Budžets

Zatlers un domubiedri liedzas atklāt budžeta konsolidācijas plānus

Madara Fridrihsone, 04.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Zatlera reformu partija (ZRP) paziņojusi, ka jau 2012. gadā valsts budžeta deficīts nedrīkst pārsniegt 2,5 % no IKP, pagaidām nedz pats Valdis Zalters, nedz viņa domubiedri – bijušais Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis un ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis – vairās atbildēt uz jautājumu, kā viņi nodrošinātu 150 milj. Ls līdz 160 milj. Ls lielu 2012. gada budžeta konsolidāciju.

R. Ķīlis paziņoja, ka uz šo jautājumu pagaidām neesot iespējams atbildēt, jo ZRP aktīvistu rīcībā pagaidām neesot nepieciešamās informācijas, piemēram, par to, cik daudz iedzīvotāju ir Latvijā.

Savukārt V. Dombrovskis uzsvēra, ka konsolidācijas priekšlikumu sagatavošanai pēc 17. septembrī paredzētajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām būšot vien dažas nedēļas laika, tādēļ ļoti daudz kas būs atkarīgs no tā, cik kvalitatīvi pašreizējā valdība būs paveikusi 2012. gada valsts budžeta sagatavošanu.

Tomēr V. Dombrovskim esot skaidrs, ka 2012. gadā konsolidāciju nevarēs veikt uz nodokļu paaugstināšanas rēķina, tiesa, varētu tikt atcelti nodokļu atvieglojumi «atsevišķām priviliģētām grupām».

Komentāri

Pievienot komentāru