Pārtika

Zefīra ražotnē Mikas M gaida pārmaiņas

Dienas Bizness, 19.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizkrauklē, zefīra ražotnē Mikas M, gaidāmas lielas pārmaiņas. Piedaloties Eiropas Savienības projektā, iegūti līdzekļi ražošanas telpu un noliktavu rekonstrukcijai. Plānots iegādāties jaunas iekārtas, kā arī visas ražotnes telpas izvietot vienā stāvā, vēsta reģionālais medijs Staburags.

Tas būtiski uzlabošot darba apstākļus un vienkāršošot ražošanas procesu.

Dace Iesalniece, ražotnes pārtikas tehnoloģe, stāstījusi, ka vislielākās pārmaiņas būs izejvielu un gatavās produkcijas noliktavās. Daļa no tām šogad uzceltas no jauna, pārējās modernizētas, tajās izvietoti kondicionieri, ledusskapji. Ieguvums — turpmāk visas zefīra ražošanai nepieciešamās izejvielas glabāsies vienuviet. Pašlaik, lai produkta izmaksas samazinātu, izejvielas iepērk pēc iespējas vairāk, bet agrāk to glabāšanai nereti izmantoja noliktavas Rīgas pusē. Lai arī ieguvums ir būtisks, telpu jautājums būs aktuāls arī tur­pmāk, raksta Staburags.

Būs arī jaunas ražošanas iekārtas, jo daļa no pašlaik darbinātajām ir nolietojušās.

Tehnoloģe lepojusies, ka Aizkrauklē ražotais zefīrs kļūstot arvien pazīstamāks pasaulē. Pastāvīgi pircēji ir Lielbritānijā, Vācijā, Spānijā un Grieķijā. Zefīra kravas nogādā arī Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru