Tehnoloģijas

Austrālijā Apple karšu kļūda likusi vairākiem autobraucējiem maldīties bez ūdens un ēdiena

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Pēc tam, kad vairāki autobraucēji, sekojot Apple iPhone iOS 6 karšu sistēmai, pēdējo nedēļu laikā «iestrēguši» un pat līdz 24 stundām maldījušies Nacionālajā parkā bez ūdens un ēdiena, Austrālijas Viktorijas reģiona Milduras policija laidusi klajā oficiālu paziņojumu autobraucējus uzmanīties un labāk neizmantot Apple kartes, kamēr kompānija problēmas nebūs atrisinājusi.

Vietējā Milduras policija saņēmusi vairāku Viktorijas reģionā apmaldījušos autobraucēju zvanus. Vadītāji ziņoja, ka, sekojot jaunākā iPhone karšu programmas norādēm, viņi «iestrēguši» Murejas-Sansetas Nacionālajā parkā (Murray-Sunset National Park).

Policijai testējot Apple karšu sistēmu, atklājās, ka saskaņā ar sistēmu Viktorijas reģiona pilsēta Milduru atrodas Nacionālā parka vidū, aptuveni 70 kilometru attālumā no pilsētas patiesās atrašanās vietas.

«Policija ir ārkārtīgi nobažījusies, jo parkā nav pieejams ūdens, bet gaisa temperatūra var sasniegt 46 grādus pēc Celsija, radot potenciālus draudus dzīvībai,» teikts Milduras likumsargu paziņojumā.

Daži no policijas izglābtajiem parkā bez ūdens un ēdiena pavadījuši 24 stundas, un viņiem nācās iet kājām garus ceļa gabalus, lai nokļūtu vietā, kur uztverams telefona pārklājums.

Saistībā ar problēmu policija jau sazinājusies ar kompāniju Apple.

Ikvienam, kurš dodas ceļā uz Milduru, vajadzētu izmantot citus karšu pakalpojumus, iesaka vietējā policija.

Jau ziņots, ka saistībā ar Apple kļūdām pilno jaunāko karšu sistēmu, iespējams, darbu kompānijā pametis viens no tās vadības pārstavjiem, savukārt, iepriekš, septembra beigās Apple vadītājam Timam Kukam nācās izplatīt oficiālu atvainošanos par Apple karšu sagādātajām problēmām un stresu. Jaunā karšu sistēma tapa, Apple steidzot lauzt līgumu ar Google.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot pakalpojumu klāstu 13 Eiropas valstīs, sākot no 26. jūnija Visa kartes lietotāji Latvijā var norēķināties izmantojot Apple Pay, informē Visa.

Tiesa, izvēloties šo norēķinu iespēju, redzams, ka pašlaik Apple pay pieejams tikai Monese un Revolut karšu īpašniekiem (skatīt galerijā).

«Revolut» saviem klientiem ir ieviesis «Apple Pay» ne vien Latvijā, bet vēl 27 valstīs, informē Revolut. Salāgot savu «Revolut» karti ar «Apple Pay» funkciju klienti var gan caur «Revolut» sīklietotni, gan caur «Wallet» sīklietotni.

«Mūsu galvenais mērķis – sniegt klientiem lietderīgu rīku, kas palīdzētu pārvaldīt ikvienu viņu personīgo finanšu jomu. Iespēja norēķināties ātri, ērti un droši ir neatdalāma no šī mērķa. Šī funkcija ir būtiska mūsu klientiem visā Eiropā, tādēļ priecājamies, ka šodien to varam piedāvāt jau 28 valstīs. Tas ir svarīgs solis, sniedzot mūsu klientiem iespēju pārvaldīt savas finanses tā, ka viņi paši vēlas», apgalvo Arthur Johanet, «Revolut» maksājumu ar kartēm vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank ieviesusi Apple Pay norēķinu iespējas tiešsaistes tirgotājiem visās trīs Baltijas valstīs.

Tagad iepērkoties internetā, pircējiem ir iespēja veikt apmaksu ne tikai ar bankas maksājumu kartēm vai internetbankas risinājumu, bet arī caur e-maku - Apple Pay. Šobrīd šādu iespēju var izmantot visi e-komercijas lietotāji savās Apple ierīcēs, iepērkoties pie tirgotājiem, kuri izmanto Swedbank EveryPay risinājumu.

Kā norāda Valdis Vaišļa, Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītājs: “Pēdējo trīs gadu laikā klientu interese veikt maksājumus caur Apple e-maku ir bijusi ļoti augsta. Maksājumu skaits 2022. gadā pieaudzis 3,5 reizes un sasniedzis 50 miljonus maksājumu. No kopējiem Swedbank apkalpotajiem maksājumiem tirdzniecības vietās, tie jau aizņem 20%. Un īpaši straujš pieaugums novērots tieši pagājušajā gadā, kad ar Apple e-maka starpniecību pārskaitīti 627 miljoni eiro. Tagad ieviestā iespēja arī tirgotājiem ļauj iekļaut Apple Pay savās e-komercijas platformās, kas palīdzēs klientiem vēl vienkāršāk samaksāt par precēm un pakalpojumiem.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple šefs atvainojas lietotājiem par karšu programmatūras izraisīto stresu

Gunta Kursiša, 28.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc tam, kad Apple jaunā karšu programmatūra izpelnījusies daudzu lietotāju kritiku, kompānijas izpilddirektors Tims Kuks (Tim Cook) oficālā vēstulē atvainojies par sagādāto stresu.

Ar jauno karšu programmatūru Apple nav spējis nodrošināt pasaules līmeņa pakalpojumu, un kompānija «ļoti atvainojas» par sagādāto stresu un patlaban «dara visu, lai uzlabotu Apple karšu sistēmu», savā vēstulē klientiem pauda T. Kuks.

Jau rakstīts, ka Apple atteicās no Google piedāvātās karšu programmatūras vienu gadu pirms noslēgtā līguma beigām un izpelnījās skarbu jaunās karšu sistēmas, kas tapusi sadarbībā ar Tom Tom, nopēlumu. Daudzi analītiķi un lietotāji pauda viedokli, ka Apple lēmums lauzt sadarbību ar Google Maps bijis pāragrs. Šāds viedoklis radies, jo kopš jaunā viedtālruņa klajā nākšanas novērotas vairākas neprecizitātes Apple pakalpojumā. Tā, piemēram, Lielbritānijā vietām sajaukti dažādi futbola klubi, norādīta nepareiza pilsētu atrašanās vieta, savukārt kāds muzejs atrodas upē. Tāpat jaunā Apple karte «atrisinājusi» Senkaku salu strīdu starp Japānu un Ķīnu, katrai valstij piešķirot pa vienai salai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Federālā apgabaltiesa aizliegusi Samsung planšetdatoru Galaxy Tab 10.1 tirgošanu ASV, kamēr tā sniegs galīgo lēmumu Apple un Samsung «patentu karā», vēsta pasaules mediji.

Jau vairākkārt vēstīts, ka ASV tehnoloģiju milzis Apple sūdzējies, ka Samsung pārkāpusi kompānijas patentu tiesības, kopējot tās populāro ierīci iPad. Daudzi nozares analītiķi sāncenšu Samsung planšetdatoru uzskata par lielāko Apple iPad konkurentu.

«Samsung ir tiesības konkurēt tirgū, tomēr kompānijai nav tiesību to darīt negodīgā ceļā, iepludinot tirgū «pārkāpjošus» produktus,» norādīja ASV Federālā apgabala tiesnese Lūsija Koha (Lucy Koh). Iepriekš viņa gan noraidīja Apple prasību Galaxy planšetdatoru aizliegumam, tomēr Federālā Apelāciju tiesa ieteica viņai šo lēmumu vēlreiz apdomāt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedpulksteņi rada draudus tradicionālajai pulksteņu industrijai

Dažkārt, izvērtējot kādu tendenču ietekmi, vieglāk ir noteikt zaudētājus nekā uzvarētājus. Līdzīgi, runājot par investīcijām tehnoloģiju kompānijās, teicis arī pasaulslavenais investors Vorens Bafets. Proti, leģendārais investors, uzstājoties ar retu lekciju kādā ASV universitātē, norādīja, ka pagājušā gadsimta pirmajā pusē bija faktiski neiespējami pateikt, kura ASV autoražotāja akcijās ieguldījumi varētu būt perspektīvākie. Spēkratu ražotāju un dažādu zīmolu bija pārāk daudz, un bija zināms, ka izdzīvot visi nespēs. Pasakot šo, V. Bafets izmeta asprātīgu padomu, ka tajā brīdī bija skaidrs, ka zaudētāji būs zirgi, un tādēļ investoram vajadzēja «šortot zirgus» (šortošana ir īso pozīciju atvēršana jeb spēlēšana uz vērtspapīru cenu kritumu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - iPhone 5 dzen Apple jaunās virsotnēs; tehnoloģiju pasaule sajūsmā

Jānis Rancāns, 19.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akciju cena pārsniegusi 700 ASV dolāru robežu pēc tam, kad kļuva zināms, ka jaunākā viedtālruņa iPhone 5 rezervāciju skaits pirmajā dienā pārsniedzis divus miljonus.

[Papildināta no 5. līdz 9. rindkopai]

Jaunā viedtālruņa rezervāciju skaits nedēļas nogalē bijis tik milzīgs, ka Apple bija spiesta pat noteikt vēlāku piegādes laiku. «iPhone 5 rezervāciju skaits ievērojami pārsniedza iPhone 4S rekordu. Klientu reakcija bija fenomenāla,» sacīja Apple viceprezidents Filips Šillers (Philip Schiller).

Savukārt tirgus analītiķu kompānija Baird Equity Research prognozē, ka Apple, visticamāk, pirmajās trijās dienās būs izdevies pārdot vairāk nekā piecus miljonus iPhone 5.

Milzīgā iPhone 5 popularitāte likusi Apple akciju vērtībai sasniegt galvu reibinošus augstumus. Trešdienas pēcpusdienā Apple akciju vērtība pārsniedza 701 ASV dolārus, uzkāpjot līdz 701,91 ASV dolāram.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss jau 1984. gadā, kad Apple nāca klajā ar Macintosh personālo datoru, apsvēris mobilā tālruņa izgatavošanu ar kompānijas zīmolu, atklājis bijušais tehnoloģiju giganta izpilddirektors Džons Skullejs (John Sculley).

«Es atceros, ka mēs pie Mac tālruņiem strādājām 1984. gada nogalē. Stīvs jau tobrīd domāja par šādiem produktiem,» sarunā ar CNBC sacīja Dž. Skullejs. «Viņš mēdza sacīt, ka svarīgākās lietas nav tās, kuras tiek ražotas, bet gan tādas, kuras netiek. Viņš stingri iestājās par [tehnoloģiju] vienkāršošanu,» atzina bijušais Apple izpilddirektors.

Viņš arī norādīja, ka lētāku produktu izstrāde nav uzskatāma par atteikšanos no S. Džobsa vīzijas. «Es neuzskatu, ka nākšana klajā ar plašāku produktu klāstu ir kompromisa meklēšana. Es nedomāju, ka viņi ķersies pie simts dolārus vērtiem viedtālruņiem. Esmu pārliecināts, un to arī apstiprina mani avoti, ka viņi uzlabos savus galvenos produktus,» sacīja Dž. Skullejs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple aizvadītā gada pēdējo ceturksni noslēgusi ar peļņu 13,1 miljarda ASV dolāru apmērā, kā arī minētajā laikā spējusi par 28% audzēt iPhone un par 48% iPad pārdošanas apjomus.

Tomēr šādi rezultāti izraisījuši investoru vilšanos, kuri bija cerējuši uz augstāku un straujāku peļņas kāpumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, Apple peļņa augusi tikai par nepilnu vienu miljardu ASV dolāru.

Investoru satraukums veicinājis Apple akciju kritumu. Trešdien Apple akcijas vērtība bija samazinājusies līdz 461,3 ASV dolāriem, kas ir kritums 34% apmērā, kopš aizvadītā gada septembra, kad Apple akciju vērtība bija pārsniegusi 700 dolāru atzīmi.

Akciju kritums ceturtdien, pirms regulārās biržas tirdzniecības sesijas sākuma, «noslaucījis» 54,9 miljardus ASV dolārus no Apple tirgus vērtības. Kopš septembra Apple akciju tirgus kapitalizācija samazinājusies par 175 miljardiem ASV dolāru. Tas nozīmē, ka Apple drīzumā varētu zaudēt savu pasaules vērtīgākās kompānijas statusu. Apple tuvākā sekotāja Exxon Mobil Corp. tirgus vērtība trešdien bija 413,5 miljardi ASV dolāri, savukārt Apple – 482,7 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar iPhone X Apple pierāda, ka nav aizmirsis, kā izstrādāt inovatīvus risinājumus

Viedtelefonu tirgus izveidošanā nenovērtējamu pienesumu devušā iPhone desmit gadu jubilejā Apple savus cienītājus aplaimojis ne vien ar ikgadējo «āboltelefona» uzlabojumu iPhone 8 veidolā, bet arī krietni pārveidotu jubilejas versiju iPhone X. Un, ja «astotnieka» pirmajā tirdzniecības dienā pircēju attieksme bija neierasti vēsa, tad X jeb «desmitnieks» parādīja, ka fanātisko Apple lietotāju entuziasms joprojām nav pagaisis. Kilometriem garas rindas metropolēs, un arī Rīgā prezentācijas pasākumā Euronics veikalā visi pieejamie eksemplāri tika izķerti dažās minūtēs.

Vai tiešām tādai ažiotāžai ir pamatots iemesls? Jāsāk ar to, ka iPhone X iestrādātas vairākas tehnoloģijas, kas vismaz Apple ir jaunums. Ārpus kaliforniešu apjūsmotāju pulka gan lielākā daļa no tām jau labu laiku ir redzētas un aptaustītas. Tomēr pieminēšanas vērtas tās ir.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pieci iemesli, kas padara iPhone par kulta preci

Dainis Dembovskis - mobilo sakaru operatora «BITE» tehnoloģiju eksperts, 27.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Funkcionalitāte, ātrdarbība, stabilitāte - ar šīm lietām mēdz lepoties teju ikviens viedtālruņu ražotājs, tomēr tikai daži no zīmoliem iekļūst kulta preču statusā. Kā tehnoloģiju gigantam «Apple» nemainīgi izdodas saglabāt līderpozīcijas?

«iPhone» lietotāji visā pasaulē ar entuziasmu gaida ziņas par jauniem modeļiem, atjauninājumiem vai programmatūras versijām. Arī Latvijā šīm viedierīcēm ir prāvs cienītāju pulks.

Drosme un paļaušanās

Stīvs Džobs iedibināja tradīciju, ka «Apple» inženieri produktus rada, primāri domājot par sevi, tāpēc tiem jābūt īpaši inovatīviem, kvalitatīviem - tādiem, kurus viņi paši gribētu pirkt un lietot.

Interesanti, ka teju visus jaunos programmproduktus «Apple» drosmīgi nodod lietotājiem beta versijās, tā ļaujot viņiem iesaistīties to pilnveidošanā. Piemēram, operētājsistēmas «iOS12» beta versija lietotājiem pieejama jau kopš šā gada jūnija, lai gan oficiālā tās «pirmizrāde» plānota tikai rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas valdības konkurences regulators veicis kratīšanas Apple pārstāvniecībā šajā valstī. Kratīšanu laikā, kuras ilgušas 24 stundas, izņemti dokumenti, un tās ir daļa no Francijas valdības pretmonopola izmeklēšanām.

Izmeklētājus interesējot attiecības starp Apple un tās produkcijas izplatītājiem. Kompānija apsūdzēta priekšrokas došanā saviem veikaliem, nevis izplatītājiem, kā, piemēram, uzņēmumam eBizcuss, kas nodarbojies tikai ar Apple produktu tirdzniecību, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi. Uzņēmums norādījis, ka bijis sarežģīti tikt pie jaunākajiem Apple produktiem, kamēr tajā pašā laikā Apple veikaliem šādu problēmu neesot bijis.

Apple Francijā savu veikalu atvēra 2009. gada novembrī. Tas vietējam uzņēmumam eBizcuss izraisījis tirdzniecības apjomu strauju samazināšanos. Uzņēmums arī apgalvo, ka nesot spējis izveidot saprātīgus iPad un MacBook Air piegādes kanālus no Apple. Tāpat uzņēmums apgalvojis, ka Apple ne tikai apgrūtina produktu tirdzniecību, bet arī ar zemām cenām cenšas pārvilināt klientus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple kārtējā prāvā nepaveicas ar skeptisku tiesnesi

Jānis Rancāns, 07.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijai Apple sarežģījies uzvaras gājiens pa pasaules tiesas zālēm, kurās tā aizstāv savas tiesības uz patentiem un preču zīmēm. Jaunākajā strīdā Apple sanācis «uzrauties» uz skeptiskas tiesneses.

Kopš aizvadītā gada Apple cenšas pierādīt, ka tās tiešsaistes veikala App Store nosaukums ir ar autortiesībām aizsargājama frāze un citām kompānijām jāpārtrauc izmantot līdzīgi nosaukumi. Aizvadītā gada martā Apple tiesā iesūdzēja kompāniju Amazon, kura neilgi pirms tam bija atvērusi Android operētājsistēmas tiešsaistes veikalu Amazon Appstore.

Kalifornijas tiesā Apple sanācis saskarties ar visai skeptisku tiesnesi Filisu Hamiltoni (Phyllis Hamilton), kura paudusi šaubas, ka Apple vispār izdosies pierādīt, ka Amazon ar savu tiešsaistes veikalu var maldināt patērētājus, raksta Ars Technica. Tiesnesi neesot pārliecinājuši Apple izvēlētie argumenti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple vēlas aizliegt arī Samsung Galaxy S3 viedtālruņa tirdzniecību

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu Samsung ierīču sarakstam, kuriem uz patentu pārkāpšanas pamata konkurents Apple vēlas panākt tirdzniecības aizliegumu, ASV tehnoloģiju uzņēmums pievienojis vēl 13, ieskaitot patlaban vislabāk pārdoto Samsung mobilo tālruni Galaxy S3, vēsta BBC.

Apple Kalifornijas tiesā iesniedzis sarakstu ar 21 Samsung ierīci, kas, pēc kompānijas domām, kopē Apple produkciju. Līdz šimt tiesai tika prasīts astoņu Samsung ierīču pārdošanas aizliegums.

Papildinātajā sarakstā ir gan Samsung patlaban visvairāk pārdotais Galaxy S3 viedtālrunis, gan planšetdators Galaxy Note.

Šis saraksts nav iesniegts tajā pašā tiesā, kas augusta beigās atzina, ka Samsung pārkāpis Apple patentus un piesprieda Samsug 1,05 miljardu ASV dolāru sodu, kas tai jāizmaksā kompānijai Apple.

«Tā vietā, lai attīstītu pašu tehnoloģijas un Samsung oriģinālu dizainu kompānijas ražotājiem viedtālruņiem un planšetdatoriem, Samsung izvēlējies kopēt Apple tehnoloģijas, inovatīvo dizainu un lietotāju saskarni,» iesniegumā norādīja Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Analītiķi: Apple kļūst «miegaina», tomēr iPhone 5 būs sensācija

Jānis Rancāns, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan kopš Apple jaunākā viedtālruņa iPhone 5 prezentācijas pagājis tikai pavisam neilgs laika sprīdis, tomēr tehnoloģiju nozares eksperti to jau vērtē neviennozīmīgi. Analītiķi norāda, ka jaunā ierīce nav aprīkota ar inovācijām un Apple riskē kļūt garlaicīga, tomēr tajā pat laikā viņi atzīst, ka, visticamāk, viedtālrunis baudīs augstus pārdošanas apjomus.

Db.lv jau vēstīja, trešdien Apple nāca klajā ar jaunāko iPhone 5, kas padarīts plānāks un spēj izmantot jaunākās paaudzes komunikāciju tīklus, kā arī aprīkots ar jaudīgāku procesoru.

Tomēr ierīce nav aprīkota ar tehnoloģijām, kas kļuvušas par ikdienu citu kompāniju viedtālruņos, un pat stingri pārliecināti Apple fani sākuši uzdot jautājumus, vai tehnoloģiju milzis nav kļuvis «miegains», savā interneta vietnē raksta laikraksts Wall Street Journal. Jaunā Apple ierīce, pretstatā jaunākiem Android un Nokia tālruņu modeļiem, neatbalsta NFC bezvadu komunikāciju tehnoloģijas. Ar zināmu vilšanos uzņēmts arī Apple lēmums neieviest bezvadu uzlādi un tas, ka Apple pieturējusies pie četru collu displeja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģijas valdība aizliegusi tehnoloģiju kompānijai Apple veikt galvaspilsētas Oslo aerofotografēšanu, lai izgatavotu 3D attēlus karšu pakalpojumam Maps App. Norvēģija aizliegumu saista ar bažām par valdības ēku drošību.

Kopš traģiskajiem uzbrukumiem, kurus Norvēģijas galvaspilsētā 2011. gadā sarīkoja Anders Breivīks, Oslo pastiprināti drošības pasākumi, skaidro BBC. Lai fotografētu Oslo no gaisa, nepieciešams izņemt speciālu atļauju, kuru varasiestādes Apple atteikušas.

Norvēģijas Valsts drošības pārvaldes vadītājs Oivinds Mands (Øyvind Mandt) laikrakstam Aftenposten norādījis, ka pastāv bažas, ka Apple savā karšu pakalpojumā netīši varētu izpaust informāciju, piemēram, par Norvēģijas izlūkdienesta ēku. O. Mands arī atzīmējis, ka Apple centienus izstrādāt Oslo 3D kartes aktīvi lobējot ASV vēstniecība. Pretējs viedoklis gan ir Oslo mēram Fabianam Stangam, kurš paudis uzskatu, ka Norvēģijas galvaspilsētas 3D kartes esamība veicinās tūrismu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

«Patentu karu» tiesnesis:Samsung planšetdators nav tik foršs

Gunta Kursiša, 10.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Augstākās tiesas tiesnesis Kolins Bairss (Colin Birss) norādījis, ka Samsung planšetdators Galaxy Tab 10 «nav tik foršs» kā Apple iPad. Tādējādi arī izlemts, ka Samsung nav pārkāpis Apple patentu tiesības, vēsta BBC.

Tāpat tiesnesis norādīja, ka reti kurš sajauktu Samsung un Apple planšetdatorus, lai arī tiem ir vispārējas līdzības. Tādējādi strīdā par planšetdatoru dizainu Samsung Lielbritānijas Augstākajā tiesā Apple uzvarējis.

«Šiem planšetdatoriem nav tādas pašas vienkāršības, kāda ir Apple ierīču dizainam. Viņi nav tik forši, un kopējais iespaids, kas radīts ar dizaina palīdzību, ir citādāks,» («They are not as cool. The overall impression produced is different.») norādīja tiesnesis.

Faktiski šis lēmums nozīmē, ka Apple nevar apturēt Galaxy Tab pārdošanu, pamatojoties uz ierīces līdzību ar iPad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung, iespējams, pārtrauks Apple piegādāt LCD ekrānus

Jānis Rancāns, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung apsver iespēju izbeigt līgumu ar Apple un vairs nepiegādāt šķidro kristālu ekrānu (LCD) paneļus, atsaucoties uz avotiem nozarē, raksta laikraksts Korea Times.

Izskanējušo informāciju Samsung jau nosaucis par nepatiesu un uzsvēris, ka neplāno pārtraukt LCD ekrānu piegādi Apple. Vēstis par iespēju, ka Samsung varētu pārtraukt LCD ekrānu piegādi, pastiprinājušas spekulācijas par dziļām nesaskaņām abu kompāniju starpā, kas, neskatoties uz cīņām par patentiem, ir cieši partneri elektroierīču izgatavošanā.

Laikraksts Korea Times norāda, ka Samsung plāno pilnībā pārtraukt sadarbību ar Apple LCD ekrānu jomā, jo uzskata, ka sadarbība vairs nav tik peļņu nesoša kā iepriekš. Nozares pārstāvji norādījuši, ka Samsung LCD ekrānu piegādes Apple plāno pārtraukt nākamajā gadā. Samsung struktūrvienība Samsung Display šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis lielākais LCD ekrānu piegādātājs Apple. Samsung Display Apple piegādājis 15 miljonus LCD, kam seko LG Display ar 12,5 miljoniem un Japānas Sharp ar 2,8 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ir inovāciju centrs, un šī kultūra nekad nav bijusi spēcīgāka, bet vārds «ierobežojums» nav atrodams Apple vārdu krājumā, pavēstījis kompānijas izpilddirektors Tims Kuks.

Uzrunājot nozares pārstāvjus un ekspertus pirms Goldman Sachs Tehnoloģiju un interneta konferences, Apple vadītājs centās izgaisināt investoru bažas par kompānijas stagnēšanu. T. Kuks uzvēra, ka Apple tādu vārdu kā «ierobežojumi» nepazīst un ka viedtālruņu tirgū pasaulē joprojām paveras neticamas iespējas, kurās kompānija noteikti piedalīsies. T. Kuks arī atzīmēja, ka Apple ir ieguldījusi vairākus miljonus ASV dolāru programmatūrā – nozarē, kuras galvenās inovācijas pašlaik notiekot gandrīz tikai viedtālruņu un planšetdatoru jomās.

Apple vadītājs arī uzsvēra, ka kompānija joprojām ir ļoti spēcīga planšetdatoru sektorā un ka šim tirgum nākotnē ir lielas perspektīvas, kā arī norādīja, ka Apple pērn izdevies pārdot vairāk iPad planšetdatoru, nekā, piemēram, HP personālos datorus. «Un mēs esam tikai sākuši,» uzsvēra T. Kuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tirgus dalībnieki šobrīd aktīvi mēģina izzīlēt to, kāda varētu būt ASV un Irānas saasinājumu attīstība. Pagaidām joprojām lielākajai daļai Volstrītā bāzes scenārijs paredz to, ka tālāki asumi būs, lai gan tie tomēr nepāraugs plašākā jaunā karadarbībā.

Tādējādi, neskatoties uz dažādiem nemierīgiem jaunumiem, gada sākums daudzām populārām akcijām ir bijis visai veiksmīgs. Turpina pieaugt, piemēram, lielo ASV tehnoloģiju līderu akciju vērtība. Apple akcijas cena kopš gada sākuma palielinājusies par 1,6%, Alphabet (Google mātes uzņēmums) pat par 4,1% līdz 1395 ASV dolāru atzīmei un Facebook - par 3,8%.

Liela daļa aptaujāto finanšu ekspertu teic, ka, ģeopolitikai esot sakarsētai, finanšu tirgū sagaidāmas palielinātas svārstības. Viedokļi par nepieciešamajām darbībām ar naudu šādos laikos gan ir visai dažādi. Visai daudzi turpina norādīt, ka jebkuru straujāku akciju atkāpšanos drīzāk derētu izmantot, lai šos vērtspapīrus iegādātos lētāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no ASV tehnoloģiju milža Apple «tēviem» Stīvs Vozniaks uzskata, ka kompānija, kuras dibināšanā viņš pats piedalījies, kļuvusi augstprātīga.

Sarunā ar tehnoloģiju mediju TechCentral S. Vozniaks norādījis, ka jauno iPhone 5 viedtālruni Apple vajadzējis aprīkot ar platāku ekrānu. «Daļa no manis vēlas, lai Apple nebūtu tik augstprātīga un neuzskatītu, ka ir vienīgie, kas kaut ko saprot. Es gribētu, lai viņi būtu radījuši platāku [iPhone 5],» sacījis S. Vozniaks.

Jaunākais Apple viedtālrunis aprīkots ar tieši tik pat platu displeju, kā tā priekšgājējs iPhone 4S. Displejs gan ir padarīts lielāks, un Apple uzsver, ka tādējādi ierīci ir vieglāk lietot. Apple skaidro, ka, pūloties izveidot pēc iespējas lielāku displeju, tiekot iegūts viedtālrunis, kurš liekas pārāk liels, muļķīgs un neērti lietojams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pieprasa daļu no Apple naudas kaudzes

Jānis Rancāns, 08.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akcionārs Deivids Einhorns pieprasījis kompānijai dividendēs investoriem izmaksāt lielāku daļu no tās rīcībā esošajiem 137 miljardiem dolāru.

Sarunā ar ASV televīzijas kanālu CNBC akcionārs norādīja, ka Apple ievērojot Lielās depresijas laikam atbilstošu mentalitāti, kas rada tendenci uzkrāt finanšu līdzekļus un ievērot piesardzīgu uzņēmējdarbību. D. Einhorns kompāniju iesūdzējis arī tiesā, pieprasot, lai tā saviem akcionāriem izmaksā lielākas dividendes.

Analītiķi norāda, ka investoru uzbrukumi iegadījušies ļoti nepiemērotā brīdī – Apple cīnās ar akciju vērtību kritumu, pieaugošu un agresīvu konkurenci no citiem viedtālruņu ražotājiem un nozarē valdošajām bažām, ka kompānijai neizdodas radīt inovatīvus produktus.

«Tā ir tāda depresīva domāšana. Citiem vārdiem sakot, tāda, kā cilvēkiem, kas savā mūžā piedzīvojuši dažādas traumas un traģēdijas. Apple savā vēsturē ir arī piedzīvojusi traumas, un dažreiz viņi [Apple] domā, ka nekad nebūs pietiekoši daudz naudas,» sacīja D. Einhorns, kurš ir arī investīciju kompānijas Green Light Capital īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigants Apple izstājies no ASV Elektronisko preču vides novērtējuma rīka (EPEAT) sertifikācijas programmas, apgalvojot, ka tā vairs neatbilst kompānijas preču «dizaina ievirzei».

Pēdējos gados visiem Apple produktiem bija piešķirts EPEAT zelta sertifikāts. Apple EPEAT norādījusi, ka pametīs programmas reģistru un vairs neiesniegs savus produktus vērtēšanai, vēsta Wall Street Journal. EPAT izteikusi sarūgtinājumu par šādu kompānijas lēmumu un paudusi cerības, ka Apple nākotnē programmā atgriezīsies.

Lai gan EPEAT nav minējusi iemeslus, kas likuši Apple pamest programmu, tomēr organizācijas vadītājs Roberts Frisibjs (Robert Frisbee) sarunā ar WSJ atzinis, ka kompānijas lēmums saistīts ar produktu dizainu, kas vairs neatbilstot EPEAT prasībām.

Viņš norādīja, ka EPEAT nesertificētu jaunāko Apple MacBook Pro, jo ierīces baterija pielīmēta pie korpusa, tādējādi neesot iespējams to nodot otrreizējai pārstrādei. Kompānija Apple atteikusies no komentāriem un norādījusi, ka piedāvā vairākas citas otrreizējās pārstrādes programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple nāks klajā «ar vēl vairāk spēles noteikumu mainītājiem», aizstāvot kompānijas inovācijas līdera statusu un cenšoties gaisināt šaubas par to, ka viedtālruņu un planšetdatoru tirgu radītājs sāk zaudēt pozīcijas, pavēstījis tehnoloģiju milža izpilddirektors Tims Kuks.

Uzstājoties tehnoloģiju konferencē All Things Digital, T. Kuks deva arī mājienus, ka viena no tādām lietām būšot «valkājamas» ierīces. «[Tehnoloģiju] joma ir gatava inovācijām. Es domāju, ka būs milzīgs daudzums kompāniju, kas to mēģinās,» T. Kuka sacīto citē Reuters. Viņš arī norādīja, ka šādām ierīcēm jābūt piesaistošām, par piemēru minot topošās Google paplašinātās realitātes brilles, kurām būšot tikai šaurs pielietojums. «Neviens nepārliecinās cilvēku, kas nekad nav valkājis brilles, aproci vai rokaspulksteni, ka viņam tādas vajadzīgas,» sacīja Apple vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

iPhone lietotāji gavilē – App Store pieejamas Google kartes

Dienas Bizness, 13.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPad un iPhone lietotāji var atviegloti uzelpot, jo pēc Apple neveiksmīgā mēģinājuma iespraukties digitālo karšu nišā jeb, kā to jau paguvuši nosaukt interneta lietotāji, «mapokalipses» App Store var lejupielādēt Google izstrādās kartes.

Tiesa gan, Google kartes šoreiz App Store pieejamas ne savā ierastajā veidolā, proti, Google nācis klajā ar jaunu, uzlabotu digitālo karšu lietojumprogrammu.

Apple pārtrauca izmantot Google kartes savā jaunākajā operētājsistēmā, kas nāca klajā šogad septembrī, tā vietā piedāvājot pašu izstrādātu digitālo karšu pakalpojumu, kas izrādījās diezgan «negatavs». Jau vairākkārt ziņots, ka, izmantojot Apple kartes, cilvēkiem nereti nācies apmaldīties, turklāt Austrālijā Apple karšu kļūda likusi vairākiem autobraucējiem maldīties pat 24 stundas bez ēdiena un dzēriena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO, VIDEO: Apple produktu cienītājiem Rīgā jauns veikals

Ilze Žaime, 28.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā Spice Rīgā atvērts jaunākais Apple Premium Reseller veikals, ko pārstāv iDeal. Jautāts par Apple produktu dārdzību, iDeal Latvijas filiāles vadītājs Mārtiņš Amtmanis biznesa portālam db.lv atbild, ka tas ir izplatīts stereotips.

Jaunatvērtā veikala kopējā platība ir 152 m2, un tajā strādā seši darbinieki.

iDeal ir autorizētais Apple izplatītājs Latvijā. Pirmais iDeal Apple Premium Reseller veikals Latvijā tika atvērts pirms desmit gadiem – 2008. gadā.

M. Amtmanis kā iemeslu veikala atvēršanai tieši tirdzniecības centrā Spice min to, ka tas esot «viens no jaudīgākajiem iepirkšanās centriem Rīgā gan piedāvājuma, gan izvietojuma ziņā» un apkārt esošie zīmoli jau piesaista īsto publiku. Izvēle atvērt veikalu Spicē bijusi acīmredzama.

iDeal otrajā veikalā ieguldītās investīcijas esot ievērojamas, taču precīzu apjomu M. Amtmanis neatklāj. Esot saņemts arī ražotāja atbalsts, un iDeal cer ieguldīto naudu atpelnīt aptuveni gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru