Jaunākais izdevums

Sekojot mājokļu tirgū ierastajai praksei, šīs nedēļas nogalē Swedbank grupas nekustamā īpašuma kompānija Ektornet rīko t.s. atvērto durvju dienas vienā no jaunajiem projektiem.

8. un 9. oktobrī Ektornet piedāvā aplūkot mājokļus Titurgas Bērzavotos. Ta sir 2008. gadā celts trīsstāvu ēku komplekss, kurā Ektornet piedāvā piecpadsmit dzīvokļus pirmajā namā. Dzīvokļu platība ir no 46 līdz 107 kvadrātmetriem ar 9,1 vai 15,5 m2 lielām terasēm.

Pasākumā piedalīsies arī Swedbank kreditēšanas konsultanti.

Jāpiebilst, ka atvērto durvju dienas ir visai populārs veids, kā nekustamā īpašuma pārdevēji iepazīstina potenciālos klientus ar piedāvātajiem īpašumiem.

Db.lv jau ziņoja, ka šoruden Ektornet ir sācis tirgū piedāvāt jaunos projektus jeb 71 dzīvokli četros projektos Rīgā (Ziepniekkalnā, Zolitūdē, Baložos).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ektornet vēl nezin, ko darīs ar Panorama Plaza nepabeigto torni

Nozare.lv, 10.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank grupas nekustamo īpašumu uzņēmums SIA Ektornet Management Latvia neizslēdz, ka nepabeigtajā jaunā projekta Panorama Plaza tornī varētu investēt, lai to pabeigtu, taču patlaban vēl nav pieņemts lēmums, ko darīt ar šo objektu, norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

«Droši vien, ka šis tornis tiks pabeigts, bet mēs neesam droši, ka tas būs Ektornet, kas pabeigs šo celtniecību,» sacīja Kovaļčuks.

Visi lielie aktīvi, kas nonāk Ektornet īpašumā, vispirms tiek izvērtēti, skaidroja Kovaļčuks. Ektornet mēģina saprast, kādi šie aktīvi ir un ko ar tiem var iesākt. «Šādam tornim ir milzum daudz tehniskās dokumentācijas, kura visa vēl ir jāatrod. Patlaban tiek vākti šie dokumenti, un Ektornet veic objekta analīzi. Tad, kad būs savākti visi dokumenti, varēsim izvērtēt, ko ar šo objektu iesākt,» sacīja Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - Projekta Panorama Plaza investors «miglā tīts»

Lelde Petrāne, 08.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums Ektornet noslēdzis vairāku miljonu eiro vērtu projekta Panorama Plaza pārdošanas darījumu. Tas ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem darījumiem nekustamo īpašumu nozarē Latvijā pēdējo 4 gadu laikā kopš ekonomiskās krīzes sākuma, pauž pats uzņēmums.

«Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un jaunā investora vēlmi turpināt šo projektu atbilstoši tā sākotnējai iecerei, uzceļot arī abus atlikušos torņus. Līdz šim daudz darba esam ieguldījuši projekta dokumentācijas sagatavošanā, lai jaunajam īpašniekam atvieglotu celtniecības darbu uzsākšanu,» norāda Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Turpmākie projekta celtniecības atsākšanas darbi gan ir jaunā klienta pārraudzībā. Līdz ar to Ektornet nevarot sniegt atbildi, kad jaunais investors atsāks celtniecību.

Noslēgtais darījums kopumā ietverot 120 dzīvokļus, autostāvvietas, pagaidām vēl nepabeigto trešo torni, kā arī zemes gabalu ar gatavu projektu ceturtajam tornim. Plānots, ka būvniecības darbi trešajam tornim tiks atsākti, tāpat arī uzsākta ceturtā torņa celtniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inovatīvas idejas un labākās prakses pārņemšana komplektā ar ugunsisturības un skaņas izolācijas sertifikāciju ir atvēris daudzus tirgus durvju ražotājam SIA Līva AB Nord.

Arī tādai jebkurai mājai nepieciešama elementa kā durvis ražošanā ir ne tikai iespējamas inovācijas, bet tās pat ir nepieciešamas, lai spētu īstenot dažādus un pirmajā brīdī pat šķietami neiespējamus uzdevumus. To savā darbībā ir īstenojis SIA Līva AB Nord valdes loceklis Dzintars Ābele. Uzņēmējs savulaik ir sācis no nulles un pakāpeniski daudzu gadu garumā ir spējis atklāt dažādus gan specifisku durvju ražošanas knifiņus, gan arī iedzīvinājis Latvijā ārzemēs noskatītus risinājumus durvju apdarē. Tomēr, nenoliedzami, ražošanas tehnoloģiju izstrādāšanas pamatā ir iegūtā izglītība Latvijas Lauksaimniecības Akadēmijas Kokapstrādes tehnologa specialitātē un pieredze savulaik vadot Rīgas mēbeļu kombināta fabrikas Teika cehu. SIA Līva AB Nord specializējas tikai durvju ražošanā pēc pasūtījuma, un tā dēvēto masveida lēto produkciju neražo. Pateicoties trīs dažādiem sertifikātiem – ugunsdrošības, skaņas izolācijas un tolerances (izgatavošanas precizitātes) uzņēmuma izstrādājumi ir atrodami ne tikai visdažādākajās būvēs Latvijā, bet arī Norvēģijā, Zviedrijā, Šveicē, arī Krievijā (Maskavā). Vēl vairāk – uzņēmuma ienākumi turpina pieaugt, pat neraugoties uz būvniecības apjomu sarukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl nebijis notikums: pirmo reizi Latvijā notiks Atvērto durvju dienas maratons, kad vienā dienā un laikā vairāki jaunie projekti Rīgā un Pierīgā vērs vaļā durvis potenciālajiem īpašumu pircējiem. Atvērto durvju dienas maratons, ko sadarbībā ar projektu attīstītājiem organizē vadošais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv, norisināsies sestdien, 25.novembrī no plkst. 11.00 līdz 16.00.

Jauno projektu Atvērto durvju dienas maratons ir unikāla iespēja vienā dienā apskatīt vairākus jaunos projektus un uzzināt par dzīvošanas priekšrocībām tajos, lai atrastu un izvēlētos tieši savām prasībām, iespējām un vēlmēm piemērotāko jauno mājokli.

Kopumā Atvērto durvju dienas maratonā piedalās 16 jaunie projekti: Quadrus (Centrs, Rīga), Sun Terraces (Dzintari, Jūrmala), Skanstes Parks (Centrs, Rīga), Prūšu 4 (Ķengarags, Rīga), Midtown Apartments (Centrs, Rīga), Zirņusala (Salaspils), Garden Apartments (Mežaparks, Rīga), Rīgas 51 (Dzintari, Jūrmala), Alfreda Apartments (Centrs, Rīga), Jasmine Garden (Bulduri, Jūrmala), Brīvības 161 (Centrs, Rīga), Doles mājas (Ķengarags, Rīga), Riverstone Residence (Ķīpsala, Rīga), Liepziedi (Mīlgrāvis, Rīga), 2 Ezeri (Baltezers), Brīvdabas nams (Berģi), kā arī var uzzināt plašāku informāciju par vairākiem projektiem celtniecības stadijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražotāju piedāvājumā ir iespējams atrast dažādu dizainu, izmēru un materiālu durvis. Lai daudzveidīgajā piedāvājumā neapmulstu un varētu atrast kvalitatīvas un funkcionālas durvis, kas kalpotu vēl ilgi, vispirms nepieciešams apsvērt durvju novietojumu telpā un tam atbilstošāko durvju tipu. M-Lux kompānijas speciālisti sniedz ieteikumus, kā izvēlēties tās atbilstošākās durvis.

Vieta, kur durvis atradīsies

Durvis kalpo kā barjera starp mājokļa iekštelpām vai mājokli un ārtelpu. Durvīm ir jābūt viegli atveramām un aizveramām, kā arī tām jānodrošina mājokļa iemītnieku privātums un drošība. Ar to saprotot arī telpu ērtu pieejamību, nenobloķējot iekļūšanu tajās ar nepareiza izmēra vai vērsuma durvīm.

Durvju atrašanās vieta mājoklī ietekmē durvju tipu, to iekšējo konstrukciju un durvju apdares materiālu. Piemeklējot durvis noteiktai vietai mājoklī, ir jāņem vērā vērtnes iespējamais vēršanās virziens, to, vai tiek izmantota jau esoša vai no jauna veidota durvju aile, nepieciešamība pēc durvju aplodām, kā arī to, vai durvju konstrukcija spēs nodrošināt atbilstošu izturību un drošību, piemēram, ārdurvīm ir jābūt daudzreiz izturīgākām par iekšdurvīm. Laba izvēle ir M-lux dzelzs durvis, kas ir drošas un izturīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21. septembrī no plkst.11:00 līdz plkst.16:00 norisināsies līdz šim lielu interesi un atsaucību guvušais Atvērto durvju dienas maratons. Atvērto durvju diena ir lieliska iespēja visiem, kam šobrīd aktuāla mājokļa iegāde - pasākuma ietvaros būs iespēja apmeklēt 22 jaunos projektus Rīgas centrā, Teikā, Pārdaugavā, Mārupē, Piņķos, Ādažos un Jūrmalā.

Maratona dalībnieki: Club Central Residence II (Centrs), CENTRUS (Centrs), Bibliotēkas Nams (Centrs), Lāčplēša 13 (Centrs), Kr.Barona 30 (Centrs), Ernesta Birznieka - Upīša 10 (Centrs), Blaumaņa 34 (Centrs), Krišjāņa Valdemāra 69 (Centrs), Park Alley II (Centrs), Aleksandra Čaka 36 (Centrs), Jaunā Teika (Teika), Hausmaņa terases (Purvciems), River Breeze Residence (Klīversala), Filozofu Rezidence (Pārdaugava), Kuldīgas 32 (Āgenskalns), IRIS SHAMPETERIS APARTMENTS (Pleskodāle - Šampēteris), Bišumuiža (Bišumuiža), Bieriņu Rezidences (Mārupe), Zelta Rasa III (Mārupe), Saliena (Piņķi), Ciemats Dailas (Ādaži), Summer House (Jūrmala).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ektornet: Gada laikā augušas pārdošanas cenas privātmājām un komercīpašumiem

Žanete Hāka, 12.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajā ceturksnī vidējā nekustamo īpašumu darījumu summa, salīdzinot ar atbilstošo periodu pirms gada, palielinājusies par nepilniem 4%, liecina Swedbank Grupa uzņēmuma Ektornet pārdošanas dati.

Pēc nekustamo īpašumu uzņēmuma Ektornet pārdošanas datiem, šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmajiem trīs mēnešiem 2013.gadā, par 3% palielinājies privātmāju darījumu skaits, bet zemes gabaliem - par 4%.

Ektornet privātmāju vidējā pārdošanas summa bijusi 85 tūkstoši eiro, kas ir par 12% augstāka nekā 2013.gadā. Savukārt uzņēmuma komercīpašumu, industriālo platību un dzīvojamo namu vidējā pārdošanas summa sasniegusi 342 tūkstošus eiro – proti, par 22% lielāka nekā pirms gada. Tajā pašā laikā dzīvokļu jaunajos projektos un sērijveida namos vidējā pārdošanas summa saglabājusies aptuveni 2013.gada pēdējā ceturkšņa līmenī – 76 tūkstoši eiro un 48 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ektornet: Vidējā darījuma summa dzīvokļiem jaunajos projektos augusi par 42%

Žanete Hāka, 10.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieprasījums pēc dzīvokļiem jaunajos projektos 2013.gadā palielinājies par 37%, vienlaikus vidējai darījuma summai dzīvokļiem jaunajos projektos gada laikā pieaugot par 42%, liecina nekustamo īpašumu uzņēmuma Ektornet pārdošanas dati. Darījumu skaitu kompānija gan neatklāj.

Tāpat, pēc Ektornet īpašumu pārdošanas datiem, pērn par trešdaļu audzis arī pieprasījums pēc privātmājām, taču vidējās pirkumu summas saglabājušās aptuveni 2012.gada līmenī. Tikpat liels aktivitātes pieaugums bijis arī komerctelpu un industriālo telpu segmentā, kur vidējā darījumu summa palielinājusies divas reizes.

«Salīdzinot ar 2012.gadu, pērn pieprasīti bijuši dārgāki Ektornet mājokļi un komerctelpas, kā arī industriālās telpas. Šāda tendence liecina, ka iedzīvotāji sāk atļauties vairāk, jo ir optimistiskāk noskaņoti par personīgo, kā arī valsts ekonomisko situāciju,» komentē Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nekustamo īpašumu tirgus Liepājā «uz bremzēm»

Vēsma Lēvalde, 07.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomiskā krīze Liepājā skaudri izpaužas nekustamo īpašumu tirgū, kur galvenokārt notiek sīki darījumi.

Daudz nekustamo īpašumu Liepājā pieder banku grupām, kas tos pienācīgi neapsaimnieko, bet pārdot šos īpašumus izdodas reti. Tiesu izpildītāju rīkotajās izsolēs dzīvokļu sākuma cenas ir ļoti zemas, taču pircēji ir galvenokārt nekustamo īpašumu firmas. Īpašumu piedāvājums pārsniedz pieprasījumu vairākas reizes. Tikmēr jauno projektu apsaimniekotāji kā pagaidu risinājumu mēģina attīstīt īres tirgu.

Dominē bankas

Pirms pieciem gadiem vēl apdzīvotas, rekonstruētas daudzdzīvokļu un biroju ēkas, vēsturiskie īpašumi – gan rekonstruēti, gan avārijas stāvoklī – lielākoties pieder banku grupām. Par to liecina izkārtnes ar uzrakstu «Pārdod» un ar bankām saistīto nekustamo īpašumu uzņēmumu tālruņu numuriem. Piemēram, SIA Ektornet Management Latvia komercīpašumu un mājokļu portfelī Liepājā ir 33 īpašumi, no tiem 13 ir komercobjekti, 18 dzīvokļi un privātmājas, kā arī divi ievērojami investīciju objekti, DB atklāja SIA Ektornet Management Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks. Starp šiem īpašumiem ir vairākas vēsturiskas ēkas vecpilsētas centrā un Jūrmalas parka tuvumā. Jāpiezīmē, ka uzņēmuma īpašumā ir arī valsts nozīmes pieminekļi (Jāņa iela 1 un Bāriņu iela 12), kā arī vietējas nozīmes pieminekļi (Kungu iela 29, Republikas iela 13, Bāriņu iela 31). Ektornet portfelī ir arī četri lieli komercobjekti, tostarp vairāki jau minētie vēsturiskie īpašumi – piemēram, biroju centrs Roma plaza, nams Tirgoņu ielā, kā arī tirdzniecības nams Kurzeme. Astoņus īpašumus Liepājā tirgo DNB bankas grupas uzņēmums SIA Salvus, tostarp lielu dzīvokli M.P.Berči projektētā namā. Taču vēsturiskos īpašumus pārdod ne tikai banku meitasuzņēmumi. IK RS Hipo Liepājā tirgo ekskluzīvu namu – bijušo Liepājas teātra Mazo zāli, kurā pēdējos gados a/s Liepājas metalurgs akcionārs Sergejs Zaharjins bija izbūvējis augstas klases viesnīcu, bet īsi pirms Metalurga bankrota šo ēku uzdāvināja savam brālim. Ēka no pašvaldības tika pirkta 2003.gadā, par 1200 m2 zemes no pircēja tika prasīti 23 tūkstoši latu, 80 % maksājot sertifikātos, bet par ēku – 44 tūkst. latu, summu nomaksājot divu gadu laikā. Šobrīd īpašuma pārdošanas cena ir 900 tūkstoši eiro, liecina sludinājums portālā ss.lv. Pērn par to prasīja aptuveni tikpat latos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ektornet oktobrī pārdevis ap 30 mājokļiem

Ingrīda Drazdovska, 21.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada oktobrī Swedbank Grupas nekustamo īpašumu uzņēmums Ektornet Management Latvia ir pārdevis 29 īpašumus – dzīvokļu un mājas.

Šoruden šis uzņēmums ir sācis aktīvāk reklamēt jaunos projektus, kā arī rīkojis t.s. atvērto durvju dienas atsevišķos dzīvojamo māju projektos. Ektornet arī turpmāk plāno īstenot šādas mārketinga aktivitātes – tā, piemēram, šā gada 26. un 27. novembrī uzņēmums rīko atvērto durvju dienas divos projektos – Ziepniekkalna ielā 64/1 un Titurgas Bērzavotos. Abi piedāvātie projekti atrodas Pārdaugavas pusē, netālu no Dienvidu tilta un Baložu pagrieziena.

Bērzavotu dzīvokļu platība ir no 46 līdz 107 kvadrātmetriem ar 9,1 vai 15,5 kvadrātmetrus lielām flīzētām terasēm. Nams ir pievienots pašvaldības kanalizācijas un ūdens tīklam. Apkuri un karsto ūdeni nodrošina autonoms gāzes katls. Ziepniekkalna 64/1 ēka ir uzbūvēta 2007. gadā. Tajā tiek piedāvāti 58 līdz 135 kvadrātmetriem lieli divistabu un četristabu dzīvokļi ar pabeigtu iekšējo apdari. Katram dzīvokli ir autonoms gāzes katls. Dzīvokļa cenā iekļauta vieta pazemes autostāvvietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Swedbank īpašumu uzņēmums sāk piedāvāt iespēju iegādāties mājokli īrējot

Lelde Petrāne, 12.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada februāra Ektornet klientiem sāk piedāvāt iespēju iegādāties mājokli īrējot.

Pakalpojums paredzēts klientiem, kuri varētu saņemt aizdevumu mājokļa iegādei, taču būtu vajadzīgi vēl 10% pirmajai iemaksai.

Ektornet piedāvā klientiem iespēju jau tagad dzīvot jaunā mājoklī un ieguldīt sava nākotnes dzīvokļa vai privātmājas iegādē 55% no ikmēneša īres maksas. Maksimālais īres līguma termiņš ir 2015.gada 30.jūnijs. Ikmēneša īres maksa tiks aprēķināta saskaņā ar nepieciešamo summu aizdevuma pirmajai iemaksai 10% apmērā. To klients var aprēķināt arī Ektornet mājaslapā un jautājot pārdošanas projektu vadītājam, kurš piedāvā izvēlēto mājokli.

Dzīvokļi un privātmājas ir ar pilnu iekšējo apdari un nodoti ekspluatācija, kas nozīmē, ka pēc dokumentu nokārtošanas, klients jau uzreiz var sākt dzīvot savā jaunajā mājoklī. Līguma slēgšanas brīdī izvēlētā mājokļa pirkuma cena tiek fiksēta un paliek nemainīga līdz pat pirmās iemaksas summas sakrāšanas vai īres līguma termiņa beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vadošais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv ielūdz apmeklēt Atvērto durvju dienas maratonu, kad vienā dienā un laikā 13 jaunie projekti Rīgā un Pierīgā vērs vaļā durvis potenciālajiem īpašumu pircējiem. Atvērto durvju dienas maratons, ko City24.lv organizē sadarbībā ar projektu attīstītājiem un pārdevējiem, norisināsies sestdien, 15.septembrī no plkst. 11.00 līdz 16.00.

Pēdējā laikā nekustamo īpašumu tirgū ļoti pieprasīts un aktīvs ir jauno mājokļu projektu segments. Tirgū parādās daudzi jauni, interesanti un vietējā pircēja iespējām piemēroti projekti, kā arī daudziem esošajiem tiek veidotas nākamās kārtas. Turklāt, rosība novērojama ne tikai galvaspilsētā Rīgā, bet arī tās apkārtnē. Tajā skaitā, arī Jūrmalā, kur, piemēram, pavisam nesen tapis prestižajai kūrortpilsētai neierasts ekonomiskās klases projekts, kurā par zemām cenām iespējams iegādāties dzīvokļus jūras krasta pirmajā līnijā.

Jauno projektu Atvērto durvju dienas maratons ir unikāla iespēja vienā dienā apskatīt vairākus no šiem projektiem un uzzināt par dzīvošanas priekšrocībām tajos, lai atrastu un izvēlētos tieši savām prasībām, iespējām un vēlmēm piemērotāko jauno mājokli. Pasākuma laikā būs iespējams arī uzzināt un izmantot īpašo SEB bankas piedāvājumu mājokļa kredītam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank grupas uzņēmums SIA Ektornet Residential Latvia ārvalstu investoram ir pārdevis 353 dzīvokļus dzīvojamajā kompleksā, Kaivas ielā 50, Rīgā. Pārdošanas cena ir 15,6 miljoni eiro.

Darījums rāda, ka nekustamā īpašuma tirgus Latvijā kļūst likvīdāks, uzsver SIA Ektornet Residential Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks. Pēc viņa teiktā, arī 2012. gadā Ektornet turpinās fokusētu darbu ar nekustamajiem īpašumiem un tirgū piedāvās aizvien jaunus projektus.

Ektornet Residential Latvia ir daļa no nekustamo īpašumu kompānijas Ektornet AB, ko 2009. gadā izveidoja Swedbank grupa. Uzņēmuma pamatbizness ir iegādāties, pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamā, komercplatību un industriālā nekustamā īpašuma segmentos.

Ektornet pagaidām pircēju neatklāj.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pieaudzis Ektornet nekustamo īpašumu darījumu apjoms

Vēsma Lēvalde, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma Ektornet nekustamo īpašumu darījumu apjoms šā gada pirmajos četros mēnešos pieaudzis par 43%, salīdzinot ar 2012. gada to pašu periodu.

Pārdošana ir ievērojami pieaugusi visos nekustamā īpašuma segmentos, un Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčukstas norāda, ka tas liecina pircēju aktivitāti, pirktspēju, kā arī krīzes radītās nedrošības mazināšanos. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, būtiski palielinājusies interese un pārdošanas apjomi attiecībā uz privātmājām un apbūves zemes gabaliem, kas iepriekšējā gadā nebija izteikta, liecina Ektornet darījumu analīze.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Ektornet ir izdevies būtiski palielināt pārdoto privātmāju un apbūves zemes gabalu skaitu. Tāpat kā 2012. gada pirmajā periodā, arī šogad lielāko īpatsvaru jeb 55% no Ektornetkopējiem pārdošanas darījumiem veido otrreizējā tirgus mājokļi. Otrais lielākais segments ir dzīvokļi jaunajos projektos - 37%. Šajā segmentā ir arī novērojams vislielākais darījumu skaita pieaugums - vairāk nekā divas reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ektornet pirmās atvērto durvju dienas dzīvojamā kompleksā Bērzavoti Titurgā apmeklējuši vairāk nekā 120 cilvēku, informē kompānija.

Db.lv jau ziņoja, ka pagājušās nedēļas nogalē – 8. un 9. oktobrī – Swedbank grupas nekustamā īpašuma kompānija rīkoja savas pirmās t.s. atvērto durvju dienas vienā no jaunajiem projektiem Pierīgā. Interese par tām bijusi lielāka par prognozēto. Kopumā piedāvātos dzīvokļus apskatīja vairāk nekā 120 cilvēki. Swedbank kredītspeciālisti uz vietas snieguši vairāk nekā 30 konsultācijas par kredīta iespējām.

Ektornet Bērzavotos piedāvā piecpadsmit dzīvokļus. Piedāvāto mājokļu platība ir no 46 līdz 107 kvadrātmetriem ar 9,1 vai 15,5 kvadrtātmetrus lielām flīzētām terasēm. Trīs stāvu ēku komplekss ir uzbūvēt 2008. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas radio un televīzijas tornī 28. un 29. septembrī, 97 metru augstumā, notiks Open Data Hackathon 2018 jeb atvērto datu programmatūras izstrādes maratons.

24 stundu radošā programmēšanas un izstrādes hakatona mērķis ir radīt inovatīvas tīmekļa vai mobilās lietotnes, kas balstītas uz atvērto datu izmantošanu un pielietošanu četros virzienos - transports, kultūra, reģioni un tūrisms.

Atvērtie dati ir brīvi pieejama informācija, ko ikviens ir tiesīgs izmantot, lai veicinātu atvērtu tehnoloģiju izmantošanu visā pasaulē un dotu sociālo, ekonomisko labumu plašākai sabiedrībai. Atvērto datu mērķis ir palīdzēt veidot datu apmaiņu ne tikai tos publicējot, bet arī atverot, kas nozīmē, ka datu kopas ir automātiski nolasāmas un izmantojamas analīzē un programmatūras izstrādē. Pasaulē atvērtie dati ir atzīti kā viens no galvenajiem inovāciju virzītājiem mūsdienu digitālajā sabiedrībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ektornet 3. novembrī pirmo reizi rīkos atvērto durvju dienas Jelgavā, daudzdzīvokļu namā Tērvetes ielā 88.

Tajā uzsākta 25 jaunu dzīvokļu pārdošana. Kapitāli modernizētajā tipveida piecstāvu namā tiek piedāvāti 25 dzīvokļi platībās no 32 līdz 63 m2.

Dzīvokļi ir ar pilnu iekšējo apdari un iebūvētu santehniku. Vairumam dzīvokļu ir arī lodžijas 3 līdz 6 m2 platībā, kuras pirmajā stāvā ir iestiklotas. Piemājas teritorijā labiekārtots bērnu rotaļu laukums, iekopts zālājs, košumkrūmi, kā arī izvietoti atpūtas soliņi un laternas, raksturo nekustamo īpašumu pārdevējs.

Vienlaikus atvērto durvju dienās Ektornet arī iepazīstināšot ar vairāk nekā divdesmit pārdošanā piedāvātajiem dzīvokļiem un privātmājām visā Jelgavā un tās tuvumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes gados banku izveidotie nekustamā īpašuma uzņēmumi patlaban jau atrodas sava dzīves cikla beigu fāzē un divu līdz piecu gadu laikā varētu iziet no tirgus, šodien konferencē «Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?» sacīja uzņēmumu vadītāji.

Swedbank grupas uzņēmuma Ektornet Management Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks informēja, ka Ektornet īpašumu portfelis 2012.gada beigās bija 185 miljoni eiro, bet 2013.gada beigās tas bija sarucis līdz 93 miljoniem eiro.

«Ņemot vērā, ka savulaik portfelis sasniedza arī 250 miljonus eiro, varu apgalvot, ka esam darbības pēdējā fāzē. Protams, matemātiski nevar tā rēķināt. Ja jau gada laikā esam portfeli samazinājuši uz pusi, tad šī gada laikā pārdosim visus īpašumus. Īpašumi ir dažādi, citi vēl ir pirkšanas procesā, citiem ir tiesvedība,» skaidroja Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar 2016. gada 4. janvāri Ektornet grupas uzņēmumu vadībā līdzšinējos valdes locekļus Andri Kovaļčuku un Katrīnu Mūls (Katrin Muhls) nomainīs Swedbank Latvija valdes loceklis Ansis Grasmanis un Swedbank Aizdevumu atgūšanas daļas vadītājs Kaspars Šics, informē AS Swedbank.

Tādejādi turpmāk Ektornet grupas bilancē esošos īpašumus pārvaldīs Swedbank Latvija struktūrvienības.

Ektornet darbības laikā, kopumā tika iegādāti 4792 īpašumi par kopējo vērtību 296,7 miljoni eiro, savukārt šobrīd pārvaldībā atlikuši vairs tikai 20 īpašumi ar kopējo vērtību 25 miljoni eiro.

Nekustamo īpašumu uzņēmumu Ektornet grupa 2009. gadā izveidoja Swedbank Grupa. Ektornet darbības mērķis bija iegādāties, profesionāli pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus - dzīvojamās apbūves, tirdzniecības, biroja un ražošanas telpas.

Līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks darbu turpinās ārpus bankas, konsultāciju jomā, tostarp nekustamo īpašumu ieguldījumu pārvaldīšanas jautājumos konsultējot arī Swedbank Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ektornet decembrī sasniedzis pārdošanas rekordu

Ingrīda Drazdovska, 03.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2011. gada decembrī Swedbank grupas nekustamā īpašuma uzņēmums Ektornet noslēdzis līdz šim lielāko ikmēneša darījumu skaitu. Vietējā tirgū veiksmīgi izdevies pārdot 30 nekustamos īpašumus.

Pieprasītākais Ektornet īpašums Rīgā bija jaunais daudzdzīvokļu projekts Augšzemes ielā 5, Zolitūdē. Vienlaikus, aktīvi slēgti pārdošanas darījumi ar īpašumiem Rīgas tuvumā esošajās mazpilsētās.

Db.lv jau ziņoja, ka decembrī Ektornet noslēdzis arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Kaivas ielā pārdošanas darījumu; šo t.s. jauno projektu iegādājās Lielbritānijā reģistrēts uzņēmums.

Ektornet tāpat ziņo, ka uzņēmuma ir izdevies noturēt savas mājas lapas popularitāti. Atsaucoties uz Google Analythics datiem, uzņēmums ziņo, ka decembrī ektornet.lv mājas lapa apciemota 21 546 reizes. 35,35% vizīšu bija atkārtotie apmeklējumi, kas skaidrojams ar to, ka potenciālie pircēju rūpīgi izdara savu izvēli pirms īpašuma iegādes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Eirodurvis kopš šā gada septembra ir oficiāls MetaLux rūpnīcas pārstāvis Latvijā.

MetaLux metāla durvis tiek izgatavotas Baltkrievijā vienā no lielākajām rūpnīcām savā nozarē, un milzīgie ražošanas apjomi ļauj izstrādājumiem nodrošināt zemu cenu.

Ražošanas procesā tiek izmantotas jaunas iekārtu līnijas, jo ražotne ir atklāta pavisam nesen – 2015. gadā. Pirmsākumos kompāniju nesauca MetaLux, un tas nebija ražotājuzņēmums, jo līdz 2015. gadam Baltkrievijas uzņēmums bija darbojies kā Ķīnā ražoto metāla durvju lielākais vairumtirgotājs, veidojot milzīgus pārdošanas apmērus – 120 000 vienību gadā. Izveidojot lielu sadarbības partneru loku un nopelnot kapitālu, tika pieņemts lēmums veidot savu rūpnīcu. Tā tika izveidota MetaLux rūpnīca. Galvenā uzņēmuma darbības veiksme ir augstas kvalitātes durvis par ļoti zemām cenām. Tāpat tika likts akcents uz standarta izmēru durvju ražošanu, lai panāktu īsus izpildes termiņus un augstāku produktivitāti. Standarta izmēri ļauj MetaLux produkciju ražot pat tad, ja vēl nav klientu, kas gatavi to pasūtīt. Tas dod iespēju rūpnīcu noslogot ar darbu, un gala rezultātā tiek panākta ļoti izdevīga cena klientiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas Satiksme piedāvās iespēju apskatīties tramvaju depo

Jānis Rancāns, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksme (RS) uzsākusi jaunu projektu – atvērto durvju dienas, kuru ietvaros reizi mēnesī ikvienam interesantam būs iespēja apmeklēt tramvaju depo vai autobusu parku.

Kompānija norāda, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā cilvēku interesi par sabiedrisko transportu, tā sagatavošanu ikdienas gaitām un apkopi.

Atvērto durvju dienas Rīgas satiksmē notiks reizi mēnesī – katra mēneša otrajā trešdienā. Apmeklējuma laikā ikviens interesents RS satiksmes speciālista pavadībā varēs apskatīt 5. tramvaju depo (Brīvības ielā 191) vai 7.autobusu parku (Vestienas ielā 35). Apmeklētāji tiks iepazīstināti ar RS vēsturi un ikdienas darbiem, skaidro uzņēmums.

Pirmās atvērto durvju dienas plānotas 13. martā. Pasākuma apmeklējums būs bez maksas. Atvērtajām durvju dienām var pieteikties pa tālruni 67104899 vai nosūtot e – pastu uz [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ektornet jaunajā projektā rezervēti 9 no 11 dzīvokļiem

Ingrīda Drazdovska, 28.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mājokļu pircējiem ir liela interese par augstas kvalitātes dzīvokļiem projektos, kas atgriežas tirgū, secina Swedbank grupas nekustamā īpašuma uzņēmums Ektornet, balstoties uz pārdošanas datiem t.s. jaunajā projektā Rīgā, Volguntes ielā.

Uzņēmums šo projektu aktīvi reklamējis, tostarp 24. un 25. martā rīkojis atvēro durvju dienas. No pārdošanā piedāvātajiem 11 dzīvokļiem deviņi šobrīd jau ir rezervēti.

Akcijas laikā Ektornet mājas lapā ziņas par projektu apskatītas gandrīz 10 tūkst. reizes (pēc Google Analythics datiem). Atvērto durvju dienu laikā Volguntes 40 namā piedāvātos dzīvokļus apskatīt ieradās ap 100 interesentu.

Četru stāvu dzīvojamā māja Volguntes 40 Šampēterī ir uzbūvēta 2008. gadā. No kopumā 23 namā esošajiem dzīvokļiem pārdoti tiek 11 divu vai trīs istabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari. Augšējo stāvu dzīvokļiem ir balkoni un terases. Uzņēmums piedāvā 65 – 109 m2 lielus dzīvokļus. To cena ir no 104 līdz 165 tūkstošiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Ektornet Residential Latvia pabeidzis četrstāvu nama Augšzemes ielā 7, Rīgā remontu, no jauna pārkrāsojot ēkas fasādi, izremontējot kāpņu telpas un pazemes garāžu, kā arī Latvijas laika apstākļiem nepiemēroto terašu grīdu flīzējumu nomainot ar koka klājumu.

Remontdarbi ilga piecus mēnešus un kopumā izmaksāja 400 000 eiro.

Remonta laikā tika noslēgti priekšlīgumi par deviņu no 42 pārdošanai piedāvāto dzīvokļu pārdošanu, bet 22. un 23. septembrī tiek organizētas pirmās atvērto durvju dienas.

2008. gadā celtajā četrstāvu namā ir 55 dzīvokļi, no kuriem Ektornet piedāvā 42 divu, trīs un četristabu dzīvokļus ar dzīvojamo platību no 44,6 līdz 99,6 kv.m. Šī nama raksturīgā iezīme esot terases, kuru platības ir no 3,3 līdz 37,1 kv.m.

Nams atrodas Zolitūdē, pie robežas ar Šampēteri, Apūzes un Jāņa Endzelīna ielu krustojuma tuvumā. Apkārtējā teritorijā dominē mazstāvu privātmāju un sērijveida daudzstāvu namu apbūve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums Ektornet plāno veikt aptuveni sešu miljonu latu lielas investīcijas daudzdzīvokļu mājas projektā Pļavniekos.

Modernizācijas darbus paredzēts veikt vairākās kārtās, bet pirmie dzīvokļi tirdzniecībā tiks piedāvāti jau šī gada beigās.

Patlaban projekta modernizācijai tiek plānota pirmā būvdarbu kārta, kuru uzsāks šī gada septembrī. Pirmās kārtas laikā deviņstāvu projektā tiks modernizēti 196 dzīvokļi. Uzsākot darbus, paredzēts izbūvēt dzīvokļu starpsienas, veikt pilnas apdares darbus, pabeigt inženiertīklus dzīvokļos, autostāvvietā un koplietošanas telpās. Kopējais investīciju apjoms pirmajā kārtā vien veidos aptuveni divus miljonus latu.

«Šobrīd uzņēmums strādā kopā ar arhitektiem un būvuzraugiem, lai varētu atsākt celtniecības darbus un pabeigt daudzdzīvokļu mājas celtniecību. Plānots, ka pirmie dzīvokļi tirgū tiks piedāvāti jau šī gada nogalē,» stāsta Ektornet valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Komentāri

Pievienot komentāru