Mazais bizness

Vēlējās pierādīt, ka Latvijā ražo visu, kas dzīvei vajadzīgs

Anda Asere, 08.05.2013

Jaunākais izdevums

Latvijā ražo visu, kas dzīvei vajadzīgs – vēlējās pierādīt DBdaba īpašnieces Dace Stūre un Baiba Giniborga-Asere. Tādēļ viņas izveidoja veikaliņu Jelgavā, kurā var iegādāties galvenokārt Latvijas ražotāju preces.

Veikaliņa moto esot DBdaba – praktiska un laba. DB – tās ir viņas abas – Dace un Baiba, «Vēlējāmies, lai mums būtu Latvijā ražotu preču veikaliņš, lai varētu parādīt, cik daudzveidīgi šie ražojumi ir.» Patlaban veikals mazliet līdzinās izstāžu zālei – te var apskatīt dažādus neredzētas lietiņas, pārtikas preces, rotaļlietas, visu no saliekama putnu būra līdz izmeklētai Latvijas vīna ražotāju kolekcijai. «Mūsu bizness balstās uz četriem vaļiem: amatniecības izstrādājumi, pārtika, kosmētika un pakalpojumi,» stāsta Dace.

Jau sākotnēji izlemts, ka veikala virziens nebūs eko prece, bet vietējais produkts. «Tas, ka ražots Latvijā, daudziem ir sinonīms kvalitatīvai precei vai pat svarīgāks nekā apzīmējums eko,» novērojusi Baiba. Turklāt veikaliņā nopērkamo preču autori tās ražo nelielos apjomos, daži pat tikai pēc bodnieču pasūtījuma. Viņas uzskata, ka daudziem amatniekiem un mazajiem uzņēmumiem prece ir izcila un eko sertifikātu trūkums nav šķērslis, tas tikai sadārdzinātu preci.

Kad sākušas darboties, šķitis, ka viss skaidrs, kā ko darīt, taču prakse izrādījusies pilnīgi citāda. Tagad, pēc triju gadu darba šķietot, ka ir kaut kas skaidrs. Baiba spriež, ka varbūt pēc pieciem gadiem sapratīšot, cik maz patlaban zinot.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Dizains sadraudzējies ar dārza tehniku

Linda Zalāne, 11.04.2018

Veikala Daba un radošās darbnīcas Daba vadītāja Dace Stūre (no labās) un viņas kolēģe Agnese Lībere

Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavā veikals Daba, kas jau desmit gadus tirgo ekoloģiskus produktus un Latvijā ražotās dizaina lietas, pirms diviem gadiem izveidojis sava dizaina līnijas – Dadzis un Daba

Nolūkā atdalīt «saimniecības», atsevišķi no veikala ir izveidota radošā darbnīca Daba, kurā ikdienā roku rokā strādā pieci cilvēki, kuri rada, izgudro un īsteno zīmolu Dadzis un Daba produktus. Uzņēmumu īpašniece ir SIA Kongs, kas jau kopš 1994. gada nodarbojas ar meža un dārza tehnikas, kā arī elektroinstrumentu tirdzniecību. Taujāta, kā dizains sadraudzējies ar dārza tehniku, Dace Stūre, kura ir gan veikala, gan radošās darbnīcas vadītāja un idejas autore, teic, ka pirms aptuveni desmit gadiem viņa bija šīs šķietami nesavienojamās biznesa idejas iniciatore. Tolaik viņa bija aizgājusi dekrēta atvaļinājumā un sajutusi vilkmi darīt kaut ko savu. «Biznesa ideja man bija, telpas arī biju atradusi un nodomāju, ka māls jāmīca, kamēr tas ir mīksts. Prezentēju savu biznesa ideju SIA Kongs pārstāvjiem, viņi bija atvērti un gatavi attīstīt jaunu struktūrvienību,» atminas D. Stūre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Jelgavā publiskajai apspriešanai nodod detālplānojuma projektu 10 savrupmāju apbūvei

LETA, 08.12.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavā publiskajai apspriešanai nodod detālplānojuma projektu 10 savrupmāju apbūvei Ozolu ceļā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Publiskajai apspriešanai nodots detālplānojuma nekustamajam īpašumam Ozolu ceļā 7 projekts. Detālplānojuma risinājumi paredz 10 zemes vienību savrupmāju apbūvei un jauna piebraucamā ceļa izveidi. Piekļūšana detālplānojuma teritorijai ir plānota no Ozolu ceļa.

Detālplānojuma teritorija pieder fiziskai personai. Detālplānojuma projektu izstrādājusi SIA "Arhitektūra un vide".

Detālplānojuma projekta publiskā apspriešana norisināsies līdz 2024.gada 3.janvārim neklātienes formā.

Publiskās apspriešanas sanāksme videokonferences režīmā platformā "Zoom" norisināsies pirmdien, 18.decembrī, plkst.17. Lai pieteiktu dalību publiskās apspriešanas sanāksmei neklātienes formā, aicinām nosūtīt savu kontaktinformāciju uz e-pastu "[email protected]". Uz norādīto kontaktinformāciju tiks nosūtīta piekļuves saite sanāksmei, skaidro pašvaldībā.

Komentāri

Pievienot komentāru