Citas ziņas

Noskaidro 10 labākos pārdevējus

, 16.03.2007

Jaunākais izdevums

Laikraksts Dienas bizness un pārdošanas konsultāciju uzņēmums Mercuri International jau trešo gadu rīko gada pasākumu pārdošanas vadībā, kas reizē ir arī konkurss – Pārdošanas tīģeris 2007. Ceturtdien noskaidroti desmit šī gada pusfinālisti.

Konkursa mērķis – pievērst lielāku uzņēmēju uzmanību pārdošanas darba pilnveidošanai, parādot labāko pieredzi pārdošanā un pārdošanas vadībā.

Cetutdien notika pirmā žūrijas sēde un tika izvērtēti konkursa Pārdošanas tīģeris 2007 iesniegtie pieteikumi un pusfinālam izvirzīti ir 10 pretendenti:

-Irina Stepanova, TNT Latvia SIA

-Gustavs Zatlers, Cēsu alus AS

-Silva Jeromanova – Maura, Silja SIA

-Elita Daniela, Falck Apsargs AS

-Dace Brencēna, SEB Unipensija Atklātais pensiju fonds AS

-Ingemārs Liakovičus, De novo SIA

-Oskars Didža, Lindstrom SIA

-Gatis Pikšs, Maxit SIA

-Ināra Meija, Parekss apdrošināšanas kompānija

-Deniss Razžigajevs, M.A.R.I.D.I. SIA

Savukārt š.g. 20.aprīlī, noklausoties visu pusfinālistu prezentācijas, žūrija noteiks tos finālistus, kuri uzstāsies gada pasākumā pārdošanas vadībā 17.maijā un cīnīsies par titulu – Pārdošanas tīģeris 2007.

Konkursa balvas ideja un mērķis ir atrast un popularizēt tos vadītājus, kuri ar savm zināšanām un aktīvu rīcību 2006. gadā ir nodrošinājuši mērķtiecīgu pārdošanas darbu, lai sasniegtu augstus pārdošanas rezultātus. Iepriekšējo divu gadu pieredze rāda, ka Latvijā ir ļoti daudz mērķtiecīgu un talantīgu pārdošanas vadītāju, bet galvenais – ka viņi ir gatavi dalīties pieredzē un par saviem panākumiem runāt arī ārpus sava uzņēmuma robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī jūnija beigās bija 8,9% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati.

Salīdzinājumā ar maija beigām bezdarba līmenis samazinājies par 0,2% punktiem. Maija beigās bezdarba līmenis bija 9,1%. Uzskaitē jūnija sākumā bija 87,78 tūkstoši, bet jūnija beigās – 85,3 tūkstoši bezdarbnieku, mēneša laikā bezdarbnieku skaits bija samazinājies par 2484 personām.

Zemākais bezdarba līmenis jūnija beigās reģistrēts Rīgas reģionā – 5,5%, bet augstākais bezdarba līmenis bija Latgalē – 18,5%. Zemgales reģionā bezdarba līmenis maijā samazinājies līdz 8,6%, Vidzemē tas bija 10,1%, bet Kurzemē – 11,1%. Rīgā bezdarba līmenis jūnija beigās bija 5,2%, Jūrmalā - 6,2%, Valmierā – 6,5%, Jelgavā – 6,9%, Ventspilī – 7,2%, Daugavpilī – 9,5%, Jēkabpilī – 9,5%, Liepājā – 13,4%, Rēzeknē – 15,4%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā e-komercijas platforma "eBay" šonedēļ paziņojusi par komisijas maksājuma atlikšanu uz vēlāku laiku un pārtrauc veiktspējas reitingu samazināšanu mazā un vidējā mēroga pārdevējiem visā pasaulē, kuru biznesu skārusi Covid-19 pandēmija.

Šobrīd, kad visu pasauli pārņēmis koronavīrusa uzliesmojums, maziem un vidējiem uzņēmumiem īpaši steidzami nepieciešams valsts un sadarbības partneru atbalsts, lai turpinātu tirdzniecību, tāpēc kompānija "eBay" pieņēmusi lēmumu, ka turpmāk visi "eBay Store" pārdevēji varēs izmantot iespēju lielāko daļu no komisijas maksājumiem atlikt uz 30 dienu periodu.

Plašāka informācija par maksājumu atlikšanas noteikumiem ir pieejama oficiālajā "eBay" biznesa klientu tīmekļa vietnē export.ebay.com, kā arī e-pasta ziņā, kas izsūtīta visiem platformas lietotājiem.

Tāpat "eBay" sola pasargāt pārdevējus no reitinga pazemināšanas novēlotas piegādes un pasūtījumu atcelšanas gadījumā laika posmā no 20. marta līdz 20. jūnijam. Šī iniciatīva palīdzēs uzņēmējiem samazināt zaudējumus, ņemot vērā, ka platformas lietotāju vērtējums tieši ietekmē pārdošanas apjomus. Taču, ja pārdevēja sniegums šajā laika posmā uzlabojas, tas tiks palielināts atbilstoši iepriekšējai reitingu noteikšanas sistēmai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā darba devēji Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs reģistrējuši 3798 brīvās darba vietas.

Tādējādi kopumā maija beigās NVA datu bāzē bija 6130 darba devēju NVA filiālēs reģistrētās brīvās darba vietas, informē NVA. Visvairāk ar NVA filiāļu starpniecību darba devēji maijā meklēja veikalu pārdevējus, šuvējus, palīgstrādniekus, kravas automobiļa vadītājus, pavārus, kūdras ieguves palīgstrādniekus, pastniekus, komplektētājus, kuģu remontatslēdzniekus, rokas lokmetinātājus, vilcējautomobiļa vadītājus, kuģubūves atslēdzniekus, veikala kasierus, pārdevējus konsultantus, sezonas lauksaimniecības strādniekus.

«Dati parāda kopumā mērenu darbaspēka pieprasījumu darba tirgū, sezonas darbi to palielina tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas, būvniecības un transporta nozarēs,» skaidro NVA direktore Inese Kalvāne. Šobrīd NVA ir reģistrēts par 35% vakanču vairāk nekā tas bija pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Agrāk, lai uzņēmums veiksmīgi pārdotu savu preci, pietika ar labu kvalitāti, adekvātu cenu un lielisku apkalpošanu. Vēlāk, palielinoties konkurencei, šīm īpašībām bija jāpievieno reklāma drukātajos vai elektroniskajos medijos. Taču līdz ar tehnoloģiju ārkārtīgi straujo attīstību iepriekšminētajām īpašībām un aktivitātēm šodien veiksmīgs uzņēmums nav iedomājams bez savas vairāk vai mazāk aktīvas mājas lapas, uzsver kompānijas SIA S.P.Q.R. izpilddirektors un arī īpašnieks Zigmārs Ronis.

«Tomēr aizvien mainīgajā pasaulē vairs nepietiek arī ar labu un atraktīvu mājas lapu. Sevišķi, ja savu darbību plānojat izvērst ne tikai Latvijā, bet arī ārpus mūsu valsts robežām. Interneta iespējas, šķiet, šodien ir bezgalīgas. Tikpat bezgalīgas ir arī iespējas sastapt desmitiem, simtiem un pat tūkstošiem konkurentu virtuālajā pasaulē. Taču šeit cīņa par klientu vairs neaprobežojas tikai ar kvalitāti un cenu. Aizvien lielāku nozīmi šajā kaujas laukā aizņem cīņa par pirmajām vietām Google meklēšanas sistēmā,» norāda Z.Ronis.

Aizvien lielāks skaits cilvēku sev interesējošās preces vai pakalpojumu pārdevējus meklē dažādās interneta meklēšanas sistēmās. Latvijā un arī Eiropā populārākā ir Google, kurā ievadot atslēgas vārdus, cilvēks ļoti īsā laikā atrod daudz un dažādus pārdevējus. «Taču ir kāda nianse, kas šajā sistēmā būtiski maina pārdevēju pozīcijas – jūs personiski virtuālajā vidē nekādi nespējat ietekmēt pircēja izvēli par labu sev, ja neatrodaties vismaz pirmajā desmitniekā. Šodienas cilvēkam nav laika atvērt un izpētīt 20, 30 vai vairāk uzņēmumu mājas lapas. Pārsvarā šī izpēte caur Google beidzas pie pirmā divdesmitnieka. Ja neesat šajā skaitā, tad varat uzskatīt, ka priekš konkrētā klienta neeksistējat vispār,» pauž Z.Ronis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Jau ceturto gadu vērtēs labākos restorānus Latvijā

Žanete Hāka, 30.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad jau ceturto gadu pēc kārtas ir uzsākta Latvijas restorānu cīņa par iekļūšanu Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2016 sarakstā, informē Normunds Norenbergs.

Restorānu vērtēšana ir sākusies, un to jau otro reizi veic neatkarīga starptautiska žūrija – ar Michelin zvaigznēm godalgoti šefpavāri no dažādām Eiropas valstīm. Kopumā restorānu vērtēšana norit divās kārtās, bet gala rezultāti tiks paziņoti nākamā gada februārī.

«Restorānu kultūra Latvijā attīstās, un esmu gandarīts, ka ceturto reizi pēc kārtas varam noskaidrot labākos restorānus Latvijā. Ja šis projekts Latvijas restorāniem ir kaut neliels stimuls kļūt labākiem, mēs visi no tā esam tikai ieguvēji,» informē projekta vadītājs Normunds Norenbergs. Viņš turpina: «Ņemot vērā jaunu restorānu ienākšanu tirgū, var prognozēt, ka šī gada labāko restorānu sarakstā sagaidīsim izmaiņas. Cik lielas vai mazas, to rādīs rezultāti.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Noskaidro labākos jaunos produktus

Sandra Dieziņa, 17.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mana Saime piens atzīts pat vienu no labākajiem 2012. gada jaunajiem produktiem.

Līdzās Rīgas piena kombināta ražotajam pienam līderpozīcijās ierindojusies arī Merrild Classic maltā kafija un Kleenex Premium Ultra Soft tualetes papīrs, liecina tirgus pētījumu kompānijas The Nielsen Company sniegtā informācija.

Pārstrādātas gaļas grupā par labāko jauno produktu atzīta Rīgas Miesnieka ražotā Svētku dūmdesa. Saldumu grupā uzvaras laurus plūcis Laimas ražotais šokolādes vafeļu batoniņš Lācītis Ķepainītis, bet uzkodu grupā – Selgas cepumi ar banāna garšu. Stipro alkoholisko dzērienu segmentā uzvarējis S.P.I. Grupas pārstāvētais Rīgas Dīva Red Fusion, bet vieglā alkohola grupā – Cēsu džins Pina Colada. Par labākajiem jaunajiem produktiem 2012. Gadā atzīta arī Fazer gardā Totsremaize, Enjoy bezalkoholiskais gazēts dzēriens ar citrona, laima un piparmētru garšu, Salas Zivis balto zivju pirkstiņi, Romeria pomace olīveļļa, Nestle Lion sausās brokastis, Milupa auzu biezputra ar pienu 6+ un citi jaunie produkti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Dzeramnaudu lietotne Tipit nepārvar Virgin konkursa pirmo kārtu

LETA, 07.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzeramnaudu aplikācija Tipit, kā arī digitālā aģentūra it's digital, Baby! nav pārvarējusi Virgin rīkotā konkursa Pitch to Rich pirmo kārtu, kas ļautu savas idejas prezentēt Ričardam Brensonam, pastāstīja viena no uzņēmuma dibinātājām, Anglijā dzīvojošā latviešu uzņēmēja Renāte Kalniņa.

Kā vēsta konkursa mājaslapa virginmediabusiness.co.uk/pitch-to-rich, nedz kategorijā Jaunuzņēmums izvirzītais Tipit, nedz kategorijā Jaunās lietas izvirzītais it's digital, Baby! publikas balsojumā nav iekļuvis labāko piecdesmitniekā, kas bija priekšnoteikums, lai nokļūtu konkursa otrajā kārtā.

Tikmēr neoficiālajā līderu tabulā vietnē voomleaders.co.uk redzams, ka aplikācija Tipit ar 374 balsīm finišēja 122.vietā, kamēr projektam, kas noslēdza labāko piecdesmitnieku, bija 870 balsis.

Savukārt it's digital, Baby! finišēja 116.vietā ar 221 balsi, kamēr 50.vietā esošajam projektam ir 529 balsis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

VID atklāj krāpšanos ar muitas maksājumiem no Lietuvas ievestai ūdenspīpju tabakas kravai

Žanete Hāka, 17.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas jau otro reizi viena mēneša ietvaros atklāj pārkāpumus saistībā ar ūdenspīpju tabakas kravām, kas tranzītā ievestas no Lietuvas. Ņemot vērā, ka krava ievesta no Lietuvas, ir uzsākta sadarbība ar Lietuvas Republikas tiesībaizsardzības iestādēm lietas apstākļu noskaidrošanai, informē VID.

10.jūnijā muitas kontroles punktā Terehova VID muitas amatpersonas veica no Latvijas izbraucošas tranzīta kravas pārbaudi. Kravas pavaddokumentos bija norādīta 21 tonna ūdenspīpju tabakas, kas tika vesta no kādas muitas noliktavas Lietuvā uz Kirgizstānu. Veicot muitas apskati, tika konstatēts, ka kravā nav deklarētās preces – ūdenspīpju tabakas. Tās vietā tika konstatētas 22 paletes ar pagaidām nenoskaidrota satura šķidruma kannām un divas paletes ar bruģi.

Lai kravā esošās preces (tabaku) varētu legāli laist apgrozībā Eiropas Savienības (ES) teritorijā, tās muitas noliktavā ir jāatmuito un jāsamaksā muitas maksājumi (muitas nodoklis, akcīzes nodoklis un pievienotās vērtības nodoklis). Krāpnieki izvēlas kravu atstāt ES teritorijā, nemaksājot nodokļus. Šādiem krāpnieciskiem darījumiem ir dokumentāls aizsegs – kravas dokumenti tiek apzīmogoti, apstiprinot, ka krava tiks izvesta tranzītā cauri ES teritorijai, bet faktiski preces paliek kādā no ES valstīm. Arī 10.jūnijā atklātajā gadījumā ūdenspīpju tabaka, visticamāk, ir palikusi ES teritorijā, lai to realizētu, nesamaksājot noteiktos muitas maksājumus. Krāpniecisko darbību rezultātā nodarītais zaudējums, ko veido ES valstīm nenomaksātie nodokļi, ir aptuveni 1,1 miljons eiro, kas tiks piedzīts no galvojuma izsniedzēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidostai aizdomas par kādas taksometru kompānijas apšaubāmām finanšu darbībām; iesaistās policija

Gunta Kursiša, 07.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostas Rīga rīcībā ir nonākusi informācija, ka viena no lidostas teritorijā strādājošajām taksometru kompānijām veic apšaubāmas finanšu darbības, kā dēļ lūgts Valsts policijai (VP) izvērtēt, vai aizdomas patiesas, un līdz lēmuma pieņemšanai lidostas sadarbība taksometru kompāniju netiek turpināta, Db.lv stāstīja lidostas Rīga pārstāve Sarmīte Rinmane.

Līdz apstākļu noskaidrošanai 15. septembrī lidostas valde nolēmusi neturpināt pagaidu vienošanos, kas slēgta ar šo kompāniju. Tādējādi lidostas teritorijā darbosies divas taksometru kompānijas

Līdz šim lidostā Rīga strādāja trīs taksometru kompānijas – Baltic Taxi, Rīgas taksometru parks un Riga Taxi. S. Rinmane neatklāja, uz kuru no kompāniju kritusi aizdomu ēna.

Līdz lietas apstākļu noskaidrošanai precīzāka informāciju par nelikumīgajām finanšu darbībām un taksometru kompāniju lidosta Rīga nesniegs.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada jūlijā policija atklāja gadījumus, kad taksometru šoferi krāpās, «pielāgojot» skaitītājus - taksometros bija ierīkotas speciāli pielāgotas palīgierīces, lai sagrozītu taksometra skaitītāju rādījumus. Pēc brauciena taksisti šos rādījumus uzdeva par īstiem un pieprasīja paaugstinātu maksu par sniegto pakalpojumu. Kompānijas Riga Taxi vadītājs Genādijs Aksjonovs atzina, ka oficiāli taksometru vadītāji ir viņa firmas darbinieki, tomēr faktiski taksometru vadītāji ir firmas partneri, kuri aprīkotu taksometru īrē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jelgavas naftas bāzē notiek sprādziens; ievainots viens cilvēks

Gunta Kursiša, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas naftas bāzē pirmdien notika sprādziens degvielas pārvadāšanas cisternas nodalījumā, izraisot ugunsgrēku, Db.lv stāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona priekšnieks Dainis Bērziņš.

Izsaukumu uz valsts naftas produktu apgādes uzņēmuma Latvijas nafta filiāli Jelgavas naftas bāze VUGD saņēma plkst. 13.12, un ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā 13.16. Ierodoties notikuma vietā, atklājies, ka deg degvielas pārvadāšanas cisternu uzpildīšanas vietas nojume aptuveni desmit kvadrātmetru platībā, stāstīja D. Bērziņš. «Degšanas platība bija salīdzinoši neliela, un to diezgan ātri izdevās neitralizēt,» skaidro VUGD Zemgales reģiona priekšnieks. Viņš norāda, ka objekts, kurā notika ugunsgrēks uzskatāms par «nopietnu». Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 13.33.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Fonteins: Liepājā gar promenādi peld kakas

Vēsma Lēvalde, 04.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes deputāts un uzņēmējs Stīns Lorenss jeb mūziķis Fonteins izsūtījis atklātu vēstuli pašvaldībai un plašsaziņas līdzekļiem, kurā apgalvo, ka «kakas peld gar promenādi», un pieprasa zaudējumu kompensāciju saistībā ar kanalizācijas problēmām, ko viņam radījusi, viņaprāt, PSIA Liepājas ūdens nolaidība.

Laika posmā no Ziemassvētkiem līdz Jaunajam gadam SIA Fontaine Ent. pārstāvji vairākas reizes sazinājušies ar PSIA Liepājas ūdens, lai informētu par notekūdeņu sistēmas darbības traucējumiem kanalizācijas sistēmā, kas savieno pilsētas kanalizāciju ar SIA Fontaine Ent. piederošajiem īpašumiem Fontaine Royal Hotel, Fontaine Palace un Deli Snack. Taču ūdens un kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanas uzņēmumā norādīts, ka promenāde nav viņu atbildības lokā.

Turpināt viesnīcas darbu, ja no grīdas smeļas kanalizācija, nav bijis iespējams, tāpēc nācies noalgot kādu uzņēmumu no Grobiņas, lai tas atklātu un novērstu radušos problēmu. Tīrot kanalizācijas caurules, kļuvis skaidrs, ka problēma ir pilsētas kanalizācijā, apgalvots vēstulē. S.Lorenss norāda, ka problēma slēpjas caurulēs, kuras, izbūvējot promenādi, it kā esot nomainītas. Tomēr notekūdeņu kolektori esot pilni ar veciem ķieģeļiem, kas drūp un krīt, jo tie ir 100 gadus veci un pilni ar cementu, smiltīm un «vēl velns sazin ko».

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijam Latvija 2010 rekordskaits pieteikumu

Aldis Zelmenis, 23.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Jūrmalas un Kuldīgas apkārtnē notiekošais rallijs Latvija 2010 saņēmis 98 ekipāžu pieteikumus, kas ir šā gada Latvijas rallija čempionāta posma rekords.

Lielisko dalībnieku skaitu nodrošina Latvijas rallija čempionāta, Latvijas rallijsprinta čempionāta, kā arī ārvalstu dalībnieki.

Rallijs Latvija jau vēsturiski iemantojis «lielā sezonas fināla» slavu un uz kvalitatīvi rīkotajām sacīkstēm ierodas optimāls dalībnieku sastāvs. Turklāt bieži pēdējais posms tiek izmantots eksperimentu veikšanai. Piemēram, pērn sacīkstēs pirmo cīņu ar WRC automašīnu aizvadīja Aivis Egle/Mārtiņš Jerums. Arī šogad N4 klases jaunākā tradīcija turpinās: Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, priekšlaicīgi nodrošinājuši Latvijas čempionu titulu, pēdējā posmā mēģinās spēkus A Plus grupā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gan Rimi, gan Maxima apdraudētos veikalus slēdz

Dienas Bizness, 06.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad saņemta informācija par konstrukciju nestspējas apdraudējumu tirdzniecības centrā Sahara Lubānas ielā 117, Rīgā, Maxima nolēmusi savu veikalu šajā centrā slēgt līdz sīkākai lietas apstākļu noskaidrošanai. Tāpat rīkojies arī veikals Rimi, slēdzot tirdzniecības centru Deglava ielā 110, kurā arī radušās bažas par konstrukciju nestspēju.

Db.lv norādīja Maxima pārstāvis Jānis Beseris, kurš arī apstiprināja, ka no veikala cilvēki ir evakuēti. Viņa rīcībā šobrīd nav informācija, kā šajā situācijā rīkojušies citi tirdzniecības centra Sahara nomnieki.

Arī Rimi Db.lv informēja, ka slēdz savu veikalu Deglava ielā 110, kuru nomā no SIA Wenden Baltika, līdz tālākai apstākļu noskaidrošanai. Rimi pārstāve Kristīne Ciemīte - Kupre arī uzsvēra, ka līdz šim brīdim ne SIA Rimi Latvia, ne SIA Wenden Baltika nav saņēmuši nekādu informāciju no Rīgas Domes un būvvaldes.

Jau ziņots, ka pēc Rīgas pilsētas būvvaldes rīkotājām pārbaudēm sabiedriskas nozīmes ēkās, būvuzņēmuma SIA Re&Re objektos, Rīgas veikalos Maxima un Rimi/Supernetto divos konstatēts iespējams to konstrukciju nestspējas apdraudējums: Rimi veikalā, A. Deglava ielā 110, un Maxima veikalā Lubānas ielā 117, tirdzniecības centrā Sahara.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Kā iegādāties ceļojumu un tajā arī aizbraukt?

Lelde Petrāne, 16.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzi jau savlaicīgi ieplānojuši un iegādājušies kādu ceļojumu, un ar nepacietību gaida skaistiem mirkļiem bagātu atvaļinājumu, kamēr citi to tikai plāno. Ikviens no mums dzirdējis stāstus par atceltiem ceļojumiem un zaudēto naudu, bet ko darīt, lai tas nenotiktu arī ar jums?

Visbiežāk ceļojumu iegāde notiek, izvērtējot atsauksmes un sūdzības, kas ir ātri un ērti – pāris zvani draugiem un internetā pieejamās informācijas izskatīšana. Uz to vien nevar paļauties, tāpēc Latvijas Apdrošinātāju asociācija apkopojusi ieteikumus, kuri noderēs ceļotājiem pirms pirkuma vai rezervācijas izdarīšanas.

Izvērtējot piedāvājumu, pārliecinies:

- vai pakalpojuma sniedzējs ir oficiāli reģistrēts LR Uzņēmumu reģistrā. Šo informāciju bez maksas var iegūt www.lursoft.lv

- vai pakalpojuma sniedzējs ir iekļauts Tūrisma aģentu un operatoru datu bāzē un apdrošinājis klientu iemaksāto naudu: http://tato.em.gov.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

FKTK apstiprina vadlīnijas kredītiestādēm politiski nozīmīgu personu noskaidrošanai, izpētei un darījumu uzraudzībai

Žanete Hāka, 07.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir apstiprinājusi ieteikumus kredītiestādēm un finanšu iestādēm politiski nozīmīgu personu (PNP), to ģimenes locekļu un ar tām cieši saistītu personu noskaidrošanai, izpētei un darījumu uzraudzībai, informē FKTK.

Ieteikumi palīdzēs bankām definēt personas, kas uzskatāmas par politiski nozīmīgām personām, tajā skaitā viņu ģimenes locekļus un cieši saistītās personas.

Bankās veiktā klienta izpēte ir pamata informācijas avots, kā noskaidrot, vai persona atbilst politiski nozīmīgas personas pazīmēm, taču bankām var palīdzēt arī citi informācijas avoti: komerciālās datu bāzes, ienākumu deklarēšanas sistēmas un interneta un masu mediju informācijas resursi.

Ieteikumi sagatavoti, apkopojot ārvalstu piemērus PNP, to ģimenes locekļu un ar tām cieši saistītu personu noskaidrošanai, ārvalstu organizāciju ieteikumus, vadlīnijas un labāko praksi, piemēram, Finanšu darījumu darba grupas Financial Action Task Force (FATF) ieteikumus, vienlaikus ņemot vērā Latvijas normatīvo aktu (piemēram, NILLTFN likuma) prasības un starptautisko finanšu institūciju darbības standartus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālas krīzes rezultātā pasaulē trešā lielākās juvelierizstrādājumu kompānijas Bulgari peļņa 2008. gadā, salīdzinot ar 2007. gadu, samazinājusies par 45%, līdz 82.9 miljoniem eiro, ziņo The Independant.

Bez Bulgari krīze skārusi arī citas šī sektora kompānijas, piemēram, Richemont, kas ir preču zīmes Cartier īpašniece. Richemont uzskata, ka situācija luksusa preču tirgū ir tuvu 1988. gada līmenim.

Bulgari vadītājs Fančesko Trapānī (Francesco Trapani) norāda, ka nākamais gads luksusa preču tirgotājiem solās būt sevišķi grūts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Paziņoti Latvijas Labākā tirgotāja titula ieguvēji

Andra Briekmane, 10.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Latvijas Tirgotāju asociācija(LTA) apbalvoja Latvijas labākos tirgotājus. Konkursa galveno balvu ieguva astoņi uzņēmumi - SIA Damps veikali Avokado un Vecpilsēta, kafejnīca Lidojošā Varde, SIA Garden Palace viesnīcas restorāns Desiderata, SIA Vinum vīnu veikals, Viesnīcas MaMa restorāns Jūrmalā, bistro Panna Lielvārdē un Grāmatu nams Valters un Rapa.

Papildus uzvarētāja diplomam šiem uzņēmumiem pasniegta arī mākslinieka Aināra Sila radītā Galvenā balva. Šogad konkursā piedalījās 56 uzņēmumi.

Konkursa «Latvijas Labākais tirgotājs 2010» dalībnieki ir uzņēmumi, kas apstiprinājuši savu gatavību darboties ar saukli «Izvēlies labāko» un akceptējuši pircēja izvēli iepirkties, paēst vai izmantot pakalpojumus Latvijas labākajos tirdzniecības nozares objektos, informē Latvijas Tirgotāju asociācija.

Šis konkurss notiek kopš 1995. gada. LTA to rīko kopīgi ar Latvijas Pašvaldību savienību. Konkursa mērķis ir popularizēt labākos tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu uzņēmumus, paaugstināt nozarē strādājošo profesionalitāti un iepazīstināt ar tiem plašu sabiedrību, teikts LTA mājas lapā. Konkurss notiek divās kārtās: pirmā kārtā nosaka pilsētu un rajona labākos uzņēmumus, kas tālāk piedalās otrajā kārtā valsts mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau 26 gadu Latvijas vadošais sporta izdevums Sporta Avīze tradicionāli paziņos labākos sportā mūsu valstī. Sadarbībā ar Optibet un Dienas Bizness konferencēm, 2021.gada laureātu paziņošana pirmo reizi būs skatāma tiešraides pasākumā Youtube kanālā, trešdien, 5.janvārī, plkst 9.30.

Sporta Avīzes gada aptaujas noslēguma pasākums tiešraidē pulcēs aptaujas laureātus, sporta dzīves organizatorus un atbalstītājus, nozares profesionāļus un viedokļu līderus, lai atskatītos uz 2021. gada spilgtākajiem notikumiem Latvijas sportā. Sporta nozares profesionāļi diskutēs par pandēmijas ietekmi uz bērnu un jauniešu sportu Latvijā, paziņos 2021.gada labākos Sporta Avīzes vērtējumā un prognozēs Latvijas sportistu iespējas 2022.gada ziemas olimpiādē Pekinā.

Pasākuma vadītāja lomā iejutīsies pazīstamais sporta žurnālists Lauris Lizbovskis.

Par bērnu un jauniešu sportu Latvijā ierobežojumu apstākļos diskutēs Dr. Sandra Rozenštoka, sporta ārste, Sporta Laboratorijas vadītāja, Kristaps Slaidiņš, Futbola Parks Academy treneris un dibinātājs, kā arī Kristaps Janičenoks, Latvijas basketbola līgu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmums BioEx ir ieviesis Latvijā pirmo biomasas tirdzniecības platformu, kas kalpos kā tiešsaistes rīks visiem, kas Latvijā izmanto biomasu – no ražotājiem un tirgotājiem līdz siltumapgādes un koģenerācijas uzņēmumiem.

BioEx mērķis ir jaunajā platformā pulcēt visus nozīmīgos Latvijas enerģētikas un mežsaimniecības nozaru uzņēmumus, kas savā darbībā izmanto biomasu. Platformā tiek uzsākta tirgus dalībnieku reģistrācija, bet pirmā tirdzniecības sesija ir paredzēta 2023 gada 6. februārī.

Kopējais šķeldas, kas ir biomasas paveids, patēriņš Latvijā gada laikā ir ap 8 miljoniem MWh, kas naudas izteiksmē ir aptuveni 320 miljoni eiro. BioEx platformas primārais mērķis ir nodrošināt tirdzniecības efektivitāti, kas, ņemot vērā ievērojamo tirgus lielumu, dos būtiskus ieguvumus Latvijas siltumapgādes un koģenerācijas uzņēmumiem, pašvaldībām, biomasas ražotājiem, kā arī siltuma un elektroenerģijas patērētājiem – Latvijas iedzīvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāksies AS Rīgas piena kombināts vasaras prakses programma Jaunais uzņēmējs

Lelde Petrāne, 11.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rītdien, 12.jūnijā, tiks sākta piena pārstrādes uzņēmuma AS Rīgas piena kombināts organizētā vasaras prakses programma skolēniem Jaunais uzņēmējs. Mobilā saldējuma pārdevēja darbu uzsāks pirmie desmit prakses dalībnieki, kuri dosies Rīgas ielās, lai pārdotu saldējumu no īpašiem velosipēdiem.

Šī esot pirmā vasaras prakses programma Latvijā, kurā skolēniem tiek nodrošinātas teorētiskas apmācības, algots darbs un iespēja papildus nopelnīt, un vienlaikus arī sacensība par labākā Jaunā uzņēmēja titulu un galveno balvu.

«Esam gandarīti redzēt pirmos mobilos saldējuma pārdevējus dodamies Rīgas ielās, apņēmības un entuziasma pilnus pierādīt sevi kā labākos Jaunos uzņēmējus. Mobilitāte jauniešiem sniedz konkurētspējīgas priekšrocības citu saldējuma tirgotāju vidū. Dalībnieki būs mobili divās izpratnēs – varēs pārvietosies no vienas tirdzniecības vietas uz citu ar īpašo velosipēdu palīdzību un varēs izmantot, viedtālruņus, lai speciāli izveidotajā Draugiem.lv sadaļā sazinātos savstarpēji, ar saviem sekotājiem un piesaistītu jaunus klientus arī tiešsaistē, tādējādi radot pilnīgi jaunas saldējuma pārdošanas iespējas,» stāstīja AS Rīgas piena kombināts valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā Auto Trophy 2010 vidējās klases importa automašīnu kategorijā vācu žurnāla Auto Zeitung lasītāji jaunajam Peugeot 508 galveno prēmiju piešķīruši vēl pirms modeļa oficiālās parādīšanās tirgū.

Diseldorfā balvas saņemšanas laikā PSA Grupas ģenerāldirektors Žans-Marks Gāls sacīja, ka Peugeot 508 ir pierādījums tam, ka uzņēmums atgriežas lielu vieglo pasažieru automašīnu segmentā. «Stilīga izskata 508 kombinācijā ar augstu kvalitāti un jaunās paaudzes tehnoloģijām ir Peugeot ambīciju apliecinājums šajā jomā. Fakts, ka žurnāla Auto Zeitung lasītāji par modeli nobalsojuši jau vairākus mēnešus pirms tā parādīšanās tirgū, liek mums būt patiešām pārliecinātiem par 508 modeļa pārdošanas panākumiem,» piebilda Gāls.

Auto Trophy balvu Auto Zeitung lasītāji piešķir jau 23 gadus. Šī gada uzvarētāju noskaidrošanai balsošanā piedalījās 103 848 žurnāla lasītāji, kas no 400 jauno automašīnu modeļiem izvēlējās dažādu kategoriju labākos pārstāvjus. Par Peugeot 508, kas bija viens no 19 jaunajiem modeļiem vidējās klases importa automašīnu grupā, nobalsoja apmēram 20% balsotāju. Minētā kategorija – vidējās klases importa automašīna Vācijas autotirgū ir vispieprasītākā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

PARAKSTĪS LĪGUMU PAR II LATVIJAS OLIMPIĀDES RĪKOŠANU VENTSPILĪ

, 10.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 12.septembrī, plkst. 13.00 Latvijas Olimpiskās komitejas telpās (Rīgā, Elizabetes ielā 49) izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Vītoliņš un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis parakstīs trīspusēju sadarbības līgumu par 2008.gada II Latvijas olimpiādes finālsacensību organizēšanu Ventspilī.

Līgums paredz Ventspilī organizēt II Latvijas Olimpiādes finālsacensības no 2008.gada 13. līdz 15. jūnijam. Plānots, ka II Latvijas Olimpiāde norisināsies vairāk kā 20 sporta veidos un tajā piedalīsies ap 2500 dalībnieku. Latvijas Olimpiādē, kas ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā un kurā noskaidro labākos Latvijas sportistus, piedalīsies visu pašvaldību komandas.

2006. gadā Latvijas Olimpiskā komiteja sadarbībā ar "Sporta sacensību aģentūru" aicināja pašvaldības pieteikties II Latvijas olimpiādes finālsacensību sarīkošanai 2008.gadā. Aicinājumam atsaucās tikai Ventspils pašvaldība.

Saskaņā ar vienošanos par Latvijas olimpiādes rīkošanu, pašvaldība, kura konkursā ieguvusi tiesības rīkot Olimpiādi, divu gadu laikā saņem valsts dotāciju 400 000 latu, kas paredzēta sporta bāzu infrastruktūras sakārtošanai un uzlabošanai, kā arī olimpiādes organizēšanai. Savukārt Ventspils pilsētas dome, balstoties uz pozitīvo pieredzi olimpiskās kustības programmu īstenošanā un valsts mēroga sporta pasākumu organizēšanā, apņemas nodrošināt 1 357 749 latu līdzfinansējumu, ietverot sporta bāzu labiekārtošanu un celtniecību ( 1 257 749 latu), sporta inventāra iegādi (40 000 latu) un Olimpiādes kultūras programmas norisi ( 60 000 latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgts līgums par Ķekavas apvedceļa izbūvi, kas ir Baltijas valstīs pirmais vērienīgais publiskās un privātās partnerības (PPP) projekts ceļu būvniecībā, kas tiks īstenots pēc “projektēt–būvēt –finansēt –uzturēt” modeļa.

Šis ir arī pirmais projekts Baltijas valstīs, kuram Eiropas Statistikas birojs (Eurostat) ir sniedzis viedokli, ka projekta aktīvi tiek uzskaitīti privātā partnera aktīvu bilancē, neradot nevēlamu ietekmi uz vispārējās valdības budžeta bilanci un parādu.

Atbilstoši Ķekavas apvedceļa PPP iepirkuma rezultātiem bruto pieejamības maksājuma kopsumma bija 265 729 046,65 eiro (bez PVN). Taču PPP līguma slēgšanas brīdī tā tika precizēta, veicot pārrēķinu atbilstoši iepirkuma nolikumā noteiktajai procedūrai, tostarp atbilstoši PPP līguma slēgšanas brīdī spēkā esošajai starpbanku aizņemšanās likmei (Euribor) un procentu mijmaiņas darījumu likmei (angļu val. – interest rate swap). Tā rezultātā bruto pieejamības maksājuma kopsumma samazinājās par 15 miljoniem eiro un būs 250 132 500 (bez PVN). Šī summa tiks sadalīta ceturkšņu maksājumos un izmaksāta privātajam partnerim 20 gadu laikā pēc tam, kad Ķekavas apvedceļš kļūs pieejams satiksmei, attiecīgi gada griezumā bruto pieejamības maksājuma summa būs 12 528 513 eiro (12,53 milj) (bez PVN).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludināts žurnālistikas konkurss Diskriminācija un daudzveidība

, 01.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija šodien izsludināja žurnālistikas konkursa Par daudzveidību, pret diskrimināciju pēdējo kārtu. Piekto gadu pēc kārtas žurnālisti ir aicināti iesniegt rakstus šim Eiropas mēroga konkursam, kurā tiek cildināts gan tiešsaistē, gan iespiestajos plašsaziņas līdzekļos darbojošos žurnālistu veikums.

Balva paredzēta tiem talantīgajiem plašsaziņas līdzekļu profesionāļiem, kuri ar saviem darbiem veido labāku izpratni par daudzveidības piedāvātajām priekšrocībām un cīnās pret diskrimināciju reliģijas vai pārliecības, invaliditātes, vecuma, dzimumorientācijas, rasu vai etniskās piederības dēļ.

Konkursam iesniedzami raksti, kas iespiestos plašsaziņas līdzekļos vai tiešsaistē publicēti laikposmā no 2008. gada 1. janvāra līdz 31. oktobrim, un tas darāms tiešsaistē. Pēc minētā laikposma beigām visu 27 ES dalībvalstu žūrijas izskatīs iesniegtos rakstus, lai izvēlētos labākos. Pēc tam žūrija no šiem 27 dalībvalstu uzvarētājiem izvēlēsies trīs labākos rakstus un noteiks Eiropas žurnālistikas balvas saņēmēju. Konkursa uzvarētāji saņems balvas, kuru vērtība var sasniegt 4500 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT nozares uzņēmēji: Vienotas receptes start-up uzņēmumu komunikācijas jomā nav, tomēr svarīgi neiekrist klauna lomā vai klusās peles ampluā.

Lielā mērā publicitāte ir atkarīga no cilvēka personības – vieniem patīk parādīšanās masu medijos, citiem nepatīk. No praktiskās puses publicitāte, manuprāt, vairāk palīdz pie nosacījuma, ja uzņēmums nedara neko nelegālu, citādi tiek piesaistīta uzraugošo valsts institūciju uzmanība, DB pastāstīja FMS valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs. Viņš start-up uzņēmumiem par sevi publiski vairāk iesaka stāstīt, kad kaut kas ir paveikts, jo tikai neliela daļa no visām idejām pārvēršas par kaut ko reālu. Svarīga ir jaunā uzņēmēja pārliecība par ideju un tas, kā viņš spēj par to pastāstīt un sevi pierādīt. Kopumā nevajag baidīties kļūdīties – ir drosmīgi jāiet uz priekšu, vienlaikus uzņemoties risku, DB norādīja Lattelecom Technology valdes priekšsēdētāja Anita Mertena.

Komentāri

Pievienot komentāru