Jaunākais izdevums

Džordžs Kaufmans (George Kaufmann) savu mīluli, zelta retrīveru Solliju līdzi uz juvelierizstrādājumu veikalu Robert Bernard Jewellers, kas atrodas ASV, Mērilendā, ņemot katru dienu. Kādu dienu Dž. Kaufmans un viņa biznesa partneris Roberts Rosins (Robert Rosin) tikušies ar dimantu tirgotāju un novērtējuši viņa piedāvājumu, bet tad notikusi katastrofa, raksta telegraph.co.uk.

Trīs vīrieši aplūkojuši trīs karātu dimantu, kura vērtība esot 20 tūkstoši ASV dolāru. Taču vienā brīdī dimants izkritis no rokām un nokritis uz grīdas tieši blakus Sollijai. Pirms kāds no viņiem paspēja pieliekties, lai dimantu paceltu, suns jau bija to norijis.

Izmisušie vīrieši tūlīt nogādājuši dzīvnieku veterinārajā klīnikā, kur viņiem paziņots, ka vienīgais risinājums ir gaidīt, kad dimants dabīgā ceļā izkļūs laukā no dzīvnieka gremošanas sistēmas. Suņa izkārnījumu gaidīšana un pārmeklēšana esot ilgusi trīs dienas.

«Kad mēs braucām pastaigāties no rītiem un vakaros, es visu savācu un pārmeklēju,» stāstījis Dž. Kaufmans, piebilstot, ka tas, protams, nebija nekas patīkams, bet viņam nebija citas izvēles.

Galu galā dimants esot atrasts, notīrīts un atdots tirgotājam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Suns ir gluži kā ģimenes loceklis, tāpēc loģiski, ka četrkājainie draugi bieži tiek ņemti līdzi izbraucienos. Neatkarīgi no tā, vai mīlulis dodas garā ceļojumā vai to nepieciešams aizvest līdz pāris kvartālu attālumā esošai veterinārajai klīnikai, vienmēr jāparūpējas par suņa drošu pārvadāšanu. Lasi un uzzini, kādas ir opcijas, suni pārvadājot dažādos transportlīdzekļos!

Pārvadāšana automašīnā

Ļoti iespējams, ka suns visbiežāk tiks pārvadāts tieši ar automašīnu. Diemžēl visai bieži iespējams redzēt suņus, kuri braukšanas laikā ir izliekušies pa logu, brīvi pastaigājas pa salonu vai pat sēž šofera klēpī. Tas pavisam noteikti nav veids, kā pārvadāt suni. Pirmkārt, suns gan tieši, gan netieši var izraisīt bīstamu situāciju vai avāriju, piemēram, bloķējot redzamību vai ielienot pie pedāļiem. Otrkārt, atgadoties ceļu satiksmes negadījumam, sekas šādos gadījumos var būt ļoti smagas vai pat letālas. Un – ne tikai sunim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Neļaus nomāt trīs suņus par 24 tūkstošiem latu

LETA, 05.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Labklājības ministrijai (LM) slēgt 24 566 latus vērtu līgumu ar privātpersonu - individuālo komersanti Zaigu Kļaviņu - par trīs suņu-pavadoņu nomu Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētajā projektā «Sociālās rehabilitācijas pakalpojumu attīstība personām ar redzes traucējumiem Latvijā».

LM konkursā par trīs apmācītu suņu-pavadoņu nomu personām ar redzes invaliditāti uz laiku bija saņēmusi divu pretendentu piedāvājumus. Ministrija izlēma slēgt līgumu ar Kļavu, taču par šo lēmumu sūdzību IUB iesniedza biedrība Saules suns.

Pēc IUB interneta mājas lapā pieejamās informācijas, biedrība Saules suns sūdzībā norādīja, ka viens no iemesliem, kāpēc LM iepirkuma komisija biedrību nav atzinusi par konkursa uzvarētāju, bija tāds, ka Saules suns savā piedāvājumā it kā nebija atspoguļojis suņu-pavadoņu apdrošināšanas pakalpojumu izmaksas.

Saules suns paskaidroja, ka nolikuma pielikumā "Piedāvājums un pretendenta apliecinājums" tabulā par izmaksām nebija paredzētas ailes apdrošināšanas pakalpojumu izmaksu norādīšanai. Lai izpildītu tehniskajā specifikācijā noteiktās prasības, biedrība piedāvājumā apdrošināšanas pakalpojumu izmaksas ir iekļautas tabulas ailē Suņa noma, tāpat, parakstoties uz pieteikuma, biedrība ir apstiprinājusi, ka tās piedāvājums atbilst tehniskās specifikācijas prasībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais dimants, kāds jebkad piedāvāts izsolē, otrdienas vakarā tika pārdots izsolē Ženēvā par 33,5 miljoniem Šveices franku (28,7 miljoniem eiro), kas ir pasaules rekords šāda veida dārgakmenim, paziņoja izsoļu nams «Christie's».

163,41 karātu smagais nevainojamais D krāsas dimants, kas ir daļa no smaragdu un dimantu kaklarotas «The Art of Grisogono», tika pārdots «Christie's» rudens dārglietu izsolē par minēto rekordsummu.

Šī ir «jauna pasaules rekordcena D krāsas dimantam izsolē,» sacīja «Christie's» starptautiskās dārglietu nodaļas vadītājs Rahuls Kadakija.

D ir augstākā krāsas pakāpe dimantiem un nozīmē, ka šis dārgakmens ir pilnīgi bezkrāsains un tātad ļoti rets.

Vairāksolīšana sākās ar 20 miljoniem Šveices franku un noritēja diezgan strauji, līdz kaklarota ar šo dimantu tika pārdota vairāksolītājam pa telefonu, kurš vēlējās palikt anonīms.

Šis D krāsas 11A tipa dimants, kuram nav nekādu defektu, ir iegūts no 404 karātu smaga neapstrādāta dimanta, kas tika atrasts 2016.gada februārī Lulo raktuvē Angolā. Tas bija 27.lielākais neapstrādātais baltais dimants, kāds jebkad atrasts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Globālā transformācija enerģētikā prasa lielas investīcijas

Natālija Poriete, 18.04.2019

Tehnoloģija Allama cikls (Allam Cycle) varētu veidot nākotni elektrostacijām, stāsta britu zinātnieks Rodnejs Džons Allams.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā VII samitā Globālā enerģija, kas 10.aprīlī notika Karlsrue Tehnoloģijas institūtā (KIT) Vācijā, secināja pasaules enerģētikas jomas eksperti.

Galvenā samita tēma bija «Enerģētika jaunā ciklā», un tā laikā eksperti prognozēja nākotnes enerģētikas tendences, skaidroja sabiedrības gatavību industriālajai revolūcijai un definēja problēmas, kas jārisina, lai sagatavotu enerģētikas jomu nozīmīgām pārmaiņām. Liela uzmanība tika veltīta drošu, nedārgu un mūsdienīgu enerģijas avotu pieejamības problēmai, kā arī starptautiskajai sadarbībai šajā sakarā. «Mūsu paaudze ir globālo tehnoloģiju pārmaiņu lieciniece, un tās skars visas sabiedrības dzīves sfēras. To izmērs ir salīdzināms ar tādiem izgudrojumiem kā tvaika mašīna, pirmā skaitļošanas tehnika un internets,» atzīmē asociācijas «Globāla enerģija» prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Ignatovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NEPLP vadīs Ainārs Dimants, vietniece būs Dulevska-Cālīte

BNS, 09.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) vadīs Ainārs Dimants, bet viņa vietniece būs Aija Dulevska-Cālīte.

Tas ir zināms pārsteigums, jo iepriekš tika minēts, ka Gints Grūbe varētu kļūt par jaunās NEPLP līderi. Taču par priekšsēdētāju esot ievēlēts tas, par kuru varējuši vienoties visi pieci NEPLP pārstāvji, pastāstīja Dimants. Balsojums gan par priekšsēdētāju, gan vietnieku bijis vienbalsīgs.

«Te acīmredzot jautājums ir par to, par ko mēs tiešām varam vienoties pēc konsensa principa. Mani izvirzīja kolēģi, es savu kandidatūru neizvirzīju. Godīgi sakot, es labprāt nebūtu uzņēmies šo amatu, tam ir dažādi apsvērumi, bet ļoti svarīgs ir komandas princips, mums kopā ir jāstrādā, un vēlams, lai vadība ir tāda, ko ievēlē pēc konsensa principa. Tas mums bija galvenais,» sacīja Dimants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamajā mēnesī Ženēvā tiks izsolīts liels rozā dimants, kas kopš Luija XIV laikiem rotājis daudzu Francijas valdnieku kroņus, trešdien paziņojis izsoļu nams «Christie's».

19,07 karātu rozā dimants 1661.gadā tika uzdāvināts Luijam XIV un rotāja kroņus teju visiem valdniekiem, kas sekoja Saules karalim, tostarp tika iestrādāts imperatora Napoleona I kronī.

Dimants ir «mūžīgs skaistuma simbols», Francijas karaliskais dārgums, kas rotājis ne mazāk kā septiņus karaļus un karalienes,» norādīja «Christie's» pārstāvis.

Dimanta nosaukums «Le Grand Mazarin» cēlies no itāļu kardināla un diplomāta Mazarīni vārda. Mazarīni bija Francijas pirmais ministrs karaļu Luija XIII un Luija XIV laikā. Viņš atstāja šo dimantu un citus dārgakmeņus mantojumā Luijam XIV.

«Christie's» atklāja, ka dimants pašreiz atrodas privātā kolekcijā. Izsoļu nams cer 14.novembrī izsolē pārdot to par 5,1 līdz 7,7 miljoniem eiro. Tā būs pirmā reize 130 gados, kad dimants nonācis izsolē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskā medija koncepciju pienācis laiks pabeigt, bet pēc tam tā jāsāk īstenot nekavējoties. Tāpat ir nepieciešama pakāpeniska pāreja uz abonomentu maksām, vai arī sabiedriskā medija nodokli, uzskata Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Raidījumā Dienas Rīts viņš pastāstīja, ka pie jauna sabiedriskā medija koncepcijas strādāts jau veselu gadu un ir pienācis brīdis koncepciju nobeigt. Padomē pašlaik darbojas ekspertu grupa, kas nākamajā nedēļā prezentēs darba rezultātus. Tad arī tiek plānots pieņemt lēmumu par koncepciju.

A. Dimants arī norādīja, ka sabiedriskās televīzijas un radio attīstības iespējas nav izmantotas – tā, piemēram, abās raidorganizācijās tiekot veidoti portāli, bet vajadzētu vienu, kopīgu. «Mans redzējums – koncepciju jāsāk īstenot nekavējoties. Pirmo reizi Latvijā izveidojot sabiedrisko mediju. Nākošais uzdevums – izdarīt grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kurā jānorāda, ka mums ir sabiedriskais medijs,» klāstīja A. Dimants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai paplašinātu un dažādotu ēdināšanas pakalpojuma piedāvājumu Liepājā tūrisma sezonas laikā, SIA «Durbes Zeltkalni» Juliannas pagalma teritorijā piedāvās jaunu ēdināšanas konceptu «InDog».

Jaunais ēdināšanas koncepts piedāvās iegādāties nestandarta hotdogus līdzi ņemšanai vai baudīšanai uz vietas, paralēli klausoties mūziku vai iesaistoties galda spēļu turnīros.

Tāpat uzņēmums padomājis arī par hotdogu bez maizes. Veselīgais hotdogs būs pagatavots no sastāvdaļām, kas tiks ietītas salātlapā. Sākotnējā ēdienkarte piedāvās trīs veidu hotdogus: Lauku suns, Spicais suns un Tievais suns.

Pop-up hotdognīca «InDog» darbosies «Gypsy Camp» teritorijā. Plānots, ka hotdogus ikviens varēs iegādāties līdz oktobrim, kad noslēgsies aktīvā tūrisma sezona. Papildus uzņēmuma pārstāvji plāno piedāvāt dažādus tematiskos un muzikālos pasākumus, galda spēļu turnīrus, meistarklases, brīvdabas kino un citas aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visbiežākais ārējais iemesls korespondences kvalitatīvas piegādes traucējumiem ir nesakārtota adrešu numerācija, neatbilstošs pastkastīšu tehniskais stāvoklis un nepieskatīti mājdzīvnieki, kas apdraud pastnieku veselību, liecina Latvijas Pasta darbinieku novērojumi.

Viens no būtiskākajiem pastnieku darbu apgrūtinošiem ārējiem faktoriem – nesakārtota adrešu numerācija – rodas, kad atsevišķās teritorijās paralēli spēkā esošajiem māju nosaukumiem tiek veidotas jaunas ielas vai tiek apvienotas vairākas ielas vienā un attiecīgi tiek piešķirta jauna numerācija tajās esošajiem namiem. Tādējādi dažkārt veidojas situācijas, kad par jauno adrešu kārtību netiek informēts ne Latvijas Pasts, ne arī korespondences izsūtītāji, tajā skaitā bankas, telekomunikāciju un komunālo pakalpojumu sniedzēji, un pasta darbiniekiem nav iespēju piegādāt pasta sūtījumus atbilstoši norādītajām adresēm, norāda Latvijas Pasta pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bioloģiskā saimniecība Vecmuižnieki kopš deviņdesmito gadu sākuma attīstījusies senā mājvietā Talsu novada Balgales pagastā. Vienā no trim sendienu ēkām – pamatīgā, no laukakmeņiem celtā zirgu stallī – iekārtota plaša medus fasētava, noliktava un birojs

Bišu ganības Rīgā un Jūrmalā

«Cik necik darbojamies ar bitēm,» saka dravnieks Egons Upītis. Taču pieticīgums ir nevietā, jo Vecmuižnieki ar turpat 300 bišu saimēm ir viena no lielākajām bioloģiskajām dravām Latvijā. Vecmuižnieki apsaimnieko laukus vairāk nekā simt hektāru platībā. Saimniecības laukus abpus ceļam ziliem ziediem izrotājusi facēlija, toties kaimiņos lauksaimnieki strādā, izmantojot lauksaimniecības ķīmiju. Līdz ar to Vecmuižniekus ierobežo nosacījumi, kas jāievēro bioloģiskajās dravās. Tuvumā konvencionālajiem laukiem bioloģisku medu ievākt ir aizliegts, lai izvairītos no pesticīdu atliekvielām produkcijā. Iepriekš Vecmuižniekos bija vairāk nekā 400 saimju, bet bioloģiskās lauksaimniecības prasību pastiprināšanās dēļ to skaits samazināts līdz 270.

Komentāri

Pievienot komentāru
Darba vide

Dzīvnieki birojā veicina veselīgus paradumus

Anda Asere, 27.12.2019

"Golin Riga" sabiedrisko attiecību speciālistes Lelde Adele Cīrule ar

Fellu un Elīna Korba ar Pablo

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Darba vietu kultūra mainās un mīluļu ņemšana līdzi uz darbu vairs neizraisa pārsteigumu

"Kamēr tikai 6% darba devēju Latvijā piedāvā saviem darbiniekiem atbalstu bērnu uzraudzībai, arvien vairāk darba devēju ir jāreaģē uz nodarbināto vēlmi ierasties darbā ar mājdzīvniekiem. Sākotnēji tas var radīt izbrīnu vai pat šoku, bet darba vietu kultūra mainās visā pasaulē, tostarp Latvijā, un ignorēt to kļūst arvien grūtāk," norāda Dace Helmane, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja un atbildīga biznesa aktīviste.

Uzņēmumos, kur ikviens darbinieks var ņemt līdzi savu četrkājaino mīluli, piemēram, sabiedrisko attiecību aģentūras "Golin Riga" birojā, viņa novērojusi daudz patīkamāku atmosfēru, jo dzīvnieki veicina sarunas un raisa smaidus. Turklāt dažkārt darbinieki atklāti norāda, ka nemaz neizvēlētos darba devēju, kurš nav gatavs atvērt savas durvis suņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas šīs nedēļas sākumā, veicot muitas kontroles pasākumus Lietuvas pierobežā, divos maršruta un vienā tūristu autobusā, kas caur Lietuvu atgriezās no Baltkrievijas Latvijā, konstatēja vairāk nekā pusmiljonu (616 360 gab.) dažādu marku kontrabandas cigarešu ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

2012.gada 24.septembrī, veicot muitas kontroles pasākumus uz autoceļa A7 pie Lietuvas Republikas robežas, VID muitas amatpersonas apturēja kādu maršruta Grodņa-Viļņa-Rīga autobusu, ko vadīja Baltkrievijas Republikas pilsonis.

Pieaicinot tabakas meklēšanas darba suni, tika veikta transportlīdzekļa salona un bagāžas telpu pārbaude. Tā kā darba suns pārbaudes laikā norādīja uz iespējamo cigarešu klātbūtni aiz bagāžas nodalījuma sienas, VID muitas amatpersonas lūdza automašīnas vadītājam uzrādīt iespējamās cigaretes, ko viņš arī labprātīgi izdarīja, demontējot vienu nodalījuma sienu un atklājot tajā slēpni ar cigaretēm. Autobuss tika nogādāts Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā padziļinātās pārbaudes veikšanai, un tās laikā no atklātā slēpņa tika izņemtas kopumā 75 800 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, t.sk., 20 000 cigaretes Magnat, 5800 cigaretes Winston Blue, 20 000 cigaretes Premjer, 20 000 cigaretes Fest un 10 000 cigaretes VIP10.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Gemius Latvia vadītāju Lindu Egli

Lelde Petrāne, 26.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Gemius Latvia vadītāja Linda Egle. SIA Gemius Latvia ir starptautiskā interneta pētījumu un konsultāciju uzņēmuma Gemius meitas uzņēmums. Gemius darbojas no 1999. gada un šobrīd aptver vairāk nekā 40 valstis. Viens no pazīstamākajiem un senākajiem Gemius produktiem - auditorijas pētījums gemiusAudience - ir interneta auditorijas datu valūta, ko ikdienā lieto interneta mediji un mediju un reklāmas aģentūras, plānojot reklāmas kampaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sotheby’s izsoļu namā Hongkongā par 71,2 miljoniem ASV dolāru pārdots 59,6 karātu dimants Rozā zvaigzne (Pink star), kas ir vēsturiski augstākā cena, par kādu pārdots dimants vai juvelierizstrādājums, raksta CNBC.

Sākotnējā cena bija 60 miljoni dolāru. Šis ir lielākais rozā dimants, kam statusu piešķīris ASV Ģemoloģijas institūts. Par dārgakmeni cīnījās trīs pretendenti, intensīvi solot piecas minūtes. Izsolē uzvarēja Hongkongas juvelieris Čovs Tai Foks.

Līdz dārgākais dimants izsolē tika pārdots par 57,6 miljoniem dolāru pērnā gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdots viens no pasaules visapbrīnotākajiem dimantiem Erchercogs Džozefs (Archduke Joseph). 76 karātu dimants pārdots par 21 miljonu ASV dolāru, vēsta BBC.

Dimantu izsoļu nama Christie's rīkotajā izsolē iegādājies kāds anonīms pircējs. Iepriekš tika aplēsts, ka dimantu izdosies pārdot par 15 miljoniem ASV dolāru. «Tas ir pasaules rekords Golkondas dimantu vidū,» sacīja Christie's izsoļu nama dārgakmeņu departamenta vadītājs Fransuā Kuriels (Francois Curiel).

Izsoļu nams norāda, ka, neskatoties uz patlaban dārgakmeņu tirgū valdošo pesimistisko noskaņojumu, tik augstu cenu dimants sasniedzis, jo esot ievērojams ar savas formas augsto kvalitāti, krāsu, dzidrumu un ir tik pat kā perfekts.

Dārgakmens iegūts Indijas Golkondā, no kuras cēlušies arī tādi pazīstami briljanti kā Kohinors un zilais Cerības Dimants.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas kalnrūpniecības kompānija paziņojusi, ka atradusi 12,76 karātu rozā dimantu, lielāko neapstrādāto rozā dimantu, kāds atrasts valstī, ziņo BBC.

Retais dimants atrasts Rio Tinto dimantu raktuvē Austrālijas rietumos.

Dimants, kura vērtība tiek lēsta miljonos, tiek apstrādāts Austrālijas pilsētā Pērtā.

Tas tiks pārdots vēlāk šajā gadā, kad būs izrādīts citviet pasaulē, tostarp Ņujorkā un Honkongā.

Dimanta apstrādes process, kas sākts otrdien, varētu aizņemt aptuveni 10 dienas.

Vairāk nekā 90% no pasaulē sastopamajiem rozā dimantiem nāk no tās pašas raktuves, kur atrasts šis dimants, liecina Rio Tinto paziņojums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nu jau bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants, kura atbrīvošana no amata pēdējās nedēļās tika pacelta mediju brīvības apdraudējuma līmenī, ir iespītējies un oficiāli informējis, ka neatmaksās valsts budžetā 305 eiro, kurus Valsts kontroles (VK) ieskatā 2013. gadā neattaisnoti notērējis taksometru braucieniem, kas nav saistīti ar NEPLP darbu - uz Biznesa augstskolu Turība lasīt lekcijas žurnālistikas studentiem, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šomēnes ir pieprasījis no NEPLP čekus un citu informāciju, kas attiecas uz šiem braucieniem, un apstiprina Dienai, ka ir sākta pārbaude, bet tās norises laikā par konkrētiem pasākumiem komentāru nebūs.

A. Dimants no vienas puses atzīst, ka šo disputu par taksometru rēķiniem var izmantot viņa kritiķi, pamatojot atstādināšanu no amata ar finanšu pārkāpumiem, bet vienlaikus uzstāj, ka šī viņam ir principa lieta, kurā nepiekāpsies. «Kāpēc man ir jāatmaksā, ja es nepiekrītu, ka braucu privātiem mērķiem, jo likums man atļauj apvienot abus darbus? Kas mums te ir - Staļina laiki, ka jākaisa sev pelni uz galvas? 300 eiro man ir liela nauda, man ir divi bērni un nav uzkrājumu. Es arī principa pēc netaisos to maksāt!» Dienai saka no amata pirms divām nedēļām atbrīvotais NEPLP priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Kanāli Rīga TV24 un Re:TV izpildījuši sabiedrisko pasūtījumu, OTV finansējumu nesaņem

Nozare.lv, 27.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kanāli Rīga TV24 un Re:TV februārī ir spējuši izpildīt sabiedrisko pasūtījumu, tā šodien, uzklausot revīzijas komisijas ziņojumu, secinājusi Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), un tās locekļi nolēmuši piešķirt abiem kanāliem finansējumu par februāri, savukārt OTV joprojām neatbilst nepieciešamajiem kritērijiem, tādēļ pagaidām paliek bez finansējuma.

Kā pastāstīja NEPLP vadītājs Ainārs Dimants, OTV, ko nodrošina SIA Ogres televīzija, pagaidām nav saņēmusi maksājumu arī par janvāri, un nav zināms, kā situācija veidosies tālāk. OTV, kas uzvarēja konkursā par bērnu un jauniešu programmas veidošanu, nav izpildījusi daudzas nolikuma prasības.

Kā norādīja Dimants, ir noteikts, ka televīzijas izdevumi, izpildot sabiedrisko pasūtījumu, jāpārskaita no atsevišķa konta, kas nav ticis izdarīts. No citiem kontiem pārskaitītu naudu NEPLP neatmaksā. Padomei nav pārliecības, vai sižeti, kas tiek rādīti, patiešām atbilst sabiedriskā pasūtījuma izpildei, turklāt OTV joprojām nav bijusi spējīga izveidot televīzijas programmu un joprojām nav skaidrības arī par kanāla kopējo saturu. Tiesa, patlaban OTV ir iesniegusi papilddokumentus par februāri, kuri tiks vērtēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

FOTO: Rozā dimants izsolē pārdots par rekordaugstu cenu - 50 miljoniem dolāru

Db.lv, 14.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dimants ar nosaukumu «Rozā mantojums» izsoļu namā Christie’s pārdots par rekordaugstu cenu – 50 miljoniem ASV dolāru, raksta CNBC.

19 karātu dimantu iegādājies ASV luksusa juvelierizstrādājumu ražotājs Harry Winston. Pārdevēja identitāte netiek atklāta.

«Dimants pārdots par ārkārtīgi augstu cenu – 50 miljoniem dolāru jeb 2,6 miljoniem dolāru par karātu, kas ir rekordaugsta cena pasaulē par rozā dimantu,» skaidro Christie’s luksusa grupas vadītājs Fransuā Kjurels. «Šis dimants man ir dimantu Leonardo da Vinči, un es nedomāju, ka pasaulē ir atrodams kas labāks,» viņš uzsver.

Ik pusgadu rīkotajā Ženēvas juvelierizstrādājumu izsolē pārdošanas apjomi sasniedza 110 miljonus dolāru, un 86% no lotēm atrada jaunos īpašniekus, savukārt 11 no objektiem tika pārdoti par vairāk nekā 1 miljonu dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Izstādē Japānā nozagts 1,65 miljonus eiro vērts dimants

LETA--AFP, 25.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas policija piektdien izvērsusi operāciju centienos atrast 1,65 miljonus eiro vērtu dimantu, kas tika nozagts dārglietu izstādē netālu no Tokijas.

«Ceturtdien nozagtais dimants bija 200 miljonus jenu vērts. Mēs uzskatam, ka tas tika nozagts no vitrīnas,» sacīja policijas pārstāvis sakariem ar presi.

50 karātu dimants bija izlikts apskatīšanai Jokohamā trīs dienu izstādē, kurā piedalās uzņēmumi no Japānas, Ķīnas, Krievijas un citām valstīm.

Zādzību pamanījis kāds darbinieks, kurš ievērojis, ka dimants ir pazudis un vitrīna nav aizslēgta, vēsta raidsabiedrība NHK.

Nekas cits izstādē nav nozagts. Izstādes darbs zādzības dēļ nav apturēts, un tā noslēgsies piektdien.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Divpadsmitgadnieks atrod 15 tūkstošus vērtu dimantu

Gunta Kursiša, 14.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

12 gadus jaunais Maikls Detlefs (Michael Dettlaff) Dimantu krātera parkā (Crater of Diamonds State Park) ASV Ārkanzasas štatā atradis piecu karātu dimantu, informē The State Parks of Arkansas.

Dimants ir pupiņas lielumā, tomēr tā vērtība tiek lēsta aptuveni 15 tūkstošu ASV dolāru apjomā.

M. Detlefs stāsta, ka dimants ir ļoti gluds un līdzīgs stiklam.

Dimantu krātera parks Ārkanzasā ir vienīgā vieta ASV, kur dārgakmeņus atļauts meklēt ikvienam interesentam. Vērtīgo dārgakmeni zēns atradis, zemi pētot vien aptuveni desmit minūtes.

Dimantu krātera parkā kopumā laika gaitā atrasti aptuveni 75 tūkstoši dimantu. Vērtīgākais atradums tajā ir 40 karātu dimants, kas tika atrasts 1924. gadā, savukārt pirmo dimantu 1906. gadā atrada fermeris Džons Hadlstouns (John Huddleston), kuram piederēja pašreizējā parka zeme.

5,15 karātu dārgakmeni, ko atrada M. Detlefs, puisis nodēvējis par «Dieva godības dimantu» (God's Glory Diamond).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sākusi administratīvo lietvedību par Pirmā Baltijas kanāla (PBK) 4.oktobra raidījumu «Cilvēks un likums».

Kā pēc padomes sēdes teica NEPLP vadītājs Ainārs Dimants, raidījumā saskatāmi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumi. Konkrēti, iespējams, pārkāpts likuma 24.pants, kas nosaka, ka elektroniskie plašsaziņas līdzekļi nodrošina, lai fakti un notikumi raidījumos tiktu atspoguļoti godīgi, objektīvi, veicinot viedokļu apmaiņu un atbilstu vispārpieņemtajiem žurnālistikas un ētikas principiem.

Par minētā likuma pārkāpumu paredzēts administratīvais naudas sods līdz 1500 latiem.

Tiks arī izvērtēts, vai minētais raidījums satur krimināltiesiska pārkāpuma pazīmes. NEPLP trīs dienu laikā pieprasīs paskaidrojumus no PBK.

Kā ziņots, šodien NEPLP vērtēja situāciju, kāda izveidojusies pēc PBK pārraides «Cilvēks un likums», kurā pausta nicinoša attieksme pret Lietuvas brīvības cīņām un 1991. gada 13. janvāra traģiskajiem notikumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rets sārtais dimants, kas iegūts no lielākā Krievijā atrastā šīs krāsas neslīpētā dimanta, trešdien tika pārdots "Sotheby's" izsolē Ženēvā par 26,6 miljoniem ASV dolāru (22,6 miljoniem eiro).

Par "Rozes garu" nosauktā 14,83 karātu dimanta galīgā izsoles cena, ieskaitot komisijas maksu, bija pasaules rekords purpursārtam dimantam.Ovālais dārgakmens tika nosolīts dažu minūšu laikā interneta izsolē. Tā pircējs bija anonīms.

"Sotheby's" izsoļu rīkotājs Benuā Repelēns nosauca šo dimantu par "īstu dabas brīnumu" un piebilda, ka sārto dimantu cenas pieaug, jo tie kļūst arvien retāki.

"Rozes gars" tika noslīpēts no 27,85 karātu dārgakmeņa, kuru 2017.gadā atrada dimantu ieguves kompānija "Alrosa" Sahas Republikā.

Apmēram gadu ilgā darbā dimants tika noslīpēts līdz ovālai formai, saglabājot tā sārto krāsu.

Sārtie dimanti ir visretākais dimantu paveids, un tie ir visvairāk pieprasīti globālajā dimantu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Nepālā dzīvojoša latviete attālināti vada graužamsiera ražotni Preiļos

Biznesa Plāns, 02.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āzijas kalniešu tradicionālie no piena gatavotie «enerģijas batoniņi» Latvijā atraduši savu uzņēmējdarbības nišu – Nepālā dzīvojošā latviete Aija Parlagreko attālināti vada graužamsiera ražotni savos dzimtajos Preiļos. Viņa jau aptuveni desmit gadus kopā ar ģimeni mitinās tālajā Nepālā, kur nokļuva, kad vīram tur tika piedāvāts darbs. Attālums nav šķērslis, lai izveidotu un vadītu šo neparasto siera ražotni.

Tā atradusi mājvietu iestādei nevajadzīgās Preiļu slimnīcas telpās. Graužamsierā apslēptais proteīna lādiņš gan nav pa zobam cilvēkiem. Lai gan Āzijas tautas līdzīgi gatavo proteīna batoniņus čurpi, kas lieti noder ekstrēmu slodžu gadījumā vai kā izdzīvošanas garants, piemēram, Himalaju kalnienes klejojumos. Preiļos ražotais produkts paredzēts suņiem, tas ir ārkārtīgi ciets, «ilgas iedarbības» suņu kārums. Ražošanai nepieciešama tikai viena izejviela – biezpiens (nepāliešu versijā gan tas tiekot gatavots no svaigpiena). Biezpienam nekas netiek pievienots, toties no tā tiek ņemts ļoti daudz. Ražošanas procesa laikā biezpiens tiek pakļauts skarbiem apstākļiem – karsēts, presēts un žāvēts, līdz tas kļūst karameles brūns un iegūst vajadzīgo konsistenci – riktīga graužama kaula blīvumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - Daugavpils pilsētā un novadā uz nedēļu izsludina ārkārtēju situāciju

LETA, 22.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

22.aprīlī Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika izsludināta ārkārtējā situācija uz vienu nedēļu, no 22.aprīļa līdz 29.aprīlim,

Daugavpils pilsētā un Daugavpils novadā.

Lēmums aicināt Ministru kabinetu izsludināt ārkārtējo situāciju tika pieņemts Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdē, kurā izskatīja Iekšlietu ministrijas ziņojumu par palu un plūdu izraisīto seku likvidēšanas pasākumos iesaistīto institūciju veiktajiem un plānotajiem drošības pasākumiem valstī, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības ziņojums par situāciju palu un plūdu skartajās pašvaldībās.

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu pašvaldībai īpašā tiesiskā režīma (ārkārtējās situācijas) laikā sadarbībā ar Valsts policiju (VP) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), ja nepieciešams, ir tiesības veikt iedzīvotāju piespiedu evakuāciju no plūdu skartajām teritorijām, ja ir pamatots apdraudējums iedzīvotāju veselībai vai dzīvībai.

Komentāri

Pievienot komentāru