesā, piektdien vēsta žurnāls Lietišķā Diena/Dienas Bizness.

E. Karelis ir autors plašu publicitāti ieguvušām pārmaiņām Tukuma gaļas pārstrādes sabiedrībā, rapšu pārstrādes a/s Baltic Holding Company BHC, Andra Griģa biznesā. Tagad viņa dienaskārtībā ir iekļauts arī grūtībās nonākušais Gunāra Ķirsona ēdināšanas uzņēmumu tīkls Lido.

Pats E. Karelis sevi dēvējot par krīzes menedžeri un uzskatot, ka ar problēmām uzņēmējdarbībā ir tāpat kā ar slimību - jo ātrāk tu apmeklē ārstu, jo lielākas cerības izglābties.

Atbildot uz jautājumu: «Cik liela Latvijas tautsaimniecības daļa, jūsuprāt, ir zem banku Damokla zobena?», jurists stāsta: «Domāju, ka vismaz 50% no uzņēmumu aktīviem Latvijā ir apķīlāti. Patstāvīgi varbūt dzīvo tie uzņēmumi, kuriem ir stabils eksporta apgrozījums. Pārējiem viss notiek uz kredīta. Vairums uzņēmumu ir ar ierobežotu maksātspēju, jo krīze ir, to nevar noliegt. Tālāk viss atkarīgs no bankas rīcības - vai ir likvidācija, izsole, vai arī turpinās ražošana. Protams, katras bankas akcionāriem ir atšķirīgi uzstādījumi, kā jāapietas ar parādniekiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru