Jaunākais izdevums

Šogad Positivus festivālā kā galvenie mākslinieki uzstāsies Muse un Scissor Sisters, šodien preses konferencē informēja Positivus rīkotāji, minētos māklsiniekus nosaucot kā pirmos no lielajiem vasaras festivāla viesiem.

Positivus festivāla programmu papildinās vēl citi gavenie mākslinieki.

Scissor Sisters ir grupa, kas populāra gan dzimtajā ASV, gan guvusi lielus panākumus Eiropā. Šogad jūnija beigās gaidāms grupas jaunais albums Nightwork, kura prezentācijai sekos koncerti Eiropā un Amerikā.

Vieni no interesantākajiem Positivus festivāla viesmāksliniekiem būs spāņu muzikālais projekts Giulia y Los Tellarini, kas sevī apvieno plašu pasaules mūzikas ainavu - Vidusjūras siltumu un šarmu, latino karstasinību, meksikāņu traģiskumu un džeza eleganci. Kino mīļotāji šo grupu atpazīs pēc Vudija Alena filmas Vicky Cristina Barcelona.

Positivus festivālā uzstāsies vairākas Baltijas grupas – Lietuvu pārstāvēs Happyendless, kas 2008.gadā ieguva MTV EMA balvu kā Baltijas labākā grupa, savukārt Igauniju – Svjata Vatra un Popidiot, kas šopavasar ieguva četras Igaunijas mūzikas ierakstu gada balvas, tai skaitā kā Gada mākslinieki.

Latviju uz festivāla galvenajām skatuvēm šovasar pārstāvēs četri mākslinieki: Goran Gora, Astro’n’out, Triānas parks, kā arī Prince and Crosby. Plašākā klāstā vietējie mākslinieki uzstāsies uz I Love You skatuves. Kā vienu no galvenajiem viesmāksliniekiem uz šīs skatuves redzēsim Latvijā jau pamanīto un iecienīto igauņu grupu Ewan And The Two Dragons.

Positivus festivāls 16. un 17.jūlijā jau ceturto reizi notiks Salacgrīvā. Biļetes nopērkamas Biļešu Serviss kasēs un internetā bilesuserviss.lv. Divu dienu biļete pēc pirmo galveno mākslinieku paziņošanas – Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Grupas biļetes uz abām festivāla dienām būs pieejamas pēc pirmo mākslinieku izziņošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau no nākamās nedēļas darbu sāks īpašais Positivus festivālam veltītais 360TV Positivus kanāls, kura programma šovasar būs sadalīta trīs lielos blokos, šodien vēstīja Lattelecom vadītājs Juris Gulbis.

Lattelecom sadarbību ar Positivus festivāla rīkotājiem sāka pirms trīs gadiem, piedāvājot arī īpašo festivālam veltīto televīzijas kanālu.

Šoreiz pirms festivāla četrus raidījumus vadīs Andris Freidenfelds, kā arī būs skatāmi labākie ieraksti no pagājušā gada festivāla. Kad sāksies festivāls, tad 360TV Positivus piedāvās tiešraides no koncertiem un festivāla notikumu apskatus, kā arī būs stāsti par mūziku, bet vēl divas nedēļas pēc tam, kad festivāls jau būs beidzies, televīzijas kanāls piedāvās noskatīties labākos koncerta ierakstus un labākos notikumus no festivāla, stāstīja Gulbis.

Positivus festivāla rīkotājs Ģirts Majors akcentēja, ka festivālam ir svarīga šī televīzija, jo tas ļauj daudz vairāk cilvēku sekot līdzi festivālam. «Pirms pāris gadiem vienīgā televīzijā skatītākā mūzikas pārraide bija Jaunais vilnis. Prieks, ka tagad tas ir Positivus festivāls,» sacīja Majors. Pagājušā gada pieredze liecina, ka 360TV Positivus līdzi sekojusi katra ceturtā mājsaimniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Festivāls «Positivus» nākamgad būs saīsināts, jo trīs dienu pasākums atspoguļojas augstākās biļešu cenās, pastāv sezonālo koncertu konkurence, kā arī lielākā daļa apmeklētāju iepriekšējos gados izvēlējušies to apmeklēt tieši divas, nevis visas trīs dienas, sacīja festivāla organizators Ģirts Majors.

Viņš skaidroja, ka, saīsinot festivāla norisi, tas kļūs pieejamāks plašākai publikai, jo muzikālā satura kvantitāte atspoguļojas biļešu cenās, kā rezultātā, tas ir «jutīgs moments pasākumu tirgū».

Tāpat Majors uzskata, ka, atgriežoties pie agrākā divu dienu koncepta, tas kļūs saturiskāks. Festivāla rīkotāju statistika esot uzrādījusi, ka cilvēki pēdējo gadu laikā lielākoties apmeklē vien divas, nevis visas trīs dienas, kas liek secināt, ka trīs dienu festivāli bijuši par garu.

Taujāts, vai aizvadītā gada festivāls uzņēmumam radījis zaudējumus, Majors teica, ka šis bizness vienmēr ir sezonāls. «Ir koncerti, kas ir ļoti veiksmīgi un tādi, kas nav tik veiksmīgi. Tas pats ir ar festivāliem. Mums ir svarīgi, lai vidējā līkne ir stabila. Tas nav pirmais gads, kad festivāls guvis zaudējumus. Bet, ja mēs skatītos tikai no peļņas viedokļa, tad festivālu nekad nebūtu sākuši. Pēc viena gada nevar izdarīt ilgtermiņa secinājumus,» pauda «Positivus» rīkotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Positivus Music vadītāju Ģirtu Majoru

Lelde Petrāne, 04.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Positivus Music vadītājs Ģirts Majors. Positivus Music ir viena no lielākajām Latvijas koncertaģentūrām, kas dibināta 2003. gadā un ir organizējusi daudzus mūzikas koncertus, piemēram, Kings Of Leon, Nine Inch Nails, Lana Del Rey, Faithless, James Blunt, Kaiser Chiefs, Garbage un citus. Kopš 2007. gada Positivus Music organizē arī Positivus festivālu.

- Kāpēc jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Nevaru iedomāties, ka darbotos kādā citā nozarē, izņemot šo. Bet kāpēc? Droši vien tāpēc, ka ļoti patīk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Positivus vienā nedēļas nogalē «nokurina» 2 miljonus eiro

Kristīne Stepiņa, 01.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī būs divpadsmitā vasara, kad Salacgrīvu ieskandinās Positivus festivāls, pulcējot aptuveni 30 tūkstošus klausītāju gan no Latvijas, gan tuvākajām Eiropas valstīm, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Pasākuma idejas autors un organizators Ģirts Majors būs sarūpējis īpašus publikas «magnētus» – austrāliešu mūziķi Niku Keivu (Nick Cave) un britu elektronikas avangardistus – grupu The Prodigy.

Lai arī konkurence starp festivāliem pasaulē saasinās un mākslinieku honorāri aug, G. Majors uz festivāla attīstību raugās visnotaļ optimistiski, cenšoties turēt augstu kvalitātes latiņu un prognozējot Positivus ilgdzīvotāja statusu.

Fragments no intervijas

Vienpadsmit gados Positivus ir kļuvis par vērienīgāko brīvdabas festivālu Baltijā. Kas ir tā veiksmes pamatā?

Ir festivāli, kuri pulcē lielāku cilvēku skaitu, taču satura ziņā šis noteikti ir vērienīgākais Baltijā. Arī izmaksu ziņā. Tā budžets ir aptuveni divi miljoni eiro. Šāda nauda tiek «nokurināta» vienā nedēļas nogalē. (Smaida.)

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Positivus organizētāji cer: drīz pienāks diena, kad festivāla biļetes tiks izpirktas visas

LETA, 13.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāls, kas šovasar Salacgrīvā norisinājās jau septīto gadu, bet pirmo reizi piedāvāja programmu trīs dienu garumā, nav bijis tālu, lai būtu izpārdots, tādēļ festivāla organizētājs Ģirts Majors cer, ka jau drīz pienāks diena, kad festivāls būs izpārdots.

Ģ. Majors stāstīja, ka ir apmierināts ar 30 tūkst. apmeklētāju skaitu šajā vasarā. Šovasar festivālā tika sasniegts tāds apmeklētāju skaits, kāds tika prognozēts, un tas ir aptuveni tāds pats, kāds bija pagājušajā gadā.

«Skatītāju skaits nav mazāks. Skaits, uz ko mēs skatāmies, ir dienas un kopējais festivālu dienu apmeklētāju skaits. Lielākā daļa cilvēku biļetes pirka uz visām festivāla dienām - tā tas bija divu dienu festivālam, un tā tas ir arī trīs dienu festivālam. Cilvēku apmeklējums visās festivāla dienās bija līdzīgs, piektdienā un svētdienā bija nedaudz mazāk, bet sestdienā bija visvairāk,» sacīja festivāla rīkotājs, pieminot, ka līdzīgi ir pasākumos jebkurā valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tiem, kuri vēlas ar festivālu nodarboties ilgtermiņā, ir atbildības sajūta, bet ik pa laikam ir gadījumi, kuri diemžēl liek brīnīties, ka tādas lietas var notikt, lai arī tas ir saprotami - šī industrija Latvijā ir jauna un niecīga, kaut spēcīgāka nekā pirms desmit gadiem,» citējot Positivus organizētāju Ģirtu Majoru, raksta laikraksts Diena.

Positivus šodien izsludina nākamā gada festivāla norises datumus, un tie ir 18., 19. un 20. jūlijs. Tāpat Positivus ir viens no desmit pretendentiem uz Eiropas festivālu balvu par labāko mūziķu izvēli. Nomināciju sarakstu izveidojusi starptautiska žūrija, kurā darbojas industrijas aģenti, eksperti un žurnālisti. Tas ir liels sasniegums, jo Positivus ir iekļuvis nominantu sarakstā, kur pārējie konkurenti ir daudz lielāki festivāli, - saka festivāla Positivus organizētājs Ģ. Majors. «Visiem šiem festivāliem ir daudz lielāks budžets nekā Positivus. Mums ir mazāk nekā viens miljons eiro, ko festivāls tērē māksliniekiem, bet pārējiem ir no diviem līdz pat 10 miljoniem,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Majors: Latvijas koncertdzīvei nav loģisku pasākumu arēnās

Jānis Rancāns, 30.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas koncertdzīve pēdējos gados ir ievērojami atdzīvojusies, taču tās nākotni nodrošinās vidēja līmeņa koncerti, nevis lieli pasākumi arēnās, kas mazam tirgum ir tikai loģiski, uzskata koncertaģentūras Positivus Music vadītājs Ģirts Majors.

Positivus vadītājs sarunā ar raidījumu Dienas Rīts norādīja, ka par panīkumu Latvijas koncertdzīvē ir jārunā pagātnes formā. Lejupslīde neesot novērojama un cilvēki pērk biļetes, sacīja Ģ. Majors, uzsverot, ka ir tikai loģiski, ka Latvijas tirgū koncertdzīvi nodrošinās vidēja līmeņa koncerti, bet pasākumi arēnās būšot īpašs notikums.

Runājot par Positivus festivālu, viņš apliecināja, ka pēdējos gados ir gandarījums par divu dienu programmām uz galvenajām – Tele 2 un Nordea – skatuvēm, kas nav orientētas uz lielām zvaigznēm. «Programmas ir augstvērtīgas – ārvalstu mākslinieki, kas ir karjeras augšupejas brīdī. Programma netiek vērsta uz vienu vai divām zvaigznēm un tas rada kvalitātes sajūtu. Mums ir svarīgi, lai visa programma ir daudzveidīga,» sacīja Ģ. Majors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Positivus prognozē vairāk apmeklētāju, Beach Party no prognozēm atturas

Līva Melbārzde, 15.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāla biļešu cena palikusi iepriekšējo gadu līmenī, Beach Party biļešu cenu cēlis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Positivus festivālam izveidota mobilā aplikācija

, 11.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāls kļuvis par pirmo festivālu Latvijā, kam tapusi viedtālruņu festivāla mobilā aplikācija.

Mobilais operators Tele2 kopā ar Positivus ir izstrādājis īpašu festivāla aplikāciju Apple viedtālruņiem, un viedtālruņiem ar Android operētājsistēmu. Viedtālruņu skaits tirgū strauji palielinās, tāpēc, domājot par festivāla apmeklētāju ērtību, ir radīta aplikācija, kas apkopo visu informāciju par festivālu un tā norisi, informē Līga Andžāne, Positivus Festival sabiedrisko attiecību speciāliste.

Positivus aplikācijā atrodama pilna festivāla programma un apraksts par māksliniekiem, teritorijas karte, informācija par telšu pilsētiņu un autostāvvietu, festivāla noteikumus, atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem, festivāla Twitter plūsma, interaktīva spēle draugiem, brīdinājums par tālruņa baterijas izlādēšanos, kā arī citas lietas. Lai nepalaistu garām interesējošo grupu uzstāšanās un filmu seansus, festivāla aplikācijā iespējams izveidot un saglabāt personīgo festivāla programmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan festivāla Positivus apmeklētāju skaits katru gadu pieaug, tā organizatori neplāno paplašināt festivāla teritoriju Salacgrīvas Zvejnieku parkā. Nedaudz varētu tikt paaugstinātas biļešu cenas un festivāls varētu kļūt garāks. Iespējams, ka nākamgad festivāla ilgums varētu būt trīs dienas šobrīd esošo divu dienu vietā - Positivus nākamgad varētu sākties jau ceturtdienā, preses konferencē norādīja Positivus Festival organizators Ģirts Majors.

Šogad festivāla pirmajā dienā tā apmeklētāju skaits bija nedaudz mazāks nekā 20 000, kas bija par aptuveni vienu tūkstoti vairāk nekā pērnā gada festivālā Positivus. Abu dienu apmeklētības dati tiks paziņoti vēlāk, pēc festivāla medijiem norādīja Ģ. Majors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūzikas festivāls "Positivus", kam 17.un 18.jūlijā bija jānotiek Salacgrīvā, pārcelts uz 2021.gadu, sociālajos tīklos paziņojis festivāla direktors Ģirts Majors.

Viņš norāda, ka ārkārtas situācijas laikā pasaule ir pilnībā mainījusies un dažādas grūtības piedzīvo ikkatrs. Tas viss notiekot laikā, kad daļa cilvēku cīnās par līdzcilvēku dzīvību. "Šī paziņojuma rakstīšana ir grūtākais, ko nācies darīt festivāla 15 gadu pastāvēšanas laikā, jo mums jāpaziņo, ka 20202.gada vasara būs bez "Positivus" festivāla," raksta Ģ.Majors.

Viņš skaidro, ka festivāls nevar notiks mākslinieku, mūziķu, tehniskā personāla festivālu apmeklētāju veselības drošības dēļ. "Koncerti no guļamistabām televizora vai datoru ekrānā, ballītes dzīvojamās istabās vai uz balkoniem nekad neaizstās dzīvu koncertu apmeklējuma pieredzi. Pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi visā pasaulē liek māksliniekiem atcelt koncertus, bet festivāla organizatoriem - rakstīt atcelšanas paziņojumus visu veselības un drošības labā," vēsta Ģ.Majors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielāko mūzikas festivālu "Positivus" un "Summer Sound" rīkošana pašlaik norit pēc plāna un to organizatori cer, ka pasākumi, neraugoties uz pašreizējo Covid-19 uzliesmojumu, notiks paredzētajā laikā.

"Līdz festivālam ir četri mēneši, tādēļ šobrīd izsludinātie ierobežojumi tos tiešā veidā neskar. Protams, ka mēs vērojam vispārējo situāciju visā pasaulē un, ja tā pasliktināsies un ierobežojumi tiks pagarināti, mēs attiecīgi uz to reaģēsim.Tāpat ir jāņem vērā, ka mūsu situācija būs atkarīga no situācijas ārvalstīs," biznesa portālam db.lv sacīja festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors. Festivāls Salacgrīvā plānots no 17. līdz 18. jūlijam.

"Līdz ārkārtas situācijai valstī mums bija otrs labākais biļešu pārdošanas rādītājs. Protams, pēc ārkārtas situācijas izziņošanas biļešu pārdošanas rādītāji ir ievērojami kritušies," atzīst "Positivus" rīkotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Positivus festivālā būs arī startup telts

Anda Asere, 06.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nozīmīgākā ikgadējā startup un tehnoloģiju konference TechChill šovasar sadarbosies ar leģendāro mūzikas festivālu Positivus un tā laikā notiks konferences vasaras sesija

Tās laikā dalībniekiem būs iespēja atpūsties un smelties iedvesmu TechChill Summer Hub teltī, apvienojot mūzikas, mākslas un tehnoloģiju pieredzi vienā pasākumā. TechChill vasaras teltī būs iespēja iepazīties ar tehnoloģiju jaunuzņēmumiem no Baltijas valstīm, dzirdēt iedvesmojošas runas un diskusijas, kā arī notiks prezentēšanas skola un ideju sacensības.

«Festivāls ir kļuvis par nozīmīgu notikumu, kas spēj pulcēt progresīvāko Baltijas sabiedrības daļu un, ja runājam par saturu, jau sen ir izaudzis ārpus mūzikas robežām un kalpo kā laba platforma, lai iepazīstinātu cilvēkus klātienē ar jaunumiem dažādās jomās, jo festivāla apmeklētāji ir atvērti un gatavi veltīt laiku un uzmanību, lai uzzinātu ko jaunu. Startup kompānijām tā ir izcila iespēja satikt klātienē savus esošos un nākotnes klientus, lai uzrunātu šo milzīgo auditoriju – pārliecinātu un testētu idejas klātienē,» teic Andis Zusts, viens no Positivus festivāla organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noteikti iespējamie pasākumi tūristu pievilināšanai

Elīna Pankovska, 06.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apzināti nākamā gada pasākumi ar iespējams lielāko tūristu piesaistes potenciālu. Pavisam atlasīti 32 pasākumi un pasākumu kopumi ar lielāko tūristu piesaistes potenciālu. Šie pasākumi tiks īpaši izcelti darba grupā iesaistīto organizāciju komunikācijas aktivitātēs.

Darba grupā par tūristu uzmanību piesaistošākajiem mūzikas pasākumiem tika atzīti Baibas Skrides un Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra koncerts, starptautiskais saksofonmūzikas festivāls Saxophonia, Dž. Rosīnī operas Seviļas bārddzinis pirmizrāde, festivāls Positivus 11, Siguldas Opermūzikas svētki IXX, starptautiskais mūzikas festivāls Summertime u.c Savukārt no kultūras un mākslas pasākumiem kā vadošie atzīti 13.Starptautiskais ledus skulptūru festivāls Jelgavā, 16.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, Muzeju nakts 2011, Mūsdienu mākslas forums Baltā nakts 2011 un teātra festivāls Zelta maska.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Atcelta Elijas Gouldingas uzstāšanās Positivus festivālā

LETA, 12.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāla rīkotāji saņēmuši ziņu, ka dziedātāja Elija Gouldinga aizvadītajā nedēļas nogalē ir saskārusies ar ievērojamām veselības problēmām, tādēļ ārsti viņai likuši atcelt visas drīzumā paredzētās uzstāšanās, to skaitā uzstāšanos Positivus festivālā, informēja Positivus komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

«Šķiet, festivālam nevar būt sliktākas ziņas, kā zaudēt kādu no programmā paredzētajiem māksliniekiem, īpaši, ja tas noticis tik īsi pirms festivāla norises, tomēr cilvēciski mēs sūtām vissirsnīgākos laba vēlējumus māksliniecei, novēlam pēc iespējas ātrāk atveseļoties un atgriezties uz skatuves,» pauda festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Saistībā ar šo notikumu Positivus piektdienas programmā būs izmaiņas.

Visticamāk, Gouldingas vietā uz festivāla lielās jeb Lattelecom skatuves uzstāsies britu producents, solo mākslinieks un dīdžejs Marks Ronsons, mikroblogošanas vietnē Twitter vēsta Ģ. Majors. Patlaban festivāla programmā Ronsonam tajā pašā vakarā, proti, piektdien ir paredzēta uzstāšanās ar dīdžeja setu uz festivāla otrās jeb Nordea skatuves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Positivus rīkotāji: šogad festivāls peļņu nav nesis

, 19.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zaudējumus cietuši neesam, taču nopelnījuši - arī ne,» tā informē Positivus festivāla organizators Ģirts Majors. Jāatgādina, ka pagājušā gada festivāls bija pirmais tā organizatoriem peļņu nesošais festivāls, ziņo Diena.lv.

Pēc viņa teiktā, lai arī turpmāk varētu piedāvāt kvalitatīvus māksliniekus ar vārdu, biļešu cena būs jāceļ - pagaidām tiek plānots, ka nākamgad tās varētu kļūt aptuveni par pieciem latiem dārgākas, pirmdien vēsta laikraksts Diena. Vairāk gan ne, ņemot vērā tirgus situāciju. Nozare.lv ziņo, ka festivāla budžets šogad bijis 700 000 latu, kas ir vairāk nekā pērn.

Izmaiņas būs arī festivāla koncepcijā - turpmāk lielāka uzmanība tiks pievērsta kaimiņvalstu muzikālajām norisēm, festivāla māksliniekus meklējot gan Lietuvā un Igaunijā, gan Krievijā.

Tuvākajā nākotnē, bet, visticamāk, vēl ne nākamgad, plānots festivāla norisēm pievienot vēl vienu dienu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā esošo situāciju valstī, uz 2021.gada vasaru pārcelts Liepājā notiekošais festivāls "Summer Sound", informēja festivāla organizatoru pārstāve Alise Pabērza.

Plānots, ka festivāls notiks nākamā gada 23. un 24.jūlijā, saglabājot visu līdz šim izziņoto programmu.

Festivāla organizators Uldis Pabērzis pauda, ka tika cerēts uz pozitīvāko iznākumu un, ka desmitais festivāls "Summer Sound" šogad varēs norisināties kā ierasts, tomēr tika pieņemts lēmums festivālu pārcelt uz nākamā gada vasaru, "jo nav nekā cita svarīgāka par visu mūsu līdzcilvēku drošību un veselību".

Šī vasara bez Positivus 

Mūzikas festivāls "Positivus", kam 17.un 18.jūlijā bija jānotiek Salacgrīvā, pārcelts uz 2021.gadu,...

Viņš skaidroja, ka kopš pirmajām runām par iespējamo pasākumu norises aizliegumu šajā vasarā, festivāla rīkotāji ir visu laiku paralēli strādājuši pie alternatīviem festivāla norises scenārijiem, lai vienotos par labākajiem risinājumiem ar māksliniekiem un festivāla atbalstītājiem, un varētu sniegt apmeklētājiem iespējami precīzāku un pilnīgāku informāciju par festivāla pārcelšanu uz nākamo gadu.

Pēc festivāla rīkotāja paustā, ieguldītais darbs ir rezultējies tajā, ka pašlaik visi šajā gadā apstiprinātie festivāla mākslinieki ir piekrituši uzstāties arī 2021.gada festivālā, tādējādi ļaujot pilnībā saglabāt festivāla mākslinieku programmu.

Vienlaikus tika uzsvērts, ka visas iegādātās biļetes uz festivālu ir derīgas un ar tām nav jāveic nekādas papildu darbības, lai varētu apmeklēt festivālu "Summer Sound" 2021.gadā.

Precizējošas detaļas par festivāla norisi 2021.gadā tiks paziņotas laika gaitā, pauda Pabērza.

Festivāla mākslinieku programmā līdz šim jau bija izziņots franču dīdžeja Kungs, DJ "Regard", dīdžeju duets "Ofenbach", grupa "Mumiy Troll", "Musiqq", "Jumprava", Singapūras Satīns un citas.

Kā ziņots, apmeklētāju drošības dēļ arī festivāls "Positivus", kam bija jānotiek 17.jūlijā un 18.jūlijā Salacgrīvā, pārcelts uz 2021.gadu, savā kontā sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis festivāla direktors Ģirts Majors.

Paziņojumā norādīts, ka ārkārtas situācijas laikā pasaule ir pilnībā mainījusies un dažādas grūtības piedzīvo ikkatrs. Tas viss notiekot laikā, kad daļa cilvēku cīnās par līdzcilvēku dzīvību. Majors uzsver, ka paziņojuma rakstīšana ir grūtākais, ko nācies darīt festivāla 15 gadu pastāvēšanas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada pavasarī Salacgrīvā notiekošajā Positivus festivālā uzstāsies Islandes postroka grupa Sigur Ros.

Kopumā Reikjavīkā bāzētā grupa gadu gaitā izdevusi 12 studijas albumus, no kuriem jaunākais ir šā gada pavasarī izdotais Valtari.

2013. gadā Positivus festivāls norisināsies trīs dienas ierasto divu dienu vietā. Sigur Ros uzstāsies sestdien, 20. jūlijā, kā galvenie makslinieki.

Nākamā gada biļetes Positivus festivālam trīs dienām maksās 35 latus bez telts vietas un 39 Ls ar telts vietu. Tāpat pārdošanā būs pieejama «Grupas biļete» un atsevišķa biļete tikai sestdienai un svētdienai, kā arī piektdienai.

Nākamgad festivāls Positivus norisināsies septīto reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāla programmu šogad papildinās britu grupa The XX. Tāpat savu dalību festivālā apstiprinājuši kanādieši Crystal Castles, melodiskie Fleet Foxes, dāņu indī roka pārstāvji Eferklang, instrumentālie Elektro Guzzi, kā arī latviešu grupa Jauns Mēness.

Iepriekš izziņotie galvenie festivāla mākslinieki ir Sigur Rós.

2013. gadā Positivus festivāls norisināsies trīs dienas ierasto divu dienu vietā.

Nākamā gada biļetes Positivus festivālam trīs dienām maksās 35 latus bez telts vietas un 39 Ls ar telts vietu. Tāpat pārdošanā būs pieejama «Grupas biļete» un atsevišķa biļete tikai sestdienai un svētdienai, kā arī piektdienai.

Nākamgad festivāls Positivus norisināsies septīto reizi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izziņoti pirmie šā gada Positivus festivāla mākslinieki

Gunta Kursiša, 06.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada festivālā Positivus Salacgrīvā savu dalību apstiprinājuši pirmie mākslinieki, kas uzstāsies uz abām lielākajām skatuvēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV mūzikas žurnāls nostāda Positivus blakus Glastonberijai, kā vienu no gaidītākajiem festivāliem šovasar

Jānis Rancāns, 13.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV mūzikas žurnāls Filter ir izveidojis sarakstu ar gaidītākajiem pasaules vasaras festivāliem. Latvijā notiekošais Positivus ir novērtēts kā ceturtais gaidītākais.

Vasaras visgaidītākais festivāls ir Benikasimas festivāls Spānijā. Benikasimas pilsētā notiekošais festivāls ilgst no 14. Līdz 17. jūnijam. Šogad šeit uzstāsies tādas ievērojamas grupas kā Artic Monkeys, Portishead, Arcade Fire, The Strokes u.c.

Otrais gaidītākais ir Glastonberijas festivāls, kas notiek no 22. līdz 26. jūnijam. Šeit uzstāsies īru supergrupa U2, Coldplay, Queens of Stone Age, Wu Tang Clan un daudzi citi.

Trešajā vietā iekļuvis Skotijā notiekošais T in The Park. Šajā festivālā no 8. līdz 10. jūlijam viesus priecēs Artic Monkeys, Coldplay, Foo Fighters, My Chemical Romance u. c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojas festivālu laiks, tāpēc biznesa portāls db.lv vēlējas noskaidrot, cik tirgotājiem un ēdinātājiem var izmaksāt piedalīšanās divu lielāko Latvijas mūzikas festivālu «Summer Sound» un «Positivus» tirdziņos.

Vasaras mūzikas un kultūras festivāla «Positivus» pārstāve portālu db.lv informēja, ka pasākuma organizatori katru gadu saņem daudz pieteikumu ar interesi tirgoties festivāla teritorijā, tomēr organizatori rūpīgi atlasot izvērtē katru pieteikumu un izvēlas tos, kas piestāv festivālam.

Vēl viens no kritērijiem ir tas, lai festivālā būtu pieejams iespējami plašs sortiments. Būtiska ir arī uzņēmēju reputācija, jo, kā paskaidro festivāla pārstāve, organizatoriem ir svarīgi, lai festivāla viesi saņemtu kvalitatīvu servisu.

«Positivus» festivālā uzņēmēji var pieteikties divās kategorijās - ēdināšanai un smukumlietu tirdziņā. Ēdināšanas zonas ir dažādas, kas nodrošina iespēju piedalīties kā lielam ēdinātājam, tā arī mājražotājam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piedāvājot lētas Positivus biļetes, mēģina apkrāpt Swedbank karšu īpašniekus

Jānis Rancāns, 03.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien internetā parādījās krāpšanas mēģinājums saistībā ar mūzikas festivāla Positivus biļetēm. Internetā izveidotā vietnē Swedbank karšu lietotājiem tika piedāvāta iespēja iegādāties festivāla biļetes par speciālu cenu – trīs dienu biļete ar telts vietu pa desmit latiem. Vietne gan drīz vien tika slēgta.

Reaģējot uz krāpšanas mēģinājumi, Swedbank sociālajos tīklos izplatīja brīdinājumu biļetes šādā ceļā neiegādāties un neievadīt savus datus attiecīgajā lapā. Tāpat banka uzsvēra, ka šī nav tās rīkota akcija, un aicināja klientus, kurus izplatītā informācija par Positivus biļetēm bija uzrunājusi, sazināties ar banku.

Swedbank Sabiedrisko attiecību vadītājs Ivars Svilāns Db.lv pastāstīja, ka šobrīd vēl nav zināms, vai ir kādi cilvēki, kas attiecīgajā interneta vietnē ievadījuši datus.

Informācija par krāpniecisko vietni parādījusies no rīta un, pateicoties bankas speciālistu darbam, jau tuvākajā laikā vietnes darbība tikusi pārtraukta. Bankas pārstāvis norādīja, ka informācija par to, kas šo vietni izstrādājis un kam tā piederējusi, varētu būt zināma tikai pēc izmeklēšanas darbību beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada Positivus festivāla programmu papildina mākslinieki Bastille, Laura Mvula, The 1975 un Kid Karate. Dziedātāja Laura Mvula un grupa Bastille šogad izvirzītas vairākās mūzikas balvas Brit Awards 2014 nominācijās.

Positivus festivāls šogad norisināsies 18.jūlijā, 19.jūlijā un 20.jūlijā.

Rokgrupa Bastille Brit Awards 2014 cīnās par balvām četrās nominācijās - «Gada debija», «Labākā grupa», «Labākais albums» un «Labākais singls».

2013. gadā iznāca dziedātājas Lauras Mvulas debijas albums Sing to the Moon, viņa debitēja Amerikas Savienoto valstu SXSW festivālā pērn martā, kam sekoja vairāki koncerti, to starpā uzstāšanās slavenajā Alicia Keys Black Ball labdarības koncertā. Mvula guvusi panākumus arī Apvienotajā Karalistē - saņēma Barclaycard Mercury Prize nomināciju un BRIT Critics Choice Award balvu, kā arī divas MOBO Awards balvas un nomināciju BBC Sound of 2013 jauno talantu apskatā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestais mūzikas festivāls Positivus aizvadītajā nedēļas nogalē pulcējis 25 tūkst. apmeklētāju, tai skaitā desmit tūkst. kempingotāju, informē festivāla pārstāve Zane Peneze.

Iepriekš Salacgrīvā notiekošo festivālu stingri uzraudzīt solījusi Valsts Policija (VP). Kā norādīja policijas pārstāve Lita Juberte, saistībā ar dažādiem pārkāpumiem aizvadītajās brīvdienās notikušajā festivālā Positivus, VP uzsākusi 17 kriminālprocesus un 94 administratīvās lietvedības.

«Festivāla norises laikā no 20. jūlija līdz 22. jūlijam saistībā ar nelegālu narkotisko vielu apriti (izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu, pasūtīšanu) veiktas 24 pārbaudes, un rezultātā ir uzsākti deviņi kriminālprocesi un 15 administratīvās lietvedības. Par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē sastādīti 17 administratīvā pārkāpuma protokoli, no tiem 16 protokoli - velobraucējiem,» informē VP pārstāve, piebilstot, ka kopumā pasākums aizritējis bez būtiskiem sabiedriskās kārtības un ceļu satiksmes drošības pārkāpumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru