Jaunākais izdevums

Uz purviem var skatīties no trīs aspektiem - zinātniskā, ekonomiskā un dabas aizsardzības. Kopā ar Ezeru un purvu izpētes centra valdes priekšsēdētāju Ilzi Ozolu "Dienas Bizness" iepazina Puikules purvu, lai vairāk uzzinātu par Latvijas purvu izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Uzņēmums: Ugunsgrēks Ozolu kūdras purvā, iespējams, izcēlies no dzirksteles

LETA, 01.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ugunsgrēkā Kuldīgas novadā Ozolu kūdras purvā, iespējams, izcēlies no dzirksteles, aģentūrai LETA pieļāva purva apsaimniekotāja, kūdras izstrādes uzņēmuma "Baloži & Ko" izpilddirektors Artis Freibergs.

Freibergs atzina, ka iepriekšējās dienās bijis liels sausums. Ir pieņēmums, ka ugunsgrēks, visticamāk, izcēlās no kādas tehnikas vienības vai kā cita radītas dzirksteles.

Viņš teica, ka dzēšanas darbi turpinājās vēl šodien - no dubļiem atsegtas un līdz galam nodzēstas kūdras kaudzes, lai tās negruzdētu. Patlaban attiecīgie darbi esot noslēgušies un ugunsdzēsēji vāc šļūtenes, kā arī pārējo aprīkojumu.

Freibergs sacīja, ka dzēšanas darbi aizritējuši samērā veiksmīgi, ņemot vērā laika apstākļus - vēju un sausumu, kas padarīja tos grūtākus. Tālākais ir turpināt uzraudzīt ugunsgrēka izcelsmes vietu. Visdrīzāk tas būs jādara, kamēr neuznāks lietus. Jāgūst pilnīga pārliecība, ka dziļākajos zemes slāņos neturpinās gruzdēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā, blakus skatu tornim un Tarzāna parkam izveidots jauns tūrisma un izklaides objekts – Jūrmalas tīklu parks.

Tas izvietots parka priedēs 6 metru augstumā un to veido 5 tīklu laukumi un tuneļi 600 kvadrātmetru platībā.

Atpūtu papildina dažādi elementi: labirinti, šūpoles, mīksto bumbu un kluču laukumi, tīklu purvs un slidkalniņi. Vecuma ierobežojumu parka apmeklējumam nav. Biļetes cena noteikta 10 eiro.

Tīklu parkā vienlaikus var atrasties līdz 40 cilvēkiem. Ieeja tīklu parkā tiek organizēta katrā apaļā stundā, apmeklējuma ilgums ir 55 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru