Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luksemburgas holdingkompānija “ABH Holdings” S.A., kam pieder “Sense Bank” (Ukrainā), “Alfa-Bank” un “Alfa-Insurance” (Krievijā), plāno izstāties no saviem Krievijas aktīviem.

ABH Holdings S.A. ("ABHH") direktoru padomes loceklis Endrjū Baksters (Andrew Baxter) uzsver, ka ABHH plāno izstāties pilnībā no visa biznesa Krievijā – gan banku, gan apdrošināšanas: "ABHH grupa sadarbojas gan ar Eiropas, gan citiem iesaistītajiem regulatoriem saistībā ar “Alfa-Bank” (Krievija) pārdošanas darījumu. Vienlaikus tiek pētītas arī citas iespējas, piemēram, uzņēmuma jurisdikcijas maiņa, pārstrukturēšana un atdalīšana.”

Tāpat E. Baksters norāda, ka ABHH akcionāri, uz kuriem attiecas ES sankcijas, nekādā veidā nepiedalās ABHH darbā, viņiem nav piekļuves ABHH aktīviem un viņi nevar atsavināt savas ABHH daļas, jo tās ir iesaldētas atbilstoši ar Eiropas tiesību aktiem.

E. Baksters par acīmredzamu atzīst, ka šobrīd nav iespējams vienlaicīgi veikt uzņēmējdarbību gan Krievijā, gan Rietumos, tostarp arī Ukrainā: “Globālā biznesa koncepcija ir izrādījusies neīstenojama. Globalizācija, pretēji sākotnējām gaidām un cerībām, izrādījās tikai ciklisks notikums, un šobrīd globālais bizness ir kļuvis par politisko lēmumu ķīlnieku. Ir uzcelts jauns “Berlīnes mūris”. Visiem investoriem, kas iepriekš strādāja Krievijā, Ukrainā, Eiropā un Amerikā, ir jāizdara izvēle. Mēs apzināmies, ka nepieciešamība veikt izvēli ir neizbēgama, un mums, kā Eiropas uzņēmumam, lēmums ir acīmredzams".

Komentāri

Pievienot komentāru