Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien un rīt jau ceturto gadu notiek Baltijas arhitektūras augstskolu labāko diplomandu konkurss BAUA Awards 16, apkopojot izcilākos studentu darbus bakalaura un maģistra studiju programmās no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas arhitektūras augstskolām

Sadarbībā ar konkursa atbalstītājiem Samsung un virtuālo tehnoloģiju uzņēmumu Vividly pirmo reizi pasākuma vēsturē šogad apmeklētājiem un žūrijai studentu darbus būs iespējams izpētīt un vērot arī virtuālā tūrē, aicinot aizdomāties par digitālās arhitektūras un virtuālās realitātes potenciālo ietekmi uz arhitektūras nozari, digitālo modeļu attēlošanu, izstrādi un darbu ar klientu.

No Latvijas universitātēm izvirzīti trīs darbi - Cēsu alus brūža rekonstrukcija (Rīgas Tehniskās universitātes studentes Andras Odumānes maģistra darbs), Laikmetīgā māksla kā jauna publiskā telpa (Rīgas Tehniskās universitātes studenta Denisa Maruhļenko bakalaura darbs) un Telpiskās attīstības piedāvājums Jēkabpils vecpilsētas laukumam (Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas studentes Zanes Teseļskas bakalaura darbs).

Balvas pasniegšana notiek katru gadu vienā no Baltijas valstīm, kur pēc darbu prezentācijas un žūrijas lēmuma tiek apbalvoti labākie darbi no reģiona arhitektūras augstskolām. Balvu fonds ir 1600 eiro. Studentu veikumu vērtē profesionāla žūrija no katras dalībvalsts. No Latvijas konkursantu darbus vērtēs arhitekts Pēteris Bajārs (Outofbox studio).

Paralēli Baltijas arhitektūras augstskolu labāko diplomandu konkursam 8. oktobrī notiks Starptautisks radošo ideju konkurss arhitektūras un dizaina studentiem - Geniator XL, kas norisināsies jau 12. reizi. Sadarbībā ar projektēšanas un mērniecības biroju Livland group, būvniecības uzņēmumu Smart Energy un jauno arhitektu platformu Atelpa tiek organizēta četru stundu meistarklase projektēšanā. Jauktās komandās Latvijas un ārzemju studentiem tiks dots darba uzdevums izstrādāt priekšlikumu pasākuma sākumā aplūkoto telpu rekonstrukcijai. Labākie darbi tiks apbalvoti, kā arī, pārliecinot klientu 5 minūšu prezentācijā, iespējams radīto ideju izstrādāt tālāk un realizēt būvniecības procesā.

Radošo ideju konkurss Geniator XL aicina Latvijas un ārzemju studentus sacensties radošumā, radot risinājumu klienta piedāvātai problēmai četru stundu garā meistarklasē jauktās komandās. Konkursa uzdevums ir noslēpums līdz pat pasākuma atklāšanas mirklim.

Kā potenciālos klientus konkurss piesaista reālus uzņēmumus un īpašumu pārvaldniekus. Pēc īsas ekskursijas pa objektu un uzdevuma izsniegšanas dalībnieki komandās izstrādā risinājuma koncepciju, kas tiek prezentēta klientam 5 minūšu prezentācijā ar iespēju pozitīva lēmuma gadījumā to realizēt dzīvē, piedāvājot lielisku pieredzi jaunajiem un topošajiem arhitektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru