Citas ziņas

Zatlers: nekādā gadījumā 16. martā nedrīkst izmantot Ukrainas karogus

Dienas Bizness, 13.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tie, kuri plāno piedalīties 16.marta pasākumā pie Brīvības pieminekļa, aicināti nekādā gadījumā neizmantot Ukrainas valsts karogus. Tā pauda Latvijas bijušais Valsts prezidents un pašreizējais Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Valdis Zatlers LNT raidījumā 900 sekundes.

Tāpat viņš pauda, ka provokatoriem, kas arī svētdien dosies pie Brīvības pieminekļa,to darīs tikai tāpēc, lai tur notiekošo varētu izmantot melīgai Krievijas propagandai, kas vērsta pret Latviju. Ja leģionāru pasākumā būs redzami Ukrainas karogi, to izmantos, lai kultivētu melīgo informāciju par nacisma atdzimšanu Krievijā.

«Valdības pārstāvji un koalīcijas partijas, esam Latvijas patrioti un respektējam visus karā kritušos karavīrus. Latvijā oficiālā karavīru piemiņas diena ir 11. novembris, nevis 16. marts. Tāpēc visi, kas vēlas izrādīt cieņu kritušajiem karavīriem 16.martā, var doties apmeklēt Lestenes brāļu kapus, tādejādi nepakļaujot Latviju nevajadzīgiem provokācijas draudiem,» tā vēstulē paudusi Latvijas premjerministre L. Straujuma.

Komentāri

Pievienot komentāru