Nekustamais īpašums

Ziemeļkipras nekustamo īpašumu uzņēmums izveido pārstāvniecību Rīgā

Zane Atlāce - Bistere, 05.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai iepazīstinātu interesentus ar iespējām iegādāties nekustamo īpašumu starptautiski neatzītajā Ziemeļkipras Turku Republikā (ZKTR), Rīgā darbu sākusi Ziemeļkipras nekustamo īpašumu uzņēmuma Noyanlar Group pārstāvniecība, informē uzņēmuma pārstāvji.

Kaut arī ZKTR tiesiskā statusa dēļ daudzi potenciālie investori pret darījumiem šajā teritorijā izturas rezervēti, interese tomēr pieaug un īstenoti arī vairāki nekustamo īpašumu projekti, tostarp arī Vidusjūras krastā, norāda pārstāvji.

Salīdzinājumā ar Kipras grieķu daļu, salas ziemeļdaļā nekustamā īpašuma cenas esot salīdzinoši zemākas. Līdzīgu mājokļu cena Kipras dienvidu daļā esot vismaz trīs reizes augstāka.

«Ziemeļkiprā ir turku, Izraēlas un amerikāņu bizness. Un tur, kur ir liela nauda un liels bizness, tur likumsakarīgi cenšas saglabāt klusumu un kārtību,» saka uzņēmuma pārstāvis Anatolijs Gofs.

Jautāts, kā tiesības uz īpašumu salas ziemeļos ietekmēs Kipras iespējamā apvienošanās un sekas, ko rada apgrūtinājumi no grieķu vai turku puses, kuriem nekustamie īpšumi ir piederējuši pirms salas sadalīšanas, otrs uzņēmuma pārstāvis Ļevs Kliots skaidro, ka zeme ir uzņēmuma īpašumā un tai ir visi nepieciešamie valdības apstiprinājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru