Jaunākais izdevums

Valsts ieņēmumu dienests (VID) gaļas pārstrādātājam SIA "Marno" piemērojis nodrošinājumu, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Uzņēmumam piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai, kā arī grozīšanai Uzņēmumu reģistra komercķīlu reģistrā.

Nodrošinājums piemērots pirmdien, 30.janvārī.

Jau ziņots, ka VID nodokļu auditā secinājis, ka "Marno" un divi tā saistītie uzņēmumi deklarējuši faktiski nenotikušus darījumus nolūkā izvairīties no nodokļu maksājumiem organizētās darījumu shēmas ietvaros.

Nodokļu audita laikā iegūtie materiāli, konstatētie lietas faktiskie apstākļi kopumā un VID rīcībā esošā informācija ļāvusi pamatoti secināt, ka komersanti organizēja dokumentu un naudas plūsmu, lai mākslīgi radītu iespaidu par nekustamā īpašuma un iekārtu nomas pakalpojumiem, noslēdza līgumus, izrakstīja rēķinus, noteica procentu maksājumus, izsniedza aizdevumus, veicot saskaņotas darbības starp darījumu partneriem, deklarēja faktiski nenotikušus darījumus nolūkā izvairīties no nodokļu maksājumiem organizētās darījumu shēmas ietvaros.

VID gaļas pārstrādātājam "Marno" aprēķinājis papildu nodokļu maksājumus 675 952 eiro apmērā un apturējis maksājumus.

"Marno" pārstāvji informē, ka tostarp pievienotās vērtības nodoklī un uzņēmumu ienākuma nodoklī VID papildus aprēķinājis 445 226 eiro, nokavējuma nauda par savlaicīgi nenomaksātiem nodokļiem noteikta 101 960 eiro apmērā, bet soda nauda - 128 765 eiro apmērā.

"Lai gan uzņēmumam ir tiesības apstrīdēt uzlikto sodu gan VID ģenerāldirektoram, gan tiesā, VID jau arestējis "Marno" naudas maksājumus, ko uzņēmums saņēmis un saņem no saviem pircējiem un pasūtītājiem," norāda kompānijā, piebilstot, ka "Marno" izdzīvošana ir apdraudēta VID uzliktā soda dēļ.

Pēc "Marno" pārstāvju skaidrotā, VID sodījis kompāniju, par, pēc VID domām, fiktīvu zemes un ēkas nomas līgumu. "Lai gan pievienotās vērtības nodokli par nomas maksu izīrētājs jau pārskaitījis valsts budžetā, VID to prasa maksāt vēlreiz "Marno", kurš šo summu deklarējis kā priekšnodokli," min kompānijas pārstāvji.

Tāpat kompānijā norāda, lai gan VID auditu var veikt par pēdējiem trim gadiem, šogad veiktajā auditā "Marno" pētīti 20 gadus veci dokumenti. "Iepriekšējos auditos VID nekādus pārkāpumus "Marno" darbībās nav saskatījis, bet šogad, pēkšņi, radot iespaidu, ka sodu tiek mēģināts uzlikt par katru cenu un ir bijis kāds rīkojums no augšas darīt visu, lai sodītu šo uzņēmumu, apšaubīts zemes un ēkas nomas līgums," pauž kompānijā.

"Marno" 2021.gadā strādāja ar 3,956 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,3% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 77 067 eiro apmērā pretstatā peļņai 2020.gadā.

Kompānija "Marno" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 231 786 eiro. "Marno" vienīgais īpašnieks ir Sergejs Izotovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu attīstītājs un pārvaldītājs “Marno J” tirdzniecības centra “Pilsētas Pasāža” Jelgavā pārbūvē ieguldīs vairākus miljonus eiro un plāno uzlabot energoefektivitāti aptuveni par 30%, informēja uzņēmuma tirdzniecības centru vadītāja Jūlija Jaunzeme.

Būvdarbi jau ir sākušies, un tos ir plānots noslēgt šā gada nogalē. Visaptverošu pārbūvi piedzīvos gan centra fasāde, gan iekštelpas, būtisks akcents likts uz energoefektivitāti un pakalpojumu pieejamību un klāstu.

““Pilsētas Pasāža” jau teju 20 gadus ir lielākais šāda veida tirdzniecības centrs Zemgales novadā. Pārbūvi bijām iecerējuši jau kādu laiku, taču to aizkavēja Covid-19 pandēmija un karš Ukrainā, un tagad mērķtiecīgi ejam uz to, lai šā gada beigās visus darbus pabeigtu un atvestu uz Jelgavu jaunus nomniekus un pakalpojumus,” skaidroja Jaunzeme.

Pārbūves laikā pilnībā tiks atjaunoti un remontēti visi pieci ēkas stāvi, tostarp apakšzemes stāvvieta, kurā tiks mainīta un uzlabota satiksmes organizācija, tā kļūs ērtāka, saprotamāka un spēkratiem drošāka.

Komentāri

Pievienot komentāru