Ražošana

Rīgas dzirnavnieks investējis pusmiljonu eiro ātri pagatavojamo biezputru līnijā

Žanete Hāka, 19.05.2014

Jaunākais izdevums

AS Rīgas dzirnavnieks pabeidzis ražošanas līnijas modernizācijas projektu un uzsācis ražot ātri pagatavojamās biezputras Herkuless traukos, informē uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums jaunā produktu ražošanas līnijā ieguldījis pusmiljonu eiro, kas ir pēdējā gada nozīmīgākā investīcija.

Šis ir viens no projektiem, kas tiek īstenots Herkuless 60 gadu jubilejas gadā. Rīgas dzirnavnieks arī nolēmis AXA zīmolu nomainīt uz Herkuless. Turpmāk tas būs arī eksporta zīmols.

Šobrīd jaunajā ražošanas līnijā tiek ražoti četri Herkuless produkti kartona traukos: auzu biezputra ar persikiem, burkāniem un linsēklām, auzu biezputra ar šokolādes gabaliņiem un upenēm, auzu biezputra ar bumbieru gabaliņiem un auzu biezputra ar avenēm un kazenēm.

Jauno Herkuless ātri pagatavojamo biezputru noieta tirgus būs arī Lietuva un Igaunija, uz kurām jau ir uzsākts šo produktu eksports, stāsta kompānijas pārstāvji.

Rīgas dzirnavnieks kopš 2013.gada marta pieder Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmumam Malsena Plius, kas uzņēmumu pārpirka no Zviedrijas kompānijas Lantmännen.

Rīgas dzirnavnieka apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam, bija 12,217 miljoni eiro, bet peļņa - 209 816 eiro, liecina Firmas.lv informācija.

Savukārt 2014.gada pilnā finanšu gada peļņas prognoze ir apmēram 285 tūkstoši eiro, kas varētu tikt sasniegta, ņemot vērā laicīgi iepirkto izejvielu daudzumu un pārdošanas apjomu pieaugumu, norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Rīgas dzirnavniekam pagājušajā gadā kopējais investīciju apjoms pārsniedzis vienu miljonu eiro, savukārt šā gada plānotās investīcijas ir 400 tūkstoši eiro, kuri galvenokārt tiks ieguldīti loģistikas un ražošanas procesu optimizācijā.

Rīgas dzirnavnieks reģistrēts 2004.gadā. Tā pamatkapitāls ir 10,81 miljons eiro. Uzņēmums nodarbina 94 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Zīmolu stāsts: Herkuless un Rīgas Dzirnavnieks

Lelde Petrāne, 26.03.2019

Zīmola stāsts skatāms raksta galerijā! Herkuless iepakojums pagājušā gadsimta 80-tajos gados

Foto: no uzņēmuma arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Rīgas Dzirnavnieks», kas ir «Herkuless» produkcijas ražotājs, pirmsākumi ir saistāmi ar labības pārstrādes kombinātu Rīgā - «Sarkanais Oktobris», kas dibināts 1945.gadā. Iespējams, ka sākums pat bijis vēl agrāk, jo arhīvos atrodama 1927. gada publikācija par dzirnavām Rīgā ar nosaukumu «Sarkanais oktobris».

Savukārt, produkti ar nosaukumu «Herkuless» pirmo reizi minēti 1954. gadā, kad sākās «Herkuless» veiksmes stāsts nu jau 65 gadu garumā. Var droši teikt, ka ar «Herkuless» pārslām brokastīs uzaugušas vairākas paaudzes Latvijā.

No tiem laikiem ir saglabājies maz liecību, bet Latvijas valsts arhīvā atrodamās ziņas liecina, ka labības pārstrādes kombināta «Sarkanais Oktobris» ražošanas apjomi strauji auguši un tas bijis nozīmīgs graudaugu pārstrādātājs un graudu produktu ražotājs Padomju Latvijā. Kombināts fokusējies uz diviem segmentiem - miltu un auzu pārslu ražošanu. Uzbūvēts liels, padomju laikiem raksturīgs ražotnes komplekss Juglā. Šajā laikā galvenais produkcijas noieta tirgus bija Latvija. No enciklopēdiju izrakstiem izriet, ka 1985.gadā kombināts ražoja 97,7 tk tonnu miltu, salīdzinājumā 1970.gadā miltu apjoms bija 69,5 tk tonnu. Savukārt auzu pārslu apjoms veidoja 28,9 tk tonnu, kas ir četrkārt vairāk nekā 1970. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Investē pus miljonu eiro ātri pagatavojamo biezputru līnijā

Lelde Petrāne, 06.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas Dzirnavnieks pabeidzis ražošanas līnijas modernizācijas projektu un uzsācis ražot ātri pagatavojamās biezputras Herkuless traukos. Uzņēmums jaunā produktu ražošanas līnijā ieguldījis pus miljonu eiro, kas ir pēdējā gada nozīmīgākā investīcija.

Ņemot vērā Herkuless zīmola vēsturisko vērtību un popularitāti Baltijas valstīs, Rīgas Dzirnavnieks nolēmis AXA zīmolu nomainīt uz Herkuless. Turpmāk tas būs arī eksporta zīmols.

Šobrīd uz jaunās ražošanas līnijas tiek ražoti četri Herkuless produkti kartona traukos.

Jauno Herkuless ātri pagatavojamo biezputru noieta tirgus būs arī Lietuva un Igaunija, uz kurām jau ir uzsākts šo produktu eksports.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Dzirnavnieks laiž klajā jaunu produktu; šogad attīstībā investēti vairāk nekā 100 000 eiro

Dienas Bizness, 08.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Baltijā AS Rīgas Dzirnavnieks radījis jaunu produktu - Herkuless 7 graudu pārslas ar linsēklām, kas ir līdz šim plašākais graudu maisījums Latvijas tirgum, informē uzņēmumā.

Jaunais produkts sastāv no mūsu tradicionālajām labībām - auzām, kviešiem, rudziem un miežiem, kā arī no griķiem, rīsiem un prosas, kas papildināti ar veselīgajām klijām un linsēklām, informē uzņēmumā.

Kopumā uzņēmums vairāku veselīgo produktu attīstībā šogad ir investējis vairāk nekā 100 tūkstošus eiro.

Rīgas Dzirnavnieks sortimentā šis ir jau vienpadsmitais tradicionālais Herkuless graudaugu pārslu produkts. Līdz šim plašāko graudu izlasi veidoja Herkuless četru un piecu graudu pārslas.

Šogad ražotājs ir papildinājis veselīgo produktu sortimentu ar Herkuless Active & Fit auzu un kviešu klijām. Uzņēmums pērn paplašināja bioloģisko produktu klāstu, uzsākot ražot Herkuless pārslas no bioloģiskajām auzām, tādējādi papildinot bioloģiskos produktus Hercogs miltu segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudu pārstrādātājs AS Rīgas Dzirnavnieks tirgū laidis makaronus, kas ražoti no auzu miltiem.

Šī ir jauna Herkuless zīmola produkta kategorija, un tie ir pirmie uzņēmuma pastas produkti.

Herkuless zīmolu papildinās divi pastas veidi – penne rigate un cavatappi.

Anita Berķe, AS Rīgas Dzirnavnieks pārstāve, skaidro, ka jaunā kategorija ir būtisks lēmums Herkuless zimola attīstībā: «Ņemot vērā, ka kopumā auzas tiek vairāk novērtētas visā pasaulē un pieaug tās sabiedrības daļa, kurai veselīgs uzturs ir svarīgs, uzskatām šo par perspektīvu produktu nišu ar augstu potenciālu.»

AS Rīgas Dzirnavnieks ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un Īsta Saimniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas dzirnavnieks atsakās no zīmola Axa

NOZARE.LV, 28.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuviešiem piederošais graudu pārstrādes uzņēmums AS Rīgas dzirnavnieks turpmāk produkciju marķēs tikai ar zīmolu Herkuless, pilnībā atsakoties no iepriekšējo īpašnieku - Zviedrijas kompānijas Lantmänne - zīmola Axa, informēja uzņēmuma pārstāve Vineta Rudzīte.

Kā liecina Nozare.lv arhīvs, zīmols Axa tika pozicionēts 2008.gadā, kad Rīgas dzirnavnieka akcijas no Somijas uzņēmuma Melia OY pārpirka Zviedrijas kompānija Lantmännen. Ar Axa zīmolu uzņēmumā ražoja dažāda veida graudu putras, ātri vārāmās biezputras un musli batoniņus.

Kā norādīja Rudzīte, turpmāk visu produktu portfelis tiks virzīts tirgos ar Herkulesa zīmolu.

«Zīmolam Herkuless jau apmēram 60 gadus ir izveidojušās spēcīgas tradīcijas ārpus Latvijas, un to joprojām augsti novērtē arī Igaunijā un Lietuvā. Tādēļ Herkuless izvēlēts kā produkta zīmols arī eksporta tirgos, līdz ar to atgriešanās pilnībā pie nosaukuma ir stratēģisks lēmums,» sacīja Rudzīte.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudu pārstrādātāja AS Rīgas Dzirnavnieks pērnā finanšu gada apgrozījums sasniedzis 22,2 miljonus eiro.

Uzņēmuma attīstībai pērn izveidota jauna ražošanas līnija jaunajām Herkuless ātri pagatavojamajām auzu biezputrām traukos, uzsākta bioloģisko produktu ražošana Herkuless graudaugu pārslu segmentā, sākta jaunu eksporta tirgu apgūšana, kā arī uzstādīts bioloģiskās apkures katls.

Zemākas cenas vietējā un eksporta tirgos, kā arī apjomu samazinājums uz Krieviju un Ukrainu politiskās nestabilitātes dēļ ietekmējis arī Rīgas Dzirnavnieku, atzīst uzņēmuma valdes loceklis Žilvinas Pakeltis. Taču uzņēmums diversificējis eksportu uz jaunām valstīm - pērn uzsākts eksports uz Itāliju un Tuvajiem austrumiem.

Papildus uzņēmums strādā arī pie produkcijas ražošanas izmaksu optimizācijas, piemēram, uzstādot alternatīvā kurināmā apkures katlu, kas dedzina graudu sēnalas. Lielākais investīciju projekts uzņēmumam pērn bijis jaunas Herkuless putras ražošanas līnijas atklāšana, kuras izveidē ieguldīti ap pusmiljons eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Dzirnavnieks iegulda 15 tūkstošus eiro jaunas produkcijas kategorijas ieviešanā

Žanete Hāka, 07.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudaugu pārstrādātājs AS Rīgas Dzirnavnieks sācis attīstīt jaunu graudaugu kategoriju - Herkuless Gourmet ar premium kvalitātes rīsu produkciju, ieguldot iekārtās 15 tūkstošus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Tas ir solis attīstībā un produkcijas sortimenta paplašināšanā, jo līdz šim ražotāja sortimentā vēl nebija rīsu produkcijas.

«Jaunā kategorija ir būtisks lēmums Herkuless attīstībā, jo paver iespējas paplašināt graudaugu pārslu sortimentu un uzsākt darbību jaunā tirgus nišā. Ņemot vērā, ka pieaug tā sabiedrības daļa, kurai kulinārija un ēst gatavošana ir kļuvusi par vaļasprieku, uzskatām šo par perspektīvu produktu nišu ar augstu un vēl līdz galam neizmantotu potenciālu. Rīsus esam izvēlējušies no dažādu tautu ēdienu kultūras, » saka Anita Berķe, AS Rīgas Dzirnavnieks pārstāve

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dzirnavnieks palielinās eksportu un attīstīs bioloģisko produktu ražošanu

Viens no lielākajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā a/s Rīgas dzirnavnieks 2013. gadu pabeidzis ar teju 26 milj. eiro apgrozījumu, kas ir par 5 % vairāk nekā gadu iepriekš. Pieaugums bijis visos segmentos un tirgos, kuros strādā kompānija, palielinājies arī eksporta apjoms. Uzņēmuma bizness sekmējies, pateicoties arī jaunajiem produktiem, stāsta a/s Rīgas dzirnavnieks valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.

Apjomi aug

Jaunais vadītājs informē, ka uzņēmuma eksporta kāpums pērn bijis 10 % pret iepriekšējo gadu. Šobrīd eksports veido jau vairāk nekā 30 % no kopējā ražojumu apjoma, un arī šogad turpinās eksporta pieaugums. Galvenie eksporta reģioni ir Krievija, Skandināvija, kā arī Rietumeiropa un Austrumeiropa, kur paredzēts augt arī turpmākajos gados. Notiekošais Ukrainā un Krievijā ietekmē uzņēmumu, bet ietekme nav būtiska. «Mūsu klienti turpina sadarbību, mēs neredzam prognožu un piegāžu samazināšanos un, lai arī valūtas kursa vērtība Krievijā sarukusi par 15 %, kas ietekmē uzņēmuma konkurētspēju, piegādātāji savus apjomus nesamazina. Krievija eksporta struktūrā veido aptuveni trešdaļu,» stāsta uzņēmuma vadītājs. Tuvākajos gados Rīgas Dzirnavnieks paredzējis palielināt eksportu līdz 40 % no saražotā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Herkuless auzu biezputras ceļā uz Honkongas veikaliem

Dienas Bizness, 23.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudu pārstrādes uzņēmums AS Rīgas Dzirnavnieks uzsācis eksportu uz Ķīnu, veicot pirmās produkcijas piegādes uz Honkongu. Uz Ķīnu tiks eksportētas Herkuless auzu biezputras ar speciāli šim tirgum izvēlētām un pielāgotām garšām, informē AS Rīgas Dzirnavnieks valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.

Šis ir līdz šim tālākais uzņēmuma eksporta tirgus austrumu virzienā.

Viņš atzīmē, ka šis ir vēl viens uzņēmuma stratēģiskais solis eksporta diferencēšanai, lai samazinātu riskus un izvēlētos stabilākus ārvalstu tirgus, ņemot vērā ģeopolitisko notikumu neprognozējamību un krīzes attīstību Krievijā.

«Honkonga ir pirmais mūsu solis Ķīnas virzienā. Tas ir izaicinājumiem bagāts tirgus, ar neizsmeļamām iespējām un potenciālu ikvienam Latvijas ražotājam. Jau otro gadu mēs īstenojam daudz agresīvāku eksporta tirgu apgūšanu. Ņemot vērā pietiekami nozīmīgo eksporta daļu uz Krieviju, jauni tirgi ļauj mums diferencēt riskus. Neskaidrība ar Krievijas tirgu liek mums meklēt alternatīvus eksporta tirgus,» atzīst Ž. Pakeltis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Dzirnavniekam jauna fasēšanas līnija un paku dizains

Zane Atlāce - Bistere, 28.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas Dzirnavnieks jaunas fasēšanas līnijas un produktu iepakojuma izveidē ieguldījis 250 tūkstošus eiro, informē uzņēmumā.

«Graudaugu pārslu Herkuless kartona iepakojums ir mainījies un kļuvis dizaina ziņā daudz mūsdienīgāks un izturīgāks pret ārējās vides apstākļiem. Tas bija mērķtiecīgs lēmums, kas rezultējās ne tikai vizuāli gaumīgā un modernā dizainā, bet arī investīcijās, lai uzstādītu jaunu iepakojuma līniju,» teic AS Rīgas Dzirnavnieks direktore un valdes locekle Anita Skudra.

Uz jaunās fasēšanas līnijas tiek iepakotas Herkuless graudaugu pārslas kartona kastes. Līdz ar jauno iepakojumu uzsākta sadarbība ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju, lai uzsvērtu graudaugu pārslu lomu uzturā un aicinātu iedzīvotājus tos vairāk lietot uzturā. Uz produktu iepakojuma savus parakstus uzlikuši pieredzējuši uztura ārsti - Andis Brēmanis un Atis Tupiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Rīgas Dzirnavnieks šosezon plāno iepirkt līdz 150 000 tonnu graudu

Dienas Bizness, 24.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudaugu pārstrādes uzņēmums AS Rīgas Dzirnavnieks atklāj jauno ražas sezonu un šosezon plāno iepirkt līdz 150 000 tonnas graudu – kviešus, rudzus un auzas, informē kompānijā.

Rīgas Dzirnavnieks plāno fokusēties uz trīs kultūrām - kviešiem, rudziem un auzām. Papildu uzmanība tiks veltīta bioloģiskajiem graudu iepirkumiem, kā arī graudiem, kas tiek audzēti bez augšanas regulatoriem. Šogad graudu cenas saglabā dažādību, un šobrīd tās ir līdzīgā cenu līmenī kā pērn sezonas sākumā.

«No mums pieejamās informācijas ziemāji izskatās labi, bet vasarāji - sliktāk, lai gan par to neuztraucamies. Pagājušajā gadā jūnija beigās un jūlija pirmajā pusē bija augsta gaisa temperatūra un sausums, kam sekoja ilgstošs lietus ražas novākšanas laikā. Ceru, ka tas neatkārtosies šogad, jo ir labāk, ka lietus ir tagad, bet sausāks un saule ražas novākšanas periodā. Ar laikapstākļiem un to nepatstāvīgumu saskaras arī citviet pasaulē. Ziemeļamerikā un dažviet Rietumeiropā, piemēram, Francijā varēja novērot sausumu pirms ražas novākšanas, kamēr citviet bija labāks saules un lietus līdzsvars, piemēram, Vācijā un Polijā,» komentē Žilvinas Pakeltis, Rīgas Dzirnavnieks valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēja pieredze: Kārlis Mišinskis, Rīgas Dzirnavnieks

Kurš gan nezina, kas ir Herkuless graudu pārslas? Latvijā tās un citus Rīgas Dzirnavnieka produktus jau lietojam vairāk kā 60 gadus. Taču izrādās, ka Herkuless ir cieņā arī ārvalstīs – Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un pat Ķīnā! Dažas no valstīm no maziem nišas darījumiem ir kļuvušas par nopietniem eksporta tirgiem. Kas ir šo panākumu atslēga un kāda ir Rīgas Dzirnavnieka eksporta stratēģija? Kas palīdz drošāk un ar pārliecību startēt jaunos, eksotiskos tirgos? Skaties Rīgas Dzirnavnieka stāstā!

Citi uzņēmēju pieredzes stāsti un valsts atbalsts arī Tavam biznesam – šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Dzirnavnieks: Bioloģiskā produktu niša kļūst arvien perspektīvāka

Lelde Petrāne, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem graudaugu pārstrādātājiem Latvijā AS Rīgas Dzirnavnieks ir uzsācis bioloģisko auzu pārslu Herkuless ražošanu, tādējādi nostiprinot savas pozīcijas bioloģisko produktu segmentā. Ar jaunajiem produktiem uzņēmumam izdevies paplašināt arī eksporta kanālus un uzsākt eksportu uz Itāliju, tādējādi diversificējot tirgus, kas ir svarīgi pašreizējos apstākļos un neprognozējamības Krievijā dēļ, informēja uzņēmumā.

Līdz šim Rīgas Dzirnavnieks jau darbojās bioloģisko produktu nišā, ražojot Hercogs kviešu miltus no bioloģiskajiem graudiem. Šobrīd uzņēmums nolēmis arī uzsākt darbību bioloģisko auzu pārslu segmentā, uzsākot ražot Herkuless bioloģiskās un ātri vārāmās pilngraudu auzu pārslas.

Žilvinas Pakeltis, AS Rīgas Dzirnavnieks valdes loceklis, norāda: «Bioloģiskā produktu niša kļūst arvien perspektīvāka Latvijā līdz ar iedzīvotāju izpratnes par veselīgu dzīvesveidu palielināšanos un pieaugot lauksaimnieku interesei audzēt bioloģiskos graudus. Darbības uzsākšanai šajā segmentā mēs gatavojāmies jau no pērnā gada, kad uzsākām pieņemt auzas no bioloģiskajām saimniecībām Latvijā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Dzirnavnieka īpašnieks Baltijas ražotņu stiprināšanai investēs aptuveni 10 miljonus eiro

Db.lv, 26.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums AB Baltic Mill, kuras uzņēmumu grupā ietilpst arī AS «Rīgas Dzirnavnieks», plāno daudz spēcīgāk attīstīt vietējās ražotnes Baltijā un tuvākajos gados ieguldīs aptuveni 10 miljonus eiro to tirgus pozīciju stiprināšanā, informē uzņēmums.

Tā ietvaros AS «Rīgas Dzirnavnieks» jau uzsācis ražotnes modernizāciju, lai jau no nākamā gada sākuma uzsāktu fasētu zirņu un pupu produktu ražošanu. Šis ir pilnīgi jauns darbības segments uzņēmumam. Vienlaikus notiek sagatavošanās darbi, lai uz vietas ražotnē varētu uzsākt arī makaronu produktu ražošanu.

Uzsāktā modernizācija paredz ne tikai jaunu produktu ražošanu, bet arī paaugstināt ražošanas standartus un kvalitāti, kas pavērs jaunas produktu iepakošanas un drošības iespējas.

Anita Skudra, AS «Rīgas Dzirnavnieks» direktore: «Grupas plāni ietver vairākus posmus, no kuriem pirmais posms jau tiek īstenots Latvijā - gan cieto kviešu šķirņu pārstrādi un no tiem makaronu ražošanu, gan pākšaugu - zirņu un pupu - un citu graudaugu kā rīsu pārstrādi un fasēšanu. Šie Latvijā ražoti produkti paplašinās Herkuless zīmola sortimentu. Šis solis veicinās uzņēmuma konkurētspēju gan Baltijas tirgū, gan ārpus tā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Rīgas Dzirnavnieks apgūst jaunu eksporta tirgu - Apvienotos Arābu Emirātus

Dienas Bizness, 15.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Latvijā AS Rīgas Dzirnavnieks šogad uzsācis apgūt jaunu eksporta tirgu Tuvo Austrumu reģionā - Apvienotos Arābu Emirātus (AAE). Tas esot stratēģisks solis, lai diferencētu eksporta riskus un izvēlētos stabilākus eksporta tirgus, ņemot vērā neprognozējamību ar notikumu attīstību Krievijā, informē uzņēmuma valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.

«Lai gan šobrīd neizjūtam kritumu Rīgas Dzirnavnieks eksportētajai produkcijai uz Krieviju, tomēr neskaidrība ar tālāku situācijas attīstību liek mums nodrošināties un meklēt daudz stabilākus eksporta tirgus,» saka Ž. Pakeltis. Pašlaik sadarbība ar AAE esot sākuma stadijā - nosūtīti pirmie konteineri, bet ik mēnesi eksporta apjomi pieaugot.

«Uz šo reģionu raugāmies pozitīvi un vērtējam to kā perspektīvu, ņemot vērā tā augsto pieprasījumu pēc graudiem un to produktiem,» viņš piebilst. AAE iesot pirmā Rīgas Dzirnavnieks sadarbības valsts Tuvajos Austrumos, bet šobrīd notiek sarunas ar vēl citām šī reģiona valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Prezidentūras viesus baros ar putrām

Lelde Petrāne, 29.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas Dzirnavnieks un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts ir vienojušies piedāvāt prezidentūras viesiem Latvijā ātri pagatavojamās Herkuless biezputras. Tā būšot iespēja pašmāju uzņēmumam iepazīstināt ar putras ēšanas tradīcijām Latvijā un veicināt eksportu uz ES dalībvalstīm.

Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā AS Rīgas Dzirnavnieks nodrošinās prezidentūras pasākumos Latvijā ātri pagatavojamās putras, bet vienlaikus arī rīkos pasākumus, kas ļaus ārvalstu viesiem iepazīt Latvijas virtuvi un uzzināt par graudaugu audzēšanu Latvijā.

Šogad uzņēmums uzsāka ražot ātri pagatavojamās un pilngraudu bioloģiskās auzu pārslas un sāka to eksportu arī uz Itāliju.

AS Rīgas Dzirnavnieks ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un Īsta saimniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Dzirnavnieks uzsāk eksportu uz Āfriku

Dienas Bizness, 29.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot apgūt jaunus noieta tirgus, viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Latvijā AS Rīgas Dzirnavnieks paplašinājis eksportu uz Āfriku un nosūtījis pirmo produkcijas konteineru uz Keniju. Uz šo valsti tiek eksportētas auzu pārslas, informē uzņēmumā.

Kopš pērnā gada uzņēmums mērķtiecīgi paplašina eksportu, apgūstot jaunus produkcijas noieta tirgus. Šajā laikā uzsākts eksports uz Itāliju, Ķīnu, Apvienotajiem Arābu emirātiem un tagad arī uz Keniju.

«Neskaidrība ar Krievijas tirgu liek mums meklēt alternatīvus eksporta reģionus, un mums tas izdodas. Kenija ir pirmā valsts Āfrikā, uz kuru uzņēmums uzsācis eksportu. Mēs saskatām pietiekami lielu potenciālu mūsu produktiem šajā reģionā, kur kopumā ir ļoti augsts graudaugu un to produktu imports klimatisko apstākļu dēļ, kas nav piemēroti labības audzēšanai,» norāda AS Rīgas Dzirnavnieks valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pusotru gadu pēc eiro ieviešanas cenu monitoringa dārgāka kļuvusi kafija, lētāki - rīsi

Dienas Bizness, 06.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pusotru gadu pēc cenu monitoringa, kas Latvijā tika īstenots saistībā ar eiro ieviešanu, dārgāka kļuvusi kafija un šokolāde, bet cenas samazinājums vērojams rīsiem un sēklu maizei. Par to liecina LNT Ziņu TOP 10 jūnijā veiktie novērojumi.

Preču cenas fiksēšanai tika izvēlētas savulaik valsts pasūtītajā monitoringā iekļautas lielveikalu ķēdes divas tirdzniecības vietas Rīgā un Jelgavā, izvēloties tieši tos pašus produktus. Preču grozā iekļauti rīsi, maize, zobu pasta, kafija, vaniļas sieriņš, šokolāde, auzu pārslas un apelsīnu sula, un to cenas salīdzinātas ar 2014.gada decembri, kad eiro ieviešanas cenu monitorings tika veikts pēdējo reizi.

Novērojumi liecina, ka pusotra gada laikā dārgāks kļuvis Merrild kafijas puskilograma iepakojums, kas tagad veikalā Rīgā maksā par vienu eiro vairāk jeb 7,99 eiro, bet Jelgavā - par 0,6 eiro vairāk jeb 7,59 eiro. Par 0,3-0,4 eiro dārgāka kļuvusi arī “Laimas” šokolāde ar riekstiem, kas abās pilsētās maksā 1,49 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

PVD noliktavā Liepājā atklāj pārmarķētus vecus čipšus, cepumus, sulas un citus produktus

Zane Atlāce - Bistere, 13.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidkurzemes pārvaldes pārtikas inspektori, veicot pārbaudi kāda uzņēmuma noliktavā Liepājā, no tirdzniecības izņēma preces, kurām bija beidzies derīguma termiņš, kā arī preces ar pārmarķētiem realizācijas termiņiem un preces bez izcelsmes dokumentiem, informē PVD pārstāve Anna Joffe.

Pārbaudes laikā inspektori konstatēja, ka uzņēmums nenodrošina pārtikas izsekojamību un noliktavā atrodas preces ar beigušos derīguma termiņu, kas nebija atsevišķi nodalītas no derīgajiem pārtikas produktiem un dzērieniem.

No apgrozības tika izņemti 73,6 kg dažādu graudaugu produktu izstrādājumu, 583 l dzēriena, t.sk. 387 litri gāzētā minerālūdens Tiche un 180 litri Tymbark sulas dažādos iepakojumos un citi produkti, kā, piemēram, Estrella kartupeļu čipši ar pikanto tomātu garšu, sāļie krekeri Tuc, kakao Aroma un Holenderskie. Minētajiem produktiem bija beidzies ražotāja noteiktais realizācijas termiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien graudaugu pārstrādātājs AS Rīgas Dzirnavnieks uzsācis jaunās graudu ražas pieņemšanu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Ņemot vērā uzņēmuma attīstību Latvijā un eksporta tirgos, tas plāno jaunajā ražas sezonā iepirkt līdz 150 000 tonnas graudu.

Rīgas Dzirnavnieks plāno iegādāties līdz pat 150 000 tonnām graudu, fokusējoties uz trīs kultūrām - kviešiem, rudziem un auzām. Papildu uzmanība tiks veltīta bioloģiskajiem graudu iepirkumiem, kā arī graudiem, kas tiek audzēti bez augšanas regulatoriem un ievērojot striktas Rīgas Dzirnavnieks graudu audzēšanas prasības.

Uzņēmums pēdējo gadu laikā uzsācis strauju eksporta tirgu apgūšanu, un šobrīd eksportē graudaugu produktus uz vairāk nekā 30 dažādām pasaules valstīm. Pērn Rīgas Dzirnavnieks palielināja auzu produkcijas ražošanas kapacitāti par 30%, lai nodrošinātu eksporta tirgos pieaugušo pieprasījumu pēc Herkuless un citiem auzu produktiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Par Rīgas Dzirnavnieka direktori kļuvusi Anita Skudra

Rūta Lapiņa, 01.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS «Rīgas Dzirnavnieks» paplašina uzņēmuma vadības grupu un par tās direktori no šī gada decembra ir kļuvusi Anita Skudra, informē uzņēmumā.

«Mūsu grupai «Baltic Mill» ir ambiciozi plāni Baltijā. Tāpēc, lai tos īstenotu, mēs stiprinām vadības komandu ar jauniem līderiem. Uzskatām, ka Anitas Skudras plašā vadības pieredze Latvijas pārtikas uzņēmumos tikai vēl vairāk spēcinās mūsu pozīcijas un konkurētpēju Latvijas un ārvalstu tirgos,» komentē AS «Rīgas Dzirnavnieks» valdes loceklis Žilvinas Pakeltis.

A. Skudra absolvējusi Pārtikas tehnoloģijas fakultāti Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kā arī ieguvusi maģistra grādu Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā. Līdz šim viņa ir vadījusi SIA «Latvijas piens», bijusi «NP Foods» komercdirektore Baltijas valstīs un «Statoil Fuel & Retail Latvia» mazumtirdzniecības reģionu vadītāja. Viņa pati atzīmē, ka līdzšinējā pieredzē ir bijusi sadarbības veidošana ar zemniekiem, kas ir būtiski, strādājot tādā uzņēmumā kā AS «Rīgas Dzirnavnieks».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Graudu pārstrādes uzņēmums «Rīgas dzirnavnieks» sācis pārcelt daļu no grupai piederošās Igaunijas ražotnes uz Rīgu, informēja kompānijā.

Uzņēmuma pārstāvji atgādināja, ka graudu pārstrādes grupa Baltijas valstīs «Baltic Mill», kurā ietilpst arī «Rīgas dzirnavnieks», nolēmusi būtiski attīstīt vietējās ražotnes, tuvākajos gados ieguldot apmēram 10 miljonus eiro tirgus pozīciju stiprināšanā, tostarp viens no nozīmīgākajiem soļiem ir grupai piederošās ražotnes Igaunijā pārcelšana uz Rīgu.

«Rīgas dzirnavnieks» pārstāvji minēja, ka ir sākta kompānijas ražotnes modernizācija, lai no nākamā gada sākuma varētu ražot arī fasētu zirņu un pupu produktus. Vienlaikus norit sagatavošanās darbi, lai uz ražotnē varētu sākt ražot arī makaronu produktus.

Uzņēmuma pārstāvji informēja, ka saistībā ar sāktajiem attīstības plāniem «Rīgas dzirnavnieks» meklē jaunus ražošanas un noliktavas darbiniekus un aicina pieteikties vakancēm Pierīgas iedzīvotājus. Tāpēc kompānija no 5. līdz 20.novembrim rīkos neformālas sarunu ar uzņēmuma pārstāvjiem Garkalnes, Ādažu, Ropažu, Stopiņu, Salaspils un Babītes novados, kā arī Ogrē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Auzu pārslu putra uzņēmumā Rīgas dzirnavnieks

Žanete Hāka, 03.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls db.lv saviem lasītājiem šoreiz piedāvā ieskatīties auzu pārslu putru ražošanas procesā uzņēmumā AS Rīgas dzirnavnieks.

Herkuless auzu pārslas patlaban tiek eksportētas gan uz Baltijas valstīm, kas ir nozīmīgākais uzņēmuma tirgus, kā arī uz tādām valstīm kā Polija, Vācija, Itālija un citas. Uzņēmuma vadītājs Žilvinas Pakeltis min, ka dažādās valstīs atšķiras pieprasījuma tendences - citās auzu pārslu putras ir jāfasē lielākos iepakojumos, jo klientiem esošās šķiet pārāk mazas.

Austrumos pieprasa vairāk tradicionālās pārslas - viņiem patīk gatavot, savukārt Rietumos vairāk pērk ātri gatavojamās auzu pārslas. Tāpat dažos tirgos atšķiras pieprasījums pēc garšām - citiem labāk par ogām garšo putra ar āboliem vai kanēli.

Uzņēmums drīzumā iecerējis ieviest arī vairākus jaunus produktus, taču pagaidām sīkāku informāciju nesniedz.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Dzirnavnieks sāks fasētu zirņu un pupu produktu ražošanu

Laura Mazbērziņa, 03.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas Dzirnavnieks uzsācis pēdējos desmit gados apjomīgāko modernizācijas projektu, kas paredz uzņēmuma attīstībā līdz 2021. gadam ieguldīt aptuveni 5 miljonus eiro ar mērķi nostiprināt uzņēmuma pozīcijas Baltijas un eksporta tirgos.

Šobrīd jau uzsāktas iepirkumu un līgumu slēgšanas procedūras jaunu iekārtu, aprīkojumu un būvniecības projektu īstenošanai, piesaistot ES Eiropas lauksaimniecības fonda līdzekļus.

Modernizācija ļaus ražotājam paplašināt darbības jomas - plānots uzsākt fasētu zirņu un pupu produktu ražošanu, kas ir jauns darbības segments uzņēmumam. Vienlaikus notiek sagatavošanās darbi, lai uz vietas ražotnē varētu ražot arī makaronus.

«Šobrīd esam uzsākuši vairākus ilgtermiņa projektus, kas rezultēsies tuvākajos gados gan jaunos produkcijas segmentos, gan arī mūsu konkurētspējas paaugstināšanā. Nebijis izaicinājums ir gan plānotā cieto kviešu šķirņu pārstrāde un no tiem makaronu ražošana, gan arī pākšaugu (zirņu un pupu) un citu graudaugu kā rīsu pārstrāde un fasēšana. Šie Latvijā ražoti produkti paplašinās Herkuless zīmola sortimentu,» informēja Anita Skudra, AS Rīgas Dzirnavnieks direktore un valdes locekle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ES atbalsts dalībai starptautiskās izstādēs būtu jāpiešķir arī lielajiem pārtikas ražotājiem

LETA, 23.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) atbalsts dalībai starptautiskās izstādēs būtu jāpiešķir arī lielajiem pārtikas ražotājiem, intervijā teica graudu pārstrādes uzņēmuma «Rīgas dzirnavnieks» direktore un valdes locekle Anita Skudra.

Viņa norādīja, ka ES atbalsts lielajiem pārtikas ražotājiem dalībai starptautiskās izstādēs ir jau daudzus gadus nesakārtots jautājums. «Patlaban atbalsts pienākas mazajiem un vidējiem ražotājiem, kas ir ļoti labi, bet viņi pat visi kopā neveido vērā ņemamus eksporta apjomus, kas sniegtu pienesumu valsts eksportam. Tieši lielie ražotāji spēj valsts iekšzemes kopproduktu būtiski palielināt un sasniegt vērā ņemamus eksporta apmērus. Tāpēc atbalsta loks būtu jāpaplašina ar lielajiem pārtikas ražotājiem,» pauda Skudra.

Viņa atzīmēja, ka lielajiem uzņēmumiem atbalsts dalībai starptautiskās izstādēs ir svarīgs, jo šīs izstādes arī Latvijas lielajiem pārtikas ražotājiem ir ļoti dārgs prieks, taču nozīmīgākais instruments kontaktu veidošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru