Valtera restorāns atdzimst vienkāršībā 

Investējot 40 tūkstošus eiro kosmētiskajā remontā, pēc divu nedēļu darbības pārtraukuma durvis ver «Valtera Restorāns».

Ilze Žaime, 2019. gada 11. oktobris plkst. 16:00

Lai gan tieši tagad norit Rīgas Restorānu nedēļa, tas šefpavāru Valteru Zirdziņu nesatrauc, jo pats to novērtē kā sava veida akciju, kurā nepiedalās jau vairākus gadus.

«Valtera Restorāna», kas atrodas senā ēkā Vecrīgā, jauno interjeru veidojusi dizainere Anda Ozoliņa. Restaurētas mēbeles, atsegts trīsdesmito gadu flīžu grīdas segums, vietām ieklāts jauns. Lielas pārmaiņas paveiktas, pateicoties gaismas un skaņu speciālistu iesaistei. Jaunos gaismas ķermeņus no Francijas izvēlējusies dizainere A.Ozoliņa, savukārt daži izgatavoti vietējā galdniecībā.

Visas vasaras garumā šefpavārs Valters Zirdziņš sadarbojās ar fotogrāfu, kas iemūžināja gan maizes cepšanu no dabīga ierauga, gan noliktavas produktus, un tagad darbi lielformātā apskatāmi vakariņotājiem. V. Zirdziņš norāda, ka tās nav tikai «gleznas», bet stāsta par restorānā notiekošo.

Goda vietu pie sienas ieņēmis arī uzkodu dēlis, kas līdz šim ceļojis līdzi šefpavāram dažādos pasākumos, pat līdz Vācijai.

Vienlaicīgi restorānā vakariņot varēs 40 viesi.

Atsakās no biznesa pusdienām

Pārmaiņas piedzīvojusi ne tikai restorāna vizuālā identitāte, tagad tas darbosies vien piecas dienas nedēļā, tikai vakariņu laikā.

«Restorānam ir seši ar pusi gadu, un ir pienācis tāds brīdis, kad jādomā, ko darīt tālāk. Man vairs nav 22 gadi, kad varu strādāt septiņas dienas nedēļā 14 stundas dienā,» iemeslus pārmaiņām paskaidro šefpavārs. «Mēs gribam būt kvalitatīvāki, ieturēt to pašu stilu, iznest Latvijas produktus gaismā, maksimāli daudz sadarboties ar vietējiem ražotajiem,» ideju paskaidro V. Zirdziņš.

Divu nedēļu ilgajā pārtraukumā tapusi jauna ēdienkarte, kuras izstrādē šefpavārs aicinājis piedalīties visus restorāna pavārus, tāpat gaismā cēlis arī pērno sezonu izmeklētos gardumus.

V.Zirdziņs uzsver, ka apmeklētājus nebūt necenšas pārsteigt ar ko jaunu. «Cilvēkiem ir jāatpūšas un jānomierinās,» viņš saka. Pārsteigt viņš viesus cenšas tikai ar kvalitāti.

Vakariņu piedāvājumā ietilps 8-10 kārtu ēdienkarte, ik pa laikam klāt nākot kādam īpašam sezonas viesim - gardumam.

Lielākais pluss, pārejot uz darba laiku piecas dienas nedēļā (sākot ar otrdienu līdz sestdienai), esot tas, ka tagad darbam komanda varēs pievērsties ar jauniem spēkiem un vienotību. «Ja restorāns ir atvērts visas dienas garumā, jāstrādā divās maiņās, mazāk laika paliek plānošanai un sapulcēm,» viņš stāsta.

Pusdienu piedāvājumu cilvēki vēlas ieraudzīt zemākā cenu kategorijā, taču zemākā cenu kategorijā nodrošināt tādu pašu kvalitāti kā vakariņu laikā «Valtera restorānam» nav iespējams. «Labas lietas nevar iedot par 3-5 eiro,» ir pārliecināts V. Zirdziņš.

Pēdējo gadu pusdienu piedāvājums «Valtera restorānā» jau pārsniedzis 14 eiro, kas, kā atzīst pats V. Zirdziņš, ikdienas apmeklētājam ir par dārgu. Tomēr pat šādā cenu kategorijā pusdienas lielu ienesumu biznesam nav devušas.

Atvēršanas laiks - 17:00 - izvēlēts apzināti, jo tad vēl iespējams uzņemt viesus, kas ierodas uz vēlajām vakariņā.

Virtuves darbinieku kodolu veido pieci cilvēki, kopā restorānā ik vakaru strādā 8-9 darbinieki, V. Zirdziņš tai skaitā.

Mūsu produkti - labākais

Kā Latvijas produkcijas vēstnesis V. Zirdziņš tomēr teic: «Man šķiet, ka nosaukums bioloģiskā saimniecība mūsdienās kļuvis par komerciālu terminu. Bieži vien saimniecībām, kuru saimniekus pazīstu un kas visu audzē dabiskā ceļā, nav naudas, lai sertificētos kā bioloģiski ražotāji.»

Šefpavārs uzsver, ka pie latvisko ēdienu pasniegšanas pieturas un pieturēsies, viss cits jau ir izmēģināts - mūsu produkti ir labākais, ko varam celt galdā. «Ja aizeju uz itāļu restorānu, sagaidu, ka tur gatavos pavārs no Itālijas, pretējā gadījumā neticu šim stāstam līdz galam. Mans uzdevums ir palīdzēt Latvijai,» akcentē V. Zirdziņš.

70% no Valtera restorāna apmeklētājiem veido ārzemnieki. Atrodoties Vecrīgā, tas pārsteigumu saimniekam nerada, taču viņš uzsver, ka galvenokārt ir pateicīgs, ka tie, kas ieradušies novērtē, arī pavāru sniegumu. «Pie mums nāk inteliģenti viesi. Viņi nebrīnās, ka mēs nepiedāvājam Coca-Cola, bet uzticas mums un pieņem, ko pasniegsim.»

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2015. gada 28. augusts plkst. 11:18

«Izglītības iestāžu kolektīvi paveikuši ļoti lielu darbu. Skolas ir gatavas, spodras,...

2015. gada 10. marts plkst. 12:22

ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā un Daugavpils...

2014. gada 16. oktobris plkst. 14:04

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā (LSPA) šobrīd notiek vērienīgi centrālās ēkas...

2014. gada 14. aprīlis plkst. 10:31

SIA Liepājas tramvajs izsludinājis konkursu par tramvaja līnijas posmu renovāciju Liepājā, liecina...

2014. gada 11. aprīlis plkst. 13:46

Rīgas domes Īpašuma departamenta konkursā par tiesībām veikt fasāžu renovāciju un logu...

Nepalaid garām

1992. gada 13. aprīlī toreizējā Preses nama 13. stāvā 13 darbinieku lokā...

100 straujāk augošie uzņēmumi Latvijā pagājušajā gadā apgrozījuši 335,92 milj. eiro, un...

Viena kleita Andele Mandele kustības piekritēju rokās mēdz nomainīt pat piecas saimnieces...

Oglekļa dioksīds un sašķidrināts slāpeklis, reiz lietots tikai rūpnieciski, tagad arvien biežāk...

Restorānu biznesā pamatlietas ir skaidras – garšīgs ēdiens, lieliska apkalpošana un labs...

2019. gada desmit mēnešos likvidēti 21 157 uzņēmumi, kas ir par 412...

No šīs sadaļas
2019. gada 15. oktobris plkst. 14:42

Mājražotāju - Māra Lapiņa un viņa ģimenes - mārrutku produktu tirdzniecības apjomi...

2019. gada 11. oktobris plkst. 6:37

Esot aktuālām bažām par lēnāku pasaules ekonomiku un tirdzniecības kariem, dažādu izejvielu...

2019. gada 10. oktobris plkst. 17:25

Latvijas pārtikas ražotāji jau tradicionāli no 5. līdz 9. oktobrim piedalījās starptautiskajā...

2019. gada 10. oktobris plkst. 14:55

Siguldas novada pašvaldība ēdināšanu visos savos bērnudārzos ir nolēmusi uzticēt uzņēmumam...

2019. gada 10. oktobris plkst. 11:47

«Pihtla õleköök» ir Igaunijas senākā amatalus darītava, kas nodarbojas gan ar Sāremā...

2019. gada 10. oktobris plkst. 11:27

Borjomi minerālūdens ieguvis jaunu dizainu....

2019. gada 04. oktobris plkst. 14:55

No 7. līdz 13.oktobrim Rīgā norisināsies gadskārtējā Restorānu nedēļa. Tā ir jau...

2019. gada 01. oktobris plkst. 9:42

Skolēni, kas izvairās no skolu pusdienām, un skolas, kas neievieš pārmaiņas. Vai...

2019. gada 30. septembris plkst. 10:08

Nepilnu desmit kilometru attālumā no Sāremā salas lielākās pilsētas Kuresāres, mazā ciematiņā...

2019. gada 30. septembris plkst. 6:54

Jersikas čipsu ražotājs, uzņēmums «Glear» šogad plāno nelielu apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā...