Tirdzniecība un pakalpojumi

Atkal apstrīd VID akcīzes nodokļa marku konkursa rezultātus

Žanete Hāka, 18.06.2013

Jaunākais izdevums

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) saņemta SIA Baltijas banknote sūdzība, kurā tiek apstrīdēts Valsts ieņēmumu dienesta akcīzes nodokļa marku iepirkums.

Kā skaidro VID pārstāvji, saskaņā ar Publisko iepirkumu likumu VID nevar slēgt līgumu, kamēr nav saņemts IUB iesnieguma izskatīšanas komisijas lēmums par iesnieguma izskatīšanas rezultātiem. Tiesa gan, IUB vēl nav noteicis iesnieguma izskatīšanas sēdes datumu, taču IUB jāpieņem lēmums mēneša laikā no iesnieguma iesniegšanas dienas, taču iesniegumu izskatīšanas komisija termiņu var pagarināt.

Patlaban akcīzes nodokļa marku izgatavošanu un piegādi VID turpinās nodrošināt De la Rue spēkā esoša līguma ietvaros.

Db.lv jau rakstīja, ka VID)vairāk nekā 10,67 miljonus eiro (7,5 milj. latu) apjomīgā konkursā par akcīzes nodokļa marku izgatavošanu uzvarējusi Viļņā reģistrēta kompānija SAS Garsų pasaulis, liecina informācija IUB mājas lapā.

Lietuviešu kompānija izgatavos un piegādās VID hologrammas akcīzes nodokļa markas alkoholisko dzērienu un smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai par vairāk nekā 5,3 milj. eiro, kā arī papīra akcīzes nodokļa markas cigarešu, smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai par tik pat lielu summu.

Pirmajā konkursa daļā savus pieteikumus iesniedza četri komersanti, bet otrajā konkursa daļā – pieci uzņēmumi. Lietuvas SAS Garsų pasaulis piedāvāja viszemāko cenu, kas arī tika noteikta kā galvenais konkursa uzvarētāja kritērijs.

Viļņā bāzētā SAS Garsų pasaulis ir lielākā tipogrāfija Lietuvā, teikts uzņēmuma mājas lapā.

Konkurss ilgts jau labu laiku, un pērn tajā piedalījās divi uzņēmumi - Krievijas uzņēmums Poligraf-zaščita un Lielbritānijā reģistrēts uzņēmums De La Rue International Limited, bet Garsu pasaulis un Lielbritānijas3M UK Plc nokavēja pieteikumu iesniegšanas termiņu, līdz ar to iepirkumu komisija neesot bijusi tiesīga pieņemt šos pieteikumus.

Savukārt vēl divi uzņēmumi iesniedza sūdzības par iepirkuma konkursu - SIA Baltijas banknote un Lietuvas uzņēmums UAB Gima industry.

Rezultātā iepirkuma komisija nolēmusi par konkursa izbeigšanu bez rezultātiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar grozījumiem likumā "Par akcīzes nodokli" 1.janvārī stājas spēkā vairākas izmaiņas akcīzes jomā, informē Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Vairākām akcīzes preču grupām mainās akcīzes nodokļa likmes - tabakas izstrādājumiem, tostarp cigaretēm, elektroniskajās smēķēšanas ierīcēs izmantojamiem šķidrumiem, to sagatavošanas sastāvdaļām (e-šķidrumi) un tabakas aizstājējproduktiem.

No nākamā gada 1.janvāra mainās arī akcīzes nodokļa likmes piemērošanas kārtība bezalkoholiskajiem dzērieniem un etilspirtam, kuru satur uztura bagātinātāji.

Pēc VID aplēsēm likmes paaugstināšanās tabakas izstrādājumiem cigarešu cenu (20 cigaretes paciņā, cena 3,6 eiro) varētu palielināt par 0,13 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), cigāru un cigarillu cenu (10 gabali paciņā) - par 0,13 eiro, smēķējamās tabakas cenu (40 grami paciņā) - par 0,27 eiro, bet karsējamās tabakas cenu (6,2 grami paciņā) - par 0,35 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izsludinājis iepirkumu par akcīzes nodokļa marku izgatavošana un piegādi ar kopējo plānoto līgumcenu 4,07 miljonu eiro apmērā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Iepirkumu ar kopējo plānoto līgumcenu 4 068 879 eiro apmērā veido divas daļas.

Tostarp pirmā daļa ir akcīzes nodokļa marku uzlīmju ar optiski mainīgu difraktīvu elementu (attēlu) izgatavošana un piegāde, kurā plānotā līgumcena ir 2 729 736 eiro. Savukārt otrā daļa ir par papīra akcīzes nodokļa marku izgatavošanu un piegādi, kurā plānotā līgumcena ir 1 339 142 eiro.

Prognozējamie akcīzes marku pasūtījumi gadā ir apmēram 122 miljoni uzlīmes ar optiski mainīgu difraktīvu elementu un 123 miljoni papīra akcīzes nodokļa marku. Aprēķini veikti pamatojoties uz pēdējo trīs gadu akcīzes marku piegāžu apmēriem.

Prognozētais sadalījums papīra akcīzes nodokļa markām pēc produkta formāta ir apmēram 15% papīra akcīzes nodokļa markas papīra loksnē, kā arī apmēram 85% papīra akcīzes nodokļa markas, kuras sagrieztas atsevišķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Papildināta - Kārtējo reizi apstrīd VID akcīzes nodokļa marku piegādes konkursu

Žanete Hāka, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atkal saņēmis sūdzību, kurā apstrīdēts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotais konkurss par akcīzes nodokļu marku izgatavošanu un piegādi.

Kā liecina informācija IUB, sūdzību iesniedzis iepriekšējais konkursa uzvarētājs Garsų pasaulis. Šobrīd VID gatavo paskaidrojumu IUB par sūdzībā minētajiem faktiem un turpmākā VID rīcība saistībā ar šo iepirkumu konkursu būs atkarīga no IUB pieņemtā lēmuma. Tā izskatīšanas termiņš gan vēl nav pieņemts.

Akcīzes nodokļa marku izgatavošanu un piegādi VID turpina nodrošināt De la Rue spēkā esoša līguma ietvaros.

Db.lv jau rakstīja, ka VID izsludinātajā konkursā uzvarējusi SIA Baltijas banknote. Kopējā līgumcena ir 10,67 miljoni eiro.

Akcīzes nodokļu marku iepirkumu VID izsludināja vairākas reizes, un vairākas reizes tas tika apstrīdēts. Jūnijā IUB tika saņemta SIA Baltijas banknote sūdzība, kurā tiek apstrīdēts akcīzes nodokļa marku iepirkums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015.gada sākumā pārdošanā tirdzniecības vietās nonāks ar jauna dizaina akcīzes nodokļa markām marķēti alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi, informē Valsts ieņēmumu dienests ( VID).

Apritē vienlaikus atradīsies gan ar līdzšinējā, gan ar jaunā dizaina akcīzes nodokļa markām marķēti alkoholiskie dzērieni un tabakas izstrādājumi, jo ar līdzšinējā dizaina akcīzes nodokļa markām marķētos alkoholiskos dzērienus un tabakas izstrādājumus atļauts realizēt neierobežotu laika periodu.

Alkoholiskie dzērieni un pārējie tabakas izstrādājumi (cigāri, cigarillas, smēķējamā tabaka), kuru marķēšanai izmanto hologrammas akcīzes nodokļa markas, turpmāk tiks marķēti ar hologrammas akcīzes nodokļa marku, uz kuras redzams vizuālais attēlojums ar sēriju un numerāciju un hologramma, kurā iestrādāts optiski mainīgs difraktīvs vilka attēls. Aplūkojot šo attēlu no dažādiem leņķiem, tad izskatās atšķirīgi - mainās tā krāsa un attēls. Melnā numerācijas krāsa ir luminiscējoša ultravioletajā (UV) gaismā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Akcīzes nodokļu markas par 10,67 miljoniem eiro piegādās Baltijas banknote

Žanete Hāka, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Baltijas banknote uzvarējusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā konkursā par akcīzes nodokļu marku izgatavošanu un piegādi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

Kopējā līgumcena ir 10,67 miljoni eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka akcīzes nodokļu marku iepirkumu VID izsludināja vairākas reizes, un vairākas reizes tas tika apstrīdēts.

Jūnijā IUB tika saņemta SIA Baltijas banknote sūdzība, kurā tiek apstrīdēts akcīzes nodokļa marku iepirkums.

Līdz šim akcīzes nodokļa marku izgatavošanu un piegādi VID turpināja nodrošināt De la Rue spēkā esoša līguma ietvaros.

VID vairāk nekā 10,67 miljonus eiro (7,5 milj. latu) apjomīgā konkursā par akcīzes nodokļa marku izgatavošanu iepriekš uzvarēja Viļņā reģistrēta kompānija SAS Garsų pasaulis.

Uzvarētājam jāizgatavo un jāpiegādā VID hologrammas akcīzes nodokļa markas alkoholisko dzērienu un smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai par vairāk nekā 5,3 milj. eiro, kā arī papīra akcīzes nodokļa markas cigarešu, smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai par tik pat lielu summu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Bizness gatavs ieviest digitālas akcīzes nodokļa markas

Zanda Zablovska, 06.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji ir gatavi par saviem līdzekļiem ieviest digitālās akcīzes nodokļa markas cigaretēm.

To valdības sēdē atklāja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Tautsaimniecības eksperte Inese Olafsone, piebilstot, ka esošā papīra akcīzes nodokļa marku sistēma Latvijā ne visai labi darbojas. «Ar digitālajām akcīzes markām izsekojamība būtu nodrošināta,» viņa skaidroja. Turklāt tādējādi varētu gūt papildu ieņēmumus valsts budžetā.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) skaidroto, lielākajā daļā Eiropas Savienības valstu gan šāda sistēma nav ieviesta un pirms kādām izmaiņām labāk būtu pagaidīt Eiropas Komisijas (EK) viedokli. Iespējams, tiks pieņemts centralizēts lēmums, skaidroja VID pārstāvis Jānis Mukāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumus nelegāli pārvietot kopumā 128,6 tūkstošus cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

Ceturtdien, 5.marta vakarā, Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas iebraucošā kravas vilciena fiziskā kontrole. VID muitas amatpersonas konstatēja, ka vienā no vilciena sastāva pusvagoniem priekšējā daļā zem akmeņogļu slāņa atrodas 4 kartona kastes, kas ietītas melnā polietilēna plēvē. Kastēs atradās 80 000 NZ Gold markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Piektdien, 6.martā, Indras muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām veica no Baltkrievijas iebraucošā kravas vilciena fizisko kontroli. Pārbaudot vilciena sastāvu, tika konstatēts, ka zem cisternām ar magnētiem ir piestiprinātas septiņas melnā polietilēna plēvē ietītas pakas. Atverot pakas, atklājās, ka tajās paslēptas 19 800 NZ Gold markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Novērš vairāk nekā 153 tūkstošu cigarešu nelegālu ievešanu

Zane Atlāce - Bistere, 27.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krievijas Federāciju un Baltkrievijas Republiku, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 153 200 kontrabandas cigarešu ievešanu, informē VID.

2016.gada 22. decembrī Kārsavas muitas kontroles punktā no Krievijas Federācijas iebrauca kravas vilciens. Vilciena sastāva skenēšanas rezultātā muitas amatpersonas konstatēja 30 cm dziļumā zem akmeņoglēm paslēptus iepakojumus. Tajos atradās 100 000 PREMJER markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt šī gada 24. decembrī Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas Republikas iebraukuša kravas vilciena kontrole. Kontroles rezultātā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām vienpadsmit vagonu rāmja konstrukcijās konstatēja no muitas kontroles noslēptas 37 200 NZ markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Novērš mēģinājumu ievest 85 000 kontrabandas cigarešu

Dienas Bizness, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas uz Latvijas-Baltkrievijas robežas novērsušas mēģinājumus nelegāli pārvietot 85 200 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

Ceturtdien, 2015.gada 12.martā, Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas Republikas iebraucošā kravas vilciena fiziskā kontrole. VID muitas amatpersonas konstatēja, ka vienā vilciena sastāva pusvagona priekšējā daļā zem akmeņogļu slāņa paslēptas četras kartona kastes, kas ietītas melnā polietilēna plēvē. Šajās kastēs atradās 80 000 Minsk markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu 2015.gada 12.martā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (turpmāk - LAPK) 201.12 pantu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

2015.gada 12.martā Silenes muitas kontroles punktā, veicot kravas automobiļa DAF padziļināto kontroli, VID muitas amatpersonas atklāja, ka zem kravas automobiļa kabīnes uz dzinēja ir paslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemts 5 200 Fest, Minsk un Winston markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Valsts ieņēmumu dienestam par 10,6 miljoniem eiro akcīzes markas izgatavos lietuvieši

Gunta Kursiša, 10.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vairāk nekā 10,67 miljonus eiro (7,5 milj. latu) apjomīgā konkursā par akcīzes nodokļa marku izgatavošanu uzvarējusi Viļņā reģistrēta kompānija SAS Garsų pasaulis, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Lietuviešu kompānija izgatavos un piegādās VID hologrammas akcīzes nodokļa markas alkoholisko dzērienu un smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai par vairāk nekā 5,3 milj. eiro, kā arī papīra akcīzes nodokļa markas cigarešu, smēķējamās tabakas, cigāru un cigarillu marķēšanai par tik pat lielu summu.

Pirmajā konkursa daļā savus pieteikumus iesniedza četri komersanti, bet otrajā konkursa daļā – pieci uzņēmumi. Lietuvas SAS Garsų pasaulis piedāvāja viszemāko cenu, kas arī tika noteikta kā galvenais konkursa uzvarētāja kritērijs.

Viļņā bāzētā SAS Garsų pasaulis ir lielākā tipogrāfija Lietuvā, teikts uzņēmuma mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Aukstais karš kases aparātu segmentā

Māris Ķirsons, 19.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Tirgus pārdales instrumenta lomu spēlē nevis konkurenti, bet gan nodokļu administrācija.

Latvijā apzināti vai arī neapzināti ir izvērsts aukstais karš kases aparātu segmentā, kurā tirgus pārdales instrumenta lomu spēlē nevis konkurenti, bet gan nodokļu administrācija

Tā intervijā Dienas Biznesam stāsta SIA Computer Hardware Design (CHD) valdes priekšsēdētājs Olafs Bluķis.

Kases aparātu reforma virzās kā pa kalniem

Fragments no intervijas, kas publicēta 19. februāra laikrakstā Dienas Bizness:

«Nevaru pateikt iemeslus – kadru maiņa nodokļu administrācijā, tirgus situācija vai sazin kas, bet 30. oktobrī saņēmām vēstuli no VID, ka CHD kases aparāti neatbilst prasībām un pat uz vienu dienu tika izņemti no lietošanai atļauto saraksta, kaut arī tos par atbilstošiem izvirzītajām prasībām bija atzinis VID noteiktais atbilstības novērtētājs. Pārsteigums milzīgs! Neatbilstības punkti, maigi izsakoties, bija «safabricēti», un to arī norādījām un izskaidrojām. Piemēram, kā viena no neatbilstībām tika norādīta vienkāršā datu nodzēšanas iespēja, kaut arī attiecīgais kases aparātu modelis (instrukcija, no kuras nodokļu administrācija bija smēlusies attiecīgo informāciju) Latvijā nekad nav ticis pārdots. Šāds modelis tiek ražots, taču citiem tirgiem. Nodokļu administrācijas darbinieki gan atteicās nodemonstrēt, kā to uz atbilstības novērtētāja par atbilstošiem Latvijas normatīvu prasībām atzītajiem kases aparātiem var izdarīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 110 tūkstošus cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

Cigaretes tika atrastas kravas vilcienā.

Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas Republikas iebraucoša kravas vilciena kontroli, VID muitas amatpersonu un Valsts robežsardzes amatpersonu uzmanību piesaistīja vagons ar ogļu kravu.

Kontroles gaitā konstatēts, ka vagonā zem akmeņogļu slāņa noslēptas melnā polietilēna plēvē iepakotas 11 kartona kastes, kurās atradās 100 tūkstoši nedeklarētu NZ markas un 10 tūkstoši Premjer markas cigaretes.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemti 110 tūkstoši cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Lietas materiāli tiks nodoti VID Muitas policijas pārvaldei kriminālprocesa uzsākšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, atklāj 500 000 kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

2015.gada 17.jūlijā Silenes muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas Republikas iebraucoša tukša kravas automobiļa VOLVO ar piekabi padziļinātā kontrole. Pārbaudes laikā VID muitas amatpersonas izdarīja kontroles urbumus automobiļa piekabes griestos un konstatēja, ka tajos paslēptas necaurspīdīgā plēvē ietītas nedeklarētas akcīzes preces – 500 000 NZ markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu 2015.gada 18.jūlijā VID Muitas policijas pārvaldē pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas tika ierosināts kriminālprocess. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēta un atzīta par aizdomās turēto viena persona. Izmeklēšanas darbs kriminālprocesā turpinās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slēptuvēs automašīnā un akmeņogļu kravā atklāj 262 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Lelde Petrāne, 17.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, atklāja 262 100 gab. kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām, liecina medijiem sniegtā informācija.

2015.gada 12.decembrī Grebņevas muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas veica vieglās automašīnas BMW kontroli. Tās laikā atklājās, ka transportlīdzekļa konstrukcijas brīvajās nišās – sliekšņos, zem sēdekļiem, grīdā, priekšējo riteņu arkās, rezerves riepā, priekšējā panelī, spārnu nodalījumā, bagāžas nodalījuma vākā, zem durvju apšuvuma – ir noslēptas cigaretes. Muitas kontroles gaitā tika izņemti 52 100 gab. BAYRON un WINSTON markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Sakarā ar minēto faktu VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros tika aizturēta viena persona – Krievijas Federācijas pilsonis, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Terehovas muitas punktā pārtver vairāk nekā 1,8 miljonus kontrabandas cigarešu

Zane Atlāce - Bistere, 09.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 1 820 200 gab. cigarešu kontrabandu, informē VID.

Šī gada 3.decembrī Terehovas muitas kontroles punktā, veicot no Krievijas Federācijas iebraukušas automašīnas ar kokogļu kravu kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka iepakojumos kokogļu vietā atrodas cigaretes. Cigaretes bija iepakotas melnos plēves maisos, kas savukārt bija ievietoti papīra maisos ar marķējumu «kokogles». Vairākos maisos cigaretes bija apbērtas ar kokoglēm. Padziļinātās kontroles rezultātā tika izņemti 1 722 200 gab. FEST markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Šī gada 6.decembrī Indras muitas kontroles punktā no Baltkrievijas Republikas iebrauca kravas vilciens. Vilciena sastāva fiziskās kontroles gaitā sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām vienā pusvagonā tika atklāti divi akmeņoglēs ierakti iepakojumi ar 18 000 gab. cigarešu PREMJER ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu Latvijā ievest lielu kontrabandas cigarešu kravu – 3,5 miljonus cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

7.jūnijā, VID Silenes muitas kontroles punkta muitas amatpersonas, veicot no Baltkrievijas Republikas iebraukušas kravas automašīnas Renault fizisko kontroli, konstatēja, ka puspiekabē-refrižeratorā ir izveidota dubultsiena.

Demontējot dubultsienu, muitas amatpersonas atklāja, ka aiz tās paslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 3,5 miljoni Fest markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu ir uzsākta lietvedība administratīvajā pārkāpumu lietā.

Lietas materiāli nodoti VID Muitas policijas pārvaldei. 8.jūnijā VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VID novērš kārtējo mēģinājumu Latvijā nelegāli ievest cigaretes

Dienas Bizness, 03.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot teju 18 tūkstošus Premjer markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kas bija paslēptas vieglās automašīnas konstrukcijās.

2013. gada 30. martā VID Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas veica padziļināto fizisko kontroli kādai vieglajai automašīnai Renault Megane, ko vadīja 51 gadu vecs Latvijas pilsonis. Kontroles laikā, izņemot aizmugurējos sēdekļus un paceļot grīdas apšuvumu, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka automobilī ir pārbūvēta grīda un zem metāla plāksnes ir noslēptas cigaretes.

Turpinot kontroli, tika atklāts, ka arī automašīnas bagāžas nodalījumā aiz apšuvuma izveidotās lūkās atrodas cigaretes.

Kontroles rezultātā tika izņemtas 17 940 Premjer markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelikumīgi ievest Latvijā 50 tūkstošus cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

VID Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena fizisko kontroli, VID muitas amatpersonas atklāja, ka vairāku vagonu konstrukcijās ir noslēptas melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tās bija piestiprinātas vagonu rāmja apakšā, izmantojot magnētus.

Atverot kastes, tika konstatēts, ka tajās atrodas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Zem vagoniem bija noslēpti kopumā desmit iepakojumi ar kontrabandas cigaretēm.

Kontroles rezultātā tika izņemti 50 tūkstoši NZ markas cigarešu.

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu 2015.gada 3.jūnijā ir uzsākta lietvedība administratīvajā pārkāpumu lietā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201. pantu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 1,9 miljonus cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos, informē VID.

Sestdien, 1.jūnijā, Indras muitas kontroles punktā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem, veicot Latvijā iebraucošo kravas vilcienu vagonu kontroli, konstatēja, ka kādā vagonā ar ogļu kravu ir izveidota slēptuve, kurā atradās ar polietilēna plēvi aptītās kartona kastēs iepakotas cigaretes.

Kontroles rezultātā tika izņemti 390 tūkstoši cigarešu Fest, 220 tūkstoši cigarešu NZ un 50 tūkstoši Premjer markas cigarešu. Savukārt cita kravas vilciena tukšā vagonā tika atrasti un izņemti 1,24 miljoni cigarešu Premjer. Abos kravas vilcienos atklātās cigaretes bija marķētas ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, atklāja 100 tūkstošus cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām kontrabandu, informē VID.

Cigaretes bija noslēptas akmeņogļu kravā.

7.oktobrī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena sastāva kontroli, tika konstatēts, ka vilciena divos pusvagonos zem akmeņogļu slāņa atrodas kartona kastes.

Muitas kontroles rezultātā katrā no vagoniem tika atklāti pieci iepakojumi, kuros atradās kopumā 100 tūkstošus Premjer markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām

Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli nosūtīti VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma izskatīšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pāri Latvijas-Baltkrievijas robežai mēģina pārvest 80 tūkstošus cigarešu

Žanete Hāka, 06.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 80 tūkstošus cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

Ceturtdien Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas iebraucošā kravas vilciena fiziskā kontrole. VID muitas amatpersonas konstatēja, ka vienā no vilciena sastāva pusvagoniem pie aizmugurējās sienas zem akmeņogļu slāņa atrodas četras kartona kastes, kuras ietītas melnos polietilēna maisos. Paslēptajās kartona kastēs atradās 80 tūkstoši NZ Gold Super Slims markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatēto muitas pārkāpumu 5.martā saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Novērš mēģinājumu valstī ievest 148 tūkstošus cigarešu

Žanete Hāka, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsušas mēģinājumu valstī ievest 148 tūkstošus kontrabandas cigarešu ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

23.jūnijā Silenes muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraukušās kravas

automašīnas Scania kontroli, atklāja, ka puspiekabes riteņos un degvielas tvertnē ir paslēptas Viceroy markas cigaretes, informē VID. Automašīnu vadīja Polijas pilsonis.

Par faktu VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ventspils ostas muitas kontroles punktā novērš mēģinājumu pārvest 3,2 miljonus nelegālu cigarešu

Žanete Hāka, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas pēc Valsts robežsardzes sniegtās informācijas, veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostas muitas kontroles punktā, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 3,23 miljonus cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, informē VID.

Ventspils ostas muitas kontroles punktā pēc Valsts robežsardzes sniegtās informācijas, veicot kravas vilcēja ar puspiekabi fizisko kontroli, Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas konstatēja, ka puspiekabē novietotajos 12 transformatoros ir izbūvētas slēptuves. Šajās slēptuvēs atradās 3,239 miljoni Fest markas cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Kravas automobilis bija ceļā uz prāmi Scottish Viking, lai dotos uz Zviedriju.

Par konstatēto muitas pārkāpumu Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijas pārvaldē ir uzsākts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru