Ražošana

VVD konstatē vides aizsadzības prasību pārkāpumus SIA Stiga RM darbībā

Žanete Hāka, 08.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot pārbaudi bērza saplākšņa ražošanas uzņēmumā SIA Stiga RM, Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālās vides pārvaldes (Liepājas RVP) inspektori konstatējuši ilgstošas vides aizsardzības prasību neatbilstības, kā rezultātā Kuldīgas novadā, privātā dīķī, bojā gājušas zivis, informē VVD.

Liepājas RVP plāno veikt arī tuvumā esošas Krāčupītes pārbaudi, lai pārliecinātos, vai piesārņojums nav skāris arī dabiskā lašu sugas zivju nārsta upi.

Šobrīd Liepājas RVP uzsākusi administratīvo lietvedību un izvērtēs SIA Stiga RM rīcību. Kopš piektdienas, 5. februāra, notikuši uzņēmuma lietus ūdens kanalizācijas sistēmas attīrīšanas darbi. Sistēmā nezināmu laika posmu nonācis neattīrīts ūdens, kas plūdis uzņēmuma teritorijā no koka baļķu mērcēšanas konteineriem. Savukārt pa lietus ūdens kanalizācijas sistēmu netīrais ūdens nonācis grāvī, kas 600 metrus tālāk ir savienots ar privātu dīķī.

Šobrīd lietus ūdens kanalizācijas sistēma ir attīrīta un novadgrāvjos piesārņojums vairs nav konstatēs. 8. februārī, Kuldīgā notiks civilās komisijas sēde, kurā piedalīsies domes, VVD un uzņēmuma pārstāvji. Sēdē apspriedīs veiktos pasākumus vides kvalitātes uzlabošanā un vienosies par turpmāko sadarbību vides avārijas seku likvidēšanā.

Tāpat VVD Liepājas RVP vērtēs inspektora rīcība, pildot savus amata pienākumus vides piesārņojuma konstatēšanā un veicot kontroles uzņēmumā SIA Stiga RM. Vides pārvalde pieļauj, iespējams, pārkāpumus uzņēmuma darbībā varēja konstatēt krietni agrāk.

Komentāri

Pievienot komentāru