Jaunākais izdevums

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta lēmuma atprasīt izmaksātos Covid-19 atbalsta līdzekļus uzņēmumam SIA “GRB investīcijas”, kas nodrošina ““OZO” ledushalles” apsaimniekošanu, kā arī uzņēmuma un tā īpašnieku nekustāmo īpašumu aresta, dažādu liegumu un apgrūtinājumu piemērošanas, ir apdraudēta turpmāka “OZO” ledushalles pastāvēšana.

Uzņēmējs, SIA “GRB investīcijas” (GRB) valdes loceklis Dainis Liepiņš ir vērsies tiesā ar prasību atcelt šos absurdos VID lēmumus, kā arī atklātā vēstulē par šo VID rīcību informējis valdības vadītāju Arturu Krišjāni Kariņu, finanšu ministru Jāni Reiru, ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

“Diemžēl VID, manipulējot ar paša pieņemtajiem lēmumiem, cenšas iznicināt uzņēmumu, kas darbojas jau kopš 1995. gada, godprātīgi maksājot nodokļus valsts budžetā. Apdraudēts ir ne tikai uzņēmumus, bet, kas pats skumjākais, Ozolniekiem un tuvāko apkaimju iedzīvotājiem svarīgs sporta infrastruktūras objekts – “OZO” ledushalle. Covid-19 krīzes laikā mēs darījām visu, kas ir mūsu spēkos, lai nodrošinātu uzņēmuma un “OZO” ledushalles izdzīvošanu, diemžēl šobrīd izskatās, ka to, ko nepaveica Covid-19, pašlaik cenšas izdarīt VID,” uzsver uzņēmējs, SIA “GRB investīcijas” valdes loceklis Dainis Liepiņš.

Kā norāda D.Liepiņš, saņemtais valsts atbalsts Covids-19 krīzes situācijas pārvarēšanai pilnībā tika novirzīts, lai segtu “OZO” ledushalles darbinieku atalgojumu, segtu izmaksas par halles uzturēšanu tehniskā kārtībā (galvenokārt par ledus saldēšanas mašīnu patērēto elektroenerģiju) un nodokļu maksājumus. Apgrozāmie līdzekļi netika izmantoti nekāda veida uzņēmējdarbības attīstībai vai jebkādām citām lietām, kas varētu radīt priekšstatu, ka atbalsts tiek saņemts un izlietots nepamatoti.

Laika posmā no 2021.gada maija līdz 2021.gada decembrim GRB vērsās ar iesniegumiem VID atbalsta saņemšanai apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai par periodu no 2020.gada novembra līdz 2021.gada decembrim, iesniedzot visu nepieciešamo dokumentāciju un kopā atbalsta maksājumos saņemot 47 149,10 eiro.

Iesniedzot VID pēdējo iesniegumu par atbalsta saņemšanu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai par 2021.gada novembri ar lūgumu piešķirt apgrozāmos līdzekļus, VID izskatījis GRB iesniegumu, pēkšņi mainīja savas domas un pieņēma pilnībā pretēju lēmumu visiem iepriekšējiem. Saskaņā ar VID ierēdņu teikto, VID esot secinājis, ka GRB nepienākoties valsts atbalsts – GRB esot uzskatāms kā vidējais uzņēmums, jo tā darbinieku skaits pārsniedzot 50 darbiniekus. Uzņēmums un tā daļu turētāji šo pieņēmumu vērtē kā absurdu, jo patiesībā uzņēmums kopā nodarbina 6 darbiniekus un tikai summējot visus ar GRB saistīto uzņēmumu (kas ir atsevišķas juridiskās personas un darbojas pilnīgi nesaistītās nozarēs) darbiniekus, to skaits pārsniedz 50, proti, 54 darbinieki. Turklāt vēl tikai viens no saistītajiem uzņēmumiem ir pieteicies un saņēmis valsts atbalstu, pārējie uz atbalstu no valsts Covid-19 krīzes situācijā nav nedz pieprasījuši, nedz saņēmuši.

“Mēs neesam veikuši nekādas maldinošas darbības, esam rīkojušies saskaņā ar normatīvajiem aktiem un esam pilnībā pārliecināti par savu taisnību, ko esam gatavi pierādīt arī tiesā. Diemžēl tiesvedības procesā tiks nelietderīgi tērēti gan valsts, gan mūsu resursi un laiks, par ko atkal neviens no ierēdniecības nekādu atbildību nenesīs. Šī ir cīņa par ledus halles izdzīvošanu un diemžēl arī ar VID formālismu,” rezumē D.Liepiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VID 220 nodokļu maksātājiem pieprasījis atmaksāt Covid-19 atbalsta grantu

LETA, 16.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopumā pieņēmis lēmumu 220 nodokļu maksātājiem pieprasīt atmaksāt Covid-19 pandēmijas laikā izsniegtos grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai 5,535 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Kopumā par nepamatota pieprasītā/saņemtā atbalsta atmaksu pavisam ir tikušas ierosinātas 33 tiesvedības.

No minētajām tiesvedībām noslēgušās 12 tiesvedības, no kurām 11 tiesvedības ir VID labvēlīgas, viena ir VID nelabvēlīga, bet 21 lietā turpinās tiesvedība.

VID ir saņēmis spriedumu SIA "GRB investīcijas" pieteikuma lietā, ar kuru ir pilnībā apmierināti "GRB investīcijas" pieteikumi, uzdodot VID viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas izdot "GRB investīcijas" labvēlīgu administratīvo aktu par atbalsta apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai par 2021.gada novembri, un atcelt VID lēmumu.

Attiecīgi VID Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā mēneša laikā izvērtēs minētā sprieduma pamatojumu un lems, vai ir pamats to pārsūdzēt apelācijas kārtībā, iesniedzot apelācijas sūdzību par pirmās instances spriedumu.

Komentāri

Pievienot komentāru