Nekustamais īpašums

Aicina uzdot valdībai nekavējoties «apturēt Ķemeru sanatorijas bojāeju»

LETA, 30.01.2014

Jaunākais izdevums

Saeimas deputāti šodien nodeva izskatīšanai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā priekšlikumu uzdot Ministru kabinetam rast tūlītēju risinājumu Ķemeru sanatorijas ēku «bojāejas apturēšanai».

Noslēdzot parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā darbu, komisijas deputāti attiecīgo uzdevumu bija virzījuši Saeimā kā patstāvīgo priekšlikumu, iepriekš informēja Saeimas Preses dienestā. Deputāti šodien nolēma to nodot izskatīšanai minētajā komisijā.

Lēmums paredz, ka, piedaloties ekspertiem, nepieciešams izvērtēt objekta attīstības perspektīvas un ar valsts un pašvaldības aktīvu iesaistīšanos nodrošināt Ķemeru sanatorijas kultūrvēsturiskā kompleksa darbības ilgtspēju, iepriekš informēja komisijas priekšsēdētājs Dāvis Stalts, uzsverot, ka ir jāmaina pasīvā attieksme pret Latvijai nozīmīgiem kultūrvēsturiskajiem objektiem.

Komisija iepriekš pieņēma gala ziņojumu, to parakstījuši visi komisijas deputāti, no kuriem divi - ar atrunām. Šodien Stalts deputātiem sniedza ziņojuma prezentāciju.

Vērtējot komisijas deviņos mēnešos paveikto, Stalts kā panākumus min sākto kriminālprocesu un valsts aizdevuma piešķiršanu Jūrmalas domei, kā arī valstij radušos zaudējumu kultūrvēsturisko pieminekļu bojājumu dēļ aprēķināšanu. Tāpat komisija izstrādājusi grozījumus Ķemeru nacionālā parka likumā, kas jau pieņemti galīgajā lasījumā Saeimā.

Komisija arī vērsusies ģenerālprokuratūrā ar lūgumu vērtēt Privatizācijas aģentūras darbu attiecībā uz valsts interešu aizsardzību Ķemeru sanatorijas privatizācijas gaitā.

Stalts atzīst, ka komisija nav varējusi paveikt vēl vairumu citu uzdevumu: «Šajā situācijā būtu jāsoda konkrētas amatpersonas, taču noilgums, kā arī milzīgais dokumentu apjoms, kurā apslēptas pārkāpumu pēdas, nav ļāvis komisijai atšķetināt visus vēsturiskos ar privatizācijas procesu saistītos notikums, kuri, iespējams, bijuši prettiesiski.» Viņš arī akcentē, ka komisija savā darbā koncentrējās uz aktuālajiem notikumiem Ķemeru sanatorijas jautājumā.

Raksturojot izmeklēšanas komisijas deviņus mēnešus ilgo darbu, Stalts norāda, ka darbs ir bijis nozīmīgs. «Esam demonstrējuši, ka Latvijā joprojām daļai sabiedrības un politiķu ir nozīmīgs valsts kultūrvēsturiskais mantojums un tautsaimniecības pilnvērtīga atdzimšana, izmantojot Latvijas dabas resursus. Tāpat esam darījuši daudz, lai liktu saprast, ka šis nihilisms turpināties nevarēs, un, lai arī visi komisijas deputāti aktīvi nepiedalījās komisijas darbā, bija jūtama ieinteresētība atrisināt šo valstiski būtisko Ķemeru sanatorijas nākotnes jautājumu,» uzsver komisijas priekšsēdētājs, atzīmējot, ka cīņa par savas valsts vērtībām un gudru izaugsmi ir tikai ceļa sākumā.

Vienlaikus Stalts uzsver, ka, noslēdzot komisijas darbu, tās deputāti ir dažādās domās par iespējamiem scenārijiem un tālāko Ķemeru sanatorijas attīstību. Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā priekšsēdētāja biedrs Arvils Ašeradens (V) komisijas pēdējā sēdē norādījis uz divām turpmākās rīcības alternatīvām - atstāt Ķemeru sanatorijas jautājumu tiesu izpildītāju un citu kompetento personu rokās, ļaut procesam ritēt savu gaitu vai arī veidot objekta attīstības risinājumu. Vienlaikus Ašeradens sacīja, ka Ķemeru sanatorija ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tāpēc valstij ir pienākums iejaukties šajā situācijā, aktīvi rīkojoties tā saglabāšanai.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā sekretāre Inga Bite pēdējā sēdē sacīja, ka ir jāapsver iespēja lauzt privatizācijas līgumu, un vienlaikus norādīja, ka Jūrmalas domes vēlme risināt Ķemeru sanatorijas ieilgušās problēmas vērtējama pozitīvi un ir atbalstāma.

Stalts norāda, ka komisija izteikusi viennozīmīgu atbalstu Jūrmalas domes centieniem iegādāties un glābt Ķemeru sanatoriju.

Kā ziņots, Ķemeru sanatorijas īpašnieka SIA Ominasis Latvia nekustamā īpašuma vērtība pēc atkārtota novērtējuma ir samazinājusies par 15%, bet viss mantas kopums pašreiz ir novērtēts aptuveni par 5,05 miljoniem eiro (3,54 miljoniem latu), informēja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas pārstāve Justīne Plūmiņa.

Pērn vasarā Ominasis Latvia mantas kopības piespiedu pārdošanas vērtība bija 4 671 540 lati (6 647 002,6 eiro), no tiem Ķemeru sanatorijas kompleksa nekustamā īpašuma piespiedu pārdošanas vērtība bija 3 860 001 lats (5 492 287 eiro), kultūras priekšmetu piespiedu pārdošanas vērtība - 21 200 lati (30 165 eiro), savukārt pārējas kustamā mantas pārdošanas vērtība sasniedz 24 700 latus (35 145 eiro), kas kopā veido 3 905 901 latu (5 557 596 eiro).

Pērn 12.decembrī paredzētā otrā Ķemeru sanatorijas izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kūrortveselības bizness Jūrmalā pakāpeniski attīstās; pilsēta kurortoloģiju definējusi par prioritāti

Jau vairākus gadus aug Jūrmalas sanatoriju apgrozījums, piemēram, Jaunķemeru sanatorijas īpašnieks SIA Sanare-KRC Jaunķemeri pērn strādāja ar 5,3 milj. eiro lielu apgrozījumu, kas ir vairāk nekā 2012. gadā apgrozītie 5 milj. eiro un 2011. gadā apgrozītie 4,4 milj. eiro, liecina Lursoft informācija. Arī uzņēmuma pērn nopelnītie 452 tūkst. eiro ir krietni vairāk par 76,4 tūkst. eiro, kas makā palika 2012. gadā.

Tas saistāms ar Latvijas veselības sistēmas trūkumiem, proti, cilvēki, kuri vēlas rūpēties par savu veselību, bet netiek pie ārsta, savā atvaļinājumā izmanto iespēju doties uz sanatoriju, kur pieejami gan dažādu speciālistu apmeklējumi, gan rehabilitācija, skaidro Sanare–KRC Jaunķemeri valdes priekšsēdētāja vietniece veselības aprūpes jomā Elīna Malkiela. Lielākā interese ir par rehabilitāciju – modernās medicīnas, piemēram, fizioterapeita, uztura speciālista, logopēda palīdzība un konsultācijas apvienojumā ar balneoloģiju, kas Ķemeros kādreiz bija spēcīgi attīstīta. Joprojām tiek izmantotas Ķemeru dūņas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ķemeru pārdošana: Investoru medības degradētā apkārtnē

Elīna Pankovska, 13.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, viens no lielajiem Ķemeru sanatorijas investora piesaistes klupšanas akmeņiem ir neattīstītā teritorija un infrastruktūra sanatorijas apkārtnē .

Vairāki investori, kas interesējušies par iespējamo Ķemeru sanatorijas iegādi, norādījuši, ka teritorija ap to nav attīstīta, un tieši tas, iespējams, kalpojis par vienu no iemesliem, kāpēc atteikties no sanatorijas iegādes, uzskata administrators Raivo Stumbergs. Viņš arī bilda – potenciālajiem investoriem neesot pārliecības, ka pašvaldība šo teritoriju attīstīs, jo, pēc uzņēmēju domām, viņiem nebūtu jānodarbojas ar visas apkārtnes infrastruktūras sakārtošanu, jo arī pašā sanatorijā ir jāiegulda samērā lieli līdzekļi. Savukārt Jūrmalas domē DB norādīja, ka neatkarīgi no tā, vai kāds investors iegādāsies Ķemeru sanatorijas kompleksu vai ne, atbilstoši pašvaldības iespējām tiks veikta infrastruktūras sakārtošana. Jūrmalas mērs Gatis Truksnis atzīmējis, ka atbalsta privātā investora piesaistīšanu Ķemeru kompleksa attīstīšanai un tādā gadījumā pašvaldība palīdzēs investoram ar infrastruktūru un apkārtnes iekārtošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aptuveni piecos gados degradētā Ķemeru teritorija varētu piedzīvot pārmaiņas, kļūt pievilcīga uzņēmējiem un tūristiem

Šāds redzējums ir Jūrmalas pilsētas pašvaldībai, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness. Jau pagājušā gada pavasarī pilsētas dome apstiprināja Ķemeru attīstības vīziju, kuras mērķis ir sabalansēta Ķemeru un Jaunķemeru teritorijas telpiskā attīstība atbilstoši pilsētas mērķiem. Tas sevī ietver rīcības plānu līdz pat 2030. gadam. Jau 2017. gadā ir plānots, ka apmeklētājiem būs pieejams viens no šīs Jūrmalas daļas simboliem, kas jau gadiem stāv tukšs, proti, Ķemeru sanatorija. Plānots, ka pašvaldība ar jauno Ķemeru sanatorijas īpašnieku – SIA Park Hotel Ķemeri – parakstīs vienošanos, atrunājot gan plānoto darbu laika grafiku, gan arī investīciju apmēru. Tiesa, kad tas varētu notikt, šobrīd nav zināms. Pašvaldība no savas puses nodrošinās ieguldījumus infrastruktūras sakārtošanā un pieguļošā Ķemeru kūrorta parka labiekārtošanā un attīstībā – publiskās infrastruktūras sakārtošanā, savukārt Ķemeru sanatorijas un kūrortpoliklīnikas ēku atjaunošana un viesnīcas darbības atjaunošana ir privātā investora rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ķemeru sanatorija arī šajā ziemā netiks apkurināta

Nozare.lv, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķemeru sanatorija šajā ziemā netiks apkurināta, jo administratoram nav līdzekļu, lai maksātu par apkuri, informē SIA Ominasis Latvia administrators Ainars Kreics.

«Nevaru to atļauties, jo man nav tādu līdzekļu, lai maksātu par apkuri. Sanatorija nav tikusi apkurināta jau desmitgadi, nāksies izturēt vēl vienu ziemu. Skaidrs, ka tādējādi mantas stāvoklis neuzlabojas, taču ļoti dramatisks pasliktinājums arī nav gaidāms,» sacīja Kreics.

Viņš informēja, ka minimālās apkures izmaksas mēnesī būtu aptuveni 4000 latu - šāda summa būtu nepieciešama, lai apkurinātu vismaz sanatorijas pirmo stāvu, kurā veikti restaurācijas darbi.

«Ir arī citi izdevumi, piemēram, objekta apsardze vien mēnesī izmaksā ap 5000 latu, bet atstāt objektu bez apsardzes nevar,» skaidroja Kreics.

Administrators sacīja, ka ir runājis ar Ķemeru sanatorijas būvdarbu veicēju - būvfirmu VP Construction, kas ir sanatorijas lielākais nenodrošinātais kreditors, un nodrošināto kreditoru - arhitektu biroju Arhiidea - un abi sanatorijas būvdarbos iesaistītie uzņēmumi apliecinājuši, ka neapkurinātā objekta stāvoklis īpaši nepasliktināsies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Park Hotel Ķemeri joprojām operatora meklējumos

Laura Mazbērziņa, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīcai Park Hotel Ķemeri, kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, joprojām tiek meklēts operators,

biznesa portālam pastāstīja Lotfi Abid, SIA Park Hotel Kemeri projekta vadītājs.

Iepriekš tika ziņots, ka līgumu ar viesnīcas operatoru plānots noslēgt jau vasaras sākumā. Tagad kā iespējamais laiks tiek minēts nākamā gada janvāris.

Šobrīd pārrunu ceļā tiekot analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. 2019. gada janvārī tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem. Šobrīd notiek pārrunas ar trim starptautiskiem viesnīcu operatoriem, taču konkrēti nosaukumi netiek atklāti.

Līdz šim viesnīcas ēkā noritējuši remontdarbi, lai sagatavotu to rekonstrukcijai – ierīkota apkures sistēma, kas nestrādāja vairāku gadu garumā, atjaunoti logi, savesta kārtībā drenāžas sistēma, tiek izstrādāti un saskaņoti nepieciešamie tehniskie, tehnoloģiskie un dizaina projekti. Objekta rekonstrukcijas un tehnoloģisko projektu izstrādē piedalījušies starptautiskie un vietējie vadošie eksperti wellness jomā. Tam visam bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Viesnīcā ir ar mēbelēm labiekārtoti četri viesnīcas pilotnumuri (Junior Suit, Corner Suit, Standard Double un Standart Twin numuri). Kā mēbeļu, materiālu, aprīkojuma piegādātājus un sadarbības partnerus SIA Park Hotel Kemeri ir izvēlējies Latvijas uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien izsolē par trīs miljoniem eiro pārdota maksātnespējīgās SIA Ominasis Latvia manta, tostarp arī Ķemeru sanatorija, informēja maksātnespējas procesa administrators Ainars Kreics.

Izsolē piedalījās viens pretendents, kurš arī iegādājās sanatoriju. Tā ir Latvijā reģistrēta juridiska persona, taču pagaidām neko vairāk administrators neatklāja, norādot, ka izsoles uzvarētājam mēneša laikā jānorēķinās par pirkumu un tad tiks atklāta visa informācija.

«Patlaban izsoles uzvarētājs jau ir iemaksājis drošības naudu 503 000 eiro apmērā, līdz ar to tam atliek samaksāt aptuveni 2,5 miljonus eiro,» sacīja Kreics.

Pēc kārtas trešajā izsolē lietu kopības sastāvā tika izsolīti uzņēmumam Ominasis Latvia piederošie pieci nekustamie īpašumi Jūrmalā un kustamā manta, kas sastāv no gandrīz 15 000 pozīciju, kā arī grāmatām. Nekustamā īpašuma un kustamās mantas izsoles sākumcena bija noteikta 2,9 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējīgās SIA Ominasis Latvia administrators Ainars Kreics atzinis par nenotikušu Ķemeru sanatorijas mantas kopuma izsoli, kas notika 3.oktobrī, informēja Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas preses pārstāve Justīne Plūmiņa.

Minētajā izsolē piedalījās viens pretendents, kurš apliecināja gatavību iegādāties sanatorijas mantas kopumu par 3 000 000 eiro. Tomēr minētais izsoles dalībnieks neveica pirkuma maksas samaksu viena mēneša laikā pēc izsoles, kā to paredz likums.

Līdz ar to pretendents ir zaudējis līdz izsolei iemaksāto drošības naudu 503 771 eiro apmērā.

Par tālāko rīcību ar Ķemeru sanatorijas mantas kopumu administrators plāno tuvākajā laikā vienoties ar Ominasis Latvia nodrošinātajiem kreditoriem.

Kreics norādīja, ka skaidrība šajā jautājumā varētu būt tuvāko divu nedēļu laikā. Tāpat ar kreditoriem tiks lemts, vai notiks izsole vai arī varēs pārdot mantas kopumu bez tās. Arī īpašuma turpmāko cenu administratoram pagaidām bija grūti komentēt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kase pašlaik, nedodot aizdevumu Jūrmalas domei Ķemeru sanatorijas iegādei, uzvedas kā pašvaldības un valsts intereses ne pārāk aizstāvoša iestāde, valsts rīcība raksturojama kā bezatbildīga, un tās piesardzība robežojas ar neizdarību, pat kaitniecību, intervijā LNT raidījumam 900 sekundes, pauda Jūrmalas pilsētas domes vadītājs Gatis Truksnis.

Viņš norāda, ka Ķemeru sanatorijas attīstība ir viena no Jūrmalas prioritātēm, tāpat sanatorijas attīstīšana iekļauta arī valsts prioritāšu sarakstā. «Nevēlamies, lai pašvaldība ir vienīgā, kas ir atbildīga par sanatoriju,» intervijā pauda G. Truksnis.

Jāatgādina, ka Finanšu ministrija (FM) paudusi, ka apstirpinās Jūrmalas pilsētas domes aizņēmuma pieprasījumu Ķemeru sanatorijas ēkas iegādei, ja dome izpildīs uzdotos mājasdarbus un iesniegs trūkstošo informāciju, kas apliecina, ka izvēlētais Ķemeru sanatorijas iegādes darījums atbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. FM norāda, ka kopumā, izvērtējot aizņēmuma apmēru un Jūrmalas pilsētas domes iepriekš uzņemtās saistības, secināts, ka pašvaldība ir spējīga uzņemties jaunas saistības un tās atmaksāt 20 gadu laikā. Pašvaldības saistību apmērs tuvākajos gados ir 13% - 14% apmērā no pamatbudžeta ieņēmumiem bez mērķdotācijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pilsētas dome apstiprina 2014.gada budžetu ar 4,6% pieaugumu

LETA, 27.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pilsētas domes ārkārtas sēdē šodien akceptēts pašvaldības 2014.gada budžets, paredzot, ka pašvaldības ieņēmumi nākamgad sasniegs 96,6 miljonus eiro (67,9 miljonus latu), kas ir par aptuveni 4,6% vairāk, nekā sākotnēji tika plānots 2013.gadā, informē pašvaldība.

Šā gada pašvaldības pamatbudžets tika apstiprināts 64,8 miljonu latu apjomā.

Galvenais pašvaldības ieņēmumu avots ir iedzīvotāju ienākuma nodoklis, kuru valsts ieskaita pašvaldībām 80% apjomā no kopējiem nodokļa ieņēmumiem. Šie ieņēmumi 2014.gadā plānoti 37,2 miljonu eiro (26,14 miljonu latu) apjomā un par 4,2% varētu pārsniegt 2013.gadā gaidāmo izpildi.

Otrs lielākais ieņēmumu avots Jūrmalas pašvaldībā ir nekustamā īpašuma nodoklis. Jūrmala arī 2014.gadā turpinās īstenot atviegloto nekustamā īpašuma nodokļa politiku saviem iedzīvotājiem, un nākamajā gadā ieņēmumi no nekustamā īpašuma nodokļa prognozēti 7,5 miljonu eiro (5,27 miljonu latu) apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķemeru sanatorija nonāks Krievijas pilsonim Aleksandram Gusakovam piederoša SIA Park Hotel Ķemeri īpašumā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Arhiidea līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ēriks Grūbe, tiesa ir apstiprinājusi cesijas darījumu starp sanatorijas pircēju SIA Arhiidea un SIA Park Hotel Ķemeri. Līdz ar to Arhiidea visas savas prasījuma tiesības cedējusi Park Hotel Ķemeri, kas pērn rudenī izsolē apliecināja savu gatavību iegādāties Ķemeru sanatoriju, taču noteiktajā laikā nesamaksāja par pirkumu, līdz ar to izsole tika atzīta par nenotikušu.

«Tā kā 3.februārī tiesa cesijas darījumu vēl nebija apstiprinājusi, sanatorijas pirkumu faktiski veica Arhiidea - ieskaitījām savu nodrošināto prasījumu - nepilnu pusmiljonu eiro -, bet turpmākos maksājumus veiks Park Hotel Ķemeri,» skaidroja Grūbe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķemeru sanatorijas pirkums ticis veikts nevis Krievijas pilsoņa, Aleksandra Gusakova, bet gan kāda cita investora interesēs, vēsta portāls Meduza.

Kā portālam atzinis pats Gusakovs, trīs miljonu eiro darījumu viņš veicis «kāda krievvalodīga investora interesēs». Viņa vārdu Gusakovs neatklāj, bet norāda, ka nav teikts, ka īstais investors nākot no Krievijas.

Tāpat Gusakovs norāda, ka īpašnieks kūrorta attīstībā kopumā plāno ieguldīt apmēram 17 miljonus eiro, savukārt Jūrmalas pilsētas ieguldījums būšot ap 20 miljoniem eiro. «Sanatorijas rekonstrukcijas darbi ilgs vēl divarpus gadus,» sacīja Gusakovs.

Tāpat Gusakovs portālam norādījis, ka viņu neuztraucot pašreizējās saspīlētās attiecības starp Eiropas Savienību un Krieviju, kuru dēļ virknei Krievijas pilsoņu aizliegts iebraukt ES. «Kamēr notiks atjaunošanas darbi, vēl daudz kas var mainīties. Karš beigsies, strīdi norims un Krievijas tūristi atkal atgriezīsies "krieviskākajā" no visām Eiropas valstīm,» portālam teicis Gusakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Straujuma: ārvalstu investoriem par Ķemeru sanatoriju interese nav

Dienas Bizness, 12.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd ārvalstu investori nav izrādījuši interesi par Ķemeru sanatoriju, par kuru runājot jau tiek pieminēti tādi vārdi kā «bojāeja», LNT raidījumā 900 sekundes sacīja premjere Laimdota Straujuma.

Viņa norāda, ka 13. februārī valdības sēdē tiks skatīti potenciālie risinājumi saistībā Ķemeru sanatorijas nākotni.

Jautāta, vai iespējams scenārijs, ka sanatorija tiek pārdota Jūrmalas pašvaldībai, Straujuma no komentāriem pagaidām atteicās.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāti janvāra beigās nodeva izskatīšanai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā parlamentārās izmeklēšanas komisijas Ķemeru sanatorijas jautājumā priekšlikumu uzdot Ministru kabinetam rast tūlītēju risinājumu Ķemeru sanatorijas ēku «bojāejas apturēšanai».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķemeru sanatorijas rekontrukciju iecerēts pabeigt līdz 2017.gadam, pastāstīja sanatorijas nākamā īpašnieka arhitektūras pakalpojumu uzņēmuma Arhiidea valdes priekšsēdētājs Ēriks Grūbe.

«Mūsu mērķis ir glābt šo ēku, kurā esam ieguldījuši daudz darba un kura, mūsuprāt, ir ļoti vērtīga, gan publiskā, gan personīgā skatījumā. (..) Iegādājoties šo īpašumu, mēs panāksim tā atjaunošanas sākšanu iespējami drīz,» teica Grūbe.

Vienlaikus viņš norādīja, ka precīzs plānoto investīciju apmērs sanatorijas rekonstrukcijā varētu būt zināms pēc audita pabeigšanas.

Pēc Grūbes teiktā, Arhiidea partneris šajā darījumā ir Park Hotel Ķemeri, kas nodrošinās investīcijas, savukārt Arhiidea rūpēsies par projektēšanas un rekonstrukcijas darbu īstenošanas jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sanatorijas Ķemeri attīstībai vēlas atrast stratēģisko investoru

Žanete Hāka, 04.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Efektīvākais veids sanatorijas Ķemeri tālākās attīstības nodrošināšanai ir investora piesaiste, un sanatorijas kompleksa izsole notiks 26.martā, informē Ekonomikas ministrija (EM).

EM sagatavojusi un otrdien Ministru kabineta (MK) sēdē apstiprināta MK atbildes vēstule Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijai par Ķemeru sanatorijā veicamajiem darbiem un sanatorijas kultūrvēsturiskā kompleksa darbības ilgtspēju, informējot par turpmāko rīcību sanatorijas Ķemeri tālākai attīstībai.

Sanatorijas Ķemeri komplekss ir svarīgs kurortoloģijas objekts kūrorta un tūrisma attīstībai Ķemeros un Jūrmalas pilsētā kopumā. Tādejādi valsts interesēs ir nodrošināt, ka sanatorijas Ķemeri kompleksu iegūst īpašnieks, kas gatavs veikt nepieciešamās investīcijas īpašuma sakārtošanā un nodrošināt tā darbības profila saglabāšanu, skaidro EM.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Sanatorijas spridzināšana draud ar katastrofu

Dienas Bizness, 26.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sanatorija Līva Ķemeros jau vairāk nekā 20 gadus ir īsta spoku ēka, kas piesaista vien zagļus un asu izjūtu cienītājus. Par tās nojaukšanu un pat spridzināšanu spriests jau iepriekš, bet nu to jau tuvākajā laikā apņēmusies īstenot SIA Ironsloks, kas nodarbojas ar metāllūžņu vairumtirdzniecību. Ķemernieki gan bažījas, vai tas neizraisīs īstu dabas katastrofu, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

Daudzi Ķemeru iedzīvotāji zina stāstīt par Līvas pamatos esošo freonu – ķīmisku vielu, ko savulaik plaši izmantoja ledusskapjos par saldējošu elementu. Lai gan ir ne mazums, kas noliedz šādu versiju, tomēr bez savas taisnības tā nav, jo sanatorijas abi vienpadsmitstāvu milzeņi tika uzcelti purvā (ir pat runāts par apakšzemes ezeru). Būvēja ēkas padomju laikā, kad par vides lietām daudz galvu nelauzīja. Turklāt celtniecība gāja kā pa celmiem – tā ilga teju desmit gadus, daudzi tai paredzētie materiāli aizgāja pa kreisi. Tas pats notika, kad to deviņdesmito gadu sākumā slēdza, – kustamā manta pazuda nezināmā virzienā. Palika nekustamā – to tad drupināja zagļi un vējš. Nekādu pielietojumu pilsēta šīm ēkām neredzēja, pa skuju taku aizgāja ne jau tikai šī sanatorija, bet arī pārējās, skaidro laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Maskavas tiesa piespriež divu mēnešu arestu Heliopark Group īpašniekam Gusakovam

LETA, 09.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas pilsētas Tagankas rajona tiesa uz diviem mēnešiem ļāvusi arestēt Krievijas viesnīcu tīkla Heliopark Group dibinātāju un īpašnieku Aleksandru Gusakovu.

Pret Gusakovu ierosināta krimināllieta par krāpniecību saistībā ar faktu, ka viņš sava biznesa attīstīšanai paņēmis aizdevumu 26 miljonu dolāru apmērā, taču šo naudu iztērējis personīgiem nolūkiem.

Izmeklēšanas sākumā tiesa Gusakovam nepiesprieda apcietinājumu un paturēja viņu brīvībā pret parakstu par neizbraukšanu no valsts. Taču, uzņēmējs, uzzinot, ka viņam varētu šis drošības līdzeklis tikt nomainīts uz arestu, nolēma no valsts izbraukt.

Vnukovas lidostā Gusakovu aizturējuši operatīvās vienības darbinieki un nodevuši viņu tiesībsargājošajām iestādēm. Tagankas tiesa nolēmusi mainīt viņam noteikto drošības līdzekli - neizbraukšanu no valsts - pret arestu uz diviem mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Kreics novērš trūkumus, bet Jūrmalas dome joprojām nav gatava pirkt Ķemeru sanatoriju

Dienas Bizness, 13.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cerībai atjaunot Ķemeru sanatorijas kompleksu jau kārtējo reizi aplauzti spārni. Vakar sanatorijas īpašnieka Ominasis Latvia maksātnespējas administrators Ainars Kreics tikās ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni cerībā, ka dome beidzot piekritīs iegādāties īpašumu. Sarunas tik raiti vis nevedās. Jūrmalas dome joprojām nav gatava pirkt īpašumu, raksta laikraksts Diena.

Kreics pāris stundu pirms tikšanās ar Truksni bija novērsis galveno trūkumu, kas domei iepriekš kalpoja par iemeslu, lai atteiktu veikt pirkumu. Proti, iepriekš sanatorijas teritorijā atradās artēziskais urbums, ko pārvaldīja cits maksātnespējas administrators. Domes pārstāvji iepriekš apgalvoja, ka pastāv nopietns risks, ka urbuma īpašnieks varētu traucēt sanatorijas teritorijas attīstībai. Izrādās, problēmu, kas ilga gadiem, bija iespējams atrisināt par 100 eiro. Tieši par tādu summu Kreics artēzisko urbumu atpirka no otra administratora, novēršot risku, ka kāds traucētu īstenot domes plānu attiecībā uz kompleksa attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Jūrmalas viesnīcas steidz atgūt savu spozmi

Elīna Pankovska, 19.07.2017

Pagājušajā gadā pēc rekonstrukcijas durvis vēra viesnīca «Daina», tomēr vēl notiek atsevišķu viesnīcas daļu remontdarbi.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar tūristu pieplūdumu viesnīcas Jūrmalā steidz atgūt savu spozmi un glanci

Puse no Jūrmalas naktsmītnēs nakšņojošajiem tūristiem šā gada pirmajā ceturksnī bijuši no Latvijas, otra puse - viesi no ārvalstīm. Tūristu skaits pilsētā pieaudzis par 31,3%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. No kopējā valstī uzņemto ārvalstu tūristu skaita Jūrmalu par savu galamērķi izvēlējušies 6,6%, līdz ar to pilsēta ir otrs populārākais ārvalstu tūristu galamērķis pēc Rīgas. Galvenie iemesli tūristu izvēlei par labu Jūrmalai ir veselības uzlabošanas iespējas, kūrortārstniecības un SPA pakalpojumi, kā arī konferenču rīkošanas iespējas. Līdz ar to viena no svarīgākajām Jūrmalas biznesa jomām ir saistīta tieši ar viesnīcām un to attīstību. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka vidēji valstī tūristi naktsmītnēs pavada divas naktis, bet Jūrmalā - trīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas Tev jāzina 12. februārī (atjaunots plkst.18:05)

Dienas Bizness, 12.02.2014

LATVIJĀ

Ekspluatācijā nodod 20 miljonu eiro vērto Riga Bulk Terminal

Rīgas pilsētas būvvalde pieņēmusi ekspluatācijā beramkravu termināli Riga Bulk Terminal, kas atrodas Rīgas brīvostas teritorijā Kundziņsalā. Lasīt tālāk...

Foto: LNK Group

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena iepirkuma cena sasniegusi augstāko līmeni Latvijas pastāvēšanas laikā, pēc Rīgas pils ugunsgrēka vainīgo joprojām nav, ārvalstu investoriem Ķemeru sanatorija neinteresē, un izstrādāts jauns likumprojekts attieksies uz 35 tūkstošiem strādājošo.

Tas viss un daudz kas cits šodienas rubrikā Kas Tev jāzina.

Komentāri

Pievienot komentāru