Citas ziņas

Zaharjins pārsūdz lēmumu, ar kuru viņam jāatdod Lipmanam daļa akciju

Elīna Pankovska, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Metalurģijas uzņēmuma a/s Liepājas metalurgs akcionārs Sergejs Zaharjins iesniedzis apelācijas sūdzību strīdā ar Kirovu Lipmanu par 11,5% uzņēmuma akciju, liecina ieraksts Tiesu informācijas sistēmā. Sūdzība iesniegta 5.jūnijā, bet vēl nav zināms, vai tā tiks pieņemta un kad tā varētu tikt skatīta.

Maija sākumā Rīgas apgabaltiesa apmierināja K.Lipmana prasību pret S.Zaharjinu par 1 950 550 uzņēmuma akciju atgriešanu. Tas nozīmē, ja spriedums stātos spēkā, S. Zaharjinam būtu jāpārskaita K.Lipmanam 11,5% akciju. Šādā gadījumā K. Lipmanam piederētu 35% akciju. Tiesa lēma, ka no S. Zaharjina jāpiedzen arī tiesāšanās izdevumi vairāk nekā 13 tūkst. Ls apmērā.

Pēc Rīgas apgabaltiesas lēmuma prasītāja puses pārstāvis, zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks stāstīja, ka, viņaprāt, cits lēmums nevarēja būt, jo gada laikā Zaharjina kunga advokāti tā arī nenosauca nevienu iemeslu, kāpēc viņam būtu kādas tiesības uz strīdus akcijām. Viņš arī piebilda, ka ar 23% akciju, kas K. Lipmanam piederēja līdz šim, viņam bija liegta iespēja saņemt informāciju no rūpnīcas.

S. Zaharjins jau agrāk intervijā DB norādīja, ka kopš 2003. gada pilna akciju pakete ir glabājusies viņa kontā Hipotēku bankā. S. Zaharjins katru mēnesi maksājis bankai par akciju apkalpošanu un neesot saņēmis nevienu vēstuli ar pretenziju. «Varbūt pat labi, ka tiesa izšķir šo lietu un pieņem juridiski pamatotu lēmumu,» viņš iepriekš sacīja. Saskaņā ar DB pētījumu akciju cena 2003. gadā, kad K. Lipmans ieguva Liepājas metalurga akcijas, bija aptuveni 70 santīmu par akciju.

K. Lipmans akcijas uz laiku pārvaldījumā S. Zaharjinam pārskaitīja 2003. gadā. «Uzņēmumam bija sadrumstalota īpašnieku struktūra, jo Iļjam Segalam, S. Zaharjinam un K. Lipmanam katram pieder vairāk nekā 28% uzņēmuma akciju, un nebija neviena akcionāra, kam būtu izteikta loma. Tā kā uzņēmumā bija paredzēts modernizācijas process, bija nepieciešams modernizēt vecās iekārtas, runāt ar kreditoriem un investoriem, vest pārrunas, tika pieņemts lēmums, ka vienam no viņiem vajadzētu kļūt par uzņēmuma seju, kam būs vara un ar ko cilvēki runās. Tas bija Sergejs Zaharjins,» stāstīja P. Rebenoks.

K. Lipmans toreiz pārskaitījis 11,5% akciju, to pašu izdarījis arī I. Segals, jo arī viņa daļa samazinājusies. Svarīgi minēt, ka abu pušu starpā par akciju pārskaitījumu un nodošanu uz laiku pārvaldībā pastāvējusi mutiska vienošanās un nekāda dokumenta, kas varētu darījumu apliecināt, nav. Taču esot fiksēts pārskaitījums no privātkonta uz privātkontu, kā arī brīdī, kad K. Lipmans ar S. Zaharjinu vienojās, bijuši klāt liecinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru