Pakalpojumi

Viesnīca: Darbinieku atlase faktiski jāsāk no jauna

Žanete Hāka, 01.06.2020

Jaunākais izdevums

Ārkārtas situācijas laikā viesnīca "Rožmalas" bija slēgta un šobrīd darbību atsāk daļēji - atveram viesnīcu un restorānu darbam sestdienās un svētdienās, stāsta viesnīcas pārstāvji.

"Ja ir pieprasījums, kas nosedz darbinieku darba algas izmaksu, pieļaujam izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumus arī citās dienās, pēc pieprasījuma," norādīja viesnīcā.

Šobrīd, pēc viņas teiktā, vērojams pieprasījums no Latvijas iedzīvotājiem, kas brīvdienās ar auto apceļo Latviju. Kāzas tiek atceltas vai pārliktas tuvāk septembrim un uz rudens pusi. Manāma tendence, ka kāzas no 50-60 personām tiek samazinātas līdz 25 personām. Pārsvarā ir privātpersonu pieprasījumi - restorāna pakalpojumi, jubileju svinības ar nelielu viesu skaitu.

Viņa gan piebilst, ka ir daži interesanti pieprasījumi no uzņēmumiem, kas krīzē nav cietuši, viņa novērojusi. Viens no tiem ir uzņēmums, kas saviem darbiniekiem (līdz 20 personām), organizējot riteņbraukšanas ceļojumu, lai apceļotu vietējo novadu, rezervē numuriņus un vakariņas. Cits uzņēmums vairākas dienas mazā sastāvā (līdz 15 personām) organizē darbu citā vidē viesnīcā, katram darbiniekam izvēloties savu numuriņu un ēdināšanas pakalpojumus.

No kompānijām rezervācijas vasarai un rudenim nenotiek. Tie pasākumi, kas bija rezervēti, tiek atcelti, jo plānoto pasākumu dalībnieku skaits bija 50 personām un vairāk.

"Tā kā atrodamies A7 šosejas malā, cerējām uz garāmbraucējiem, bet šobrīd, neskatoties uz to, ka Baltijas robežas ir vaļā, pieprasījums nav jūtams," atzīst viesnīcas pārstāvji.

Šobrīd viesnīcas pakalpojumu klāsts nav mainījies, bet mainījusies esošo darbinieku noslodze. Ideālā variantā tam jābūt cilvēkam orķestrim, kas var veikt vairākas funkcijas, tādejādi saglabājot iespēju strādāt bez mīnusa zīmes. Tādējādi darbinieku faktiski atlase jāsāk no jauna, saka "Rožmalas" pārstāvji.

Laukos darbinieki strādā vairākos darbos, jo pie esošā pieprasījuma pilnu slodzi nodrošināt nevar. Rodas situācijas, ka dienās, kad ir pieprasījums, trūkst darbaspēka, jo tas aizņemts citā darbā. Atvērt kompleksu darba dienās nozīmē audzēt mīnusus, jo minimālais pieprasījums nenosedz darbinieku algas. Izdevumu sadaļā pieaugušas izmaksas uz dezinfekcijas, tīrīšanas līdzekļiem, papīra salvetēm, kurām nav pretī ienākumu. Tāpat izmaksas palielina ēdināšanas izmaksas, jo netiek piedāvāti ēdieni no koplietošanas traukiem - piemēram, nav bufetes brokastīs, nav kafijas pauzes klasiskā izpratnē, kad uzkodas tiek servētas uz viena šķīvja.

"Ņemot vērā visus šos apstākļus, saskatām negatīvo iezīmi - apkalpošanas un servisa līmeņa kritumu, kā arī viesmīlības sektora zemās algas, neregulāru darba grafiku un neprognozējamu darba apjomu, kas darbiniekiem aizplūst prom no nozares, meklējot labākas darba vietas ar lielāku algu, regulāru vai prognozējamu darba grafiku," teic viesnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO: Rožmalas: Vēlamies panākt, lai tūristi izbrauc ārpus Rīgas

Žanete Hāka, 05.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atpūtas komplekss Rožmalas aizvadījis sezonu, un kompleksa īpašnieki ir apņēmības pilni nākotnē paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, tādējādi piesaistot vēl vairāk apmeklētāju, stāsta atpūtas kompleksa mārketinga direktore Ilze Djačuka.

Rožmalas atrodas Ceraukstē, aptuveni 5 km no Bauskas centra, un pēdējo gadu laikā strādā, lai aizvien vairāk tūristu uzzinātu par atpūtas kompleksu, kura teritorijā atrodas ne tikai viesnīca, bet arī senas dzirnavas.

“Mēs ļoti vēlamies, lai Rīga iznāk uz laukiem, jo arī ārpus Rīgas ir daudz objektu, ko apmeklēt. Pēdējo gadu laikā šāda tendence ir vērojama - tiesa gan, varbūt tas notiek salīdzinoši lēnām, taču izteikti. Reģionos ir pieejami daudz un dažādi produkti, daudzi tūrisma objektu veidotāji ir ļoti inovatīvi, un var tikai apbrīnot cilvēku izdomu, tādēļ cerams, ka arī tūristi aizvien vairāk tos novērtēs un augs reģionu popularitāte” viņa piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikdienas steigā bieži vien aizmirstam padomāt par atpūtu sev un saviem mīļajiem. Atpūta un nesteidzīgi pavadīts laiks kopā ar savu otro pusīti dos prieku, ļaus izbaudīt dzīves skaistumu un radīs labsajūtu. Atpūta diviem sniedz mieru, ļauj saprast, ka otrs cilvēks ir svarīgs, tā ir arī pateicība par to, ka šis cilvēks ir jūsu dzīvē.

Dāvanu Serviss ir sagādājis daudzas iespējas šādiem miera un labsajūtas mirkļiem kopā ar savu mīļoto cilvēku.

Kādu dāvanu izvēlēties Dāvanu Servisā?

Dāvanu Serviss piedāvā iegādāties dāvanā romantisku atpūtu diviem cilvēkiem ar SPA procedūru. To var izbaudīt skaistākajās Latvijas atpūtas vietās – “Hotel Jūrmala SPA”, “Silene Resort & SPA”, “Rožmalās”, Mārcienas muižā, SPA viesnīcā “Ezeri”, viesnīcā “Santa”, kā arī Lietuvā, Pakrojas muižā.

Ja dodat priekšroku klusai atpūtas vietai, var iegādāties un uzdāvināt iespēju pavadīt romantisku laiku bungalo mājiņā pie jūras, namiņā kokā atpūtas vietā “Miera osta” vai atpūtu pie ezera “Ungurmalās”.

Komentāri

Pievienot komentāru