Jaunākais izdevums

Baltijas nekustamo īpašumu tirgū ienākusi jauna nekustamo īpašumu kompānija VIG FUND a.s., Vienna Insurance Group (VIG), kas decembra nogalē iegādājusies daļu no Baltic RE Group īpašumiem - trīs biroju ēkas Rīgā.

VIG FUND īpašumā nonākušas trīs ēkas - Kaļķu ielā 12 un 15, kā arī Brīvības bulvārī 21. Pārdevēja intereses darījuma pārrunās pārstāvēja Colliers Baltics investīciju komanda, bet juridisko palīdzību pircējam sniedza Ellex Klavins, pārdevējam - Ecovis Convents.

"Baltijas RE Group īstenotā portfeļa pārveidošana liecina par to, ka vēsturiskas ēkas var veiksmīgi komercializēt, radot vērtību to īpašniekiem un izraisot profesionālu investoru interesi. Priecājamies par jaunā investora - VIG FUND - ienākšanu Baltijas nekustamo īpašumu tirgū, turklāt ar tik vērienīgu darījumu," komentē Anžela Kolesņikova, Colliers Baltics investīciju departamenta vadītāja.

Baltic RE Group - ir nekustamo īpašumu investīciju kompānija, kuru 2008. gadā dibinājuši Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca) un Marko Kioato (Marco Chioatto) un kas specializējas NĪ portfeļu ar pievienoto vērtību izveidē un pārvaldīšanā Baltijā. Baltic RE Group investē mūsdienīgu ēku iegādē, ieviešot tajās inovatīvus risinājumus un piesaistot uzticamus, labi atpazīstamus īrniekus.

"Esmu lepns par veiksmīgi noslēgto darījumu ar VIG FUND. Esam bijuši pārrunās par šo diezgan ilgi, un tas ļāva man saprast, ka mums ir kopīgas vērtības un līdzīga pieeja ieguldījumiem: unikāli vēsturiskie objekti, neapbūvētas vietas un apdomīgs ilgtermiņa skatījums. VIG FUND neapšaubāmi ir labākais iespējamais spēlētājs, kuram nodot šīs ēkas, jo par tām mums ir īpaša sajūta. Mēs sadarbosimies arī nākotnē, jo turpināsim apsaimniekot pārdotos īpašumus, un mūsu kopīgās vērtības var būt stabils pamats turpmākiem sasniegumiem. Runājot par Baltic RE Group stratēģiju, varu teikt, ka arī turpmāk mēs plānojam investēt reģionā, jo esam pārliecināti, ka Rīga un Latvija - kas ļāva mums veikt ārkārtīgi veiksmīgus ieguldījumus augsti profesionālā vidē - joprojām piedāvā labas iespējas veikt lieliskos ilgtermiņa ieguldījumus," stāsta Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca), Baltic RE Group valdes priekšsēdētājs, izpilddirektors un dibinātājs.

"Līdz ar šo iegādi mēs turpinām savas stratēģijas īstenošanu - investēt A-klases objektos Centrāleiropā un Austrumeiropā. Tas arī atbilst VIG grupas investīciju pieejai - uzņemties ilgtspējīgas saistības reģionā," uzsver Karolīna Mokera (Caroline Mocker), VIG FUND valdes priekšsēdētāja.

VIG FUND ir VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) grupas uzņēmums, kas ir vadošā apdrošināšanas sabiedrība Austrijā, kā arī Centrāleiropā un Austrumeiropā, un tajā strādā vairāk nekā 25.000 darbinieku aptuveni 50 apdrošināšanas sabiedrībās 25 valstīs.

VIG FUND fokusējas uz investīcijām nekustamajā īpašumā Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā, koncentrējoties uz komerciālajiem nekustamiem īpašumiem (tirdzniecības un biroju platības) labākajās atrašanas vietās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Trīs jūru iniciatīvas valstis Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos ieguldījušas 1,96 miljardus eiro

Db.lv, 22.06.2022

20. un 21. jūnijā Rīgā tika aizvadīts Trīs jūru iniciatīvas (3JI) biznesa forums, kurš pulcēja 12 3JI reģiona valstu līderus, iniciatīvas stratēģiskos partnerus, kā arī reģiona un starptautiska līmeņa uzņēmējdarbības un investīciju sektora pārstāvjus.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos ārvalstnieki šobrīd ieguldījuši 11,39 miljardus eiro, liecina Lursoft apkoptā informācija. No tiem 1,96 miljardus eiro veido Trīs jūru iniciatīvā esošās valstis.

Trīs jūru iniciatīva dibināta 2016.gada 25. augustā, apvienojot tajā 12 Eiropas Savienības valstis, kas ģeogrāfiski novietotas starp Adrijas, Balto un Melno jūru, – Austriju, Bulgāriju, Čehiju, Horvātiju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju un Ungāriju.

Lursoft dati rāda, ka šo valstu ieguldījums Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos kopš 2016.gada audzis par 82,13%.

Infografiku skatiet šeit.

Visstraujāk šajā periodā palielinājies ieguldījumu apjoms no Čehijas, kamēr lielākais kritums reģistrēts Slovākijas ieguldījumos. Vienlaikus jānorāda, ka šajā periodā par 37% sarucis gan ieguldītāju skaits, gan arī to uzņēmumu skaits, kuru pamatkapitālos personas no Trīs jūru iniciatīvas valstīm veikušas ieguldījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru