Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Bankas licenci elektroniskās naudas iestādes darbībai oktobrī saņēmis uzņēmums SIA "xpate", kas piedāvā inovatīvus risinājumus korporatīvajiem un privātajiem klientiem Latvijā un ārpus tās robežām, pastāstīja uzņēmumā.

Licence paredz tiesības emitēt elektronisko naudu un papildus sniegt vairākus licencē norādītos maksājumu pakalpojumus, tostarp nodrošināt izejošos un ienākošos maksājumus – gan kredītpārvedumus, gan maksājumu saņemšanu. "xpate" tāpat būs tiesīga piedāvāt kredītlimitu maksājumu veikšanai un izsniegt norēķinu kartes. Uzņēmums izmantos Tehnoloģiju un Maksājumu pakalpojumu otrās direktīvas jeb PSD2 regulējamaparedzētās iespējas, koncentrējoties uz pakalpojumu pieejamību biznesa klientiem, kā arī piedāvās pakalpojumus privātpersonām.

Tā darbība Eiropas Savienības dalībvalstīs būs iespējama pēc tam, kad uzņēmums būs paziņojis Latvijas Bankai par vēlmi sākt maksājumu pakalpojumu sniegšanu citā Eiropas Savienības dalībvalstī."xpate" ir 2020. gadā Apvienotajā Karalistē reģistrēts un Londonā bāzēts FinTech uzņēmums.

“xpate ir fintech uzņēmums, kas savu darbību reģistrēja Apvienotajā Karalistē 2020. gadā un ir Visa un Mastercard maksājumu sistēmu partneris. “Mēs saprotam, ar kādiem izaicinājumiem šobrīd pasaulē saskaras MVU un xpate misija ir atrisināt šīs problēmas. Mēs sniedzam atbalstu tirgotājiem, kuri vēlas veikt darījumus globālā mērogā, sākot no efektīvas maksājumu apstrādes līdz konkurētspējīgiem ārvalstu valūtas darījumiem, ļaujot mūsu klientiem racionalizēt starptautiskās operācijas un palielināt savu rentabilitāti,” saka uzņēmuma izpilddirektors Mihails Šafro.

"xpate" reģistrēta 2022.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 500 000 eiro. "xpate" īpašniece ir SIA "x22", kuras īpašnieki ir Mihails Šafro (90%) un viņam piederošā SIA "xpate Links" (10%).

Komentāri

Pievienot komentāru