Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vatikāns baznīcai cer piesaistīt tehnoloģijas mīlošus jauniešus ar «eRožukroņa» aproces palīdzību, ziņo BBC.

Ierīci, kuras cena ir 109 ASV dolāri (98 eiro), var lietot kā rokassprādzi, un lietotājs to var aktivizēt, ievadot krusta simbolu.

Tā ir savienota ar «Click to Pray eRosary» (Uzklikšķini, lai lūgtos) aplikāciju. Aplikācija seko līdzi lietotāja progresam un satur gan vizuālas, gan audio veida pamācības.

Tradicionāli rožukronis tiek lietots palīdzības lūgšanai un meditācijai. Tā pērlītes tiek skaitītas līdz ar lūgšanu teikšanu.

Izmantojot elektronisko rožukroni, lūdzēji var izvēlēties kādu no trīs lūgšanu versijām. Piedāvājumā ir standarta rožukronis, kontemplatīvs rožukronis vai tematiskais rožukronis.

Rožukroņus veido līdz desmit melnām ahāta un hematīta pērlītēm, kā arī metāla krusts, kas spēj uztvert kustību.

Šis projekts apvieno labākās baznīcas garīgās tradīcijas un jaunākās priekšrocības, ko sniedz tehnoloģiju attīstība pasaulē.

Ierīci izveidojis Taivānā bāzēts tehnoloģiju uzņēmums «GadgTek Inc». Tā ir gan ūdensdroša, gan savienojama ar Android un iOS viedtālruņiem.

Jāatgādina, ka 2018.gadā reliģiska apvienība laida klajā «Follow JC Go!» aplikāciju - kristiešu versiju ļoti iecienītajai «Pokemon Go» spēlei. Tā ļauj pokemonu vietā «tvarstīt» Bībeles varoņus un svētos.

Komentāri

Pievienot komentāru