Jaunākais izdevums

AAS BTA Baltic Insurance Company (BTA) apliecinājusi kompensāciju izmaksu klientiem, kuriem radušies zaudējumi saistībā ar Ryanair atceltajiem reisiem.

Oficiālajā Ryanair paziņojumā norādīts, ka reisu atcelšana nepieciešama, jo aviokompānijai rada problēmas lidmašīnu kavēšanās, kas notiek laikapstākļu un gaisa satiksmes dispečeru streiku dēļ, kā arī kavēšanās, par kurām ir atbildīga gaisa satiksmes kontrole. Vienlaikus lidsabiedrība atzinusi, ka pieļautas kļūdas darbinieku atvaļinājumu plānošanā, tādēļ turpmāko sešu nedēļu laikā pilotiem un stjuartiem ir jāizņem iekrātās atvaļinājuma dienas. Šobrīd pieejamā informācija liecina par četru reisu atcelšanu uz un no lidotas Rīga.

Ryanair atceļ reisus starp Rīgu un Londonu

BTA visiem klientiem, kuri iepriekš ir iegādājušies BTA ceļojumu apdrošināšanas polises ar iekļautu risku Lidojumu aizkavēšanās, atcelšana šos gadījumus uzskatīs kā apdrošināšanas gadījumus un kompensēs klientiem radušos izdevumus par apmaksātu un neizmantotu viesnīcu ceļojuma galamērķī, ja ceļojums vēl nav uzsākts, kā arī par aviobiļetēm, ja ceļojums sastāv no diviem vai vairākiem pārlidojumiem. Atlīdzība tiks izmaksāta noteiktā limita ietvaros. Gadījumos, ja atcelts avioreiss, klientam atrodoties galamērķī, tiks atlīdzināti izdevumi par viesnīcu un ēdināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Francijas tiesa nosoda lastminute.com par «parazītismu», pārdodot Ryanair biļetes

LETA--AFP, 06.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīzes Tirdzniecības tiesa ir likusi Lielbritānijas tiešsaistes tūrisma aģentūrai «lastminute.com» izbeigt Īrijas zemo cenu aviosabiedrības «Ryanair» biļešu pārdošanu bez šīs aviosabiedrības piekrišanas, kā arī nosodījusi šādu praksi kā «parazītismu».

«Izmantojot «Ryanair» datubāzi,» «lastminute.com» un tās Francijas operācija «Lmnext FR» «ir veikušas parazītisma aktu,» teikts tiesas lēmumā, kas datēts ar 20.martu un kura kopiju ieguvusi ziņu aģentūra AFP.

«Ryanair» savā paziņojumā apsveica šo tiesas lēmumu, kas liek izbeigt aviokompānijas vietnes «izmantošanu par brīvu» bez tās piekrišanas.

«Ryanair» preses sekretārs Robins Kīlijs paziņoja, ka aviokompānija aicina patērētājus «izvairīties no tādiem datu kopētājiem kā «lastminute» un reģistrēties tieši «Ryanair» vietnē – vienīgajā vietā, kur atrodamas vislētākās «Ryanair» biļetes».

Lieta tika ierosināta pēc tam, kad «Ryanair» ieviesa ierobežojumus tās vietnes izmantošanā. Starp šiem ierobežojumiem ir aizliegums tūrisma aģentūrām pirkt «Ryanair» reisu biļetes no šīs vietnes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» piektdien atcēlusi reisus no lidostas «Rīga» uz Beļģijas galvaspilsētu Briseli un Vācijas pilsētām Berlīni un Brēmeni, aģentūru LETA informēja lidostā.

Attiecīgi piektdien atcelti arī «Ryanair» reisi no šim trim pilsētām uz Rīgas lidostu.

Kā ziņots, streika dēļ «Ryanair» paziņojis par gandrīz 400 reisu atcelšanu piektdien.

«Ryanair» paziņoja, ka Vācijas pilotu streika dēļ piektdien atcels 250 reisus. Šo reisu pasažieri bez maksas varēs mainīt izlidošanas laiku vai arī nodot atpakaļ biļetes. Piektdien streikot jau solījuši «Ryanair» piloti Īrijā, Zviedrijā un Beļģijā, paredzot būtiskus traucējumus tūkstošiem pasažieru. Šo streiku dēļ «Ryanair» iepriekš paziņoja par 146 reisu atcelšanu.

«Ryanair» jau pagājušajā mēnesī skāra vairāki streiki, kas Beļģijā, Īrijā, Itālijā, Portugālē un Spānijā ietekmēja 600 lidojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa ir atstājusi negrozītu pirmās instances tiesas nolēmumu, ar kuru apmierināts Īrijas komersanta "Ryanair Ltd." pieteikums, un lidostai būs jākompensē zaudējumi un tiesāšanās izdevumi 1,6 miljonu eiro apmērā.

Tiesa lēma, ka 2014.gada 24.marta ārvalsts šķīrējtiesas spriedums "Ryanair" strīdā ar VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" ir atzīstams un izpildāms Latvijā.

Šis apelācijas instances tiesas lēmums nav pārsūdzams un ir stājies likumīgā spēkā.

Tas nozīmē, ka lidostai "Rīga" jāmaksā "Ryanair" piespriestā zaudējumu kompensācija 802 000 eiro apmērā, jāsedz tiesvedību izdevumi Latvijā un ārvalsts šķīrējtiesā, kā arī jāsedz ar lietas vešanu saistītie izdevumi advokāta palīdzībai.

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija savā lēmumā ir atzinusi, ka minētais ārvalsts šķīrējtiesas spriedums neskar pieteicēja pasažieru tiesības, jo tie nav konkrētā šķīrējtiesas līguma dalībnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas konkurences uzraugs ceturtdien noteica Īrijas zemo cenu aviokompānijai «Ryanair» 1,85 miljonu eiro naudassodu par reisu masveida atcelšanu un tās ietekmētu pasažieru adekvātu neinformēšanu par viņu tiesībām.

Konkurences uzrauga paziņojumā teikts, ka 2017. gada septembrī tas pret «Ryanair» sācis procedūru par nekorektu komercpraksi, jo aviokompānija atcēlusi tūkstošiem lidojumu «organizatorisku un vadības problēmu dēļ».

Šīs problēmas nebija «neparedzētas lietas vai problēmas, kuras aviokompānija nespēj kontrolēt, un līdz ar to tika radītas lielas neērtības klientiem», sacīts paziņojumā.

Konkurences uzraugs norādījis, ka «Ryanair» sākumā nav pareizi informējusi pasažierus par viņu tiesībām uz finansiālu kompensāciju atbilstoši Eiropas Savienības normām, un vienīgi piedāvājusi apmainīt biļetes vai saņemt par tām atpakaļ naudu.

Pēc tam, kad konkurences uzraugs bija sācis procedūru, «Ryanair» februārī atjaunojusi informāciju savā interneta vietnē un «individuāli sazinājusies ar klientiem, uz kuriem tas attiecas», lai viņus informētu par viņu tiesībām un to, kā tās izmantot, teikts paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" un Ungārijas "Wizz Air" tiesā apstrīdējušas Viļņas lidostas lēmumu no šā gada sākuma palielināt lidostas nodevas aviokompānijām.

20.janvārī Viļņas administratīvā apgabaltiesa pieņēma izskatīšanai lidsabiedrību sūdzību pret Viļņas lidostas operatorkompānijas "Lietuvos oro uostai" un Lietuvas Transporta drošības administrācijas lēmumiem.

"Ryanair" un "Wizz Air" uzstāj, ka nepamatots ir operatorkompānijas vadītāja 2022.gada 22.jūlijā parakstītais rīkojums par Viļņas lidostas nodevu paaugstināšanu un administrācijas direktora 15.decembrī parakstītais rīkojums, ar kuru tika noraidīta jauno nodevu apstrīdēšana, pirmdien informēja tiesā.

Piektdien tiesa noraidīja aviokompāniju lūgumu apturēt jaunās nodevas līdz spēkā stājas tiesas spriedums.

"Lietuvos oro uostai" paziņoja, ka abas aviokompānijas bieži ir iesniegušas sūdzības par lidostu nodevām arī citās valstīs, un lidostas operatora vērtējumā sūdzība par Viļņas lidostas nodevām ir nepamatota.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānijas Ryanair piloti vairākās Eiropas valstīs piektdien rīko koordinētu 24 stundu streiku, ietekmējot desmitiem tūkstošu pasažieru plānus.

Streiku rīko Ryanair piloti Īrijā, Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē un Zviedrijā, aviosabiedrībai liekot atcelt aptuveni 400 no piektdien ieplānotajiem 2400 reisiem.

Lidsabiedrība norāda, ka šis streiks ietekmējis aptuveni 55 000 pasažieru, kuriem piedāvāta par biļetēm iztērētās naudas atmaksa vai alternatīvi lidojumi.

Streiks vissmagāk skāris Vāciju, kur desmit lidostās atcelti 250 lidojumi. Vācijas arodbiedrība Cockpit norāda, ka aicinājusi tās 400 Ryanair pilotus rīkot 24 stundu streiku, sākot no piektdienas plkst.3.01 (plkst.4.01 pēc Latvijas laika).

Tikmēr Nīderlandē tiesa ceturtdien atļāva Ryanair pilotiem valstī pievienoties šiem streikiem, taču aviokompānija vēsta, ka lidojumi uz un no Nīderlandes netiks atcelti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Ryanair atsakās izmaksāt kompensācijas streiku ietekmētajiem pasažieriem

LETA--DPA, 26.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» ceturtdien atteikusies izmaksāt kompensācijas pasažieriem, kuru reisi šonedēļ tikuši atcelti lidsabiedrības darbinieku streiku dēļ, šādu lēmumu skaidrojot ar ārkārtējiem apstākļiem.

«Ryanair» trešdien un ceturtdien Eiropā atcēlusi aptuveni 600 lidojumus saistībā ar stjuartu divu dienu streikiem Spānijā, Portugālē, Beļģijā un Itālijā, ietekmējot apmērām 50 000 pasažieru ceļojumu plānus. Ceturtdien atcelts arī «Ryanair» reiss no Rīgas uz Žironas lidostu netālu no Barselonas.

Eiropas Savienības (ES) tiesību akti nosaka, ka reisa atcelšanas gadījumā aviokompānijai katram pasažieriem jāmaksā 250 līdz 600 eiro atkarībā no lidojuma attāluma, tomēr kompensācija nav jāmaksā ārkārtēju apstākļu gadījumā.

««Ryanair» pilnībā ievēro ES tiesību aktus. Taču, tā kā šie lidojumi tika atcelti ārkārtas apstākļu dēļ, kompensāciju izmaksa nav paredzēta,» skaidro lidsabiedrība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» pirmdien prezentēja restrukturizācijas plānu, kas paredz izveidot četras struktūrvienības, kā arī paziņoja par zaudējumiem iepriekšējā ceturksnī.

«Ryanair» pavēstīja, ka restrukturizācijas plāns paredz izveidot četras struktūrvienības, un katrai būs savs vadītājs.

Maikls O’Līriijs vadīs grupu kopumā, kā arī viņa vadībā atradīsies uzņēmums «Ryanair DAC», kas pārvaldīs lidsabiedrības darbības Īrijā.

Tāpat tiks izveidota struktūrvienība «Ryanair UK», «Laudamotion» Austrijas biznesa pārvaldībai un «Ryanair Sun» jeb Polijas struktūrvienība.

«Ryanair» arī norāda, ka O’Līriijs piekritis turpināt vadīt aviokompāniju vēl piecus gadiem.

Vienlaikus aviosabiedrība paziņoja, ka šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, tā strādāja ar 20 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem, kas galvenokārt tiek skaidroti ar lidmašīnu biļešu cenu kritumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānijas Ryanair piloti Vācijā piektdien pievienosies Eiropā paredzētajiem Ryanair darbinieku streikiem, saasinoties nesaskaņām par darbinieku atalgojumu un darba nosacījumiem.

Vācijas arodbiedrība «Cockpit» norāda, ka aicinājusi tās 400 «Ryanair» pilotus rīkot 24 stundu streiku, sākot no piektdienas plkst.3.01 (plkst.4.01 pēc Latvijas laika) un ietekmējot visus aviokompānijas izlidojošos reisus.

«Mēs ārkārtīgi atvainojamies ietekmētajiem pasažieriem. Atbildība gulstas uz »Ryanair« vadības pleciem,» preses konferencē trešdien sacīja «Cockpit» prezidents Martins Lohers.

Piektdien streikot jau solījuši «Ryanair» piloti Īrijā, Zviedrijā un Beļģijā, paredzot būtiskus traucējumus tūkstošiem pasažieru.

Arodbiedrības skaidro, ka to prasības pēc algu palielināšanas un darba nosacījumu uzlabošanas nav sadzirdētas, un pēc vairāku mēnešu ilgušām sarunām nav panākts progress.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Valsts prezidents apšauba Kariņa lidojumu ar privātajām lidmašīnām samērīgumu

LETA, 27.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča ieskatā bijušā premjera, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumi ar privātajām lidmašīnām varētu nebūt samērīgi un ekonomiski izdevīgi.

Rinkēvičs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" piekrita, ka Covid-19 laikā un dažādu neplānotu vizīšu dēļ politiķiem būtu jābūt iespējai izmantot speciālos reisus. Taču viņš ir bažīgs par to, vai tas nav kļuvis par tādu praksi, kur vairs netiek vērtēts samērīgums un lētākās iespējas.

"Šeit jāsaka, ka informācija, ar ko iepazīstamies, rāda, ka, visticamāk, tā nav bijis un varēja lidot arī ar komercreisiem," sacīja Valsts prezidents.

Viņš arī uzskata, ka Kariņa komunikācija par šo situāciju nav bijusi ļoti veiksmīga, uzsverot, ka sabiedrībai minētais ir jāskaidro. Arī Valsts kancelejas skaidrojumi neesot pietiekami. Rinkēviča ieskatā Valsts kontroles iesaiste procesa izvērtēšanā varētu būt veiksmīga, saprotot, vai procesā ievērots samērīgums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ryanair atceļ reisus starp Rīgu un Londonu

LETA, 19.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair arī piektdien, 22.septembrī, atcēlusi divus reisus starp Rīgu un Londonu, pavēstīja starptautiskajā lidostā Rīga.

Ryanair atcēlis reisu Londona/Stansteda-Rīga ar plānoto ielidošanas laiku plkst.10.50 un Rīga-Londona/Stansteda ar plānoto izlidošanas laiku plkst.11.30.

«Lidostas Informācijas centrs saņem nedaudz vairāk zvanu kā ikdienā, cilvēkiem interesējoties par Ryanair reisiem, taču nekāda ažiotāža nav vērojama,» pauda lidostā.

Ryanair atcēlis arī divus otrdien plānotos reisus starp Rīgu un Londonu.

Ryanair 15.septembrī paziņoja, ka nākamo sešu nedēļu laikā atcels 40 līdz 50 avioreisu dienā, kas ir mazāk nekā 2% no uzņēmuma kopējā lidojumu skaita, lai tādā veidā uzlabotu precizitāti. Kopumā tiks atcelti 1680 līdz 2100 avioreisu.

Lidsabiedrības paziņojumā bija norādīts, ka reisu atcelšana nepieciešama, jo aviokompānijai rada problēmas lidmašīnu kavēšanās, kas notiek laikapstākļu un gaisa satiksmes dispečeru streiku dēļ, kā arī kavēšanās, par kurām ir atbildīga gaisa satiksmes kontrole.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Reisu atcelšanas skandāla dēļ Ryanair vadītājs atsakās no prēmijas

LETA, 01.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānijas Ryanair vadītājs Maikls O’Līrijs atteicies no savas apjomīgās gada prēmijas, ņemot vērā reisu atcelšanas skandālu, kas būtiski ietekmēja lidsabiedrības darbību.

Ryanair paziņojumā norādīts, ka, neskatoties uz rekordlielo peļņu pagājušajā biznesa gadā, O’Līrijs nolēmis nesaņemt prēmiju, kas viņam pienākas.

Šīs prēmijas apjoms var pat sasniegt gada algas apmēru, kas O’Līrija gadījumā ir aptuveni viens miljons eiro. Iepriekšējā biznesa gadā viņa prēmija veidoja 950 000 eiro.

Par tikko noslēgušos biznesa gadu O’Līrijs algā saņēmis 1,06 miljonus eiro, kā arī aviokompānijas akcijas 1,25 miljonu eiro vērtībā.

Ryanair skaidro, ka O’Līrijs no savas prēmijas atteicies saistībā ar reisu atcelšanas skandālu, kura dēļ aviosabiedrība no septembra līdz martam bija spiesta atcelt aptuveni 20 000 lidojumu.

Ryanair paziņoja, ka reisu masveida atcelšana bijusi nepieciešama, jo aviokompānija pieļāvusi haosu darbinieku atvaļinājumu plānošanā, tāpēc aviokompānijas pilotiem un stjuartiem bijis jāpiešķir uzkrātie atvaļinājumi un viņi nav varējuši ierasties darbā. Tomēr mediji vēstīja, ka Ryanair trūka pilotu, jo vērā ņemamu skaitu pilotu pārvilinājusi konkurente - Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība Norwegian Air Shuttle (Norwegian).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai modernizētu reisu pārvaldību, Rīgas starptautiskajā autoostā (RSA) uzstādīta inovatīva reisu vadības sistēma, kas turpmāk ļaus lielāko daļu ar pasažieru pārvadājumiem saistītās informācijas apstrādāt digitālajā vidē.

Jaunajā reisu pārvaldības sistēmā investēti 300 000 eiro, no kuriem lielāko daļu veido "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") aizdevums.

Sistēmu izstrādājis tehnoloģiju uzņēmums LMT. Plānots, ka jau tuvākajā nākotnē sistēmu transporta plūsmas plānošanai un pārvaldībai varētu izmantot arī citu Latvijas pilsētu autoostas, piemēram, Jelgavas autoosta.

Rīgas starptautiskā autoosta (RSA) ir viens no centrālajiem pasažierpārvadājumu mezgliem Latvijā. Aizvadītā gada sākumā no tās diennaktī izbrauca 750 pasažieru autobusu, bet viena platforma apkalpoja pat 55 autobusus dienā. Līdz šim RSA reisu vadību nodrošināja dispečeru dienests, izmantojot 2003. gadā ieviesto sistēmu “Baltic Lines”, kurā liela daļa aktivitāšu jāveic manuāli, palielinot izpildes laiku un cilvēcisko kļūdu risku informācijas apmaiņas procesos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatību Īrijas zemo cenu aviosabiedrība "Ryanair" paziņojusi, ka no 17.marta līdz 8.aprīlim neveiks līdz 25% īso lidojumu uz un no Itālijas lidostām, tostarp no un uz Rīgu.

Kā apstiprināja lidostā "Rīga", "Ryanair" uz laiku samazinās reisu skaitu maršrutā Rīga-Bergamo un Bergamo Rīga - no 17.marta līdz 28.martam būs par vienu reisu nedēļā mazāk nekā patlaban, savukārt no 29.marta līdz 8.aprīlim - par diviem reisiem nedēļa mazāk nekā patlaban.

Kā liecina informācija "Ryanair" mājaslapā, patlaban lidsabiedrība no Rīgas uz Bergamo veic piecus reisus nedēļā.

Par citām izmaiņām "Ryanair" un citu lidsabiedrību plānos informācija lidostā "Rīga" pagaidām nav saņemta.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka reisu skaita samazināšana attiecas lielākoties uz lidojumiem uz un no citām valstīm. Saistībā ar "Covid-19" vīrusa izplatību būtiski sarucis pieprasījums pēc biļetēm uz "Ryanair" reisiem uz un no Itālijas marta beigās un aprīļa sākumā, norādījusi aviokompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ryanair stjuartu streiki nav ietekmējuši lidojumus uz un no Rīgas

LETA, 19.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrības «Ryanair» stjuartu streiki nav ietekmējuši lidojumus uz Rīgu, reisi no un uz Rīgu kursē ierastajā režīmā, apliecināja lidostas «Rīga» Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

«Patlaban neesam saņēmuši informāciju no aviokompānijas, ka būtu plānots atcelt kādus reisus no vai uz Rīgu. Viss notiek, kā paredzēts,» sacīja Karnīte.

Jau ziņots, ka lidsabiedrība «Ryanair» trešdien, 18.jūlijā paziņoja, ka 25. Un 26.jūlijā paredzētā spāņu, portugāļu un beļģu stjuartu streika dēļ atcēlusi 600 reisus.

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība lēš, ka tas varētu skart 100 000 pasažieru, un paziņojusi, ka klientiem tiks piedāvātas vietas alternatīvos lidojumos vai pilnīga biļešu cenu kompensēšana.

Streiko arī itāļu stjuarti, taču «Ryanair» apgalvo, ka tas neskaršot tās lidojumus uz Itāliju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» ceturtdien paziņoja, ka panākusi vienošanos ar pilotus pārstāvošo Īrijas arodbiedrību, kas varētu izbeigt pilotu streikus, kuru dēļ ietekmēti vairāku desmitu tūkstošu pasažieru ceļojumu plāni.

«»Ryanair« šodien apstiprina, ka naktī tā panākusi vienošanos ar arodbiedrību FORSA un tās Īrijas pilotu komiteju, kas pārstāv Īrijas Republikā bāzētos pilotus,» norāda aviokompānija.

Medijos izskanējusi informācija, ka arodbiedrība ieteikusi pilotiem atbalstīt šo vienošanos, kuras detaļas gan pagaidām nav atklātas.

«Ryanair šos ierosinājumus nodos izskatīšanai [uzņēmuma] padomē pēc tam, kad Īrijā bāzētie piloti būs nobalsojuši par šo vienošanos,» skaidro lidsabiedrība.

Jau ziņots, ka augusta sākumā «Ryanair» piloti vairākās Eiropas valstīs rīkoja koordinētu 24 stundu streiku, ietekmējot desmitiem tūkstošu pasažieru plānus.

Streiku rīkoja «Ryanair» piloti Īrijā, Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē un Zviedrijā, un tādēļ aviosabiedrībai bija jāatceļ aptuveni 400 no ieplānotajiem 2400 reisiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta - Stjuartu streika dēļ Ryanair atceļ 300 lidojumus, arī no Rīgas

LETA, 25.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair trešdien Eiropā atcēlusi aptuveni 300 lidojumus saistībā ar stjuartu divu dienu streikiem Spānijā, Portugālē, Beļģijā un Itālijā.

Lidosta Rīga saņēmusi informāciju, ka tiks atcelts ceturtdienas, 26.jūlija avioreiss no Rīgas uz Žironu (Barselonu) Spānijā. Pagaidām no Ryanair nav saņemta informācija, ka būtu plānots atcelt citus reisus saistībā ar uzņēmuma darbinieku streiku.

Aviosabiedrība jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka piecu arodbiedrību rīkotā streika dēļ vēl 300 reisi tiks atcelti ceturtdien.

Ryanair norāda, ka reisu atcelšana ietekmējusi aptuveni 100 000 pasažieru, kuriem nodrošināti alternatīvi lidojumi vai kuri pieteikušies kompensāciju saņemšanai.

Lai arī streiki rada būtisku ietekmi vairākas Eiropas valstīs, vissmagāk skarta ir Spānija.

Arodbiedrības visās četrās valstīs pieprasa, lai Ryanair savu personālu nodarbinātu saskaņā ar to valstu nacionālo likumdošanu, kur uzņēmums darbojas, nevis atbilstoši Īrijas likumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" šī finanšu gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās septembrī, strādājusi ar 197 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 1,15 miljardu eiro peļņu attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts pirmdien publiskotajā aviokompānijas paziņojumā.

Zaudējumus veicinājusi koronavīrusa pandēmijas izraisītā krīze aviācijas nozarē.

"Ryanair" tirdzniecības apjoms sešos mēnešos sarucis par 78% un veidojis 1,2 miljardus eiro, bet pārvadāto pasažieru skaits nokrities par 80% - līdz 17,1 miljonam.

Lidsabiedrība piebilst, ka lielākā daļa tirdzniecības apjoma gūta otrajā ceturksnī.

"Ryanair" septembrī paziņoja, ka ziemas periodā vēl vairāk samazinās reisu skaitu, kā arī uz laiku slēgs bāzes Īrijā un Francijā, jo vairākas Eiropas Savienības valstis atjaunojušas ierobežojumus cīņai ar koronavīrusa pandēmiju.

"Ryanair" norāda, ka reisu skaits novembrī-martā nokritīsies līdz 40% no pagājušajā gadā šajā periodā reģistrētā līmeņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" paziņojusi par vairāk nekā 200 darbavietu likvidāciju Spānijā pēc tam, kad tā slēdza trīs savas bāzes Kanāriju salās.

Sākotnēji arodbiedrības bažījās, ka lēmums varētu nozīmēt 512 darbavietu likvidāciju.

Lidsabiedrība informēja, ka atlaistie darbinieki ir piloti un stjuarti, bet darbiniekus citos amatos atlaišana nav skārusi.

Jau vēstīts, ka augustā "Ryanair" paziņoja, ka no janvāra slēgs Tenerifes, Lansarotes un Grankanārijas bāzes Kanāriju salās, kā arī bāzi Žironā, šādu lēmumu skaidrojot ar pārmērīgu piedāvājumu Eiropas tuvo reisu tirgū.

Vēlāk gan lēmums par Žironas bāzes slēgšanu tika atcelts.

Daļēji lēmums tika pamatots arī ar kompānijas "Boeing" lidmašīnu "737 MAX" piegāžu kavēšanos, kas radījis situāciju, ka kompānijai ir vairāk pilotu un stjuartu nekā nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija «Ryanair» pērn pārvadājusi 129 miljonus pasažieru, kas ir visu laiku lielākais skaits uzņēmuma vēsturē, teikts trešdien publiskotajā lidsabiedrības paziņojumā.

«Ryanair» pārvadāto pasažieru skaits 2017.gadā palielinājies par 10%, neskatoties uz reisu atcelšanas skandālu.

Decembrī vien aviokompānija pārvadāja 9,3 miljonus pasažieru, kas ir par 3% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī 2016.gadā.

«Ryanair» noteikusi mērķi līdz 2024.gadam sasniegt 200 miljonus pārvadāto pasažieru gadā.

«Ryanair» nepietiekama pilotu skaita dēļ septembra vidū nolēma līdz oktobra beigām atcelt 2100 reisus. 27.septembrī tā paziņoja, ka turpinās reisu atcelšanu līdz martam, kopumā ietekmējot aptuveni 400 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Mediji ziņo, ka «Ryanair» trūkst pilotu, jo vērā ņemamu skaitu pilotu pārvilinājusi konkurente - Norvēģijas zemo cenu lidsabiedrība «Norwegian Air Shuttle».

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vidzemes plānošanas reģions: Reģionā par vismaz 150 plānots samazināt sabiedriskā transporta reisu skaitu

LETA, 15.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidzemes plānošanas reģionā (VPR) par vismaz 150 reisiem plānots samazināt esošo sabiedriskā transporta maršrutu reisu skaitu, paziņoja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību vadītāja Anita Āboliņa.

Šāds secinājums VPR radies, salīdzinot Autotransporta direkcijas (ATD) iesūtīto maršrutu reisu sarakstu ar pašreizējā maršruta tīklā esošajiem.

«Piemēram, veicot reisu salīdzinājumu, redzams, ka reisā Rīga-Valmiera ir par desmit reisiem mazāk, tajā pat laikā ar ideju par dzelzceļu kā «mugurkaulu» tur ir maz sakara, jo ar dzelzceļu sakrīt tikai reisa galapunkti. Tajā pat laikā ir samazināti arī četri Rīga-Cēsis reisi, kas arī darīts, sekojot jaunajai politikai - pārcelt pasažierus uz vilcieniem. Jā, konkrētajā maršrutā ceļā pavadītais laiks ir ievērojami īsāks, taču tajā pat laikā virknei pasažieru šis maršruts nav piemērots,» paziņoja VPR Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Inita Ozoliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" septembrī un oktobrī samazinās reisu skaitu par 20%, jo, vairākām Eiropas Savienības (ES) valstīm atjaunojot ierobežojumus cīņai ar koronavīrusa pandēmiju, sarucis biļešu rezervāciju skaits, pirmdien paziņoja aviokompānija.

Reisu skaita samazināšana galvenokārt attieksies uz Spāniju, Franciju un Zviedriju, kur saslimstības ar Covid-19 pieauguma dēļ pastiprināti ceļošanas ierobežojumi, kā arī uz Īriju, kur noteikta 14 dienu karantīna tiem, kuri iebrauc no lielākās daļas ES valstu, tostarp Vācijas, kā arī no Lielbritānijas, norādījusi "Ryanair".

"Pēdējās divās nedēļās virknei ES valstu pastiprinot ceļošanas ierobežojumus, tas negatīvi ietekmējis (..) rezervācijas, īpaši biznesa ceļojumiem, tāpēc jāsamazina reisu biežums, lai mēs pieskaņotu mūsu [piedāvāto sēdvietu] skaitu pieprasījumam," teikts "Ryanair" paziņojumā.

Pandēmijas dēļ martā aviokompānija gandrīz pilnībā pārtrauca lidojumus. 1.jūlijā tā atsāka veikt 40% reisu, to skaitu pakāpeniski palielinot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānijas «Ryanair» piloti Īrijā piektdien gatavojas rīkot kārtējo streiku, aizsākot jaunu streiku vilni Eiropā.

Tādējādi šis Īrijā jau būs ceturtais «Ryanair» darbinieku streiks, un tas ietekmēs 20 no piektdien 300 ieplānotajiem lidojumiem.

Trešdien publiskotā paziņojumā aviokompānija piedāvāja tikties ar Īrijas pilotiem sestdien vai nākamajā nedēļā, lai atrisinātu pašreizējās domstarpības.

Tikmēr Zviedrijas pilotu arodbiedrība «Svensk Pilotforening» (SPF) trešdien pavēstīja, ka tās dalībnieki streiku plāno rīkot 10.augustā.

Arodbiedrība norāda, ka «Ryanair» vadības pārstāvji pastāvīgi atteikušies no sarunām ar ar SPF pārstāvjiem. SPF piebilda, ka Skavstas lidostā 100 kilometru attālumā no Stokholmas streikā piedalīsies aptuveni 40 piloti.

Arodbiedrība gan nesniedza informācija, cik daudz lidojumus šis streiks ietekmēs, bet «Ryanair» sīkākus komentārus nesniedz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība vienīgā veic regulāros lidojumus starp trim galvaspilsētām, izvēršas Baltijas tirgū un negrasās automātiski maksāt neapmierinātajiem pasažieriem.

To sarunā ar Db.lv norādīja Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Kāda šobrīd ir situācija aviācijā – pasaulē, Eiropā, Baltijā?

Globālā situācija mūs īpaši neietekmē, ja neskaita degvielas cenas, bet tās šobrīd ir vairāk vai mazāk normālas. Eiropā zemo cenu kompānijas ir ļoti palielinājušas kapacitāti. Nav skaidrs, kas notiks ar kompānijām Brexit dēļ. Taču, manuprāt, nekas būtisks. Eiropā krīzes vēl nav. Visi saka, ka tā tuvojas, bet mēs to vēl neredzam. Redzam, ka turpina samazināties biļešu cenas. Tas nozīmē, ka cilvēki lido vēl vairāk.

(Nozares) konsolidācija nenotiek tik ātri, kā tiek uzskatīts, jo kaut kā jau ikviens pamanās tikt galā. Ir tādas mazas kompānijas kā igauņu Nordica, kas pārtrauks lidojumus, bet Norwegian arvien lido. Alitalia aizvien lido. Eiropā turpina lidot ļoti daudzas kompānijas. Zemo cenu kompānijas Ryanair, Wizz Air, easyJet – spēcīgie (spēlētāji) ‒ joprojām nosaka toni, bet arī Brittish Airways uzrāda augstu peļņu. Eiropā aviācija ir labā stāvoklī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair paziņojusi, ka Pīters Belevs (Peter Bellew) atkal pievienosies Ryanair komandai kā izpilddirektors (Chief Operations Officer). Viņš pašlaik ir Malaysia Airlines vadītājs.

Viņš uzņemsies atbildību par Ryanair lidojumu nodrošināšanu un inženiertehniskajiem darbiem, bet īpaši pievērsīsies pilotu jautājumam, kas pēdējā laikā aviokompānijai sagādājis lielas galvassāpes, liekot atcelt lielu skaitu reisu.

P. Belevs pirms tam strādājis Ryanair līdz 2014. gadam. Jaunajā amatā viņš stāsies 1. decembrī.

Ryanair vadītājs Maikls O'Līrijs skaidro, ka P. Belevs būtiski mainīs pilotu atalgošanas kārtību un kompānijas - pilotu savstarpējās attiecības, uzlabos pilotu darba apstākļus un karjeras attīstības iespējas.

Komentāri

Pievienot komentāru