Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) ir vienojušies par Baltijas valstīs un Polijā vadošā specializētā sūknēšanas pakalpojumu uzņēmuma SIA Uprent Group pārdošanu uzņēmumam Renta Group Oy.

Renta Group ir Somijā bāzēts celtniecības mašīnu un iekārtu nomas uzņēmums ar vairāk nekā 100 specializēto nomas punktu un 1000 darbinieku Skandināvijā un Eiropā. BaltCap pārdod kapitāla daļas kopā ar pārējiem uzņēmuma mazākuma daļas dalībniekiem, Renta Group iegādājoties 100% uzņēmuma kapitāla daļu.

BPEF II veica investīcijas Uprent Group 2016. gadā. Investīciju perioda laikā uzņēmums veiksmīgi palielināja savu nomas punktu skaitu Baltijā un Polijā un paplašināja savu pakalpojumu klāstu, ieviešot jaunus un ilgtspējīgus tehnoloģiskos risinājumus sūknēšanas pakalpojumu tirgū.

Sandijs Āboliņš-Ābols, BaltCap partneris, skaidro, ka šī bija unikāla iespēja finansiāli atbalstīt motivētus uzņēmuma dibinātājus un vadības komandu, palīdzot kļūt par vadošo nozares spēlētāju Baltijas valstīs un Polijā. “Komandai bija ļoti skaidrs stratēģiskās attīstības mērķis kļūt par tirgus līderi specializētu sūknēšanas pakalpojumu tirgū, koncentrējoties uz augstas pievienotās vērtības pakalpojumiem un risinājumiem dažādu šķīdumu pārsūknēšanai un atūdeņošanai. Mēs bijām daļa no izaugsmes procesa, kura norises laikā uzņēmums paplašināja savu ģeogrāfisko tvērumu un paaugstināja savu profesionalitātes līmeni,” uzsver S.Āboliņš-Ābols.

Kari Aulasmā (Kari Aulasmaa), Renta Group valdes priekšsēdētājs, komentē: “Mūsu ieskatā specializētie sūknēšanas pakalpojumi ir ļoti pievilcīgs industriālās tehnikas nomas segments, kurā Uprent ir izteikts tirgus līderis Baltijas valstīs un Polijā.”

Mārtiņš Egle, Uprent valdes priekšsēdētājs, uzsvēra profesionāla partnera BaltCap lomu. “Mēs šo darījumu uzskatām par augstu atzinību savai līdzšinējai darbībai. Būt daļai no Renta Group nākotnē mums nodrošinās lielisku iespēju augt ģeogrāfiski, turpināt paplašināt mūsu pakalpojumu klāstu, vairot tehniskās iespējas un turpināt profesionālo attīstību,” piebilda M.Egle.

Darījumā pārdevējus konsultēja finanšu pakalpojumu uzņēmums Superia Corporate Finance un juridisko pakalpojumu sniedzējs Cobalt. Darījuma vērtība un citas detaļas netiek atklātas.

BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) ir privātā kapitāla fonds, kurš investē naudu inovatīvos uzņēmumos Baltijas jūras reģiona valstīs, koncentrējoties uz daļu izpirkšanas un tirgus konsolidācijas investīciju iespējām. BPEF II tika izveidots sadarbībā ar Eiropas Investīciju fondu, kurš, savukārt, darbojas Baltijas Inovāciju fonda ietvaros (BIF). BIF ir kopēja Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Eiropas Investīciju fonda sadarbības iniciatīva. Pārējie BPEF II investori ir ERAB, Baltijas valstu pensiju un investīciju fondi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācija (LVCA) noteikuši nominantus apbalvojumam "Gada investors 2022" par Latvijas nozīmīgākajām investīcijām un konsultācijām iespējkapitāla un biznesa eņģeļu nozarē.

"Gada Investors" ir kopīga Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācijas (LVCA) un Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkla (LatBAN) iniciatīva, kas dibināta 2015.gadā. Tās mērķis ir veicināt informācijas un zināšanu izplatīšanos par Latvijas biznesa eņģeļu un privātā un iespējkapitāla fondu industriju, godinot investorus, konsultantus un nozares atbalstītājus, kuri snieguši būtisku ieguldījumu nozares un kopumā Latvijas investīciju vides attīstībā.

Šogad kandidāti "Gada investors" balvai izvirzīti septiņās nominācijās. Īpaši jāatzīmē šī gada jaunumi: "Gada ilgstpējas balva" un "Gada labākā sindicētā investīcija".

Saraksts ar nominantiem ir nodots LVCA un LatBAN biedriem, kuru balsojums noteiks uzvarētājus, kas tiks paziņoti svinīgajā ceremonijā.

Komentāri

Pievienot komentāru