Nekustamais īpašums

Lietuvieši Kannās piedāvās Viļņas Loģistikas parku

Vēsma Lēvalde, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Starptautiskajā nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM 2013, kas norisinās Kannās (Francija) no 12. līdz 15.martam, aktīvi investīciju iespējas reklamē kaimiņvalsts Lietuva.

Lietuvieši pieteikuši attīstības stadijā esošo Viļņas loģistikas parku, kam rezervēti 34 hektāri zemes pie viena no lielākajiem Lietuvas dzelzceļa mezgliem Viļņā. Loģistikas parku 2011.gadā dibinājusi Viļņas pašvaldība un Lietuvas dzelzceļš. Lietuva potenciālajiem investoriem norādījusi, ka parks atrodas blakus vienam no Eiropas Tranzīta koridoriem, kas savieno ar Poliju un Baltkrieviju, nodrošinot gan ātrgaitas autoceļa, gan dzelzceļa satiksmi. Parku lietuvieši plāno pabeigt tuvāko pāris gadu laikā, teikts MIPIM 2013 projektu katalogā.

Db.lv vēstīja, ka uz Kannām devušies arī Rīgas un Liepājas pašvaldības pārstāvji, kā arī Rīgas pašvaldības uzņēmumi Rīgas Pilsētbūvnieks un Rīgas Nami, Rīgas Brīvosta, uzņēmumi New Europe, Domuss, RemPro, Latio, Ordo. Vienam apmeklētājam izstāde izmaksā ap 1500 eiro, viena kvadrātmetra noma stenda iekārtošanai - aptuveni 500 - 700 eiro, liecina informācija MIPIM 2013 mājaslapā. Pērn izstādi apmeklēja vairāk nekā 19 tūkstoši interesentu, neskaitot žurnālistus. MIPIM tiek uzskatīta par reprezentablāko nekustamo īpašumu forumu pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmo reizi pasaulē lielākās nekustamā īpašuma konferences MIPIM 2016 konkursam Open Stage pieteikta ideja no Latvijas.

Ideju iesniegusi Rīgas spēkstacija (Riga Powerhouse), un atlikušas tikai 2 dienas, lai par to nobalsotu, spiežot pogu «VOTE» MIPIM Open Stage mājas lapā (Poga – augšā, kreisajā pusē). Konkursa uzvarētājam būs iespēja stundu ilgā sesijā prezentēt savu ideju konferences dalībniekiem.

Šobrīd Rīgas uzņēmēju pieteikums ir otrajā vietā, tam pietrūkst daži simti balsu.

No Latvijas konkursam pieteiktās tēmas autors ir Rīgas spēkstacija. Tās veidotājs Edgars Ivanovs atklāj, ka pieteiktās tēmas mērķis ir globālā līmenī veicināt diskusiju par ieguvumiem no radošu cilvēku līdzās strādāšanas. E. Ivanovs skaidro: «MIPIM pulcējas lielākā daļa lēmumu pieņēmēju nekustamā īpašumā nozarē no visas pasaules, tāpēc esam nolēmuši ne tikai pieteikt dalību Open Stage konkursā, bet arī foruma ietvaros notiekošajā Startup konkursā, kā arī – ja MIPIM rīkotāji būs atsaucīgi – ar netradicionālām metodēm pievērst dalībnieku uzmanību un iepazīstināt ar Rīgas spēkstaciju.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināta fotogalerija - Starptautiskie nekustamā īpašuma izcilnieki novērtēti

Ingrīda Drazdovska, 17.03.2014

Labākā inovatīvā zaļā ēka, Žūrijas speciālbalva

Singapūras līča Dārzi

Arhitekti: Grant Associates, Wilkinson Eyre Architects; piedaloties inženieriem no Atelier Ten Ltd

Attīstītājs: Singapūras Nacionālā parku padome

2006. gadā Singapūrā noticis konkurss, kura mērķis bija atrast inovatīvu, bet arī realizējamu Dārzu attīstības plānu. Dienvidu līča konkursā uzvarēja Endrjū Granta komanda no Grant Associates, kurai bija iesaistīti Wilkinson Eyre arhitekti, inženieri no Atelier One, Atelier Ten. Priekšlikums cita starpā ietvēra divu milzīgu (ap 20 tūkst. m2) stiklotu «vēso» dārzu – «biomu» un astoņpadsmit «superkoku» (25–50 m) izveidi.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Singapūrā, Zviedrijā un Vācijā realizētie projekti šogad ieņēmuši «olimpisko» pjedestālu globālajā nekustamā īpašuma tirgus arēnā.

Jau 25.reizi Kannās Francijā norisinājies viens no lielākajiem starptautiskiem nekustamā īpašuma biznesa pasākumiem – MIPIM. Jau 24 reizi profesionāļi no visas pasaules balso par tikko īstenotajiem labākajiem, augstvērtīgākajiem nekustamā īpašuma projektiem. Šā gada sākumā kompetenta žūrija, kuru vadīja Maikls Strongs (Michael Strong), kompānijas CBRE vadītājs Eiropas un Tuvējo austrumu reģionā (EMEA) no Apvienotās Karalistes, atlasīja 28 nekustamā īpašuma projektus – finālistus vairākās kateforijās. Laiku pa laikam konkursā tiek izcelta un ieviesta kāda jauna kategorija. Šogad šāds jaunievedums bija kategorija Labākais pilsētvides atjaunošanas projekts un Labākā inovatīvā «zaļā» ēka. Forumam MIPIM šoreiz goda «viesi» jeb valstis bija Krievija, Brazīlija, Turcija, tādēļ atsevišķi novērtēti veiksmīgākie projekti arī šajos pasaules reģionos. Labākie projekti tiek noteikti summējot gan žūrijas, gan MIPIM apmeklētāju balsis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Aicina uzņēmējus pieteikties dalībai nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM-2018

Lelde Petrāne, 25.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības līdz 30.novembrim pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2018, kas norisināsies Francijā, Kannās, 2018.gada 13.-16.martā.

MIPIM tiek uzskatīts par lielāko, autoritatīvāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā.

Ikgadēji izstāde MIPIM pulcina vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku - sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

Rīgas pilsēta izstādē MIPIM piedalīsies divpadsmito reizi ar mērķi veicināt galvaspilsētas un tajā strādājošo uzņēmumu atpazīstamību kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, kā arī stimulēt investīciju piesaisti konkrētiem attīstības projektiem, tādejādi sekmējot saimniecisko darbību pilsētā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pēc piedzīvojumiem Kannu izstādē darbu spiests pamest Rīgas attīstības departamenta vadītājs

LETA, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc šomēnes Kannās, Francijā notikušā nekustamā īpašumu gadatirgus MIPIM 2013 apmeklējuma amatu nāksies zaudēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājam Uldim Jansonam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neoficiāli zināms, ka U. Jansons nav piedalījies teju nevienā no izstādes norisēm. Pēc atgriešanās Rīgā viņš esot saslimis, bet tad uzrakstījis atlūgumu. To, ka U. Jansons iesniedzis atlūgumu, aģentūrai LETA šorīt apstiprināja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Laila Ivāna.

Uz Kannām bija devies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC). Par Rīgas amatpersonu piedzīvojumiem Kannās šorīt savā tviterkontā ironizē Latvijas Zaļās partijas kandidāts Rīgas mēra amatam Guntis Belēvičs.

«Pagājušonedēļ 3 RD darbinieki bija komandējumā Kannās uz lielāko nekustamo īpašumu messi MIPIM. Maļčiki tak buhaļi, čto na MIPIM ņeprišļi,» raksta G. Belēvičs, tādejādi paužot aizdomas, ka izstādes norišu neapmeklēšana varētu būt saistīta ar alkohola lietošanu. «Piesaistīt investīcijas nav viegli,» piebilst G. Belēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nosaukti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti

Lelde Petrāne, 21.03.2017

Labākais nākotnes megaprojekts

Kashiwa-no-ha Gudrā pilsēta

Čiba, Japāna

Attīstītājs: Mitsui Fudosan Co., Ltd.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – izstādē-forumā MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier) paziņoti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti.

MIPIM balvas tiek piešķirtas 12 kategorijās.

Šogad MIPIM norisinājās 27.reizi,

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Nosaukti pasaulē izcilākie nekustamā īpašuma projekti

Dienas Bizness, 13.03.2015

Skatītāju simpātija


Oxygen Eco-tower Indonēzijā

Arhitekti: Progetto CMR Engineering Integrated Services S.r.l.

Attīastītājs/ klients: Bimantra Citra

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kannās noslēdzies viens no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – jau 25. izstāde-forums MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier).

Katru gadu nekustamā īpašuma attīstītāji iesniedz projektus, kuri piedalās konkursā, lai saņemtu MIPIM balvu kādā no 12 kategorijām. Šogad finālistu vidū bija iekļuvuši nekustamā īpašuma projekti no Austrālijas, Turcijas, Indonēcijas, Dānijas, Zviedrijas, Francijas u.c. valstīm.

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Var pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā MIPIM 2019

Laura Mazbērziņa, 27.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments aicina uzņēmējus un pašvaldības pieteikties dalībai starptautiskajā nekustamā īpašuma un investīciju forumā «MIPIM 2019», kas norisināsies Francijā, Kannās, 2019. gada 12. - 15. martā.

Šis forums notiks jau 30. reizi. «MIPIM» tiek uzskatīts par lielāko un reprezentablāko investīciju forumu pasaulē, kura laikā tiek akcentēti svarīgākie notikumi nekustamo īpašumu, arhitektūras, būvniecības un tehnoloģiju jomā. Ikgadēji izstāde «MIPIM» pulcē vairāk nekā 24 000 nopietnāko pasaules nekustamo īpašumu tirgus dalībnieku – sākot no teritoriju attīstības koncepciju izstrādātājiem līdz pat investoriem, investīciju fondiem un projektu lietotājiem no vairāk nekā 100 dažādām pasaules valstīm.

«Gatavojot Rīgas un partneru dalību nākamā gada izstādē vēlamies veicināt pēc iespējas plašāku Rīgas uzņēmēju līdzdalību, iespējams, ka radīsim risinājumu palielināt izstādes dalībnieku skaitu sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru, jo tā ir unikāla iespēja prezentēt gan Rīgas pilsētu, gan Latvijas valsti lielākajā pasaules biznesa forumā,» komentē Armands Krūze, Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

MIPIM gada labāko projektu vidū Liesmu Torņi un Bosfora pilsēta

Jānis Rancāns, 15.03.2013

Labākais projekts tūrisma un viesnīcu jomā. Dzīvojamais komplekss «Liesmu Torņi» Baku. Arhitekts: HOK International Ltd. Attīstītājs: Azinko Development MMC.

Avots: MIPIM

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kannās noslēdzas viens no nekustamā īpašuma nozares lielākajiem notikumiem – MIPIM (Le marché international des professionnels de l’immobilier), kas četru dienu laikā pulcina nozares pārstāvjus.

Katru gadu nekustamā īpašuma attīstītāji iesniedz projektus, kuri piedalās konkursā, lai saņemtu MIPIM balvu kādā no vienpadsmit kategorijām. Šogad finālistu vidū bija iekļuvuši nekustamā īpašuma projekti no visas pasaules, pārstāvot gan naftas kompānijas un viesnīcas, gan arī muzejus. No kopumā 36 finālistiem labākos projektus izvēlējās žūrija, kuriem piešķirtas balvas.

Šā gada MIPIM balvu ieguvēji aplūkojami galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašumā izstādē forumā MIPIM, kas marta vidū jau 27. reizi notiks Francijas pilsētā Kannās, Rīga uzsvērs attīstības iespējas Skanstes apkaimē, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Pirmais mērķis ir nodot vēstījumu, ka Rīgā kā Baltijas reģiona nozīmīgākajā pilsētā veidojas pilsētas modernais centrs – Skanstes apkaime. Būs grūti atrast kādu citu Eiropas galvaspilsētu, kur pašā centrā ir brīva teritorija attīstībai, kā tas ir Skanstes apkaimē Rīgā. Tur ir plānotas tādas sabiedriski nozīmīgas būves kā Rīgas konferenču un koncertu centrs un Laikmetīgās mākslas muzejs, moderni un energoefektīvi biroji un dzīvojamās ēkas, kā arī inovatīvi infrastruktūras projekti – jauna zemās grīdas tramvaja līnija un kādreizējās mazdārziņu teritorijas revitalizācija ar ielu, inženiertīklu un ilgtspējīgas lietusūdens apsaimniekošanas sistēmas izbūvi,» uz jautājumu, ar kādu mērķi uz MIPIM dodas Skanstes attīstības aģentūra, atbild tās valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vanags. DB jau ziņojis, ka aģentūru veido vairāki nekustamo īpašumu uzņēmumi, kas ieinteresēti apkaimes attīstībā, – Merks, New Hanza City, ELL Kinnisvara, NP Properties, Hanner, LNK Centre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašuma gadatirgū MIPIM 2013 liela interese par iespējām attīstīt kurortoloģijas nozari Liepājā ir pārstāvjiem no Horvātijas, Spānijas, Austrijas, Somijas, Krievijas un Itālijas.

Arī Liepājas ostas iespējas ir ieinteresējušas vairākus sarunu partnerus, un Liepājas delegācijas pārstāvjiem ir izdevies vienoties par vairākām vizītēm Liepājā tuvākajos mēnešos, informē Liepājas domes delegācija no Kannām.

Liepājas delegācija ir ne tikai prezentējusi pilsētas iespējas, bet saņēmusi arī vairākus praktiskus padomus par to, kā veiksmīgāk meklēt investorus, kā ieinteresēt un pārdot konkrētas biznesa idejas.

Aktuāls modelis, attīstot kurortoloģijas nozari, ir vienam projektam piesaistīt vismaz divus partnerus – gan nekustamā īpašuma saimnieku, gan uzņēmēju, kas sniedz konkrētus medicīniskus pakalpojumus. Vairāku valstu piemērs liecina, ka šāds sadarbības modelis ir veiksmīgs, apgalvo Liepājas dome.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu eksperti MIPIM izstādē saredz medicīniskās kurortoloģijas iespējas Liepājā

Vēsma Lēvalde, 19.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu projektu konsultants no Austrijas Mihaels Vidmans (Michael Widmann) starptautiskajā izstādē MIPIM Francijā ieinteresējies par kurortoloģijas projektiem Liepājā, saredzot attīstības iespējas šajā jomā arī visai Latvijai.

Mihaels Vidmans plāno ierasties Liepājā vasaras sākumā, lai detalizētu iepazītos ar pilsētas iespējām un attīstības plāniem. Izstādes ietvaros Mihaels Vidmans norādīja, ka Liepājai ir potenciāls attīstīt medicīnisko kurortoloģiju, informē Liepājas domes pārstāvji, kuri apmeklēja izstādi. Šādas iespējas ir ne tikai Liepājai, bet visai Latvijai kopumā, norāda eksperts. Iestrādes Latvijā jau ir. Lai šo jomu popularizētu vēl vairāk un būtu iespējams piesaistīt jaunus investorus, Latvijai un Liepājai ir nepieciešams sakārtot infrastruktūru, kā arī nodrošināt ērtu transportu, piemēram, būtiski ir atjaunot reģionālos avioreisus no galvaspilsētas uz Liepāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Darbu sākusi atjaunota, uzņēmējiem paredzēta vietne investinriga.com

Lelde Petrāne, 29.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darbu uzsākusi atjaunota, uzņēmējiem paredzēta interneta mājaslapa investinriga.com, liecina Rīgas domes sniegtā informācija.

Mājaslapā trīs valodās iespējams iepazīties ar uzņēmējdarbības aktualitātēm Rīgas pilsētā, piemēram, Rīgas domes un Swedbank kopīgi īstenoto grantu programmu Atspēriens, Rīgas un partneru kopīgo reprezentāciju starptautiskajā investīciju izstādē – forumā MIPIM 2013 un citām aktivitātēm, kā arī aktuālo statistisko informāciju.

Atsaucoties uz uzņēmēju un iedzīvotāju vēlmēm zināt vairāk par uzņēmējdarbības attīstību un iespējam Rīgā, esot plānots, ka reizi ceturksnī ekonomikas jomas eksperti sniegs ieskatu par aktuālajām ekonomikas tendencēm pilsētā un tiks publiskota informācija par Rīgas ekonomikai nozīmīgiem pasākumiem.

Visa publiskotā informācija regulāri tikšot atjaunota latviešu, angļu un krievu valodās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsole nav tas labākais veids, kā atrast pircēju Ķemeru sanatorijai, turklāt paredzams, ka, nepārdodot būvi pirmajā izsoles reizē, nākamajās rīkotajās izsolēs sanatorijas cena tikai saruks, Db.lv pauda Real Estate Jurmala (REJ) valdes loceklis Igors Daņiļēvičs.

Jau ziņots, ka Ķemeru sanatoriju paredzēts pārdot izsolē par 3,75 miljoniem latu. Izsole gaidāma 9. aprīlī.

«Ķemeru sanatorijas cena nav noteikta nedz par augsta, nedz par zema,» norādīja I. Daņiļēvičs, tajā pašā laikā uzsverot, ka svarīgākais jautājums ir par pārdošanas pieeju - «ja uzdevums ir gūt labumu valstij un pilsētai, tad izsoli nevajadzētu rīkot, jo, nepārdodot ēku pirmajā reizē, tās cena ar katru nākamo izsoles reizi tikai samazināsies». Viņš norādīja, ka, nerīkojot mārketinga aktivitātes, izsole, visticamāk, noslēgsies bez rezultāta.

«Lai veiksmīgi pārdotu sanatoriju, būtu jāsaprot, kas ir tās potenciālais pircējs – šī būve varētu ieinteresēt tos investorus, kas meklē objektus ar medicīnisku ievirzi, piemēram, veselības centrus vai pansionātus. Šādām vietām nevajag lielu cilvēku plūsmu vai pieeju pie jūras, savukārt klusums kalpo kā priekšrocība,» stāstīja REJ valdes loceklis, uzsverot arī ēkas vēsturisko nozīmīgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Latvijas Giraffe360 uzvar nekustamo īpašumu jomas startup konkursā

Lelde Petrāne, 24.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Foruma PropTech Riga ietvaros noticis Latvijā pirmais ar nekustamo īpašumu jomu saistīto startup uzņēmumu konkurss.

Organizatoru mērķis bija pievērst uzmanību inovatīvām tehnoloģiskām idejām un piesaistīt biznesa enģeļu un investīciju fondu uzmanību uzņēmumiem, kas darbojās šajā jomā. Konkursā piedalījās 12 startup uzņēmumi no četrām valstīm: Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Uzvarēja Latvijas kompānija, virtuālo tūru tehnoloģiju ražotājs Giraffe360.

Konkursa žūrijas locekle Ieva Brence uzvarētāju raksturo šādi: «Oriģināla un inovatīva biznesa ideja ar ilgtspējīgu attīstības potenciālu. Lai gan tādas bija arī citiem startup izaicinājuma konkursa dalībniekiem, šajā gadījumā ļoti skaidri tika iezīmēta produkta oriģinalitāte un unikalitāte, attīstības iespējas, prezentācija bija ļoti pārdomāta, akcentējot galveno un iekļaujoties atvēlētajā laikā. Pārliecināja arī konkrētā uzņēmuma komanda, līdz šim sasniegtais. Ir liela ticība uzņēmuma Giraffe 360 turpmākai izaugsmei.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Liepājas nekustamos īpašumus piedāvās Kannās

Vēsma Lēvalde, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas pašvaldības pārstāvji no 12. līdz 14.martam piedalīsies pasaules īpašumu tirgū MIPIM 2013, kas notiek Kannās, Francijā.

Uz Kannām dodas Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, Attīstības pārvaldes vadītājs Vilnis Vitkovskis un sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zane Ģirne.

Brauciens notiek Liepājas un Klaipēdas pārrobežu sadarbības projekta Pievilcīgas investīciju vides veidošana Liepājas un Klaipēdas izaugsmei ietvaros. Projektu finansē Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programma Invest to Grow.

Klaipēdai Kannās būs savs stends, turpretī Liepāja iemitināsies Rīgas stendā. Liepāja Kannās popularizēs brīvās pašvaldības teritorijas, ostu, informēs par kurortoloģijas ieceri. Par to, vai Liepāja raisa interesi vienā no lielākajiem pasaules nekustamo īpašumu forumiem, pašvaldības pārstāvji sola informēt tieši no Kannām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu medaļnieki noskaidroti

Ingrīda Drazdovska, 23.03.2016

Labākie projekti

Veselības aprūpe:

Karalienes Elizabetes universitātes slimnīca un Karaliskais bērnu hospitālis
Glāzgova, Apvienotā Karaliste
170 tūkst. m2 plašais slimnīcu komplekss ir viens no Eiropas lielākajiem un modernākajiem medicīnas centriem; tas tiek uzskatīts par jaunu standartu medicīniskās aprūpes iestāžu dizainā un pakalpojumu sniegšanā. Komplekss atrodas plašā, skaistā vietā. 14 stāvu ēka tiek aprakstīta kā kuģis (bērnu slimnīca), doks (pieaugušo slimnīcas podiums) un bāka (100% viena pacienta palātu tornis).

Foto: Publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā nekustamā īpašuma tirgus arēnā līdztekus tradicionālajiem biroju centriem, mājokļiem sacensība notiek arvien jaunās «olimpiskās» disciplīnās

Nule Kannās Francijā norisinājies viens no lielākajiem nekustamā īpašuma biznesa pasākumiem pasaulē – MIPIM, kurā notiek arī labāko projektu skate – konkurss.

Plašāk par uzvarētājiem - raksta galerijā!

Visu rakstu Medaļnieki noskaidroti lasiet 22. marta laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad investīcijas komercīpašumos Baltijā varētu būt līdzīgā līmenī kā pērn, kad to apjoms pārsniedza pirmskrīzes līmeni.

Pašlaik notiek sarunas par darījumu noslēgšanu, tāpēc ir pamats uzskatīt, ka šī prognoze piepildīsies. Lielākā aktivitāte, interese varētu būt koncentrēta tirdzniecības objektu segmentā, lēš Colliers International. Pēc uzņēmuma vadītāja Denisa Kairāna teiktā, šogad varētu sagaidīt divus, trīs jaunus tirgus dalībniekus ar gana skaļiem vārdiem šajā industrijā.

Kompānija aprēķinājusi, ka pērn Baltijas valstu komercīpašumos ieguldīti aptuveni 1.4 miljardi eiro, kas ir vairāk nekā 2007. gadā (tiek apkopoti darījumi, kuru summa pārsniedz 400 tūkst. eiro). Investīciju līderis bijusi Igaunija ar vairāk nekā 500 milj. eiro. Starp lielākajiem darījumiem bija Rīgas tirdzniecības centru Alfa, Mols, Dole nonākšana pasaules lielākā aktīvu pārvaldītāja Blackstone Real Estate Partners IV paspārnē. Savukārt Igaunijā viens no interesantākajiem un lielākajiem darījumiem, kādu diez vai tuvākajos gados varētu sagaidīt, piemēram, Rīgā, - astoņu pašvaldības īres namu pārdošana LCN Capital Partners.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Šīns: vietējā tirgū gaidāms ilūziju sabrukums un depresija

Dienas Bizness, 05.04.2013

Latio valdes priekšsēdētājs un Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas vadītājs Edgars Šīns.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Latvijas iestāšanās eirozonā nekustamo īpašumu eksporta tirgū varētu būt gaidāms cenu pieaugums līdz pat 10%, taču vietējā tirgū gaidāms ilūziju sabrukums un depresijas iestāšanās, konferencē "Kā attīstīsies nekustamā īpašuma tirgus Latvijā?" sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas vadītājs Edgars Šīns.

«Eiro ieviešana ārvalstu īpašumu pircējiem dos pozitīvu signālu un lata devalvācijas draudu novēršana finanšu riskus mazinās vismaz par 0,5 procentpunktiem. Tas var celt cenas ārzemniekus interesējošiem īpašumiem pat par 10%,» sacīja Šīns.

Savukārt vietējo nekustamā īpašuma tirgu, it īpaši reģionos, pēc iestāšanās eirozonā sagaida ilūziju sabrukums, cerību nepiepildīšanās un tam sekojoša depresija, norādīja Šīns.

«Latvija joprojām ir pārāk atkarīga no Eiropas Savienības naudas piešpricēm, taču jāsaprot, ka šīs naudas kļūs arvien mazāk, jo Eiropa kļūst arvien vājāka salīdzinājumā ar pārējo pasauli,» uzskata Šīns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai ir iespējas piesaistīt jaunus globālo pakalpojumu centrus; viens no bremzējošajiem faktoriem – atbilstošu darba telpu trūkums, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Pēc Lielbritānijas lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES) starptautiskā līmenī uzvirmojusi interese un sākusies konkurence par iespējamo institūciju un kompāniju pārvilināšanu no šīs valsts, šajā cīņā ir iesaistījušās arī Baltijas valstis. Kā viena no Latvijas priekšrocībām tiek pieminēta ērtā sasniedzamība, savukārt kā viens no vājajiem punktiem – atbilstošu biroju telpu trūkums, savukārt, piemēram, Lietuvas trumpis Baltijas reģionā ir tas, ka tā jau ir nostiprinājusi savas pozīcijas globālo pakalpojumu jomā. Tiesa, pie Latvijas trūkumiem tiek piesaukts arī fakts, ka par valsti un tās iespējām pasaulē joprojām maz ko zina, ka būtu nepieciešama aktīvāka šo iespēju virzīšana un popularizēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru