Citas ziņas

Aicina mērniekus pieteikties Ginesa rekorda fiksēšanai

Vēsma Lēvalde, 31.05.2010

Jaunākais izdevums

Ventspils pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde izsludinājusi iepirkumu pasaulē garākā ziedu paklāja fizisko izmēru noteikšanai, fiksēšanai un apstiprināšanai. Šādu paklāju iecerēts izveidot Ventspils pilsētas svētku laikā un pieteikt to Ginesa rekordam.

Par godu Ventspils pilsētas 720. jubilejai 23. un 24. jūlijā Ostas ielas promenādē iecerēts izveidots 1500 m garu un 1 m platu ziedu paklāju, tajā izmantojot aptuveni 80 tūkstošus podiņu puķu. Izveidotais puķu paklājs būs apskatāms līdz 27.jūlijam, pēc tam puķes izstādīs pie skolām un bērnudārziem, kā arī īpašā, pilsētas jubilejai par godu veidotā lielā puķu dobē.

Piedalīties paklāja veidošanā aicināti visi ventspilnieki un arī pilsētas viesi. Līdzdarboties paklāja veidošanā iespējams, gan audzējot rekordam nepieciešamās puķes, gan arī kļūstot par brīvprātīgo paklāja veidošanā. Brīvprātīgajiem būs uzticēti visdažādākie darbi – puķu kastu izcelšana no automašīnām, nogādāšana līdz likšanas vietai un puķu podiņu rindošana paklājā, informē Ventspils dome.

Pirmie brīvprātīgie jau ir pieteikušies – biedrība Latvijas uzņēmēji apņēmusies 24.jūlijā atbildēt par puķu podiņu izkārtošanu paklājā 50 metru garumā. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks jau audzē agerātus, kas noderēs paklāja veidošanā, bet Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā aug samtenes, par kurām rūpējas visi mājas iemītnieki.

Rīt, 1. jūnijā, Ventspilī, Ostas ielas promenādē norisināsies Ginesa rekorda uzstādīšanas ģenerālmēģinājums. Ģenerālmēģinājuma laikā iecerēts no 2500 podiņos augošām samtenēm un leduspuķēm izveidot 50 m garu un 1 m platu ziedu paklāja posmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pāvilostas iedzīvotāji portālā Manabalss.lv sākuši parakstu vākšanu, lai Pāvilostas centrā tiktu izveidota promenāde pretēji domes nolūkiem tur ierīkot autostāvvietu.

Pāvilostas pašvaldība ir sākusi projektu "Zvejas ostas pievedceļa pārbūve, infrastruktūras un atpūtas zonas izveide Dzintaru ielā no Tirgus ielas līdz promenādei Pāvilostā", kas jau iesniegts EJZF fonda atbalstam, taču daļa Pāvilostas iedzīvotāju pret to iebilst.

Projektēšanas uzdevumā, par ko jau ir noslēgts līgums, paredzēts arī labiekārtots ceļš. Tomēr šobrīd acīs krītošākā daļa ir iecerētās autostāvvietas divu kvartālu garumā pretī visai no upes redzamajai Dzintaru ielas apbūvei. Dome vēlas auto stāvlaukumu vienā no ainaviskākajām Pāvilostas vēsturiskajām daļām, ignorējot teritoriālajā plānojumā paredzēto stāvvietu zonas. Tāpat netiek ņemta vērā Pāvilostas ostas attīstības programma un citas ostas ieceres, kas vērstas uz modernas un daudzpusīgas ostas, tajā skaitā kvalitatīvas un publiski pieejamas vides, veidošanu. Projekts arī nav izdiskutēts ar iedzīvotājiem, rakstīts biedrības "Pāvilostas laivas" un domubiedri iniciatīvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar Ginesa rekorda mēģinājumu plauks puķu bizness

Vēsma Lēvalde, 21.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24.jūlijā Ventspilī Ostas ielas promenādē visas dienas garumā norisināsies Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājums – pasaulē garākā ziedu paklāja veidošana par godu pilsētas 720.gadu jubilejai.

Puķes paklājā varēs ievietot ikviens ventspilnieks vai pilsētas viesis, tādējādi kļūstot par Ginesa rekorda uzstādīšanas dalībnieku. Puķes varēs iegādāties gan Ventspils tirgū, gan speciālā tirdzniecības vietā.

Katrs brīvprātīgais saņems īpašo sertifikātu ar apliecinājumu par piedalīšanos Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājumā. Sertifikātus saņems arī tie cilvēki, kuri nestrādās brīvprātīgo komandās, bet būs izaudzējuši paši savus ziedus vai iegādājušies tos ziedu tirdzniecības vietās Ostas ielas promenādē. Īpašos sertifikātus saņems tie rekorda dalībnieki, kuri iegādāsies vai novietos vairāk nekā 5 puķu stādus podiņos. Tie rekorda dalībnieki, kuri iegādāsies vai novietos no 5 līdz 10 podiņus ar puķēm, saņems sertifikātu ar apzīmējumu Bronzas sertifikāts, rekorda dalībnieki ar 10 līdz 30 podiņiem ar puķēm saņems Sudraba sertifikātu, savukārt no 30 līdz 56 puķu stādu podiņu īpašnieki saņems Zelta sertifikātu. Pašu lielāko goda zīmi - Platīna sertifikātu saņems tie cilvēki, kuri būs iegādājušies vai paši izaudzējuši vismaz 224 puķu stādus podiņos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

LNK Industries nodod ekspluatācijā piecas piestātnes Ventspils brīvostā

Zane Atlāce - Bistere, 27.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS LNK Industries nodevusi ekspluatācijā piecas piestātnes Ventspils brīvostā, Ostas promenādē, informē uzņēmuma pārstāve Inga Domka.

Atjaunošanas darbu ietveros tika veikta piestātņu nesošo metāla konstrukciju renovācija, t. sk. piestātņu sienu grunts necaurlaidības atjaunošana un pārklāšana ar pretkorozijas pārklājumu. Tika uzstādītas jaunas drošības kāpnes, daļēji nomainītas elektrosadalnes, un likvidēts padziļinājums, kā arī veikts piestātņu dzelzsbetona virsbūves un metāla atvairbrusas remonts. Darbi notika gan krastā, gan zem ūdens ar speciālo aprīkojumu un ūdenslīdēju palīdzību. Atjaunošanas darbus LNK Industries uzsāka pērn novembra beigās.

«Objektā strādāja ūdenslīdēji, ka arī mobilizētas speciālas iekārtas - hermokameras, ar kuru palīdzību sausā stāvoklī varēja remontēt rievsienas līdz atzīmei mīnus 2 metri,» stāsta akciju sabiedrības LNK Industries projektu vadītājs Vadims Bogdanovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru ostas attīstības vīzija atrasta - mūsdienīgu termināli papildinās dizaina viesnīca, promenāde; meklēs investoru.

Investoru piesaiste, kā arī Eksporta ielas trases pārcelšana, atvirzot to no krastmalas un atbrīvojot platības Rīgas Pasažieru ostas izveidei, ir divi galvenie priekšnoteikumi, no kuriem atkarīga ostas attīstības projekta tālākā virzība, pauž SIA Rīgas Pasažieru termināls (RPT) valdes loceklis Juris Dreimanis. Eksporta ielas rekonstrukcijas projekts ir gatavs, taču naudas tā realizācijai Rīgas pilsētas pašvaldībai vēl nav.

Nule noslēdzies RPT un Latvijas Arhitektu savienības rīkotais starptautiskais arhitektu apbūves metu konkurss par Rīgas pasažieru ostas teritorijas attīstību. Par labāko metu žūrija atzina Latvijas arhitektu biroja NRJA izstrādāto priekšlikumu RP 888.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Septiņu Ventspils brīvostas piestātņu atjaunošana izmaksās 1,87 miljonus eiro

Žanete Hāka, 06.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākti pirmie darbi, lai atjaunotu septiņas Ventspils brīvostas piestātnes Ostas ielas promenādē. Piestātņu atjaunošana nepieciešama krasta nostiprināšanai Ventspils ostā, informē Ventspils brīvostas pārvalde.

Atjaunošanas darbi tiks veikti gandrīz 1390 metru garumā no piestātnes Nr.19 līdz Nr.25A. Piestātnes būvētas dažādos laikos no pagājušā gadsimta sākuma līdz 90. gadiem, bet pēdējā rekonstrukcija bijusi pirms 20 gadiem. Ilgajā ekspluatācijas laikā tās ir nolietojušās, zem tām skalojās smiltis, kas radīja pat nogruvumus. Šīs piestātnes kalpo arī kā ostas krasta līnijas stiprinājums, tāpēc to atjaunošana ir svarīga ostas dziļuma uzturēšanai un drošai navigācijai. Promenādes piestātnes visbiežāk izmanto Ventspils brīvostas pārvaldes flotes kuģi – piesārņoto ūdeņu savācēji, zemessmēlējs, kā arī citi kuģi, kas piestāj Ventspils ostā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Paplašinās Mērsraga jahtu ostu

Vēsma Lēvalde, 07.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes plānošanas reģions izsludinājis iepirkumu peldošās jahtu piestātnes uzstādīšanai Mērsraga jahtu ostā.

Piedāvājumus var iesniegt līdz 18. aprīlim, liecina iepirkumu uzraudzības biroja informācija. Iepirkums tiek veikts projekta Kurzemes ostu attīstība ietvaros un tā ieviešanai saņemts atbalsts no Norvēģijas ar Norvēģijas valdības finanšu instrumenta palīdzību, D.lv informēja projekta vadītāja Zanda Zeidaka. Mērsragā jau projekta ietvaros veiksti nelieli ieguldījumi ostas drošības sistēmā, uzstādītas novērošanas kameras, bet peldošā piestātne nozīmē esošās jahtu ostas paplašināšanu, informēja Z. Zeidaka.

Db.lv jau rakstīja, ka projekta Kurzemes ostu attīstība ietvaros Pāvilostā rekonstruētas divas ielas, atvieglojot tūristu piekļūšanu pludmalei un Pāvilostas jahtklubam Pāvilosta Marina, padziļināts arī kuģu ceļš līdz 4,5 m, uzbūvēta aizsargsiena uzbrūkošajām kāpām. Liepājā projekta ietvaros tapis zivju tirgus Ostmalas promenādē, bet Ventspilī uzstādīts drošības aprīkojums - kuģu amortizācijas fenderi. Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 450 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Govju parāde Ventspilī

Lelde Petrāne, 02.07.2012

Modes māksliniece Elita Patmalniece pie savas apgleznotās govs "Govju parādes" atklāšanas pasākumā Ventspilī.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā mākslas un mecenātisma projekta Govju parāde Ventspils 2012 gotiņas 30.jūnijā varēja apskatīt Ostas ielas promenādē, bet jau vakarpusē tās tika pārvestas uz vietām, kur «ganīsies» visu vasaru.

Raibaļas izvietotas skvēros, parkos un ielās, bet Govju parādes noslēgumā ikvienam interesentam būs iespēja tās iegādāties izsolē, kurā iegūtā nauda tiks ziedota labdarībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 3.novembrī notiks Ventspils govju parādes eksponātu izsole. Sākotnējā vienas gotiņas izsoles cena ir 540 lati.

Atbilstoši Govju parādes starptautiskajai koncepcijai izsolē savāktā naudas summa tiks ziedota labdarībai, informē Ventspils dome. Par 2012. gada Ventspils Govju parādes noslēguma izsolē iegūto naudas summu plānots ierīkot rotaļu laukumu bērnunama Selga audzēkņiem.

Izsolei, kas notiks š.g. 3. novembrī Ventspils Jaunrades nama 2.stāva zālē, tiks nodotas 19 gotiņas: Sencis (autors - Ivars Drulle); Tirkīzs (autors - Aleksejs Naumovs un Ventspils Augstskola); Ķēniņgovs (autors - Andris Vītoliņš); Saimnieka levitācija virs Kurzemes Zilās govs saulgriežu naktī (autors - Aigars Bikše); Āriešu viedgovs (autors - Miķelis Fišers); Kārtībai ir jābūt! (autors - Ginters Krumholcs); Latvijas Zelta govs (autors -Leonards Laganovskis); Barības ķēde (autors – Andris Prigičevs); Ventspils Zāļu govs (autors - mākslinieku kopa SERDE); Zelta Saules un Sudraba Mēness govs (autore - Helēna Heinrihsones); Vienos vārtos ( autori - Aivars Žukovskis un Futbola klubs Ventspils); Piena ceļš (autori - Mārīte Guščika un M.Čehova Rīgas Krievu teātris); Glāze piena (autors - Kaspars Zariņš); Atmosfēriskā strūklakas govs (autore - Merike Estna (Igaunija)); Ventspils stencils (autori - Mārīte Kluša un Ventspils Jaunrades nama tēlotāja mākslas studijas audzēkņi); Mūžzaļā govs (autors - Robertas Antinis (Lietuva)); Sievišķīgā govs (autore - Elita Patmalniece); Akmeņu govs (autore – Vija Zariņa); Pie spoguļa (autors - Jānis Mitrēvics).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Ķīpsalā jahtu piestātnes un krasta nostiprinājumu izbūve rit pilnā sparā

Gunta Kursiša, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Brīvostas teritorijā Ķīpsalā turpinās 2012. gada rudenī uzsāktā Daugavas krasta nostiprinājumu renovācija, kā arī jahtu piestātnes izbūve.

Ķīpsalas krasta nostiprinājuma kopējais garums, kas atrodas Rīgas brīvostas teritorijā, ir 1,8 km, un nostiprinājumu renovācijas darbiem kopumā paredzēti 1,4 miljoni latu, Db.lv stāstīja Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Anita Leiškalne. Viņa skaidroja, ka pašlaik ir pabeigti nostiprinājumu renovācija aptuveni 250 metru garumā.

Aptuvenās jahtu ostas izveidēs izmaksas ir nedaudz vairāk par 900 tūkstošiem latu.

Ķīpsalas kreisajā krastā paredzēts izveidot jahtu piestātni, pēc krasta nostiprinājumu renovācijas – esošo nostiprinājumu bojāšanās apturēšanas, izbrukušo vietu atjaunošanas un nogāžu nostiprināšanas - gar Daugavu tiks izveidota promenāde.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labi zināmais somu rallija braucējs Tonijs Gārdemeisters nolēmis brīvdienas pavadīt Latvijā un apmeklēt arī ralliju Kurzeme 2010, kur piektdienas vakarā šofa nolūkos nodemonstrēs savu braukšanas māku.

Tonijs Gārdemeisters ir rallija pilots, kurš savā karjerā ir paguvis izbraukt ar gandrīz visiem WRC klases automobiļiem, jo savulaik bijis Seat, Mitsubishi, Ford, Škoda un Suzuki rūpnīcas komandu pilots. Viņa kontā ir starti arī Peugeot 206 un 307 WRC automobiļiem, kā arī Mitsubishi Lancer WRC, ko divos eksemplāros redzēsim arī rallijā Kurzeme 2010 Skandi rallija komandas sastāvā.

Gārdemeisters startēs rallija Kurzeme 2010 šova ātrumposmā Liepājas osta un ikvienam autosporta fanam tiks dota iespēja iejusties somu rallista stūrmaņa lomā. Un, kas būtiski, lai izbrauktu Gārdemeistera pilotētā īstā rallija automobilī, ir nepieciešams tikai piedalīties Radio 101 un rallija organizētāju kopīgi rīkotajā konkursā.

Komentāri

Pievienot komentāru