Citas ziņas

Valsts kontrolē viesojas Kirgizstānas Revīzijas palātas delegācija

Elīna Pankovska, 30.05.2011

Jaunākais izdevums

Valsts kontrolē apmaiņas vizītē uzturas Kirgizstānas Republikas Revīzijas palātas pārstāvji. Delegāciju vada Revīzijas palātas priekšsēdētājs Sabirbeks Moldokulovs.

Valsts kontroles un Revīzijas palātas sadarbība aizsākusies, kopīgi darbojoties augstāko revīzijas iestāžu starptautiskajā organizācijā INTOSAI.

2009.gada oktobrī starp abām iestādēm noslēgts sadarbības līgums. Līguma ietvaros Valsts kontrole sniedz atbalstu Revīzijas palātai Pasaules Bankas finansēta projekta ietvaros, lai pilnveidotu Revīzijas palātas revīzijas metodoloģiju atbilstoši starptautiskajiem revīzijas standartiem.

Sadarbības projektam tuvojoties noslēgumam, Revīzijas palātas delegācija apmeklē Valsts kontroli ar mērķi pārrunāt paveikto, kā arī vienoties par turpmāko sadarbību, parakstot vispārēju sadarbības memorandu.

Vizītes laikā plānota Kirgizstānas Revīzijas palātas priekšsēdētāja Sabirbeka Moldokulova un valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un ar Saeimas priekšsēdētāja biedru Andreju Klementjevu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Stenders saņēmis zelta medaļu Krievijas un NVS valstu izstādē

Gunta Kursiša, 30.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stenders ieguvis zelta medaļu jeb augstāko novērtējumu Krievijas un NVS valstu nozīmīgākajā kosmētikas izstādē InterCharm 2012, kurā uzņēmums piedalījās pirmo reizi.

Kā apgalvo izstādes organizatori, 80% no skaistumkopšanas industrijas darījumiem Krievijā tiek noslēgti tieši šīs izstādes laikā. Izstāde InterCharm 2012 norisinās desmito gadu.

Zelta medaļa Latvijas uzņēmumam tika piešķirta «Par aktīvu jaunu biznesa modeļu attīstīšanu skaistumkopšanas industrijā», informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmuma vadītājs Jānis Bērziņš norāda, ka «ko tādu līdz šim nebijām piedzīvojuši» - interese par Stenders esot bijusi milzīga un potenciālie partneri pie stenda esot veidojuši rindas.

«Lai gan izstādes organizatori atzina, ka lielā uzmanība stendam tika pievērsta jaunā Stenders Gardener of Feelings zīmola vizuālā noformējuma dēļ, es domāju, ka nozīmīgs bija arī fakts, ka Stenders zīmols Krievijā ir jau zināms,» pauda J. Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Stenders tiek pie jaunām starptautiskām atzinībām

Jānis Rancāns, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Stenders starptautiskajā Cosmopolitan Beauty Award 2012 konkursā ieguvis augstākos rezultātus piecās kategorijās.

Pirmās vietas Stenders produkcija ieguvis kategorijās Labākais acu krēms (Stenders mitrinošais balzams ap acīm), Labākais sauļošanās krēms (Stenders nomierinošais balzams pēc sauļošanās), Labākais ķermeņa pīlings (Stenders ražotais rožu sāls skurbis), Labākās vannas putas/eļļa (Stenders 24 karātu zelta vannas eliksīrs) un kategorijā Labākais ķermeņa mazgāšanas līdzeklis (Stenders lavandas dušas zefīrs).

Uzņēmuma vadītājs Jānis Bērziņš uzsvēra, ka brīži, kad tiek saņemti tik nozīmīgi novērtējumi, sniedz gandarījuma sajūtu un spēku turpināt. Viņš arī sacīja, ka produktu tapšanā tiekot ieguldīts liels darbs un zināšanas, un ir dubultprieks, ja to novērtē arī kosmētikas nozares eksperti un pircēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Stenders ražošanā sāk izmantot Baltijas dzintaru

Gunta Kursiša, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kosmētikas ražotājs Stenders sācis izmantot sasmalcinātu dzintaru ķermeņa kopšanas līdzekļu ražošanā. Dzintara izmantošanā tika ņemts vērā tas, ka austrumu zemēs ir ļoti svarīgi, lai produktu sastāvā būtu kaut kas raksturīgs izcelsmes vietai.

«Ja mums ir jāizskaidro, kas ir Baltijai raksturīgs, tad viena no šādām lietām ir dzintars. Tajā pašā laikā Ķīnā un citās austrumu zemēs par to neko nezina,» stāsta Stenders vadītājs Jānis Bērziņš, norādot, ka, izstrādājot Stenders Dzintara līnijas produktus, tika ņemtas vērā ne vien dārgakmens īpašības, bet arī vēsturiskā un emocionālā saikne, kas saista Baltijas jūras valstis.

Līdz šim Austrumu valstis Baltijas dabai raksturīgas izejvielas novērtējuši ar lielu interesi. Vislielākā piekrišana ir dzērveņu, kumelīšu, kliņģerīšu, liepziedu, medus un kazas piena produktiem, norāda J. Bērziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Stenders uzaudzējis apgrozījumu par 24%

Gunta Kursiša, 18.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Latvijas kosmētikas ražotāja Stenders apgrozījums audzis par 24%, informē uzņēmuma pārstāvji.

2012. gadā uzņēmums Stenders apgrozīja 6,5 miljonus eiro (aptuveni 4,6 milj. latu), un apgrozījuma pieaugums bija vērojams lielākajos Stenders realizācijas tirgos – Ķīnā, Krievijā un Latvijā.

Pērnā gada laikā atvērti 34 jauni Stenders veikali, un tādējādi pašlaik 22 pasaules valstīs (Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgiztānā, Armēnijā, Ukrainā, Horvātijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā) kopumā darbojas 222 kosmētikas ražotāja veikali.

Kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums pagājušajā gadā palielinājies par 20%,veidojot 23 milj. eiro (aptuveni 16 milj. Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zviedrija joprojām gatava aizstāvēt savu pieeju pandēmijai

Jānis Šķupelis, 29.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liela daļa pasaules uzmanības joprojām pievērsta pandēmijas statistikai. Pieejamie dati liecina, ka Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits pasaulē nupat pārsniedzis 10 miljonus un nāves gadījumu skaits – 500 tūkstošus.

Liela daļa valstu, lai apkarotu vīrusa izplatīšanos, izvēlējās pieslēgt savas tautsaimniecības. Tiesa gan, jau kādu laiku attiecīgie dažādie ierobežojumi tiek mazināti vai pat atcelti, jo maksa par nefunkcionējošām ekonomikām draudēja kļūt pārāk liela.

Lielu interesi izpelnījās tie, kas izvēlējās iet nedaudz citu ceļu, kur šajā ziņā visspilgtāk, šķiet, izcēlās Zviedrija. Tā kariņā ar pandēmiju pamatā aprobežojās ar valdības vadlīnijām par distancēšanos un rekomendācijām iedzīvotājiem pašiem būt atbildīgiem nevis ļoti stigru likumu ieviešanu, kas bloķētu būtisku daļu tautsaimniecības. Viens no šādas taktikas rezultātiem nu ir tas, ka lielākā daļa Eiropas Savienības valstis Zviedriju ierindo to valstu sarakstā, uz kurām ceļošana šobrīd joprojām nav droša. Var paspekulēt, ka Zviedrija bez maz vai tiek sodīta, ka tā izvēlējās iet citu ceļu.

Komentāri

Pievienot komentāru